Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book The Obsidian Chamber
The Author Douglas Preston
The Publisher Head of Zeus Ltd
Release Date2016-10-18
Genre Fiction
Pages 400
ISBN 9781786691941
Language English, Spanish, And French

READING: A TRAGIC DISAPPEARANCE. After a harrowing, otherworldly confrontation on the shores of Exmouth, Massachussetts, Special Agent A.X.L. Pendergast is missing, presumed dead. A SHOCKING RETURN. Sick with grief, Pendergast's ward, Constance, retreats to her chambers beneath the family mansion at 891 Riverside Drive -- only to be taken captive by a shadowy figure from the past. AN INTERNATIONAL MANHUNT. Proctor, Pendergast's longtime bodyguard, springs to action, pursuing Constance's kidnapper through cities, across oceans, and into wastelands unknown. BUT IN THIS WORLD, NOTHING IS AS IT SEEMS And by the time Proctor discovers the truth, a terrifying mechanism has stirred -- and it may already be too late...


The Book The Obsidian Chamber EXTENDED FREE PREVIEW first 7 chapters
The Author Douglas Preston
The Publisher Hachette UK
Release Date2016-09-06
Genre Fiction
Pages 48
ISBN 9781455598571
Language English, Spanish, And French

READING: A TRAGIC DISAPPEARANCE After a harrowing, otherworldly confrontation on the shores of Exmouth, Massachussetts, Special Agent A.X.L. Pendergast is missing, presumed dead. A SHOCKING RETURN Sick with grief, Pendergast's ward, Constance, retreats to her chambers beneath the family mansion at 891 Riverside Drive--only to be taken captive by a shadowy figure from the past. AN INTERNATIONAL MANHUNT Proctor, Pendergast's longtime bodyguard, springs to action, chasing Constance's kidnapper through cities, across oceans, and into wastelands unknown. BUT IN A WORLD OF BLACK AND WHITE, NOTHING IS AS IT SEEMS And by the time Proctor discovers the truth, a terrifying engine has stirred-and it may already be too late . . .


The Book Het blauwe labyrint
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2015-05-12
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024566921
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Snel, geraffineerd en boordevol verrassingen... Er gaat niets boven de Pendergast-thrillers.’ The Washington Post FBI-agent Aloysius Pendergast treft zijn bloedeigen zoon dood aan voor zijn deur. Alles wijst op een perfecte moord. De enige aanwijzing is een stukje turkoois in de maag van het slachtoffer. Het steentje leidt Pendergast naar een verlaten mijn en een uitgestorven resort aan de Californische kust. Het voert hem tevens op een ontdekkingsreis diep door de sinistere geschiedenis van zijn eigen familie. Pendergast wordt slachtoffer van een onbekende kwade genius, die zint op wraak vanwege een gebeurtenis uit het verleden. Hij wordt het doelwit van een gruwelijk slim complot dat uiteindelijk maar op één manier kan eindigen: met zijn dood. Over Wit vuur: ‘Spannend... met als extra bonus: Het avontuur van Aspern Hall – het verloren gewaande verhaal van Sir Arthur Conan Doyle.’ **** VN Detective en Thrillergids ‘De thrillers van Preston & Child steken met kop en schouders uit boven die van hun concurrenten.’ Publishers Weekly Douglas Preston & Lincoln Child zijn de #1-bestsellerauteurs van de Pendergast-thrillers en de thrillers over Gideon Crew. De vloek van het oerwoud en De gruwelkamer worden gerekend tot de honderd beste thrillers aller tijden.


The Book Sterfkou
The Author Lincoln Child
The Publisher Boekerij
Release Date2011-10-09
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460926471
Language English, Spanish, And French

READING: Een avonturenthriller die de lezer in een ijzige greep houdt. Driehonderd kilometer ten noorden van de poolcirkel ligt Alaska’s Nationale Wildpark, een van de meest afgelegen plaatsen op de wereld. Een groep wetenschappers bivakkeert in de ijzige kou om in het ijs de effecten van de opwarming van de aarde te bestuderen. Dan doen ze een onverwachte ontdekking die het afgelegen onderzoeksstation verandert in een doodskist. Een ontsnapping lijkt niet mogelijk... Een klassiek thema uitgewerkt met alle finesses van een meester in het genre. De ijzige kou, de spanning en psychologische diepgang gecombineerd met een climax die tergend langzaam naderbij komt – met Sterfkou heeft Lincoln Child zijn meesterstuk afgeleverd.


The Book De gruwelkamer
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh
Release Date2013-04-11
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024562084
Language English, Spanish, And French

READING: In Manhattan wordt een gruwelijke ontdekking gedaan: een ondergronds knekelhuis. Er blijken botten te liggen van tientallen slachtoffers, die allen rond 1880 vermoord zijn. Als na een krantenartikel over deze oude misdaden vrijwel identieke nieuwe moorden worden gepleegd, breekt er paniek uit in New York. FBI-agent Pendergast, journalist Bill Smithback en archeologe Nora Kelly proberen de identiteit van de moordenaar te achterhalen, voordat ze zelf de volgende slachtoffers worden... `Niemand schrijft zulke nagelbijtend spannende pageturners als Preston & Child. Nelson B. DeMille


The Book Koortsdroom
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2010-11-17
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024568673
Language English, Spanish, And French

READING: Prestn & Child, Koortsdroom Agent Pendergast. Altijd onaangedaan. Totdat blijkt dat de dood van zijn geliefde vrouw Helen geen ongeluk was. Ze is vermoord, en Pendergast zal alles doen om achter de waarheid te komen. Pendergast ontdekt dat Helen op zoek was naar een geheimzinnige neurologische vogelgriepvariant. Deze vogelgriep verveelvoudigt de hersenactiviteit van de geïnfecteerde, waardoor de patiënt extreem creatief wordt. De farmaceutische industrie, alomtegenwoordig en machtig, is zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van een genialiteitsmedicijn. Zo geïnteresseerd dat een mensenleven niets waard is. Zo geïnteresseerd dat het niet uitmaakt dat de vogelgrieppatiënten na een korte uitbarsting van genialiteit veranderen in onstuitbare maniakale moordmachines... Dit is de tiende thriller met de schok- en kreukvrije, altijd zeer wellevende, maar daarom niet minder dodelijke agent Aloysius Pendergast in de hoofdrol.


The Book Dans des doods
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2012-09-10
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024560059
Language English, Spanish, And French

READING: `Pendergast blijft boeien. Veronica Magazine FBI-agent Pendergast heeft een gedreven, dodelijke vijand, die hem al zijn hele leven achtervolgt: zijn levensgevaarlijke, maar geniale broer Diogenes. En Diogenes acht de tijd rijp om de wapens op te nemen. Eén voor één sterven Pendergasts dierbaren een gruwelijke dood. Douglas Preston & Lincoln Child zijn al meer dan vijftien jaar een succesvol schrijversduo. Van hun serie over FBI-agent Pendergast zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen. `Waren de eerdere verhalen van Preston & Child al uitermate spannend, prachtig geschreven en een tikje vreemd: Dans des doods overtreft ze allemaal. De Telegraaf


The Book Twee graven
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2013-08-05
Genre Fiction
Pages 501
ISBN 9789024559367
Language English, Spanish, And French

READING: Preston & Child Twee graven 'De namen Preston & Child op het omslag van een boek garanderen een unieke leeservaring, en Twee graven levert de spanning en sensatie die de lezer verwacht van de twee meesters. The Washington Post Twaalf jaar lang dacht FBI-agent Aloysius Pendergast dat zijn vrouw was verongelukt. Toen werd hem verteld dat ze was vermoord. En nu ontdekt hij dat Helen nog leeft... maar dan wordt ze, recht voor zijn ogen, ontvoerd. Dit is echter pas het begin van een nog gruwelijker verhaal, waarbij een seriemoordenaar paniek zaait in New York. Pendergast is de enige die de moordenaar kan vinden. De jacht brengt hem tot diep in de ondoordringbare bossen van Zuid-Amerika, een plek waar hij herinnerd wordt aan het oude gezegde: Wie uit is op wraak, doet er wijs aan twee graven te delven. Douglas Preston & Lincoln Child zijn al jaren een succesvol schrijversduo. Hun populaire thrillers over special agent Pendergast, waaronder Koortsdroom en Weerwraak, verschijnen wereldwijd in achttien landen.


The Book Gideons wraak
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2011-05-20
Genre Fiction
Pages 304
ISBN 9789024539178
Language English, Spanish, And French

READING: Als Gideon nog klein is, wordt zijn vader voor zijn ogen vermoord. Pas veel later vertelt zijn moeder hem op haar sterfbed waarom zijn vader moest sterven: hij werd gebruikt als zondebok, verraden door de inlichtingendienst waarvoor hij werkte. Gideon Crew, scherpschutter, hacker en inbreker wordt een man met een missie: wraak. Gideon neemt de tijd. Zijn plan is nauwgezet, spectaculair... en het werkt. Waar hij echter niet op voorbereid is, is dat zijn bijzondere talenten hem onder de aandacht brengen van een duistere organisatie die een man met Gideons talenten maar al te goed kan gebruiken. Gideon peinst er niet over. Hij heeft zijn eergevoel. Maar zijn nieuwe werkgever weet iets van hem waardoor hij niet zal kunnen weigeren... Douglas Preston & Lincoln Child zijn al vijftien jaar bevriend en een zeer succesvol schrijversduo. Hun populaire boeken, de Pendergast thrillers, verschijnen wereldwijd in achttien landen. Gideons wraak is het eerste deel in een nieuwe serie.


The Book The Broken Isles
The Author Mark Charan Newton
The Publisher Pan Macmillan
Release Date2012-07-05
Genre Fiction
Pages 400
ISBN 9780230766495
Language English, Spanish, And French

READING: War spills into the Boreal Archipelago, as two rival cultures bring their eternal battle into this adjacent realm. Fresh from a military victory, Commander Brynd Lathraea plans to rebuild the city of Villiren, where he is confronted with a dilemma. There are friendly forces who have no other choice but to live alongside his own people, and their numbers will be required to fight in the looming conflict. The commander turns politician as he seeks to build bridges and embrace mysterious new technologies to further his ambitions. However, many in Villiren are sceptical of aliens coming to their city, tensions run high, and even the dream of a peaceful future brings with it inevitable clashes of beliefs. Meanwhile, Villjamur has been destroyed. A vast swathe of refugees from the legendary city are now on the run from an immense alien presence in the sky. Villages are being cleared and people are dying en masse. And Inquisitor Fulcrom finds himself at the helm of an operation to aid the refugee exodus to the coast, but it's a race against time before this threatened genocide is complete. Ancient civilisations line up on the field of battle. Exotic creatures and a possible god walk alongside citizens of the Empire. As the Legends of the Red Sun series draws to a close, there will be one final and immense conflict to decide the fate of multiple cultures forever.


The Book Duel met de dood
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2010-02-09
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024532612
Language English, Spanish, And French

READING: William Smithback, verslaggever voor The New York Times en zijn vrouw Nora Kelly, antropoloog en werkzaam bij het Museum of National History, worden aangevallen in hun appartement aan de Upper West Side. Volgens ooggetuigen was de aanvaller hun ietwat vreemde buurman. Maar diezelfde man blijkt al tien dagen daarvoor te zijn overleden... Laura Hayward leidt het onderzoek, maar Pendergast en DAgosta ondernemen hun eigen onorthodoxe queeste naar de waarheid. Zij doen een ongelooflijke ontdekking: in Manhattan bestaat een geheime, besloten gemeenschap die een cultus met voodoo bedrijft die geen buitenstaander ooit heeft overleefd. Midden jaren tachtig vonden Preston & Child elkaar in de natuurwetenschap. Zij raakten bevriend en schrijven sindsdien als duo de bestsellers Dodenboek, Dans des doods, Hellevuur, Kraaienvoer, De gruwelkamer, De onderwereld, De vloek van het oerwoud en Het helse rad. `Preston & Child zijn weer ouderwets op dreef. () Pracht en praal worden zo beeldend beschreven, dat men zich op het schip de Brittannia zelf waant. Voeg daar nog eens de karakters van de schandelijk rijke passagiers aan toe en je hebt een prachtig sfeerbeeld. Crimezone.nl, Chris Derks over Het helse rad `Goed geschreven, zeer spannende, een beetje Indiana Jones-achtige avonturenthriller, met veel actie en soms griezelige gebeurtenissen. NBD / Biblion over Het helse rad


The Book Wit vuur
The Author Douglas Preston
The Publisher
Release Date2014
Genre
Pages 368
ISBN 9024563321
Language English, Spanish, And French

READING: Een studente Criminalistiek trekt voor haar scriptie naar een luxueus skioord waar meer dan honderd jaar geleden acht mijnwerkers door een Grizzlybeer werden opgepeuzeld.


The Book Deep storm
The Author Lincoln Child
The Publisher Boekerij
Release Date2011-10-09
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460929403
Language English, Spanish, And French

READING: Deep Storm: het spectaculairste onderzoeksstation ooit ontworpen, gebouwd op de bodem van de Atlantische Oceaan. Voormalig arts Peter Crane wordt in het diepste geheim naar Deep Storm gehaald om een aantal vreemde medische klachten te onderzoeken. Na een eerste poging om het station op te blazen wordt duidelijk dat er meer aan de hand is dan men hem wil doen geloven. Hoe dieper hij graaft, des te zekerder hij weet dat er meer op het spel staat dan het voortbestaan van het station alleen Lincoln Child verwierf wereldfaam als deel van het schrijversduo Preston en Child, dat ook in Nederland een grote schare fans verwierf. Hun specialiteit: spanning, non-stop actie en avontuur.


The Book Dodenboek
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2016-01-15
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021018607
Language English, Spanish, And French

READING: Dodenboek van Preston & Child is de derde thriller in de serie over FBI-agent Aloysius Pendergast. Hier moet hij het opnemen tegen zijn levensgevaarlijke, maar geniale broer Diogenes. Diogenes stuurt het New Yorkse Museum of Natural History hun gestolen juwelencollectie terug... tot stof vermalen. Een nachtmerrie voor de afdeling publiciteit. Om de aandacht af te leiden besluit de directie van het museum de beroemde Tombe van Senef te heropenen voor het publiek. Maar ze gaat er volledig aan voorbij dat de tombe vijfenzeventig jaar geleden met een heel goede reden hermetisch werd afgesloten... Douglas Preston & Lincoln Child zijn de #1-bestsellerauteurs van de Pendergast-thrillers en de thrillers over Gideon Crew. De vloek van het oerwoud en De gruwelkamer worden gerekend tot de honderd beste thrillers aller tijden. ‘Superspannende thriller.’ De Telegraaf


The Book De zwarte kroon
The Author Andrew Pyper
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2013-06-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789041424501
Language English, Spanish, And French

READING: Professor David Ullman is gespecialiseerd in demonische literatuur, met als hoofdonderwerp Paradise Lost van John Milton. Op een middag ontvangt hij een bezoeker die hem uit genodigt in Venetië een bijzonder verschijnsel te komen aanschouwen. David is wel toe aan een korte vakantie en vertrekt samen met zijn twaalfjarige dochter Tess naar Italië. Uiteindelijk keert hij getraumatiseerd terug in Amerika, zonder zijn dochter. Pas dan dringt het langzaam tot hem door dat er een andere wereld bestaat, waar Tess zou kunnen zijn. Met deze wetenschap begint hij aan een zoektocht die hem door Amerika voert, naar aanwijzingen over zijn verloren kind. Hoe ver kan hij gaan in zijn poging Tess terug te brengen in zijn leven? De zwarte kroon, geschreven in Pypers kenmerkende, krachtige stijl, neemt je mee naar werelden waarvan je tot voor kort geen weet had.


The Book Het verdwenen eiland
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2014-11-18
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024564897
Language English, Spanish, And French

READING: 'De thrillers van Preston & Child steken met kop en schouders uit boven die van hun concurrenten.' Publishers Weekly In Het verdwenen eiland krijgt Gideon Crew een onmogelijke opdracht: een pagina stelen uit het Book of Kells, een zwaar beveiligd, geïllumineerd manuscript van onschatbare waarde. Onder de kostbare versieringen blijkt een oude zeekaart schuil te gaan die dateert uit de tijd van de oude Grieken. De kaart wijst de weg naar de vindplaats van een mysterieus 'remedium', materie die de wereld kan veranderen, en die misschien Gideons leven kan redden. Samen met zijn partner Amy volgt Gideon een raadselachtig spoor naar een onbekend eiland in de Caribische Zee. Daar vinden ze het bewijs dat de Griekse koning Odysseus tijdens zijn omzwervingen de Nieuwe Wereld al had bereikt. Het besef dat ze in de voetsporen treden van de Odyssee is verbijsterend, maar wordt gevolgd door een nog grotere ontdekking voor de mensheid - die echter eerst Gideon en Amy een wisse dood in zal jagen... 'Beeldend geschreven, spectaculaire actie.' - VN Detective & Thrillergids over Gideons wraak Douglas Preston & Lincoln Child zijn al jaren een succesvol schrijversduo en hun thrillers verschijnen in achttien landen.


The Book Hellevuur
The Author Douglas Preston
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2011-01-06
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024533978
Language English, Spanish, And French

READING: Het lichaam van kunstcriticus Jeremy Grove wordt gevonden in een gebarricadeerde kamer. Zijn gezicht vertoont een grimas van doodsangst en zijn lichaamstemperatuur is onmogelijk hoog. De kamer stinkt verschrikkelijk naar zwavel en op de muur bevindt zich een brandplek - de afdruk van een hoef. Wanneer er nog een slachtoffer valt, met als enig verband een identieke doodsoorzaak, ontstaan er de wildste verhalen. Onheilsprofeten hebben het al over de komst van de duivel. FBI-agent Pendergast en inspecteur D'Agosta geloven bepaald niet in een bovennatuurlijke oorzaak. Hun onderzoek voert hen van de landhuizen van Long Island naar een eeuwenoud kasteel op het Italiaanse platteland. Daar ontmoet Pendergast opnieuw de gevaarlijkste tegenstander die hij ooit heeft gehad


The Book The Obsidian Blade
The Author Pete Hautman
The Publisher Candlewick Press
Release Date2012-04-10
Genre Juvenile Fiction
Pages 320
ISBN 9780763659721
Language English, Spanish, And French

READING: Kicking off a riveting sci-fi trilogy, National Book Award winner Pete Hautman plunges us into a world where time is a tool - and the question is, who will control it? The first time his father disappeared, Tucker Feye had just turned thirteen. The Reverend Feye simply climbed on the roof to fix a shingle, let out a scream, and vanished - only to walk up the driveway an hour later, looking older and worn, with a strange girl named Lahlia in tow. In the months that followed, Tucker watched his father grow distant and his once loving mother slide into madness. But then both of his parents disappear. Now in the care of his wild Uncle Kosh, Tucker begins to suspect that the disks of shimmering air he keeps seeing - one right on top of the roof - hold the answer to restoring his family. And when he dares to step into one, he's launched on a time-twisting journey- from a small Midwestern town to a futuristic hospital run by digitally augmented healers, from the death of an ancient prophet to a forest at the end of time. Inevitably, Tucker's actions alter the past and future, changing his world forever.


The Book Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm
The Author Daron Acemoglu
The Publisher Nieuw Amsterdam
Release Date2012-11-02
Genre History
Pages
ISBN 9789046813737
Language English, Spanish, And French

READING: Het is een van de grote wereldvraagstukken: waarom zijn sommige landen rijk en andere arm? Ligt de verklaring in culturele verschillen, het klimaat of geografische omstandigheden? Of is er een andere oorzaak? Waarom is bijvoorbeeld Botswana een van de snelst groeiende economieën ter wereld en blijven andere Afrikaanse landen, zoals Zimbabwe en Congo, ondergedompeld in geweld en armoede? Daron Acemoglu en James Robinson laten overtuigend zien dat het de politieke en economische instituties zijn die het economische succes of falen van een land bepalen; instituties die innovatie en economische groei stimuleren en welvaart en vrede garanderen. De auteurs illustreren hun betoog met tal van fascinerende voorbeelden. Eén daarvan is Korea, een in wezen homogene staat. In Zuid-Korea legt de overheid verantwoording af aan de burgers en heeft de bevolking volop economische kansen; het land is zeer welvarend. Noord-Korea wordt dictatoriaal geregeerd en kent al tientallen jaren onderdrukking en hongersnood. Op basis van vijftien jaar veldonderzoek en historische research hebben de auteurs een nieuwe, overtuigende politiek-economische theorie geformuleerd. Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm laat ons met andere ogen naar de wereld kijken en geeft een dieper inzicht in de oorzaken van armoede en rijkdom. Daron Acemoglu is hoogleraar economie aan het MIT. Hij ontving de John Bates Clark Medal. Degenen die deze onderscheiding krijgen, worden beschouwd als belangrijke kanshebbers voor de Nobelprijs. James Robinson is politiek wetenschapper en econoom. Hij is hoogleraar aan Harvard University en een wereldberoemde Latijns-Amerikaen Afrikadeskundige. `Acemoglu en Robinson hebben een boeiend en zeer lezenswaardig boek geschreven.' Niall Ferguson `In Why Nations Fail staan zo veel goede dingen, dat ik onmogelijk alles kan opnoemen.' Charles C. Mann `Acemoglu en Robinson hebben een belangrijk boek geschreven, dat het verdient te worden gelezen door politici en economen waar ook ter wereld.' Het Financieele Dagblad `Waarschijnlijk leest u net als ik dit boek in één keer uit en neemt u het daarna nog vaak ter hand.' Jared Diamond, auteur van Zwaarden, paarden & ziektekiemen


The Book Het helse rad
The Author Preston & Child
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2009-10-31
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024529230
Language English, Spanish, And French

READING: Even dachten we dat we de enigmatische en briljante FBI-agent Aloysius Pendergast niet meer terug zouden zien na de titanenstrijd met zijn boosaardige tweelingbroer Diogenes in Dodenboek. Maar... Pendergast en zijn beschermelinge Constance bezoeken het Tibetaanse klooster waar hij in de boeddhistische leer is ingewijd, op zoek naar zielenrust voor haar. Daar blijkt een ongekend gevaarlijk kunstvoorwerp gestolen te zijn, dat de monniken generaties lang met hun leven hebben verdedigd. Ze zijn wanhopig. Pendergast besluit het op te sporen, al weet hij er maar bitter weinig van. Ook de monniken kunnen hem niet wijzer maken: ze hebben er nooit een blik op geworpen, want alleen al ernaar kijken zou de ongekende krachten ervan ontketenen. De speurtocht brengt Pendergast en Constance naar de Britannia, 's werelds grootste en meest luxueuze oceaanstomer ooit en leidt tot een Atlantische oversteek die strak staat van spanning en onverwacht gevaar. En... is Pendergasts tweelingbroer en aartsvijand nu echt dood? Preston & Child schreven eerder de zelfstandig leesbare Pendergast-thrillers Dodenboek, Dans des Doods, Hellevuur, Kraaienvoer, De Gruwelkamer, De Onderwereld en De vloek van het oerwoud.