Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book De haas met de amberkleurige ogen
The Author Edmund de Waal
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2011-12-21
Genre Antiques & Collectibles
Pages
ISBN 9789049952259
Language English, Spanish, And French

READING: Geheel herziene, prachtig geïllustreerde editie. In september verschijnt de 12e druk van deze internationale bestseller. Edmund de Waal beschrijft op meeslepende wijze de geschiedenis van zijn familie en hun bijzondere netsukeverzameling. Van een ontluikend imperium in Odessa naar het fin de siècle in Parijs, via bezet Wenen naar het naoorlogse Tokio: tegen de achtergrond van een tumultueuze eeuw volgt De Waal de reis van de netsukes door de generaties van zijn opmerkelijke familie.


The Book The Hare With Amber Eyes
The Author Edmund de Waal
The Publisher Random House
Release Date2010-06-03
Genre Biography & Autobiography
Pages 368
ISBN 9781407052472
Language English, Spanish, And French

READING: THE NUMBER ONE SUNDAY TIMES BESTSELLER WINNER OF THE 2010 COSTA BIOGRAPHY AWARD 264 wood and ivory carvings, none of them bigger than a matchbox: Edmund de Waal was entranced when he first encountered the collection in his great uncle Iggie's Tokyo apartment. When he later inherited the 'netsuke', they unlocked a story far larger and more dramatic than he could ever have imagined. From a burgeoning empire in Odessa to fin de siecle Paris, from occupied Vienna to Tokyo, Edmund de Waal traces the netsuke's journey through generations of his remarkable family against the backdrop of a tumultuous century. 'You have in your hands a masterpiece' Frances Wilson, Sunday Times 'The most brilliant book I've read for years... A rich tale of the pleasure and pains of what it is to be human' Bettany Hughes, Daily Telegraph, Books of the Year 'A complex and beautiful book' Diana Athill


The Book De witte weg
The Author Edmund de Waal
The Publisher De Bezige Bij
Release Date2015-10-14
Genre Antiques & Collectibles
Pages
ISBN 9789023494560
Language English, Spanish, And French

READING: In De witte weg verteld Edmund de Waal de geschiedenis van het materiaal dat hem als keramist al zijn hele leven fascineert. Door te reizen naar de plekken waar porselein werd uitgevonden, vervaardigd, verfijnd, verzameld en begeerd, probeert hij de aantrekkingskracht te doorgronden van wat ooit bekendstond als ‘het witte goud’. Hij bezoekt de drie landen – China, Duitsland en Engeland – die bepalend zijn geweest bij de ontdekking, de verspreiding en de popularisering van de techniek om uit klei keramiek te maken. Zijn zoektocht voert hem ook verder de wereld over: hij doet de zijderoute aan, bezoekt de paleizen van Versailles en Venetië, strijkt neer in Delft, schrijft over de Cherokees in North Carolina, vertelt de familiegeschiedenis van de Wedgwoods en slaat de zwarte bladzijden van de twintigste eeuw niet over: Himmler leidde zijn gasten rond in zijn eigen porseleinfabriek in Dachau, die werd bevolkt door zorgvuldig geselecteerde kampgevangenen. De geschiedenis van porselein, zo leert De Waal, is meer dan een verhaal van serviezen en beeldjes, van elegante gebruiksvoorwerpen en gewilde verzamelaarsobjecten. De witte weg is de meeslepende kroniek van een persoonlijke en alomtegenwoordige bewondering voor een procedé waarin alchemie, kunst, rijkdom, handwerk en schoonheid samenkomen.


The Book The Hare with Amber Eyes Illustrated Edition
The Author Edmund de Waal
The Publisher Farrar, Straus and Giroux
Release Date2012-11-13
Genre Biography & Autobiography
Pages 432
ISBN 9780374709600
Language English, Spanish, And French

READING: The definitive illustrated edition of the international bestseller Two hundred and sixty-four Japanese wood and ivory carvings, none of them larger than a matchbox: Edmund de Waal was entranced when he first encountered the collection in his great-uncle Iggie's Tokyo apartment. When he later inherited the netsuke, they unlocked a far more dramatic story than he could ever have imagined. From a burgeoning empire in Odessa to fin de siècle Paris, from occupied Vienna to postwar Tokyo, de Waal traces the netsuke's journey through generations of his remarkable family against the backdrop of a tumultuous century. With sumptuous photographs of the netsuke collection and full-color images from de Waal's family archive, the illustrated edition of The Hare with Amber Eyes transforms a deeply intimate saga into a work of visual art.


The Book Het verborgen stadspaleis
The Author Elisabeth de Waal
The Publisher Uitgeverij Cossee
Release Date2015-11-24
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789059366268
Language English, Spanish, And French

READING: Halverwege De haas met de amberkleurige ogen – de internationale bestseller waarin Edmund de Waal over zijn Joodse bankiersfamilie, de Ephrussi’s, en hun kunstcollectie vertelt – verrast hij ons met een portret van een intrigerende, moedige vrouw, zijn Weense grootmoeder Elisabeth. De passages die hij uit haar romans citeerde zijn onvergetelijk; net als haar eigen roman Het verborgen stadspaleis. Elisabeth de Waal schetst de levens van de teruggekeerde ballingen die, net als zijzelf als jong meisje, opnieuw hun weg proberen te vinden in een veranderende stad. Elke donderdag komen ze op uitnodiging van de zakenman Theophil Kanakis naar zijn riante paleisje: journalisten, acteurs, schrijvers en geleerden. Men wil, na al die hongerjaren, genieten, drinken, praten, verliefd raken en vergeten. Eindelijk kunnen ze weer vooruitkijken. Er is een toekomst! Opnieuw beginnen wil ook professor Adler, teruggekomen uit New York. Hij wil niets liever dan zijn werk voortzetten aan ‘zijn’ instituut. De Oostenrijkse regering heeft gegarandeerd dat alle verdreven wetenschappers en kunstenaars mogen terugkeren in hun oude positie, maar Adler stuit vooral op verzet, smoesjes en onverhulde vijandigheid. Hij ziet ook iemand anders struikelen: de beeldschone Marie-Theres. Zij komt bij Kanakis voor het eerst in aanraking met een milieu van decadentie, levenshonger en morele onzekerheid, en gaat aan haar eigen naïviteit ten onder. Het verborgen stadspaleis is in veel opzichten het vervolg op de internationale bestseller van haar kleinzoon, en biedt de lezer een ‘ooggetuigenverslag’ van de wereld van de Ephrussi’s. Het evocatieve proza van Elisabeth de Waal schetst niet alleen de hoop en dromen van de teruggekeerde ballingen, maar toont ook wat het betekent ergens thuis te zijn. Een juweel van een literaire herontdekking, dat niet zou misstaan tussen de fonkelende sieraden van de exuberant uitgedoste prinsessen van weleer, de Sachertorte en de walsen van Johann Strauss.


The Book De Wittgensteins
The Author Alexander Waugh
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2011-07-19
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789023465171
Language English, Spanish, And French

READING: Karl Wittgenstein maakte fortuin in de ijzer- en staalindustrie en werd een van de rijkste mensen van Europa; in Wenen bezat hij een aantal paleizen. Componisten als Brahms, Mahler en Strauss kwamen er over de vloer. Zo er al een bindende factor binnen het gezin Wittgenstein was, dan was het de muziek. Als vader oefende Karl Wittgenstein een tirannieke invloed uit op zijn acht kinderen. Drie van zijn zonen pleegden zelfmoord. De vierde, Paul, werd een wereldberoemd pianist (hij verloor zijn rechterhand in de Eerste Wereldoorlog, en Strauss, Prokofjev, Ravel en Britten schreven voor hem stukken voor de linkerhand). Ludwig, de jongste zoon, werd een van de grootste filosofen van de twintigste eeuw. Bij nagenoeg alle gezinsleden grensde genialiteit aan waanzin. Het gezin werd ten slotte uiteengereten door onenigheid, geld, krankzinnigheid en twee wereldoorlogen.


The Book Alles verandert
The Author Kristien Hemmerechts
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2015-08-25
Genre Fiction
Pages 288
ISBN 9789044534252
Language English, Spanish, And French

READING: Iris Verdonck kan met trots terugblikken op een rijke carrière en een onstuimig liefdesleven. Alles, of bijna alles, in haar leven lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes overboord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft. Alles verandert is een roman die rolpatronen fileert en de moraal ter discussie stelt.


The Book Danubia
The Author Simon Winder
The Publisher Spectrum
Release Date2014-10-03
Genre History
Pages
ISBN 9789000340231
Language English, Spanish, And French

READING: Op reis door het land van de Habsburgers met de grappigste reisleider ooit! Eeuwenlang was Europa in handen van het eigenaardige Huis Habsburg, dat tot 1918 over grote delen van Centraal-Europa en Duitsland heerste en zich bemoeide met alles wat er in Europa gebeurde. Danubia is de verzamelnaam van de landen en gebieden rondom de rivier de Donau, de thuisbasis van de Habsburgers. Simon Winder reist met groot enthousiasme door dit uitgestrekte gebied met zijn uiteenlopende landschappen, steden en dorpen. Op zijn zeer persoonlijke manier deelt hij zijn kennis, verbazing en observatievermogen en legt uit hoe de complexe geschiedenis van deze dynastie in elkaar zit. En hij vertelt over de mensen en volken over wie zij heersten. Mensen die zich vaak opmerkelijk ondankbaar betoonden ten opzichte van hun excentrieke vorst in Wenen. ‘Winder is een reisleider met een uitzonderlijke hoeveelheid kennis. Hij praat maar door en haalt nauwelijks adem. En je wilt hem zeggen: “Vergeet dat ademhalen en vertel verder!”’ The New York Times book review Simon Winder werkt in de Engelse uitgeverswereld. Eerder schreef hij The man who saved Britain en het veelgeprezen Germania, de voorloper van Danubia. Over Germania ‘Zeer onderhoudende studie over “Germania”. Met vrolijke verbazing schrijft Simon Winder over Duitsland. Je hangt aan zijn lippen zoals vroeger aan die van je favoriete leraar geschiedenis.’ Bart Funnekotter in NRC Handelsblad


The Book De leugen van Jonas Woldemariam
The Author Dinaw Mengestu
The Publisher Signatuur
Release Date2011-11-17
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044963809
Language English, Spanish, And French

READING: De ouders van Jonas Woldemariam zijn zo goed als vreemden voor elkaar wanneer ze trouwen in een door geweld verscheurd Ethiopië. Ze brengen de eerste jaren grotendeels gescheiden door, een hereniging volgt in de VS. Hun gezamenlijke leven daar verwordt tot een soort continue wederzijdse haat die eindigt in een scheiding. Drie decennia later treedt hun zoon Jonas in de voetsporen van de huwelijksreis van zijn ouders van Peoria, Illinois, naar Nashville – een poging om te doorgronden wat hem tot een bijna pathologische leugenaar heeft gemaakt en tot iemand die het emotioneel verdoofd zijn als overlevingsstrategie gebruikt. Mengestu schetst een verpletterend psychologisch portret van recente immigranten in de VS, onzeker en vervreemd, met een wens om erbij te horen en erin te passen, terwijl er tegelijkertijd de rouw is om het verlies van hun familie, culturele erfenis en sociale status. Een hartverscheurend, onsentimenteel meesterwerk. Met De leugen van Jonas Woldemariam maakt Mengestu alle hooggespannen verwachtingen over zijn tweede roman meer dan waar.


The Book Een voettocht langs Rijn en Donau druk 5
The Author Patrick Leigh Fermor
The Publisher
Release Date2014-09-03
Genre
Pages 560
ISBN 9046704580
Language English, Spanish, And French

READING: Verslag van de voetreis die de auteur halverwege de jaren dertig maakte.


The Book Geschiedenis van de wereld in 100 voorwerpen
The Author Neil MacGregor
The Publisher Spectrum
Release Date2011-12-02
Genre History
Pages
ISBN 9789000304066
Language English, Spanish, And French

READING: 'Zeer intelligent, verrukkelijk geschreven en uitermate fascinerend.' - The Spectator Een geschiedenis van de wereld in 100 voorwerpen biedt een heel originele benadering van de geschiedenis van de mensheid. Het gebruikt de voorwerpen die oude beschavingen hebben achtergelaten als venster, waardoor we de werelden kunnen onderzoeken van de mensen die daar en toen leefden. Maar niet alleen oude beschavingen komen aan bod. Neil MacGregor geeft ons een blik in het leven van de makers en gebruikers van al deze 100 voorwerpen: vanaf de oertijd tot aan het heden. MacGregor's doel is om ons zoveel mogelijk te vertellen over het belang van de voorwerpen; over een stenen pilaar die de gepreekte tolerantie van een Indiase keizer tegen zijn volk laat zien, over de Spaanse munten die het begin van de globale valuta betekenden, over een zilveren beker die de Romeinse dubbele houding ten opzichte van homoseksualiteit demonstreert, of over een Victoriaans servies dat de impact van een rijk onthult. Elk hoofdstuk dompelt de lezer onder in een vervlogen beschaving en elk hoofdstuk is prachtig geïllustreerd met het betreffende voorwerp. De geschiedenis is hier een caleidoscoop, vol met prachtige beelden en verrassende verhalen die onze wereld op een tot nu toe onbekende manier presenteren. Spectrum maakt deel uit van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv Houten - Antwerpen www.unieboekspectrum.nl nur 680


The Book Mijn naam is Leon
The Author Kit de Waal
The Publisher
Release Date2017-02-23
Genre
Pages
ISBN 9023455584
Language English, Spanish, And French
The Book De vertrouwelinge
The Author David R. Gillham
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2012-11-20
Genre Fiction
Pages 357
ISBN 9789049953379
Language English, Spanish, And French

READING: Ontroerend en meesterlijk debuut 1943. De Tweede Wereldoorlog verscheurt Europa. Berlijn is een oorlogsstad geworden, vol vrouwen wier mannen aan het front vechten. Ook Sigrid probeert te overleven zonder haar man, die aan het oostfront vecht. Ogenschijnlijk leidt ze het leven van een model-Duitse: ze werkt hard, doet haar plicht als soldatenvrouw en zorgt trouw voor haar schoonmoeder, bij wie ze inwoont. Op een dag raakt ze ongewild betrokken bij de illegale activiteiten van haar buurmeisje Ericha. Vanaf dat moment is Sigrids leven als Hausfrauvoorbij, en wordt de oorlog ook voor haar steeds grimmiger. Wanneer de mysterieuze en charmante Egon een steeds grotere invloed op haar krijgt, en Ericha haar hulp nodig heeft, moet Sigrid een allesbepalende keuze maken.


The Book Schorshuiden
The Author Annie Proulx
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2017-03-07
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044536812
Language English, Spanish, And French

READING: René en Charles, twee berooide jonge Fransen, emigreren in de zeventiende eeuw naar Nieuw-Frankrijk, op zoek naar een betere toekomst. Ze beginnen hun nieuwe leven in Noord-Amerika, beiden als lijfeigenen, en kappen daar de machtige bossen. Al snel lopen hun levens uiteen. De zachtaardige René trouwt een indiaanse vrouw en gaat een arm maar gelukkig bestaan tegemoet. De nietsontziende Charles daarentegen doet alles om een fortuin te vergaren. Hij trouwt een Nederlandse en weet een groot hout- en pelsimperium op te bouwen. Terwijl hun kinderen, hun kindskinderen, en de kinderen van hun bondgenoten en vijanden hun levens leiden, worden de Noord-Amerikaanse wouden steeds verder uitgedund.


The Book Wij de wilden
The Author Justin Torres
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2012-01-09
Genre Literary Collections
Pages 214
ISBN 9789460232459
Language English, Spanish, And French

READING: Drie broertjes worstelen zich door hun kinderjaren. Ze zijn elkaars beste vriend maar ook elkaars grootste vijand. Ze houden tomatengevechten in de keuken, bouwen vliegers van afval en spelen verstoppertje wanneer hun ouders ruzie maken. Het is niet eenvoudig in deze familie te overleven. De liefde tussen hun Puerto Ricaanse vader en blanke moeder is hevig en bij vlagen destructief. Er heerst altijd chaos en het leven is wreed en fascinerend tegelijk. Het jongste broertje neemt de lezer moeiteloos mee in hun turbulente bestaan. Maar gaandeweg verliest hij zijn onbevangenheid en komt tot het besef dat hij zijn leven een radicale wending moet geven.


The Book Een beer in bontjas
The Author Hafid Bouazza
The Publisher
Release Date2001
Genre
Pages 63
ISBN 9074336647
Language English, Spanish, And French
The Book ILL B THE HARE WITH AMBER EYES
The Author
The Publisher
Release Date
Genre
Pages
ISBN OCLC:987270507
Language English, Spanish, And French
The Book Japanse kroniek
The Author Nicolas Bouvier
The Publisher
Release Date2012
Genre
Pages 212
ISBN 9059373235
Language English, Spanish, And French

READING: Reisverhalen uit de jaren vijftig en zestig toen de Franse auteur in Japan verbleef.


The Book In de ban van de tegenstander
The Author Hans Keilson
The Publisher
Release Date2009
Genre
Pages 239
ISBN 9055159883
Language English, Spanish, And French

READING: Autobiografisch relaas door een Duits/joodse man over zijn gevoelens ten opzichte van het nationaal-socialisme


The Book The White Road
The Author Edmund de Waal
The Publisher Random House
Release Date2015-09-24
Genre Art
Pages 416
ISBN 9781448137633
Language English, Spanish, And French

READING: ** A Sunday Times Top Ten Bestseller ** "Other things in the world are white but for me porcelain comes first" A handful of clay from a Chinese hillside carries a promise: that mixed with the right materials, it might survive the fire of the kiln, and fuse into porcelain – translucent, luminous, white. Acclaimed writer and potter Edmund de Waal sets out on a quest - a journey that begins in the dusty city of Jingdezhen in China and travels on to Venice, Versailles, Dublin, Dresden, the Appalachian Mountains of South Carolina and the hills of Cornwall to tell the history of porcelain. Along the way, he meets the witnesses to its creation; those who were inspired, made rich or heartsick by it, and the many whose livelihoods, minds and bodies were broken by this obsession. It spans a thousand years and reaches into some of the most tragic moments of recent times. In these intimate and compelling encounters with the people and landscapes who made porcelain, Edmund de Waal enriches his understanding of this rare material, the ‘white gold’ he has worked with for decades. ** Book of the Week on BBC Radio 4 **