Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Winternacht
The Author Suzanne Vermeer
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2017-11-14
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044976106
Language English, Spanish, And French

READING: Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween. Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen...


The Book De H is van Havik
The Author Helen Macdonald
The Publisher De Bezige Bij
Release Date2015-09-11
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789023492511
Language English, Spanish, And French

READING: Helen Macdonald, een ervaren valkenier, had nooit de behoefte een van de allerfelste roofvogels af te richten: de havik. Maar dan sterft plotseling haar vader, de bekende fotograaf en valkenier Alisdair Macdonald, in Londen, midden op straat. Overweldigd door rouw en verdriet besluit Helen een havik te nemen om haar verlies te verwerken. Door het vurige dier te temmen verkent ze haar grenzen en verandert haar leven voorgoed. In De H is van havik beschrijft Helen Macdonald hoe ze haar havik, Mabel, stapje voor stapje tam maakt. Het is een roerend en humoristisch relaas over rouwverwerking en de aantrekkingskracht van een buitengewoon beest. Macdonald betreedt onontgonnen gebied met dit hartveroverende boek dat tegelijkertijd een memoir, een boek over de natuur en een spirituele queeste is, en waarin ze onderzoekt of de dood zich laat verzoenen met het leven en de liefde.


The Book Smoke Gets in Your Eyes
The Author Caitlin Doughty
The Publisher Canongate Books
Release Date2015-04-16
Genre Social Science
Pages 272
ISBN 9781782111047
Language English, Spanish, And French

READING: THE NEW YORK TIMES BESTSELLER 'Unforgettable . . . a hilarious, poignant and impassioned plea to revolutionise our attitudes to death' Gavin Francis, Guardian From her first day at Westwind Cremation & Burial, twenty-three-year-old Caitlin Doughty threw herself into her curious new profession. Coming face-to-face with the very thing we go to great lengths to avoid thinking about she started to wonder about the lives of those she cremated and the mourning families they left behind, and found herself confounded by people's erratic reactions to death. Exploring our death rituals - and those of other cultures - she pleads the case for healthier attitudes around death and dying. Full of bizarre encounters, gallows humour and vivid characters (both living and very dead), this illuminating account makes this otherwise terrifying subject inviting and fascinating.


The Book De avonturen van een jonge bioloog
The Author David Attenborough
The Publisher Spectrum
Release Date2018-02-14
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789000361007
Language English, Spanish, And French

READING: Gezien bij RTL Late Night: 'Schitterend boek!' Sir David Attenboroug, de bekendste bioloog ter wereld 'Onmogelijk om weg te leggen.' The Telegraph Vijftig jaar geleden veranderde Sir David Attenborough de manier waarop we naar de natuur kijken voorgoed. In een tijd waarin de natuurdocumentaire nog niet bestond moest de man, die later Planet Earth zou maken, alles in de praktijk bedenken. In dit boek kijkt de legendarische Brit terug op die baanbrekende eerste stappen voor de BBC. Een spectaculair reisverhaal waarin de lezer samen met Attenborough in gevecht gaat met kaaimankrokodillen, gaat racen met luiaards, gaat vissen naar piranha's en achter komodovaranen aangaat tijdens een gevaarlijke fotoshoot. In zijn kenmerkende stijl vertelt de bekendste bioloog ter wereld het verhaal van het begin van zijn indrukwekkende carrière.


The Book De genialiteit van vogels
The Author Jennifer Ackerman
The Publisher Prometheus
Release Date2017-06-28
Genre Nature
Pages
ISBN 9789044632569
Language English, Spanish, And French

READING: Vogels zijn verbluffend intelligente wezens. Diezelfde papegaaien die ons het woord 'papegaaien' hebben bezorgd, praten ons niet alleen na, maar blijken te kunnen antwoorden, rekenen en spellen. Sommige kraaiensoorten lossen ingewikkelde puzzels op en maken ingenieuze werktuigen. Vogels vertonen indrukwekkende sociale vaardigheden. Ze bedriegen en manipuleren. Ze spelen luistervink. Ze hebben een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Ze geven cadeautjes. Ze spelen. Ze plagen. Ze delen. Ze onderhouden sociale netwerken. Ze rivaliseren om status. Ze troosten elkaar. Ze onderrichten hun jongen. Ze chanteren hun ouders. Ze waarschuwen elkaar voor gevaar. Ze verzamelen zich bij een dode soortgenoot. En misschien rouwen ze zelfs. Baanbrekend nieuw onderzoek heeft niet alleen aangetoond dat sommige vogels zich kunnen meten met de hogere primaten en zelfs de mens, maar ook dat ze daarnaast over geheel eigen vormen van genialiteit beschikken: wie van ons heeft het imitatietalent van de spotlijster of het navigatievermogen van de roodborst? Veel vogels hebben net als wij een relatief groot brein voor hun lichaamsomvang, met hoge aantallen neuronen en verbindingen waar dit telt. Het vogelbrein mag dan klein lijken, het is tot grootse dingen in staat. In De genialiteit van vogels doorkruist Jennifer Ackerman de wereld naar de plekken waar het allemaal gebeurt - de onderzoekscentra op Barbados en Nieuw-Caledonië, de koolmezengemeenschappen van het Verenigd Koninkrijk, de prieelvogelhabitats van Nieuw-Guinea, de gehavende Amerikaanse oostkust vlak na de orkaan Sandy en de opwarmende bergstreken van Centraal-Virginia en het westen van de VS - en duikt ze in de laatste ontdekkingen rond het vogelbrein, die een nieuw licht werpen op de essentie van intelligentie. Haar verhaal, wetenschappelijke verkenning en reisverhaal ineen, verschaft ons een nieuwe blik op de uitzonderlijke talenten van vogels en op wat ze ons kunnen vertellen over onze veranderende wereld. Jennifer Ackerman (1959) schrijft al bijna dertig jaar over wetenschap, natuur en biologie. Ze publiceert regelmatig in Scientific American, National Geographic en The New York Times. 'Een heerlijk prikkelend en onderhoudend boek. Jennifer Ackerman biedt een meesterlijk overzicht van het onderzoek dat ons begrip van cognitie bij vogels in de afgelopen twee decennia drastisch heeft veranderd. De genialiteit van vogels is belangrijk om wat het ons vertelt over vogels, maar ook over het menselijk vernuft dat betrokken is bij het ontrafelen van de raadsels van het vogelbrein. Het is een boek vol kennis en verwondering en een bevestiging van de verbluffende complexiteit van onze wereld.' - Wall Street Journal 'De genialiteit van vogels is niet alleen leuk voor experts en vogelfans. Ook voor de terloopse lezer vallen er genoeg verrassende en wonderlijke feiten uit op te pikken.' The Times


The Book De sleutel Het begin
The Author Mats Strandberg
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2015-11-17
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789044967456
Language English, Spanish, And French

READING: Deel 1 van het langverwachte sluitstuk van de Engelsfors-trilogie Het is een maand na de tragedie op het Engelsfors Gymnasium. De Uitverkorenen hebben nog geen tijd gehad te herstellen als hun wereld opnieuw op zijn kop wordt gezet. Vragen worden beantwoord, geheimen worden prijsgegeven, en loyaliteiten worden getest... De tijd dringt en uiteindelijk kunnen de Uitverkorenen slechts van één ding op aan: alles zal veranderen. Dodelijke spanning in Engelsfors... De sleutel – het begin is het eerste deel van het omvangrijke, bloedspannende slot van de Engelsforstrilogie, de thrillersensatie voor jongeren waarvan in Zweden een miljoen exemplaren over de toonbank gingen.


The Book Avonturen in de mens druk 1
The Author Gavin Francis
The Publisher
Release Date2016-01-25
Genre
Pages
ISBN 9057124580
Language English, Spanish, And French
The Book Smoke Gets in Your Eyes
The Author Jill Churchill
The Publisher HarperCollins
Release Date2012-08-01
Genre
Pages 256
ISBN 0060734620
Language English, Spanish, And French
The Book Hoe verkloot je je leven
The Author Cat Marnell
The Publisher Atlas Contact
Release Date2017-03-15
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789025450250
Language English, Spanish, And French

READING: Als vijftienjarige raakte Cat Marnell verslaafd aan de ADHD-medicijnen die haar vader, een psychiater, haar voorschreef. Eenmaal naar een prestigieuze kostschool verbannen, ontdekte ze onder andere Xanax, cocaïne en xtc. Haar twintiger jaren beleefde ze in een oneindige, slapeloze roes van feesten en pillen ’s nachts, en een veeleisende baan in de wereld van de modebladen overdag. Totdat het echt niet meer ging. Maar dit is geen memoir van goddelijke interventie, kliniekopname of verlossing. Eerder van de zoektocht naar een wankel evenwicht waarin de schoonheid van de roes wel degelijk een rol kan blijven spelen. Cat Marnell is een echt New Yorks enfant terrible en een formidabele schrijver die iets wezenlijks te zeggen heeft over haar op kicks beluste generatie, over de duistere kanten van de mode-industrie en over de huidige tijd.


The Book Smoke Gets in Your Eyes
The Author Michael Thibodeau
The Publisher
Release Date2000-01-01
Genre Antiques & Collectibles
Pages 143
ISBN 0789206404
Language English, Spanish, And French

READING: "For more than a hundred years, the cigarette industry has hired some of the world's cleverest designers to make smoking appeal to as many different types of men and women in as many different cultures as possible." "The introduction traces the interwoven history of cigarettes and their packaging, from the earliest hand-rolled smokes preferred by soldiers, sailors, and bohemians to the latest trendy pack adopted by the young and terminally hip. History in the larger sense intersects in unexpected ways, with brands posi tioned to help win wars, glorify local dictators, and immortalize the masses. Thematic chapters ranging from Orientalism to Snob Appeal to Cigarette Indians survey the different categories of designs favored over the years as well as chronicling not only such famous campaigns as the Marlboro Man and Joe Camel but also such lesser-known oddities as Fems, Fez, and Wooden-Kimona Nails."--BOOK JACKET.Title Summary field provided by Blackwell North America, Inc. All Rights Reserved


The Book Smoke Gets in Your Eyes
The Author Jacob Goldin
The Publisher
Release Date2010
Genre Cigarettes
Pages 39
ISBN OCLC:709756196
Language English, Spanish, And French
The Book Summary of Caitlin Doughty s Smoke Gets in Your Eyes
The Author Sumoreads
The Publisher Createspace Independent Publishing Platform
Release Date2017-06-27
Genre
Pages 28
ISBN 1548294543
Language English, Spanish, And French

READING: PLEASE NOTE: This is a summary, analysis and review of the book and not the original book. Caitlin Doughty's funny, witty, and dark look into funerary practices in the United States, "Smoke Gets In Your Eyes: And Other Lessons from the Crematory" takes a serious and critical look at what's wrong with our modern death rites and offers her own personal opinions as to how we can improve them while sharing often hilarious stories from her time working at a mortuary. This SUMOREADS Summary & Analysis offers supplementary material to "Smoke Gets In Your Eyes" to help you distill the key takeaways, review the book's content, and further understand the writing style and overall themes from an editorial perspective. Whether you'd like to deepen your understanding, refresh your memory, or simply decide whether or not this book is for you, SUMOREADS Summary & Analysis is here to help. Absorb everything you need to know in under 20 minutes! What does this SUMOREADS Summary & Analysis Include? Executive Summary of the original book Editorial Review Key Takeaways & Analysis of each section A short bio of the the author "Smoke Gets in Your Eyes: And Other Lessons from the Crematory" is not your typical book - it deals with death, skulls, and decomposition. Yet, Caitlin Doughty manages to weave an engrossing, and hilarious, if slightly morbid, narrative about her experiences working in a funerary home. Doughty alternates between witty gallows humor and serious insights into the industry that manages how we and our loved ones will leave the world of the living. BEFORE YOU BUY: The purpose of this SUMOREADS Summary & Analysis is to help you decide if it's worth the time, money and effort reading the original book (if you haven't already). SUMOREADS has pulled out the essence-but only to help you ascertain the value of the book for yourself. This analysis is meant as a supplement to, and not a replacement for, "Smoke Gets In Your Eyes."


The Book Smoke Gets in Your Eyes Homicide
The Author Jesse Russel
The Publisher Book on Demand Limited
Release Date2013-01-24
Genre
Pages 140
ISBN 5510670673
Language English, Spanish, And French

READING: High Quality Content by WIKIPEDIA articles! "Smoke Gets in Your Eyes" is the eighth episode of the first season of the American police drama television series Homicide: Life on the Street. It originally aired on NBC in the United States on March 24, 1993. In the episode, Howard and Bayliss attempt to quit smoking, Gee discovers secret asbestos removal in the squad room, and Munch and Bolander investigate the beating death of a 14-year-old boy. The teleplay was written by James Yoshimura based on a story by executive director Tom Fontana, and the episode was directed by Wayne Ewing, who doubled as director of photography.


The Book Als de rook om je hoofd is verdwenen
The Author Cailtin Doughty
The Publisher Atlas Contact
Release Date2014-10-25
Genre Social Science
Pages
ISBN 9789045025858
Language English, Spanish, And French

READING: Op achtjarige leeftijd ziet Caitlin Doughty een leeftijdgenootje dood neervallen. Dit moment raakt haar diep, maar haar ouders, die ook getuige zijn van het ongeluk, weigeren erover te praten. Ze hekelt de manier waarop haar ouders, en vele anderen in het Westen, met de dood en dode mensen omgaan en besluit daarom op twintigjarige leeftijd in een crematorium te gaan werken. In Als de rook om je hoofd is verdwenen beschrijft ze haar jaren in het crematorium. Zonder iets te verbloemen vertelt ze over het dode lichaam, het ophalen van lijken, de preparatie in het crematorium, de verbranding, de verwerking van botten en het verzamelen van de as. Op liefdevolle wijze en met de nodige (zwarte) humor maakt ze de dood bespreekbaar.


The Book Met stomheid geslagen
The Author Edward St Aubyn
The Publisher Prometheus
Release Date2014-05-08
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044626261
Language English, Spanish, And French

READING: De literaire kritiek in Engeland is het over één ding eens: Edward St Aubyn is een van de grootste schrijvers van het Engelse taalgebied. Naarmate hij meer publiceert, raken steeds meer lezers gegrepen door zijn elegante en tegelijk bijtend geestige proza. Zijn autobiografische Melrose-romans worden bejubeld, onlangs nog door Jeffrey Eugenides, die liet weten dat `iedereen in zijn omgeving ze leest. In zijn nieuwe roman Met stomheid geslagen neemt St Aubyn de wereld van de literatuur zelf op de hak. Het verhaal concentreert zich op de perikelen rond de uitreiking van een belangrijke literaire prijs. We volgen de politicus die het juryvoorzitterschap enkel op zich neemt omdat hij denkt dat het goed is voor zijn carrière; de verschillende schrijvers en redacteuren die het bed delen met dezelfde veelbelovende schrijfster die hen regelmatig inruilt voor andere mannen; de tv-presentatrice die zich door de genomineerde romans heen worstelt en ondertussen aan haar eigen thriller schrijft; de literatuurwetenschapster die zich probeert te verzoenen met haar anorectische dochter; de schrijvende Indiase maharadja die ervan overtuigd is dat zijn meesterwerk de prijs gaat winnen: St Aubyn beschrijft het hele circus genadeloos. Met stomheid geslagen is een hilarische roman over de literaire wereld, maar het is veel meer dan dat. St Aubyn neemt de oppervlakkige wereld van roddels en hypes op de hak, maar is intussen op zoek naar het wezen van de literatuur, en naar wat taal werkelijk vermag. Zijn boek stelt wezenlijke vragen aan de orde: hoe kun je werkelijk talent op waarde schatten als je slechts je eigen belangen nastreeft? Wat is de plaats van echte kunst in onze door de waan van de dag geobsedeerde samenleving? Edward St Aubyn is de auteur van de Melrose-reeks, waarvan de roman Moedermelk de Prix Femina Étranger won en op de shortlist van de Man Booker Prize stond. Over het werk van Edward St Aubyn: `Duidelijk een van de hoogtepunten van de hedendaagse Britse literatuur. Pijnlijk goed geschreven en weergaloos grappig. Evening Standard `De romans van Edward St Aubyn behoren tot de meest opmerkelijke, fijnzinnige en hilarische boeken van onze tijd. The New York Times `'Eindelijk' liet mij dingen ervaren waarvan ik het bestaan niet had kunnen bevroeden. Dat kan alleen een meesterwerk bewerkstelligen. The Times


The Book Geheugen spreek
The Author Vladimir Vladimirovich Nabokov
The Publisher
Release Date1975
Genre Authors, American
Pages 286
ISBN 9025305350
Language English, Spanish, And French

READING: Autobiografische opstellen, waarin de Russisch-Amerikaanse auteur (geb. 1899) zijn leven beschrijft tot 1940.


The Book De vrouw van Zagreb
The Author Philip Kerr
The Publisher Boekerij
Release Date2015-11-25
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402303407
Language English, Spanish, And French

READING: In de zomer van 1943 wordt Bernie Gunther bij Goebbels ontboden. Omdat hij een onplezierige klus in Smolensk tot een goed einde bracht, heeft hij er nog een verdiend. Goebbels wil dat ‘zijn’ Babelsberg Studio’s Hollywood overtreffen. Hij bemoeit zich overal mee en legt het aan met actrices. Zijn nieuwste ster, Dalia Dresner, wier vader kort geleden spoorloos is verdwenen, weigert nog mee te werken. Ze dreigt terug te gaan naar haar man in Zwitserland en haar fantastische filmcarrière te vergooien. Bernie denkt dat ze gewoon van Goebbels af wil, maar houdt wijselijk zijn mond. Hij bezoekt de femme fatale, die zegt dat hij naar Zagreb moet. En dat is nog maar het begin van alle ellende waar ze hem bij betrekt...


The Book Sterven een levensverhaal
The Author Cory Taylor
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2017-02-28
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789038803821
Language English, Spanish, And French

READING: Cory Taylor was een van Australie’s meest geliefde auteurs, en ze leed aan een ongeneselijke vorm van kanker. Ze woog, zoals ze ons in dit opmerkelijke boek vertelt, op een gegeven moment minder dan de retriever van haar buren. In een enorme creatieve uitbarsting, en in een periode van slechts een paar weken, schreef ze dit schitterende boek, een heldere kijk op wat het sterfproces haar leerde. Ze beschrijft de warboel van haar emoties, ze kijkt terug op haar leven en ze herinnert zich de levens en de dood van haar ouders. En ze legt uit waarom ze zelf de manier en het moment van haar dood wil kiezen. Sterven, een levensverhaal is een adembenemend boek over kwetsbaarheid en kracht, over moed en nederigheid, woede en aanvaarding. Het is een diep ontroerende meditatie over sterven, maar tegelijk een geestige en wijze ode aan het leven.


The Book Smoke Gets in Your Eyes
The Author Barto C. Barto
The Publisher Drurys Publishing
Release Date2005-03-01
Genre
Pages 64
ISBN 9780974723495
Language English, Spanish, And French

READING: Smoke Gets In Your Eyes by Susan C. Barto is a group of short stories about life, love, marriage and family. The author delves into a myriad of aspects of love and relationships between spouses, children, and lovers. Some of the stories seem to reflect pain and its subsequent growth as the protagonist comes out on the other side. One story tells about Emily Dickenson as the author imagines her and what her life and emotions may have been like. Other stories are more prosaic describing the love between husband and wife as they interact with each other and their off-spring.Susan C. Barto has been writing for over fifteen years. Her stories have the ring of truth and express a range of emotions swinging from joy flashes to times of suffering. However, the overriding message seems to show hope as it wins over despair. Hope, the author seems to say, helps people carry on while despair put us down in a valley. All shades of love are covered from flirtation to a 41 year marriage. Love sets us free and provides balm to fractured spirits. The author seems to believe that love never dies, and expresses this belief. Susan C. Barto has written several earlier books of short stories.


The Book Britt Marie was hier
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2015-10-13
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021400686
Language English, Spanish, And French

READING: Britt-Marie is een 63-jarige vrouw waarvan wordt gezegd dat ze een passief-agressieve zeurkous is. Ze kan zich nogal opwinden over rommel, slecht ingedeelde besteklades en tafels zonder onderzetters. Ze haat viezigheid maar houdt van routine. Britt-Marie is sinds kort op zoek naar werk en wordt door het uitzendbureau naar het dorpje Borg gestuurd. Het beste dat je van Borg kunt zeggen is dat het dicht aan de weg ligt. De plaats zucht onder de gevolgen van de financiële crisis. Het enige wat er nu nog opvalt zijn alle TE KOOP-borden en een slechte pizzeria. Wat nog wel is overgebleven: voetbal. En Britt-Marie haat voetbal. Maar het jeugdelftal heeft dringend een nieuwe coach nodig. Ze zijn bereid om wie dan ook het team onder zijn hoede te geven. En wie maakt zich er dan nog druk om dat Britt-Marie de baan absoluut niet wil?