Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book The Kingdom of Speech
The Author Tom Wolfe
The Publisher Random House
Release Date2016-08-25
Genre Science
Pages 192
ISBN 9781473546691
Language English, Spanish, And French

READING: 'A great journalist with a whip-like satirical prose style... Wolfe’s great gift is to make the heavy seem light and this book is such an entertaining polemic that I read it in a day and immediately wanted to read it again.' - Bryan Appleyard, Sunday Times Tom Wolfe, whose legend began in journalism, takes us on an eye-opening journey through language. The Kingdom of Speech is a paradigm-shifting argument that speech - not evolution - is responsible for humanity's complex societies and achievements. From Alfred Russel Wallace, the Englishman who beat Darwin to the theory of natural selection but later renounced it, and through the controversial work of modern-day anthropologist Daniel Everett, who defies the current wisdom that language is hard-wired in humans, Wolfe examines the solemn, long-faced, laugh-out-loud zig-zags of Darwinism, old and Neo, and finds it irrelevant here in our Kingdom of Speech.


The Book Terug naar het bloed
The Author Tom Wolfe
The Publisher Prometheus
Release Date2012-10-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044622300
Language English, Spanish, And French

READING: De langverwachte nieuwe roman van Tom Wolfe begint met een politieboot die over de golven van Biscayne Baai voor de kust van Miami dendert. Aan boord bevindt zich onder anderen de jonge agent Nestor Camacho. De snelheid van de boot en de woeligheid van het water wijzen vooruit naar de bewogen vijfhonderd bladzijden die volgen. Uitgerekend Nestor, zoon van uit Cuba gevluchte ouders, jaagt geheel ongewild de Cubaanse gemeenschap tegen zich in het harnas; het laatste wat deze koortsachtige metropool, vol nieuwkomers die elkaar verafschuwen, kan gebruiken. Andere hoofdrolspelers zijn een Cubaanse burgemeester; een zwarte politiechef; een psychiater die profiteert van een rijke, aan porno verslaafde patiënt; zijn sexy Cubaanse verpleegster _ tot voor kort Nestors grote liefde; de verfijnde Ghislaine uit Haïti die volgens haar vader voor een blank meisje door kan gaan en haar wannabe gangster-broertje; en een Russische `oligarch die achter de kunstvervalsing van de eeuw zit. Terug naar het bloed geeft net als Tom Wolfes eerdere grote romans een dynamisch en gedetailleerd beeld van het geraas van deze tijd, vol rake typeringen en hilarische inzichten. Het is een schitterende afrekening met onze cultuur, geschreven door een van de allergrootste schrijvers van Amerika. Tom Wolfe is een van Amerikas grootste schrijvers. Tot zijn bekendste romans behoren de wereldwijde bestsellers Het vreugdevuur der ijdelheden en In alles een man. Over Terug naar het bloed: `Een werk dat Wolfes statuur als een van de besten onderstreept. Dit is een boek dat voor Miami zal doen wat Wolfes megahit Het vreugdevuur der ijdelheden voor New York heeft gedaan. amazon.com `Alsof de 45 jaar vanaf The Electric Kool-Aid Acid Test tot vandaag niet zijn verstreken, keert Wolfe terug naar enkele oude trucs, waaronder een steeds veranderend, soms onbetrouwbaar perspectief, duizelingwekkende overgangen van het ene personage naar het andere en daverend proza. Een welkome verrassing van een oude meester. kirkus (starred review) `Binnen een meesterlijk opgezette plot gebruikt Wolfe zijn boosaardige magie om vooroordelen én decadentie te bespotten, en om af te rekenen met de kunstwereld, reality-tv, bedenkelijke roem en journalistiek in het digitale tijdperk. Dit is een intelligent, irritant en opwindend verhaal over een onstabiele, verdeelde, door de zon verzengde stad waar iedereen iedereen haat. booklist (starred review)


The Book Het koninkrijk
The Author Emmanuel Carrère
The Publisher De Bezige Bij Antwerpen
Release Date2015-05-28
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460423901
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Op een bepaald moment in mijn leven was ik een christen. Dat heeft zo’n drie jaar geduurd. Het is voorbij. Afgedane zaak dus? Blijkbaar niet helemaal, want twintig jaar later voelde ik de behoefte om erop terug te komen. De wegen van het Nieuwe Testament die ik destijds als gelovige heb bewandeld, bewandel ik nu opnieuw – als romancier? Als historicus? Laten we zeggen: als onderzoeker.’ In Het Koninkrijk vraagt Emmanuel Carrère zich af hoe een kleine Joodse sekte met volgelingen van een gekruisigde profeet kon uitgroeien tot een godsdienst die twee millennia later nog steeds door een kwart van de wereldbevolking wordt beleden. In Carrères wervelende verhaal zijn de apostel Paulus en de evangelist Lucas de protagonisten van een bijzonder avontuur vol kleurrijke figuren, die vanuit een ongedwongen, hedendaagse invalshoek worden belicht tegen de buitengewoon levendige achtergrond van de mediterrane wereld van de eerste eeuw. Tegelijk vertelt de auteur over zijn eigen zoektocht naar een houvast. Vijfentwintig jaar geleden werd hij praktiserend katholiek in een poging om zijn leven op orde te krijgen, en drie jaar later viel hij van zijn geloof af. Fijnzinnig en kritisch, met respect en mededogen, verkent Carrère de betekenis van het christendom en staat hij stil bij het succes van verbijsterende principes als ‘de laatsten zullen de eersten zijn’ en ‘bemin je vijanden’.


The Book In alles een man
The Author Tom Wolfe
The Publisher
Release Date1999
Genre
Pages 695
ISBN 9053337504
Language English, Spanish, And French

READING: Een ambitieuze oudere zakenman in het Amerikaanse Atlanta wordt geconfronteerd met corruptie, racisme en andere problemen die het hem niet makkelijk maken aan de top.


The Book Warhorse
The Author Michael Morpurgo
The Publisher
Release Date2011
Genre Children's stories
Pages 146
ISBN 9078345330
Language English, Spanish, And French

READING: Joey (ik-figuur) is het paard van Albert. Hij wordt verkocht en raakt als soldatenpaard verzeild in de Eerste Wereldoorlog.


The Book Hoe genees je een fanaticus
The Author Amos Oz
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2016-06-01
Genre Literary Collections
Pages
ISBN 9789023442974
Language English, Spanish, And French

READING: Hoe wordt iemand een extremist en hoe kun je hem daar weer van af helpen? In twee lichtvoetige en scherpzinnige essays probeert Amos Oz een antwoord op deze vragen te geven. Hij onderzoekt de wortels van het fanatisme en rekent af met de clichés over het Palestijns-Israëlische conflict. De briljante eenvoud waarmee hij deze wezenlijke kwesties behandelt maken dit boekje bijzonder aansprekend en inspirerend voor iedereen die zich voor de wereldvrede interesseert: van jong tot oud, van scholier tot politicus.


The Book De Terranauten
The Author T.C. Boyle
The Publisher Atlas Contact
Release Date2016-10-21
Genre Literary Criticism
Pages
ISBN 9789025448950
Language English, Spanish, And French

READING: Acht jonge terranauten, vier vrouwen en vier mannen, laten zich vrijwillig opsluiten in een ‘ecosfeer’, de e2. Want wat als de aarde daadwerkelijk door de klimaatveranderingen onbewoonbaar wordt, waar verkast de mensheid dan naartoe? Twee jaar lang moeten de acht zich zien te redden in deze e2 met wat ze aan bestaansmiddelen hebben meegekregen bij het naar binnen gaan. Voortdurend worden ze in deze vissenkom door de hele wereld gadegeslagen, want als media-evenement is het ongekend populair. Eervol, gekmakend, en ook een recipe for disaster. Boyle neemt met chirurgische precisie het menselijk handelen en falen van dit overlevingsspel onder de loep en schrijft een meesterlijke roman over een actueel en prangend probleem: het klimaat en hoe wij daarmee omgaan.


The Book Presence
The Author Amy Cuddy
The Publisher Spectrum
Release Date2016-02-25
Genre Psychology
Pages
ISBN 9789000344307
Language English, Spanish, And French

READING: ‘If you act powerfully, you will begin to think powerfully’. Of je nu in gesprek gaat met twee personen of een presentatie moet houden voor een volle zaal: we komen iedere dag sociale uitdagingen tegen die we aan moeten gaan om vooruit te komen, zowel privé als zakelijk. In Presence gaat Amy Cuddy in op de wetenschappelijke inzichten achter vele fascinerende verbindingen tussen lichaam en geest. Ze geeft tips hoe we deze wetenschap kunnen gebruiken om op moeilijke momenten of in stresssituaties zelfverzekerder en krachtiger te kunnen optreden. Amy Cuddy liep op 19-jarige leeftijd ernstig hoofdletsel op. Medici betwijfelden of ze ooit haar mentale capaciteit terug zou krijgen en haar opleiding af zou kunnen maken. Inmiddels is zij sociaal psycholoog, professor en onderzoeker op Harvard Business School. Zij imponeerde kijkers over de hele wereld met een van de meest bekeken TEDtalks (meer dan 27 miljoen views sinds 2012) over ‘power poses’.


The Book De Intellectuelen en de Staat
The Author Noam Chomsky
The Publisher
Release Date1978
Genre Intellectuals
Pages 79
ISBN UVA:X000054049
Language English, Spanish, And French
The Book De lange weg naar genade
The Author David Baldacci
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2018-11-13
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044977172
Language English, Spanish, And French

READING: Special agent Atlee Pine is gestationeerd in het westelijk deel van de Verenigde Staten, waar de bevolking op zichzelf is, de overheid gewantrouwd wordt en de natuur geen genade kent. Op vijfjarige leeftijd werd haar tweelingzusje ontvoerd door een seriemoordenaar en vanaf het moment dat ze oud genoeg was om bij de FBI te gaan, heeft Atlee haar leven gewijd aan het opsporen van degenen die anderen kwaad willen doen. En ze is goed. Heel goed. Ze zou een van de beste profilers van de FBI kunnen zijn, als ze niet de voorkeur gaf aan het bestrijden van criminaliteit in de outback van Amerika boven carrière maken in de slangenkuil van Washington D.C. Een eenzaam bestaan, maar daar heeft ze vrede mee. Wanneer het verminkte karkas van een muilezel wordt gevonden in de Grand Canyon wordt Atlees hulp ingeroepen. De berijder wordt vermist en hij blijkt niet de enige persoon te zijn die recentelijk is verdwenen. Atlee komt tegenover een gruwelijk monster te staan, maar moet ook de confrontatie aan met een nachtmerrie uit haar verleden.


The Book Witte tanden
The Author Zadie Smith
The Publisher Prometheus
Release Date2017-02-03
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044634037
Language English, Spanish, And French

READING: Ontmoet de families Jones, Iqbal en Chalfen. Drie families aan het eind van de twintigste eeuw, alle drie min of meer Engels, allen persoonlijk, historisch en genetisch bij elkaar betrokken. De families hebben verschillende huidskleuren, verschillende godsdiensten en een verschillend koloniaal verleden, maar ze hebben één ding gemeen: ze wonen samen in een kleine buurt in Londen, waar racisme en extremisme oplaaien. In Witte tanden vatten Archibald Jones en Smad Iqbal _ de een geboren en getogen Brit, de ander afkomstig uit Bangladesh _ een diepe vriendschap voor elkaar op, die ontstaat in de Tweede Wereldoorlog en die vijftig jaar standhoudt. Witte tanden bevat de geëngageerde geschiedenis van de afgelopen halve eeuw in het steeds veranderende, veelkleurige Engeland en vertelt het sprankelende en humoristische verhaal van een opmerkelijke vriendschap. Zadie Smith is van Jamaicaans-Britse afkomst en studeerde in Cambridge. Voor haar debuut Witte tanden kreeg ze de Whitbread-literatuurprijs. Met haar roman Over schoonheid werd ze genomineerd voor de Man Booker Prize en won ze de Orange Prize. 'Witte tanden is een satirische minderhedensoap (...) virtuoos geschreven, bij vlagen zelfs briljant.' nrc handelsblad 'Verrassende, rijke debuutroman met een rushdiaanse verhaallijn. De grote thema's van de twintigste eeuw, immigratie, multiculturalisme, traditie en godsdienst, worden met trefzekere vaart _ en met humor en ironie _ beschreven.' vrij nederland 'Niet alleen een van de beste boeken die we in jaren hebben gelezen, maar een van de beste boeken ooit.' juryrapport whitbread-literatuurprijs


The Book De waanzinnige wereld van Tom Groot
The Author Liz Pichon
The Publisher Gottmer
Release Date2015-12-22
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789025757397
Language English, Spanish, And French

READING: Fans van 'Het leven van een loser' zullen de hilarische avonturen van Tom Groot zeker waarderen. Via het dagboek van Tom maken we kennis met een groot striptekenaar, een briljante musicus (al is er tot nu toe niemand komen luisteren naar zijn tweemansband) en een meester in het verzinnen van smoesjes. Zijn meester ziet er nog wel de humor van in, maar zijn zus Delia drijft hij tot waanzin. Zijn lezers zullen echter vanaf de eerste bladzijde gek op hem zijn.


The Book Nacht druk 11
The Author Élie Wiesel
The Publisher
Release Date2014-01-15
Genre
Pages 144
ISBN 9029086106
Language English, Spanish, And French

READING: Autobiografische vertelling over de jaren die een vrome joodse jongen doorbracht in het getto en in diverse concentratiekampen.


The Book Vlinders Vriendinnen
The Author Jaclyn Moriarty
The Publisher
Release Date2010
Genre Teenage girls
Pages 251
ISBN 9026127855
Language English, Spanish, And French

READING: Een 15-jarig meisje deelt haar hartsgeheimen met een nieuwe correspondentievriendin nu haar moeder het te druk heeft, haar vader in Canada woont en haar vriendin is weggelopen.


The Book Het leven van een Loser
The Author Jeff Kinney
The Publisher de Fontein Jeugd
Release Date2013-06-26
Genre Juvenile Fiction
Pages 227
ISBN 9789026134654
Language English, Spanish, And French

READING: Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek. In Het leven van een Loser vertelt Jeff Kinney het verhaal van een onvergetelijke anti-held. Website: www.hetlevenvaneenloser.nl


The Book How to Live in the Kingdom of God
The Author Richard Rundell
The Publisher iUniverse
Release Date2001-04-01
Genre Religion
Pages 197
ISBN 9780595176106
Language English, Spanish, And French

READING: Confusion abounds among Christians today because so many believe they must postpone the reality of the Kingdom of God until some distant future or that they must wait until they die. How to Live in the Kingdom of God addresses the questions of what, where, when and even why with regards to the Kingdom of God. Believers today, as they enter the millennium, hunger for the deeper understandings about the Kingdom that this book offers. The Scriptures declare the Kingdom of God is a present reality in which we can partake. Readers of this book will learn the three levels of Christian maturity, how they relate to the three feasts and how to apply them to their daily Christian walk.


The Book Het lied van de loopgraven
The Author Sebastian Faulks
The Publisher
Release Date2008
Genre
Pages 486
ISBN 9044611151
Language English, Spanish, And French

READING: Na een verboden liefdesverhouding blijft een jonge Brit in Frankrijk, waar hij tijdens de Eerste Wereldoorlog in de hel van de loopgraven terechtkomt.


The Book De vrouw van de theeplanter
The Author Dinah Jefferies
The Publisher Prometheus
Release Date2016-08-09
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044630954
Language English, Spanish, And French

READING: 'Mijn ideale boek; mysterie, liefde, liefdesverdriet en vreugde - ik kon het niet wegleggen.' Santa Montefiore Wanneer de negentienjarige Gwendolyn Hooper trouwt met de rijke, charmante Laurence, popelt ze om bij hem op zijn theeplantage te gaan wonen. Vol optimisme verruilt ze daarom het vertrouwde Londen voor het platteland van Sri Lanka. Het leven daar blijkt echter niet te zijn wat Gwen ervan had gehoopt. Laurence, plotseling stil en afstandelijk, maakt lange dagen, waardoor Gwen voornamelijk op zichzelf is aangewezen. Terwijl ze de plantage haar thuis probeert te maken, stuit ze op relicten uit een mysterieus verleden: gesloten deuren, een vergeelde bruidssluier en een verborgen en overwoekerde grafsteen. Als ze Laurence confronteert met haar ontdekkingen slaat het noodlot toe, en komt Gwen voor een onmogelijke keuze te staan. De vrouw van de theeplanter is een onvergetelijk, meeslepend verhaal dat zich afspeelt in Sri Lanka tijdens de jaren twintig en dertig, over een jonge vrouw die een keuze moet maken tussen haar plichtsgevoel als echtgenote en haar instinct als moeder. Dinah Jefferies werd in 1948 in Maleisië geboren. Ze verhuisde toen ze negen was naar Engeland, maar behield altijd een grote voorliefde voor Zuidoost-Azië. Pas recentelijk publiceerde ze haar eerste roman, Het afscheid van de tropen, en een jaar later haar tweede, De vrouw van de theeplanter. Dinah Jefferies woont met haar man in Gloucestershire. 'Een aangrijpend verhaal over liefde, jaloezie, hebzucht en tragedie.' WOMAN&HOME 'Rijk en ongelooflijk levensecht. De vrouw van de theeplanter is historische fictie op haar best. Gewoonweg betoverend.' THE SUNDAY EXPRESS


The Book Zilverdolk Midprice druk 6
The Author Katharine Kerr
The Publisher
Release Date2009-12
Genre
Pages 416
ISBN 9024514967
Language English, Spanish, And French
The Book Don t Sleep There are Snakes
The Author Daniel Everett
The Publisher Profile Books
Release Date2010-07-09
Genre Language Arts & Disciplines
Pages 327
ISBN 9781847651228
Language English, Spanish, And French

READING: Although Daniel Everett was a missionary, far from converting the Pirahs, they converted him. He shows the slow, meticulous steps by which he gradually mastered their language and his gradual realisation that its unusual nature closely reflected its speakers' startlingly original perceptions of the world. Everett describes how he began to realise that his discoveries about the Pirah language opened up a new way of understanding how language works in our minds and in our lives, and that this way was utterly at odds with Noam Chomsky's universally accepted linguistic theories. The perils of passionate academic opposition were then swiftly conjoined to those of the Amazon in a debate whose outcome has yet to be won. Everett's views are most recently discussed in Tom Wolfe's bestselling The Kingdom of Speech. Adventure, personal enlightenment and the makings of a scientific revolution proceed together in this vivid, funny and moving book.