Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book The Day the Revolution Began
The Author Tom Wright
The Publisher SPCK
Release Date2016-10-11
Genre Religion
Pages 432
ISBN 9780281077205
Language English, Spanish, And French

READING: In The Day the Revolution Began Tom Wright invites you to consider the full meaning of the event at the heart of the Christian faith – Jesus’ crucifixion. As he did in his acclaimed Surprised by Hope, Wright once again challenges commonly held beliefs, this time arguing that the Protestant Reformation did not go far enough in reshaping our understanding of the Cross. With his characteristic rigour and incisiveness, he goes back to the New Testament to show that Jesus’ death not only releases us from the guilt and power of sin, but is nothing less than the beginning of a world-wide revolution that continues to this day – a revolution that creates and energizes a movement responsible for restoring and reconciling the whole of God’s creation. The Day the Revolution Began will take you to a new level in your appreciation of the meaning of Jesus’ sacrifice: opening up its powerful and amazing implications, inspiring you with a renewed sense of purpose and hope, and reminding you of the crucial role you can play in the world-transforming movement that Jesus started.


The Book Eenvoudig christelijk
The Author Nicholas Thomas Wright
The Publisher
Release Date2007-11-02
Genre
Pages 208
ISBN 9051942923
Language English, Spanish, And French

READING: Inleiding tot de grondbeginselen van het christelijk geloof, door de Anglicaanse bisschop.


The Book Sapiens
The Author Yuval Noah Harari
The Publisher Thomas Rap
Release Date2014-03-06
Genre History
Pages
ISBN 9789400403284
Language English, Spanish, And French

READING: Honderdduizend jaar geleden leefde de Homo sapiens nog een tamelijk onbekommerd bestaan in een uithoek van het Afrikaanse continent en deelde hij de planeet met ten minste vijf andere menssoorten. Maar op een zeker moment onderging het brein van deze mens een ingrijpende verandering: nu kon hij zich plots verbeelden dat het gras elders wel eens groener zou kunnen zijn, en dus maakte hij zich op om de wereld te veroveren. In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we zo geworden als we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met het meest dominante wezen op aarde: de mens.


The Book Les Miserables
The Author Victor Hugo
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2012-12-11
Genre Fiction
Pages 320
ISBN 9789044969467
Language English, Spanish, And French

READING: Het aangrijpende verhaal van Jean Valjean begint met een gebeurtenis die hem zijn hele leven zal blijven achtervolgen: hij steelt een brood om zijn neefjes van de hongerdood te redden. Dit op zich onbeduidende incident komt hem echter op een zware gevangenisstraf te staan: hij wordt veroordeeld tot negentien jaar dwangarbeid. Als hij na al die ellendige jaren wordt vrijgelaten, wil niemand meer iets met hem te maken hebben. Desondanks weet Valjean zich aan zijn verleden te ontworstelen en ontwikkelt hij zich tot een gerespecteerd burger. Zijn criminele verleden blijft hem echter achtervolgen in de persoon van zijn aartsrivaal inspecteur Javert, die verbeten op hem blijft jagen vanwege zijn als dan niet vermeende misstappen. Hierdoor kunnen Valjean en zijn aangenomen dochter Cosette geen rust vinden en bewegen zij zich als paria’s door de maatschappij die zich kenmerkt door onrust, oproer en sociale misstanden.


The Book Midden in de Revolutie
The Author Helen Rappaport
The Publisher Spectrum
Release Date2016-10-06
Genre History
Pages
ISBN 9789000338603
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Een wonderbaarlijke waaier van observaties, de meeste misplaatst, sommige ronduit bizar. Een heerlijk en opmerkelijk boek.’ - The Times 'Russische "schelmen" veranderen de geschiedenis.' Lovende boekrecensie in Trouw. In 2017 is het honderd jaar geleden dat de Russische Revolutie losbarstte. Helen Rappaport beschrijft de voorgeschiedenis en de plotselinge ontbranding van de Revolutie aan de hand van brieven en dagboekfragmenten van buitenlanders die zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevonden, maar daardoor wel getuige waren van een van de meest ingrijpende gebeurtenissen van de 20ste eeuw. Van de eerste opstand in februari 1917 tot aan Lenins bolsjewistische coup in oktober was het chaos in Petrograd. Britten, Fransen, Amerikanen en andere buitenlanders vulden de hotels, clubs, bars en ambassades in en rond de chique Nevski Prospekt, het hart van het ‘rode gekkenhuis’. Veel van het meest dramatische oproer vond plaats in de buurt van deze straat. Buitenlandse diplomaten, militair attachés en hun echtgenotes, gouvernantes, journalisten, zakenmannen, bankiers, verpleegsters en expatsocialisten zagen het met eigen ogen gebeuren, voor hun voordeur. In hun dagboeken en brieven aan het thuisfront gaven zij, ieder vanuit zijn of haar eigen perspectief, levendige beschrijvingen van wat zij om zich heen zagen. Onder hen bijvoorbeeld de Engelse verpleegster die de Titanic overleefde en vervolgens in Petrograd terechtkwam en de zwarte bediende van de Amerikaanse ambassadeur die net vanuit het Amerikaanse Zuiden was aangekomen. Ook aanwezig was Emmeline Pankhurst, de leidster van de Engelse suffragettes. Zij was in Petrograd om het onverwoestbare Vrouwen Doodsbataljon van Maria Bochkareva te ontmoeten. Hun verhalen illustreren Rappaports unieke, meeslepende en belangrijke boek. Helen Rappaport is historica met als specialisatie de moderne Russische geschiedenis, met een passie voor de tijd voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog. Eerdere boeken van haar hand gingen over Stalin, de Krimoorlog, de Romanovs en Lenin. De pers over De gezusters Romanov ‘De Britse historica schreef verschillende bestsellers over de Russische geschiedenis. Ook haar nieuwe boek is heerlijk om te lezen.’ NRC Handelsblad


The Book De derde industriele revolutie
The Author Jeremy Rifkin
The Publisher Nieuw Amsterdam
Release Date2013-08-28
Genre History
Pages
ISBN 9789046815137
Language English, Spanish, And French

READING: Naar een transformatie van economie en samenleving De economie van de twintigste eeuw, mogelijk gemaakt door olie en andere fossiele brandstoffen, lijkt in een eindfase gekomen. Met wellicht een nieuwe wereldwijde crisis in het vooruitzicht zijn we wanhopig op zoek naar een duurzaam economisch model. Rifkin laat zien hoe internettechnologie en groene energie voor een derde industriële revolutie kunnen zorgen. De auteur schetst het beeld van honderden miljoenen mensen die in huizen, kantoren en fabrieken hun eigen zonne-, wind- en geothermische energie produceren en die energie met elkaar delen via een `energie-internet zoals we nu via internet informatie creëren en met elkaar delen. `Zijn creatieve denken is van grote inspiratieve betekenis voor zowel beleidsmakers als gewone burgers. José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie `Jeremy Rifkin laat helder zien hoe groene energie en distributie ervan via het internet van grote invloed zal zijn op de samenleving en het milieu. Nature


The Book The Day the Revolution Began
The Author William H. Hallahan
The Publisher
Release Date1999
Genre United States
Pages 314
ISBN OCLC:46892745
Language English, Spanish, And French
The Book Postkapitalisme
The Author Paul Mason
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2016-03-24
Genre Business & Economics
Pages
ISBN 9789023494416
Language English, Spanish, And French

READING: Het kapitalisme bloeide de afgelopen tweehonderd jaar dankzij zijn aanpassingsvermogen; op de golven van de economische cycli heeft het zich steeds aangepast en getransformeerd om uiteindelijk sterker uit verschillende crises op te rijzen. Maar de grens is bereikt, stelt Paul Mason. In de uithoeken van het marktsysteem ontdekken mensen nieuwe vormen van eigendom, lenen en zaken doen – van 3D-printen tot zelf managende websites als Wikipedia en van duurzame energiecoöperaties tot parallelle valuta. In het hart van die veranderingen staat de informatietechnologie, een revolutie die volgens Mason de potentie heeft om onze notie van werk, productie en waarde totaal te veranderen én om een economie gebaseerd op marktwerking en privaat eigendom te vernietigen. In dit baanbrekende boek laat Mason zien hoe we, vanuit de as van de recente financiële crisis, de kans hebben om een meer sociale, rechtvaardige en duurzame, globale economie te bouwen.


The Book The Day the American Revolution Began
The Author William H. Hallahan
The Publisher Harper Collins
Release Date2001-04-10
Genre History
Pages 352
ISBN 9780380796052
Language English, Spanish, And French

READING: At four in the morning on April 19, 1975, a line of British soldiers stared across the village green of Lexington, Massachusetts, at a crowd of seventy-seven Amercican militiamen. A shot rang out, and the Redcoats replied with a devastating volley. But the day that started so well for the king's troops would end in catastrophe: seventy-three British soldiers dead, two hundred wounded, and the survivors chased back into Boston by the angry colonists. Drawing on diaries, letters, official documents, and memoirs, William H. Hallahan vividly captures the drama of those tense twenty-four hours and shows how they decided the fate of two nations.


The Book N t Wright and the Revolutionary Cross
The Author Derek Vreeland
The Publisher
Release Date2017-08-23
Genre
Pages 118
ISBN 1973839415
Language English, Spanish, And French

READING: The death of Jesus is the foundation of our faith, but what do we mean when we confess that Christ died for our sins according to the Scripture? N.T. Wright's book The Day the Revolution Began offers compelling answers to that question. His book is nothing less than a game changer. Just as Wright's book Surprised By Hope changed our view of the end, so this book is changing our view of the cross. This reader's guide offers a clear summary of Wright's interpretation of the cross in the context of both history and the big story told by the Bible. Using this reader's guide prayerfully will open up vistas of the love of God as you see the revolutionary cross with new eyes. Such a renewed vision will stir your thinking, prompt new conversations about the cross, cause your love for Christ to grow, and equip the Church to carry forth her gospel-shaped mission. What people are saying about N.T. Wright and the Revolutionary Cross: In this reader's guide Derek Vreeland leads us through one of Wright's most important works. Providing the necessary background, locating the central themes, and giving the theological history, he unfolds Wright's majestic treatment of the cross of Christ in a way readers can follow quickly. In so doing, this careful student of N.T. Wright has made it possible for the rest of us students to dive more deeply into what God has accomplished in Christ's death on a cross. I highly recommend N.T. Wright and the Revolutionary Cross. -DAVID FITCH, B.R. Lindner Chair of Evangelical Theology, Northern Seminary, author of Faithful Presence Like a skilled explorer and careful guide, Derek Vreeland once again helps people climb Mount N.T. Wright. Within the pages of N.T. Wright and the Revolutionary Cross, Derek helps us see that the cross is so much more than we realize at first glance. This reader's guide is a great treasure chest that will bring to light the unsearchable riches of Christ. -DERWIN GRAY, Lead Pastor, Transformation Church, author of The High Definition Leader Derek Vreeland is among the most attentive readers of N.T. Wright that I know. More importantly, he stands at the intersection of academic theology and pastoral ministry. To be conversant in the language of the academy and the vernacular of the pew is a skill that is critically important if the work of theology is going to feed the flock of Jesus. With N.T. Wright and the Revolutionary Cross, Derek Vreeland has made important developments in atonement theology accessible to the lay reader. As such, it is a timely and most welcome book! -BRIAN ZAHND, Lead Pastor, Word of Life Church, author of Sinners in the Hands of a Loving God There are few theologians who are able to set crucial Christian doctrines within the grand sweep of the Bible's story like N.T. Wright. Yet it is easy to get lost or confused within a big and complex story. Even where there is a trail, it helps to have a guide. Derek Vreeland is the perfect guide into Wright's expansive work on the cross of Christ. A pastor and a scholar, Vreeland has not simply summarized Wright; he has translated him into our own context, making these vital truths come alive for us as pastors and as followers of Jesus the crucified and risen Lord. -GLENN PACKIAM, Associate Senior Pastor, New Life Church, author of Discover the Mystery of Faith Derek Vreeland brilliantly articulates and unpacks the theological genius of N.T. Wright. Vreeland offers a concise roadmap to The Day the Revolution Began in a way that is accessible for emerging theologians, pastors, and your everyday lay leader. -TARA BETH LEACH, Senior Pastor, PazNaz, author of Emboldened: A Vision for Empowering Women in Ministry


The Book De gebroeders Wright
The Author David McCullough
The Publisher Spectrum
Release Date2015-09-04
Genre History
Pages
ISBN 9789000346851
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Met hen begon een nieuw tijdperk. McCullough prikkelt met deze dubbelbiografie de verbeelding.’ James Salter in The New York Review of Books Op een winterdag in 1903, in de afgelegen Outer Banks van North Carolina, schreven twee onbekende broers uit Ohio geschiedenis. Ze vlogen in een machine die zwaarder was dan de lucht, werd aangedreven door een motor en bestuurd door een piloot. Het was het begin van het tijdperk van de luchtvaart. David McCullough, tweevoudig winnaar van de Pulitzerprijs, vertelt het verrassende en ontroerende verhaal van Wilbur en Orville Wright. De gebroeders Wright openden in 1893 in Dayton, Ohio, een fietsenwinkel met werkplaats. De fiets was dé nieuwe rage. Hun eerste gezamenlijke onderneming was het bouwen van een eigen fiets, maar hun grote passie was vliegen. ‘Een mens vliegt niet en zal ook nooit vliegen’ was de overtuiging in 1900. De broers dachten daar anders over. Ze lazen alles wat er te lezen was over vliegen, bestudeerden de vleugelbewegingen van vogels en zetten in de fietsenwerkplaats hun eerste vliegtuig in elkaar. Vertrouwend op hun unieke talenten en technisch inzicht hielden zij vast aan hun droom ‘de lucht in te gaan’. Met buitengewoon veel moed, inventiviteit, doorzettingsvermogen en een onuitputtelijke nieuwsgierigheid overwonnen ze alle obstakels. Niets kon ze van hun doel afhouden. David McCullough baseerde zich onder meer op dagboeken, aantekeningen en meer dan duizend brieven van de familie Wright. De gebroeders Wright is een spannend avontuur, verteld door de meesterverteller van de Verenigde Staten, dat tegelijkertijd een prachtig tijdsbeeld geeft van het begin van de 20e eeuw. ‘Het fascinerende verhaal achter de geboorte van de luchtvaart. De gebroeders Wright waren zowel bevlogen als bescheiden en die zeldzame combinatie bracht ze tot nuchtere en cruciale inzichten.’ Benno Baksteen, voormalig gezagvoerder KLM en voorzitter Dutch Expert Group Aviation Safety (DEGAS)


The Book Let It Begin Here
The Author Don Brown
The Publisher Roaring Brook Press
Release Date2010-08-31
Genre Juvenile Nonfiction
Pages 64
ISBN 9781466811454
Language English, Spanish, And French

READING: The first book in Don Brown's Actual Times series brings the start of the American Revolution to life. A 26-year-old King George II found himself in financial turmoil after crushing the French, Austrians, and Spanish in battle. Luckily money was no object since he could easily get it back by raising taxes on his American colonies...but what King George didn't realize was the colonies were beginning to have a mind of their own and had started to set their sights on freedom. The cast of characters includes those we know--the famous silversmith, turned messenger, Paul Revere--and many we haven't heard of like "Flinty Whittemore," a 78-year-old who fought off the British with a musket, two pistols, a sword, was bayoneted 14 times and still lived another 18 years to brag about it. Detailed, yet accessible, Don Brown's award-winning nonfiction style brilliantly comes to life in Let It Begin Here, this fascinating account of the start of the Revolutionary War.


The Book Ik zie je in de kosmos
The Author Jack Cheng
The Publisher Karakter
Release Date2017-03-16
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789045212326
Language English, Spanish, And French

READING: 'Een verhaal vol echte magie, wonderlijke reizen, liefdesverdriet en hoop. Dit is een schitterend boek.'- Ally Condie, New York Times-bestsellerauteur. Ik zie je in de kosmos is een ontroerend en onvergetelijk verhaal over optimisme en menselijke relaties en iedereen zal Alex met zijn nieuwsgierigheid, intelligentie en humor vanaf de eerste bladzijde in zijn hart sluiten. Voor de lezers van Het wonderlijke voorval van de hond in de nacht en De werken van T.S. Spivet Wat zou jij doen als je alleen met je moeder woonde, die soms haar 'stille dagen' heeft, en je een iPod de ruimte in wilt sturen om aan buitenaardse wezens uit te leggen hoe we hier op aarde leven? De 11-jarige Alex Petroski woont in Rockview, Colorado, samen met zijn moeder en zijn hond, die hij heeft vernoemd naar zijn grote held, de astronoom Carl Sagan. Alex zorgt voor zijn moeder, die soms dagenlang in bed ligt en niet aanspreekbaar is. Zijn droom is om zijn goudgeverfde iPod de ruimte in te sturen, net zoals Sagan in de jaren zeventig met een gouden plaat heeft gedaan. Hij spreekt al zijn belevenissen in op zijn iPod, gericht aan intelligente buitenaardse wezens die deze misschien op een dag in de ruimte zullen vinden. Om zijn droom te verwezenlijken gaat Alex samen met zijn hond Carl Sagan naar een festival voor amateurastronomen, waar hij de iPod met zijn zelfgebouwde raket wil lanceren. Helaas mislukt deze poging en hij raakt samen met zijn hond verzeild in een roadtrip door Amerika. Hij ontmoet onderweg allerlei bijzondere mensen, die hem naar nieuwe plekken meenemen. Hierdoor komt hij de waarheid achter zijn vader op het spoor, die acht jaar daarvoor is overleden.


The Book Mao het onbekende verhaal
The Author Jung Chang
The Publisher Boekerij
Release Date2011-10-07
Genre Literary Criticism
Pages
ISBN 9789460929380
Language English, Spanish, And French

READING: Jung Chang, de schrijfster van Wilde Zwanen, en haar echtgenoot Jon Halliday deden tien jaar onderzoek naar het leven van de sterkste man die China ooit heeft gekend: Mao Zedong.Mao, het onbekende verhaal is gebaseerd op talloze interviews met mensen uit de directe omgeving van Mao in China en met vrijwel iedereen buiten China die contact met hem hebben gehad. Velen hebben nooit eerder iets durven zeggen over hun ervaringen. Deze biografie is het best gedocumenteerde werk dat ooit over het leven van Mao is geschreven en vertelt over een Mao die wij niet kennen, een man die niet werd gedreven door idealisme of ideologie en die intrigeerde, vergiftigde en chanteerde. Het geheime doel waarnaar hij streefde was de overheersing van de wereld. Jung Chang en Jon Halliday schetsen het karakter van Mao en schreven het tot nu toe onbekende en schokkende verhaal over zijn gedrag tegenover vrouwen, minnaressen en kinderen. Daarnaast geven de auteurs een zeer heldere kijk op de Chinese, culturele en maatschappelijke geschiedenis. Het verteltalent van Jung Chang en de wetenschappelijke aanpak van beide auteurs maken van dit boek de compleetste en leesbaarste biografie van de man die het leven van miljoenen Chinezen diepgaand heeft beïnvloed en de wereldpolitiek dertig jaar lang in zijn ban hield.


The Book In Londen en Parijs
The Author Charles Dickens
The Publisher Van Holkema & Warendorf
Release Date2013-07-29
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789000330911
Language English, Spanish, And French

READING: Op een Novemberavond in 1775 rijdt de postkoets van Londen naar Dover over de heuvels, als zij wordt ingehaald door een bede te paard, die met de onbegrijpelijke boodschap 'Tot het leven teruggeroepen' naar Londen terugkeert. De betekenis van de bodschap wordt duidelijk als wij in Parijs, verborgen op een zolder, gevangen in verstandsverbijstering, dokter Manette vinden. Jarenlang is hij gevangene van de Bastille geweest; nu hij vrij gelaten is, leeft hij nog slechts als een wrak. Door de trouwe zorg van zijn dochter Lucie wordt hij echter inderdaad tot het leven teruggeroepen; hij vestigt zich in Londen. Daar vatten zijn dochter en een jonge Fransman, Charles Darnay, liefde voor elkaar op. Darnay, van afkomst aristocraat, trekt in de Terreurdagen van de Franse Revolutie naar Parijs, wordt gevangen genomen, ten koste van eindeloze inspanningen vrijgesproken, doch opnieuw gegrepen en nu ter dood veroordeeld. Dan ziet de stille verering van Sydney Carton, een vriend van Lucie, een uitweg voor zijn liefde, en 0eedding voor Charles Darnay.


The Book Over de democratie in Amerika druk 1
The Author Alexis De Tocqueville
The Publisher ASP / VUBPRESS / UPA
Release Date2010-05
Genre Democracy
Pages 292
ISBN 9789054875239
Language English, Spanish, And French
The Book Van bacterie naar Bach en terug
The Author Daniel Dennett
The Publisher Atlas Contact
Release Date2017-08-29
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789045025834
Language English, Spanish, And French

READING: Vijfentwintig jaar na het meesterwerk van Daniel Dennett over het bewustzijn, 'Het bewustzijn verklaard', verschijnt de opvolger: 'Van bacterie naar Bach en terug'. In dit nieuwe boek onderzoekt Dennett hoe je abstracte begrippen als ziel, intelligentie en creativiteit kunt beschrijven. De auteur buigt zich wederom over de grote vragen waar hij zijn hele carrière al mee bezig is. Hebben we een vrije wil? Wat betekent bewustzijn? Wat gebeurt er wanneer iemand denkt? Dennett gebruikt biologie en computerwetenschap, en dan vooral kunstmatige intelligentie, en komt zo tot een nieuwe visie op de menselijke geest. 'Ja, we hebben een ziel, maar die bestaat uit talloze kleine robots,' zegt Dennett, een mooi beeld om uit te leggen dat, hoe ongrijpbaar de 'ziel' of het 'bewustzijn' ook is, er wel exacte, controleerbare zaken aan ten grondslag liggen. Even ongrijpbaar is de vrije wil: ja, die bestaat volgens Dennett, en dat die tot stand komt in talloze chemische processen is daarmee niet in tegenspraak: lichaam en geest werken altijd samen, je kunt zelfs zeggen dat ze samenvallen. Een baanbrekend filosofisch meesterwerk.


The Book De moeder aller vragen
The Author Rebecca Solnit
The Publisher Podium b.v. Uitgeverij
Release Date2018-01-05
Genre Social Science
Pages
ISBN 9789057598715
Language English, Spanish, And French

READING: In De moeder aller vragen rekent Rebecca Solnit af met vele misvattingen die diep in onze cultuur geworteld zijn. Het titelessay verwijst bijvoorbeeld naar de vraag die een journalist aan Solnit stelde tijdens een lezing over Virginia Woolf. Waarom bleef Woolf kinderloos? Solnit moest deze vraag zelf ook meermaals beantwoorden. Hoe vaak zou die vraag aan een mannelijke auteur worden gesteld? Dit is slechts een van de vele ingesleten denkbeelden die Solnit onder de loep neemt in de opvolger van Mannen leggen me altijd alles uit. Sinds de komst van president Trump is haar verontwaardiging over de groeiende ongelijkheid in de Westerse samenleving met de dag toegenomen. Met haar glasheldere inzichten toont ze zich een van de belangrijkste activistische schrijvers van deze tijd, zonder ook maar een moment in dogma’s te vervallen. ‘Solnit is een meester in het blootleggen van de donkere onderstromen van gewone, alledaagse situaties.’ ELLE


The Book Tragedie van een volk
The Author Orlando Figes
The Publisher Nieuw Amsterdam
Release Date2013-08-16
Genre History
Pages
ISBN 9789046815601
Language English, Spanish, And French

READING: Tragedie van een volk is het eerste alomvattende werk over de Russische Revolutie in één boek; het geldt reeds vanaf zijn voltooiing in 1996 als een klassieker, zowel in de hoedanigheid van literair meesterwerk als van historisch standaardwerk. Orlando Figes hanteert op briljante wijze een individueel perspectief, ontleend aan de privé- verslagen van verscheidene figuren, wier tragische persoonlijke belevenissen met het algemene verhaal zijn verweven. Figes laat ons de Revolutie begrijpen als een menselijk samenspel van gebeurtenissen. Een monument van geschiedschrijving, dat al vele lezers in het hart heeft geraakt. Eindelijk weer leverbaar, in een aantrekkelijk geprijsde heruitgave. ‘[Figes] schildert met zwierige streken een magnifiek tableau van de Revolutie.’ NRC Handelsblad ‘(...) een meeslepende vertelling over gebeurtenissen die een enorme impact op de wereld hadden.’ De Volkskrant ‘Figes is erin geslaagd de ervaring van de Revolutie weer te geven zoals miljoenen gewone Russen die hebben meegemaakt.’ The independent on Sunday ‘Ook het contemporaine Rusland wordt verhelderd.’ Vrij Nederland ‘Geschreven in een schitterende stijl (...).’ Nederlands Dagblad


The Book Ons feilbare denken
The Author Daniel Kahneman
The Publisher Business Contact
Release Date2012-02-02
Genre Psychology
Pages
ISBN 9789047005124
Language English, Spanish, And French

READING: Kahneman neemt de lezer mee op een ontdekkingsreis door de krochten van ons brein in dit zeer toegankelijke boek (...). Hij presenteert theorieën, lepelt verrukkelijke anekdotes op, (en) onderwerpt de lezer aan testjes.' ***** De Volkskrant Daniel Kahneman, een van belangrijkste psychologen ter wereld, ontving de Nobelprijs voor de Economie voor zijn invloedrijke werk dat het traditionele rationele beslissingsmodel ter discussie stelde. Zijn gedachtegoed heeft diepgaand effect gehad op vele terreinen - onder andere economie, psychologie en politiek - en nu geeft hij in één boek een overzicht van al die jaren onderzoek en wetenschap. 'Een verbazingwekkend rijk boek: helder, diepgravend, vol verrassende inzichten en waardevolle zelfhulptips. Het is altijd vermakelijk en af en toe zelfs ontroerend, met name als Kahneman zijn samenwerking met Tversky memoreert. (...) Iedereen moet dit kopen en lezen.' New York Times Book Review