Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book The Return of Martin Guerre
The Author Natalie Zemon Davis
The Publisher Harvard University Press
Release Date1984-10-15
Genre History
Pages 176
ISBN 9780674417342
Language English, Spanish, And French

READING: The clever peasant Arnaud du Tilh had almost won his case, when a man with a wooden leg swaggered into the French courtroom, denounced du TiIh, and reestablished his claim to the identity, property, and wife of Martin Guerre. This book, by the noted historian who served as a consultant for the film, adds new dimensions to this famous legend.


The Book The Return of Martin Guerre
The Author Joseph Tendler
The Publisher CRC Press
Release Date2017-07-05
Genre
Pages
ISBN 9781351351560
Language English, Spanish, And French

READING: Few stories are more captivating than the one told by Natalie Zemon Davis in The Return of Martin Guerre. Basing her research on records of a bizarre court case that occurred in 16th-century France, she uses the tale of a missing soldier - whose disappearance threatens the livelihood of his peasant wife - to explore complex social issues. Davis takes rich material - dramatic enough to have been the basis of two major films - and uses it to explore issues of identity, women's role in peasant society, the interior lives of the poor, and the structure of village society, all of them topics that had previously proved difficult for historians to grapple with. Davis displays fine qualities of reasoning throughout - not only in constructing her own narrative, but also in persuading her readers of her point of view. Her work is also a fine example of good interpretation - practically every document in the case needs to be assessed for issues of meaning.


The Book De waanzinnige veertiende eeuw
The Author Barbara Tuchman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2014-09-17
Genre History
Pages
ISBN 9789029569255
Language English, Spanish, And French

READING: 'Geen tijd was van nature waanzinniger dan deze tijd,' schreef de negentiende-eeuwse Franse historicus Michelet over de veertiende eeuw, het herfsttij der Middeleeuwen. Het einde der tijden lijkt nabij: viermaal wordt het werelddeel getroffen door de Zwarte Dood. De koningen van Engeland en Frankrijk bestrijden elkaar in een wrede en langdurige strijd, de Honderdjarige Oorlog, en roversbenden terroriseren de boerenbevolking. De veertiende eeuw is ook een periode van vitaliteit en culturele bloei, waarin de adel zijn heldendaden in ridderromans laat optekenen, de hoofse liefde in velerlei toonaarden wordt bezongen en waarin schrijvers als Boccaccio, Petrarca en Chaucer de grondslag leggen voor een grote literaire traditie. Met het leven van de Franse ridder Enguerrand VII van Coucy als concentratiepunt voert Tuchman de lezer door dit kleurrijke tijdperk en houdt zij onze tijd vanuit de verte een spiegel voor.


The Book Berlijn
The Author Antony Beevor
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2012-05-30
Genre History
Pages
ISBN 9789026326226
Language English, Spanish, And French

READING: In januari 1945 valt het Rode Leger Duitsland binnen. De wreedheden van de Duitse legers in Rusland worden door de Russen massaal gewroken. Grootscheepse verwoestingen, plundering en verkrachting vinden plaats, honderdduizenden vrouwen en kinderen vinden de vriesdood omdat de nazi's weigeren hen te laten gaan. Meer dan zeven miljoen mensen vluchten westwaarts voor de Russen, naar Berlijn. Antony Beevor maakt gebruik van nieuw, onthutsend materiaal uit sovjetarchieven, uit Duitse, Amerikaanse, Engelse en Franse dossiers. Hij vertelt het verhaal van die miljoenen mensen die de nachtmerrie ondergaan van de ineenstorting van het Derde Rijk, een schokkend en tegelijk fascinerend verhaal van fanatisme en verzet tot de dood, van zelfopoffering en trots, van wraak en moed. Als geen ander weet Beevor de ervaringen van strijd en overlevingsdrift tastbaar te maken. Het resultaat is een magistrale, filmische reconstructie van een zeldzaam dramatische periode.


The Book Proofs and Possibilities
The Author Carlo Ginzburg
The Publisher
Release Date1988
Genre
Pages 127
ISBN OCLC:851165432
Language English, Spanish, And French
The Book Stadsbelang en standsbesef
The Author Frank Huisman
The Publisher
Release Date1992
Genre Groningen (Netherlands)
Pages 477
ISBN UCAL:B3823609
Language English, Spanish, And French
The Book Montaillou een ketters dorp in de Pyrenee n 1294 1324
The Author Emmanuel Bernard Le Roy Ladurie
The Publisher
Release Date1986
Genre
Pages 500
ISBN 9035103408
Language English, Spanish, And French

READING: Aan de hand van een gedetailleerd Inquisitie-dossier schetst de Franse historicus een beeld van leven en levensbeschouwing van de bewoners van het Kathaarse Pyreneeëndorp Montaillou rond het begin van de 14e eeuw.


The Book Herfst
The Author Ali Smith
The Publisher Prometheus
Release Date2018-02-22
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044636611
Language English, Spanish, And French

READING: Shortlist Man Booker Prize 2017 'De eerste serieuze Brexit-roman.' THE FINANCIAL TIMES De 101-jarige Daniel Gluck en de 32-jarige Elisabeth hebben een bijzondere vriendschap. Elisabeth leerde Daniel kennen toen ze acht was. Hij was haar buurman, en deze belezen, enthousiaste kunstverzamelaar nam haar mee in zijn wereld van kunst en literatuur. Als Elisabeth naast een slapende Daniel in het verzorgingshuis zit, dringt de betekenis van de gesprekken die ze als kind met hem had tot haar door. Van hem leerde ze wat het leven waardevol maakt, en hij voedde ook haar belangstelling voor kunst, met name voor de popartkunstenares Pauline Boty over wie ze haar afstudeerscriptie heeft geschreven. Daarnaast kijken we mee met de surreële ijldromen van Daniel, waarin tijd, ruimte, taal en natuur door elkaar heen spelen. De meest hilarische pagina's zijn gewijd aan Elisabeths benadering van alledaagse beslommeringen, waarin Ali Smith met grimmige ironie de kille politieke verhoudingen na de Brexit en de dolgedraaide bureaucratie aan de kaak stelt. Herfst is met vaart en humor geschreven, maar stemt ook tot nadenken over onze moderne tijd. Het is een inspirerende ideeënroman over een innige vriendschap. Ali Smith (1962) is geboren in Inverness, Schotland. Dankzij haar magistrale psychologische inzicht en stilistisch raffinement was ze meerdere malen een van de favorieten van de Man Booker Prize-jury. Haar boeken Hotel Wereld, The Accidental en Het een als het ander werden net als Herfst voor de prijs genomineerd. Voor Het een als het ander kreeg Smith in 2015 de Baileys Prize, de Goldsmiths Prize en de Costa Novel Award. 'Herfst is een prachtige, ontroerende symfonie van herinneringen, dromen en vluchtige waarheden.' THE GUARDIAN 'Ik ken weinig schrijvers - behalve Virginia Woolf en James Salter - die een verhaal zo veel vaart kunnen geven met alleen de vertelstem. (...) In een land dat met zichzelf overhoop ligt, is een schrijver zoals Smith meer waard dan een heel parlement.' THE FINANCIAL TIMES 'Smith heeft het boek in een enorm tempo geschreven, maar dat staat de stilistische bravoure en een geraffineerde structuur niet in de weg. De politiek heeft geen antwoord op het populisme, de literatuur met als woordvoerder Ali Smith misschien wel.' NRC HANDELSBLAD ****


The Book De grote kattenslachting en andere episoden uit de culturele geschiedenis van Frankrijk
The Author Robert Choate Darnton
The Publisher
Release Date1986
Genre
Pages 352
ISBN 9035102991
Language English, Spanish, And French

READING: Bundel essays waarin getracht wordt aan de hand van ogenschijnlijk alledaagse incidenten inzicht te krijgen in de denkwijzen en mentaliteit van het 18e-eeuwse Frankrijk.


The Book De havik
The Author T.H. White
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2016-06-29
Genre Nature
Pages
ISBN 9789025302825
Language English, Spanish, And French

READING: Pijnlijk nauwkeurig beschrijft een dierenliefhebber de mentale strijd die hij voert met zijn roofvogel. Hij doet dat in een sterk beeldende taal, vol hilarische hersenkronkels. Dit dagboek, want dat is het eigenlijk, verslaat een tot mislukken gedoemde queeste: een man is vergeefs op zoek naar een verondersteld verleden waarin mens en dier nog één waren. De Britse auteur Terence White (1906-1964) werd beroemd met zijn roman over koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel, The Once and Future King (1958). Maar daarvóór al schreef hij dit meesterwerkje over zijn pogingen om een wilde havik te temmen. Directe aanleiding voor zijn onderneming is de depressie waarin de naderende Tweede Wereldoorlog hem heeft gedompeld. White zoekt zijn heil in een romantisch kluizenaarsbestaan op het Engelse platteland, maar dat ontaardt in een ware uitputtingsslag. De zeventiende-eeuwse valkerijhandboeken die hij raadpleegt zijn hem nauwelijks tot steun. Veel van zijn ervaringen met havik Gos heeft White later verwerkt in The Once and Future King. Voor J.K. Rowling, auteur van de Harry Potterboeken, was Whites oeuvre een grote inspiratiebron. De jonge Arthur noemde zij zelfs ‘de spirituele voorvader’ van Harry. Het personage Arthur werd op zijn beurt geboren in die kluizenaarshut te Buckinghamshire, als alter ego van de zoekende White zelf.


The Book Filmography of World History
The Author Deanne Schultz
The Publisher Greenwood Publishing Group
Release Date2007
Genre History
Pages 232
ISBN 0313326819
Language English, Spanish, And French

READING: With extensive cross references and production data, filmlovers and students will find this a valuable reference for identifying feature films that take place during a specific period of world history.


The Book Broers vijanden
The Author Sabri Louatah
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2017-10-18
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024574308
Language English, Spanish, And French

READING: Broers, vijanden van Sabri Louatah is het ongekend spannende tweede deel in de Franse romanserie De wilden. Was deel 1 al een achtbaan, deel 2 is helemaal verslavend! De serie is een familiegeschiedenis en een politieke thriller in een. Wanneer je hebt genoten van de Millennium-trilogie dan is dit een aanrader. Na de schokkende gebeurtenis in deel 1 gaat Broers, vijanden verder met het verhaal over de familie Nerrouche, die door schuldgevoel uiteen wordt gescheurd. Er ontvouwt zich een tragedie waarin twee broers tegenover elkaar staan. De serie is een fantastische combinatie van een familiesaga en een politieke thriller, en een groot kritisch succes in Frankrijk. Het is een actueel en modern verhaal met de vaart van de beste Amerikaanse tv-series en de reikwijdte van een epische roman.


The Book Slaves on Screen
The Author Natalie Zemon Davis
The Publisher Vintage Canada
Release Date2011-03-04
Genre Performing Arts
Pages 176
ISBN 9780307368850
Language English, Spanish, And French

READING: People have been experimenting with different ways to write history for 2,500 years, yet we have experimented with film in the same way for only a century. Noted professor and historian Natalie Zemon Davis, consultant for the film The Return of Martin Guerre, argues that movies can do much more than recreate exciting events and the external look of the past in costumes and sets. Film can show millions of viewers the sentiments, experiences and practices of a group, a period and a place; it can suggest the hidden processes and conflicts of political and family life. And film has the potential to show the past accurately, wedding the concerns of the historian and the filmmaker. To explore the achievements and flaws of historical films in differing traditions, Davis uses two themes: slavery, and women in political power. She shows how slave resistance and the memory of slavery are represented through such films as Stanley Kubrick's Spartacus, Steven Spielberg's Amistad and Jonathan Demme's Beloved. Then she considers the portrayal of queens from John Ford's Mary of Scotland and Shekhar Kapur's Elizabeth to John Madden's Mrs. Brown and compares them with the cinematic treatments of Eva Peron and Golda Meir. This visionary book encourages readers to consider history films both appreciatively and critically, while calling historians and filmmakers to a new collaboration. From the Trade Paperback edition.


The Book Wetenschapsfilosofie voor geesteswetenschappen
The Author M. Leezenberg
The Publisher Amsterdam University Press
Release Date2017-10-11
Genre Philosophy
Pages
ISBN 9789048539093
Language English, Spanish, And French

READING: Letterkunde, taalkunde, geschiedenis, theologie, filosofie: ze behoren alle tot de geesteswetenschappen. Hebben deze vakgebieden in al hun verscheidenheid iets gemeen wat ze onderscheidt van bijvoorbeeld natuurkunde of economie? De indeling van de wetenschappen in natuur-, geestes- en maatschappijwetenschappen lijkt vanzelfsprekend, maar is van recente datum en allerminst onomstreden. Dit boek beschrijft de invloedrijkste visies op wetenschappelijke kennis vanaf Aristoteles en Galilei tot aan Karl Popper en Thomas Kuhn, en de kennisidealen en stijlen van argumenteren die ze verwoorden. Vervolgens spitst het zich toe op de hedendaagse filosofische en methodologische visies op aard en culturele taak van de geesteswetenschappen, zoals logisch empirisme, hermeneutiek, kritische theorie, (post-) structuralisme en postkolonialisme. Wat dit boek - nog steeds - uniek maakt is de systematische aandacht voor de methodologische vragen en filosofische achtergronden van de geesteswetenschappen. Bestaande handboeken richten zich doorgaans op de natuurwetenschappen en in mindere mate de maatschappijwetenschappen, terwijl wij juist het ontstaan van dat idee dat de natuurwetenschappen de 'echte' wetenschappen zouden historisch traceren en filosofisch ter discussie stellen.


The Book De etnische zuivering van Palestina
The Author I. Pappe
The Publisher Uitgeefmij Kok ten Have
Release Date2015-12-21
Genre
Pages 347
ISBN 9059772997
Language English, Spanish, And French

READING: Kritisch historisch onderzoek naar de gedwongen emigratie van de Arabische bevolking tijdens en na de stichting van de staat Israël in 1948.


The Book De Muqaddima druk 1
The Author Ibn Khaldûn
The Publisher
Release Date2010-04
Genre
Pages 318
ISBN 9054601582
Language English, Spanish, And French

READING: Selectie uit de inleiding tot het historische werk van de Tunesische geleerde (1332-1406) over de Arabieren, Perzen en Berbers, waarmee hij de grondslag legde voor de sociologie als wetenschap.


The Book The Gift in Sixteenth century France
The Author Natalie Zemon Davis
The Publisher
Release Date2000
Genre History
Pages 298
ISBN 0199242887
Language English, Spanish, And French

READING: In this gem of a book, Natalie Zemon Davis explores the role of gifts in Renaissance France. From the King's bounty to the beggar's alms, from the lavish feasting and display of civic dignitaries to the humble tokens exchanged by peasant bride and groom, the giving and receiving of gifts - then, as now - held tremendous significance. Full of vignettes which illuminate life and belief in the sixteenth century, The Gift examines how the giving of presents functioned at all levels of society. As they do today, people evaluated gifts all the time - their own gifts and those of others - deciding what was at stake, and judging whether it was a good gift, a bad gift, or even a gift at all. Sometimes gifts brought peace and amity; sometimes they led to bitter quarrels and accusations of corruption. The Reformation and its liturgy were in part a quarrel between Protestants and Catholics about whether humans can give gifts to god, and what gifts we owe each other. Natalie Zemon Davis here deploys her own gift for the retelling of sometimes poignant personal stories to offer both telling cultural detail and a true historical perspective on the turbulent era of the Renaissance and Reformation.


The Book Bonjour tristesse
The Author Francoise Sagan
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2015-07-06
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402304572
Language English, Spanish, And French

READING: In Bonjour tristesse brengt de zeventienjarige Cécile samen met haar vader de zomer door in een landhuis aan de Franse Rivièra en verwondert zich over de wereld van de jetset. Wanneer haar vader zijn versierdersbestaan dreigt in te leveren voor een huwelijk met de dominante Anne komt het gemakkelijke leventje van Cécile in gevaar. Cécile accepteert dit niet zonder slag of stoot en besluit haar vaders huwelijksplannen te ondermijnen. Ze bedenkt een plan waarbij ze haar naasten als pionnen bespeelt. Toen Françoise Sagan Bonjour tristesse in 1954 op achttienjarige leeftijd publiceerde sloeg het in als een bom. Ondanks haar eigen jonge leeftijd had ze een roman geschreven die blijk gaf van een diepgaand inzicht in de psyche van een meisje als zijzelf en haar problemen met volwassen worden.


The Book Society and Individual in Renaissance Florence
The Author William J. Connell
The Publisher Univ of California Press
Release Date2002
Genre History
Pages 453
ISBN 0520232542
Language English, Spanish, And French

READING: Essays illustrate the ways Renaissance Florentines expressed or shaped their identities as they interacted with their society.


The Book Herinneringen aan mijn Rijke Roomse Jeugd druk 3
The Author M. Ros
The Publisher
Release Date2002
Genre
Pages 175
ISBN 905911079X
Language English, Spanish, And French

READING: Herinneringen van de uitgever (geboren 1937), bekend geworden door zijn werk bij De Arbeiderspers, aan zijn jeugd in Hilversum.