Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book They Poured Fire on Us From the Sky
The Author Benjamin Ajak
The Publisher Hachette UK
Release Date2015-08-11
Genre History
Pages 352
ISBN 9781610395991
Language English, Spanish, And French

READING: A stunning literary survival story of three young Sudanese boys, two brothers and a cousin—hailed by the Los Angeles Times as a “moving, beautifully written account, by turns warm and tender.” Between 1987 and 1989, Alepho, Benjamin, and Benson, like tens of thousands of young boys, took flight from the massacres of Sudan's civil war. They became known as the Lost Boys. With little more than the clothes on their backs, sometimes not even that, they streamed out over Sudan in search of refuge. Their journey led them first to Ethiopia and then, driven back into Sudan, toward Kenya. They walked nearly one thousand miles, sustained only by the sheer will to live. They Poured Fire on Us from the Sky is the three boys' account of that unimaginable journey. With the candor and the purity of their child's-eye-vision, Alephonsian, Benjamin, and Benson recall by turns: how they endured the hunger and strength-sapping illnesses—dysentery, malaria, and yellow fever; how they dodged the life-threatening predators—lions, snakes, crocodiles and soldiers alike—that dogged their footsteps; and how they grappled with a war that threatened continually to overwhelm them. Their story is a lyrical, captivating, timeless portrait of a childhood hurled into wartime and how they had the good fortune and belief in themselves to survive.


The Book Wat is de wat
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2009-12-20
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789048805303
Language English, Spanish, And French

READING: Wat is de Wat is het verhaal van Valentino Achak Deng, een jongen die een vluchteling wordt in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Zijn reis, van bijna bijbelse proporties, brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyenas en leeuwen, ziekte en hongersnood, en de dodelijke murahaleen dezelfden die op dit moment Darfoer teisteren. Het biedt een onthullend en ontluisterend portret van een land in staat van bloedige oorlog, en van een jongen die van de ene in de andere onwerkelijke situatie wordt gekatapulteerd. Wat is de Wat is spraakmakend, opwindend en herhaaldelijk hartverscheurend een onmisbaar boek.


The Book Ver van huis
The Author Ishmael Beah
The Publisher
Release Date2009
Genre
Pages 301
ISBN 9021008084
Language English, Spanish, And French

READING: Een ex-kindsoldaat vertelt hoe hij op twaalfjarige leeftijd bij de burgeroorlog in Sierra Leone betrokken raakte, zijn familie verloor en later met succes meedeed aan een ontwapenings- en ontwenningsprogramma.


The Book 28
The Author Stephanie Nolen
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2012-08-15
Genre Health & Fitness
Pages
ISBN 9789026326493
Language English, Spanish, And French

READING: Op nauwelijks acht uur vliegen hier vandaan heerst een verwoestende epidemie: in Afrika lijden ruim 28 miljoen mensen aan aids. In 28. Verhalen over aids in Afrika geeft de Canadese journalist en Afrika-correspondent Stephanie Nolen deze mensen een gezicht. Zij schreef 28 ontroerende portretten van 28 aidspatiënten: één voor elk miljoen. 28 miljoen levens die door deze verschrikkelijke ziekte worden verwoest. Stephanie Nolen sprak met vrouwen die na verkrachting door hun familie zijn verstoten en met kinderen die hun beide ouders aan de ziekte verloren. Ze reisde mee met een vrachtwagenchauffeur die bij elke truckstop een liefje heeft en ontdekte zo dat vrachtwagenchauffeurs behoren tot de belangrijkste verspreiders van het virus. Maar ze vertelt ook over mannen en vrouwen die leven tussen hoop en vrees, maar desondanks blijven vechten en hun dromen proberen waar te maken.


The Book Mijn mercedes is niet te koop
The Author Jeroen van Bergeijk
The Publisher Atlas Contact
Release Date2010-04-22
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789045703350
Language English, Spanish, And French

READING: Wanneer Jeroen van Bergeijk in Burkina Faso in een Mercedes-taxi stapt en een vergeelde sticker van voetbalclub PSV op het dashboardkastje ziet, begint zijn fantasie te leven. Niets aan de auto herinnert nog aan zijn land van herkomst: springveren steken door de stoelen en de motorkap zit vol roestplekken. Hoe is die auto daar terecht gekomen? Een jaar later reist Van Bergeijk in een oude Mercedes Diesel van Amsterdam naar West-Afrika. Hij doorkruist Marokko, de woestijn van Mauretanië, de binnenlanden van Mali en Ghana, en belandt via Togo en Benin in Ouagadougou. Hij krijgt pech met zijn Mercedes en maakt een staatsgreep mee in Togo. Onderweg gaat hij op zoek naar de handelaren en avonturiers die in oude autos door de woestijn crossen om ze in Afrika met winst te verkopen. Mijn Mercedes is niet te koop is ook de geschiedenis van een auto: een Mercedes 190 D, bouwjaar 1988, 220.000 kilometer op de teller. Van Bergeijk koopt hem van een politieagent die hem tijdens zijn stationering in Kosovo van een guerrillastrijder kocht. Even nieuwsgierig naar wie de volgende zal zijn, is Van Bergeijk naar de vorige eigenaren, naar het verhaal achter die 220.000 kilometers. '


The Book Barracuda
The Author Christos Tsiolkas
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2014-05-24
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789041426321
Language English, Spanish, And French

READING: In het boek Barracuda van Christos Tsiolkas droomt Daniel Kelly, afkomstig uit een arbeiderswijk in Melbourne, Australië, van olympisch goud bij het zwemmen. Nadat hij wordt gescout door de zwemcoach van een prestigieuze particuliere school krijgt hij een beurs aangeboden. Maar zijn zelfingenomen en rijke klasgenoten mogen hem niet. Het contrast tussen Daniels kleurrijke, warme familieleven thuis en de snoeiharde competitie op school is schrijnend. Wanneer Daniel, ook wel Barracuda genaamd, alles verliest, leert hij wat het betekent om een goed mens te zijn en wat er voor nodig is er een te worden. Barracuda van Christos Tsiolkas draait niet alleen om faalangst en zelfvertrouwen, maar is ook een zedenschets van het door sport bezeten Australië. Een boek over vriendschap en familiebanden, dromen en desillusies.


The Book September in Shiraz
The Author Dalia Sofer
The Publisher Cargo
Release Date2010-11-29
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023455684
Language English, Spanish, And French

READING: Isaac Amin is een welgestelde joodse zakenman in het Iran van de sjah, maar na de revolutie van 1979 stort zijn hele wereld in elkaar. De Revolutionaire Garde verdenkt iedereen die geen moslim is van spionage en Isaac wordt gearresteerd. In de gevangenis, waar hij leeft met de vrees zijn familie nooit meer te zien, wordt hij gemarteld en heeft hij al zijn strijdvaardigheid nodig om te overleven. Intussen worden Isaacs vrouw en kinderen geplaagd door onzekerheid, spijt en rouw, maar ondanks hun schuldgevoelens gaat voor hen het leven door.


The Book Inge en Mira
The Author Marianne Fredriksson
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2012-10-03
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044525601
Language English, Spanish, And French

READING: Inge is een Zweedse vrouw van achter in de veertig. Ze is gescheiden en heeft twee dochters. Ze is een sterke, onafhankelijke vrouw, die weinig problemen kent. Mira is ongeveer net zo oud. Haar leven verliep turbulenter. Ze is met twee zoons gevlucht uit het Chili van Pinochet. Een derde zoon is vermoord en haar dochter wordt nog altijd vermist. De levens van Inge en Mira komen samen wanneer ze elkaar ontmoeten in een Zweeds tuincentrum. Hoe verschillend hun persoonlijke achtergronden ook zijn, toch voelen ze zich onmiddellijk tot elkaar aangetrokken. Alsof ze elkaar herkennen. Gaandeweg groeit er een diepe verbondenheid.


The Book De omweg naar Santiago
The Author Cees Nooteboom
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2011-07-14
Genre Travel
Pages
ISBN 9789023448839
Language English, Spanish, And French

READING: De omweg naar Santiago is een van de mooiste reisboeken uit de Nederlandse literatuur. Het is de neerslag van alle omzwervingen van Cees Nooteboom in Spanje, waarbij hij de lezer meeneemt op zijn ontdekkingstocht door de geschiedenis, kunst en literatuur van het land dat hem gaandeweg veroverde. `Spanje is bruut, anarchistisch, egocentrisch, wreed, Spanje is bereid zich voor onzin de das om te doen, het is chaotisch, het droomt, het is irrationeel. Het veroverde de wereld en wist er niets mee te doen, het haakt in zijn middeleeuwse, Arabische, joodse en christelijke verleden en ligt daar met zijn eigenzinnige steden gebed in die oneindige lege landschappen als een continent dat aan Europa vastzit en geen Europa is. Wie niet geprobeerd heeft te verdwalen in de labyrintische complexiteit van zijn geschiedenis weet niet waar hij doorheen reist. Het is een liefde voor het leven, aan de verbazing komt nooit een eind. En uiteindelijk is De omweg naar Santiago een charmant zelfportret. `Het Spaanse karakter en het Spaanse leven corresponderen met datgene waar ik over ga, met bewuste en onbewuste dingen in mijn wezen, met wie ik ben.


The Book On My Mind Or What s Left Of It
The Author Maureen Burns
The Publisher BookBaby
Release Date2012-11-10
Genre Humor
Pages 311
ISBN 9781624884511
Language English, Spanish, And French

READING: This is a witty and inspiring collection of columns by Maureen Burns. Some are knee slapping funny, some bring a tear to your eye. She knocks it out of the park and you will easily relate to her writings. She deals with marriage, children, aging, our state of life in this rapidly changing world, etc. The back even has terrific book ideas for people to read and superb recipes to try and enjoy. This is a wonderful gift for yourself or others you care about. She appeals to men and women.


The Book Seed of South Sudan
The Author Majok Marier
The Publisher McFarland
Release Date2014-05-02
Genre History
Pages 204
ISBN 9781476614977
Language English, Spanish, And French

READING: One of the most detailed books on the Lost Boys of Sudan since South Sudan became the world's newest nation in 2011, this is a memoir of Majok Marier, an Agar Dinka who was 7 when war came to his village in southern Sudan. During a 21-year civil war, 2 million lives were lost and 80 percent of the South Sudanese people were displaced. Tens of thousands of boys like Majok fled from the Sudanese Army that wanted to kill them. Surviving on grasses, grains, and help from villagers along the way, Majok walked nearly a thousand miles to a refugee camp in Ethiopia. Majok and 3,800 like him emigrated to the United States in 2001 while the civil war still raged. His story is joined to others' in this book.


The Book Alle verhalen van Beatrix Potter druk 6
The Author Helen Beatrix Potter
The Publisher
Release Date2014-08-28
Genre
Pages 400
ISBN 9021618508
Language English, Spanish, And French

READING: De verzamelde verhalen over o.a. Pieter Konijn, Minetje Miezemuis en Benjamin Wollepluis. Voorzien van de originele prenten in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.


The Book Transformational Literacy
The Author Ron Berger
The Publisher John Wiley & Sons
Release Date2014-08-20
Genre Education
Pages 336
ISBN 9781118962251
Language English, Spanish, And French

READING: Engage, challenge, and inspire students with work that matters Transformational Literacy, written by a team from EL Education, helps teachers leverage the Common Core instructional shifts—building knowledge through content-rich nonfiction, reading for and writing with evidence, and regular practice with complex text—to engage students in work that matters. Worthy texts and worthy tasks help students see the connection between their hard work as readers and writers and their capacity to contribute to stronger communities and a better world. The stories, examples, and resources that permeate Transformational Literacy come primarily from the more than 150 EL Education schools around the country that support teachers to select, supplement, customize, and create curriculum, and improve instruction. The book also draws on EL Education's open source Common Core English Language Arts curriculum—often cited as one of the finest in the country—and professional development offered to thousands of teachers to implement that curriculum effectively. Transformational Literacy combines the best of what EL Education knows works for kids—purposeful, inquiry-based learning—and the new imperative of the Common Core—higher and deeper expectations for all students. Teach standards through a compelling and purposeful curriculum that prioritizes worthy texts and worthy task Improve students' evidence-based reading, thinking, talking, and writing Support students to develop a new mindset toward the challenge of reading complex texts Transformational Literacy introduces an approach to literacy instruction that will engage, challenge, and inspire student with work that matters.


The Book Een brug naar Terabithia druk 3
The Author Katherine Paterson
The Publisher
Release Date2007-03
Genre
Pages 126
ISBN 9025110339
Language English, Spanish, And French

READING: Jess (10) en Leslie, uit verschillende milieus afkomstig en met totaal verschillende karakters, raken bevriend. Zij kunnen zich samen uitleven in hun gefantaseerde koninkrijk Terabithia, maar dat loopt tragisch af. Vanaf ca. 10 jaar.


The Book Cassette Books
The Author Library of Congress. National Library Service for the Blind and Physically Handicapped
The Publisher
Release Date
Genre Talking books
Pages
ISBN STANFORD:36105132171807
Language English, Spanish, And French
The Book Life Stories
The Author Maureen O'Connor
The Publisher ABC-CLIO
Release Date2011
Genre Language Arts & Disciplines
Pages 723
ISBN 9781591585275
Language English, Spanish, And French

READING: Memoirs, autobiographies, and diaries represent the most personal and most intimate of genres, as well as one of the most abundant and popular. Gain new understanding and better serve your readers with this detailed genre guide to nearly 700 titles that also includes notes on more than 2,800 read-alike and other related titles. * A list of subjects and suggested "read-alikes" accompany each title * Appendixes cover awards, websites, and resources * Detailed indexes provide further points of access


The Book Recovering the Ethics of Readership from Immediacy
The Author Luke Anton Oines
The Publisher
Release Date2010
Genre Ethics
Pages 204
ISBN OCLC:709810163
Language English, Spanish, And French

READING: Anglophone African Trauma Narratives is a title that classifies a growing subgenre of Lost Boy and child soldier narratives. This corpus is represented by works such as: A Long Way Gone, What is the What, War Child, Beasts of No Nation, and They Poured Fire on Us From the Sky. Such works market the memories of violent childhood as an empathy-creating nexus for Western audiences. Despite the humanitarian appeal, the aesthetic architecture of AATN creates serious problems for ethical readership. The virtuality created by these texts (to varying degrees) has the effect of transporting the reader's consciousness into the "presently happening" mind of the narrator. The result of this intimate spectatorship is that readers' ethical discriminations are lessened because of the close proximity to scenes of violence. Such frames of reading are argued to create false empathy, numbness, and complicity to violence. If this subgenre inherently creates problems for ethical reading, an outside ostension of ethical paradigms is needed. My thesis argues that recovery from the problem of presence in AATN can only derive from ethical-literary recognitions of absence. The works of Primo Levi and Theodor Adorno argue for aesthetic representations that recognize ethical absence and distance. Such Holocaust critics deny narrative testimony's inherent right to frame events through abject or sublime expressions. Holocaust critics set important ethical demands for AATN's presentation of aesthetic excess. Secondly, my thesis asserts that deconstructive ethical criticism shares similar ethical aims to Holocaust values of absence. Levinas' concept of alterity, and Derrida's deconstructive mourning each create a deeply motivated ethical value of absence. These frames of reading otherness may deny readers the ability to create unethical empathies and equivocations. My thesis confirms that Holocaust and deconstructive ethical lenses are structured in such a way that they create a double-demand to otherness. The aporia created by this double-demand makes for the most ethical recognition of absences in traumatic narrative. The scope of my argument suggests that meaningful relationships to the past can alter the way that "presence" is responded to in reading.


The Book U S News World Report
The Author
The Publisher
Release Date2006-01
Genre United States
Pages
ISBN STANFORD:36105121669720
Language English, Spanish, And French
The Book San Diego Magazine
The Author
The Publisher
Release Date2005-07
Genre San Diego (Calif.)
Pages
ISBN STANFORD:36105122351187
Language English, Spanish, And French
The Book Sudanese Refugees in the United States
The Author Martha Donkor
The Publisher Edwin Mellen Press
Release Date2008-01-01
Genre Political Science
Pages 138
ISBN IND:30000122937687
Language English, Spanish, And French

READING: This work examines the struggles of southern Sudanese refugees who defied great odds to secure better lives for themselves and their families in the United States. The book also looks at the role of the international community in accommodating these refugees.