Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Planting in a Post Wild World
The Author Thomas Rainer
The Publisher Timber Press
Release Date2016-02-04
Genre Gardening
Pages 316
ISBN 9781604697209
Language English, Spanish, And French

READING: “As practical as it is poetic. . . . an optimistic call to action.” —Chicago Tribune Over time, with industrialization and urban sprawl, we have driven nature out of our neighborhoods and cities. But we can invite it back by designing landscapes that look and function more like they do in the wild: robust, diverse, and visually harmonious. Planting in a Post-Wild World by Thomas Rainer and Claudia West is an inspiring call to action dedicated to the idea of a new nature—a hybrid of both the wild and the cultivated—that can flourish in our cities and suburbs. This is both a post-wild manifesto and practical guide that describes how to incorporate and layer plants into plant communities to create an environment that is reflective of natural systems and thrives within our built world.


The Book Ontwerpen met planten druk 2
The Author Piet Oudolf
The Publisher
Release Date2016-01-04
Genre
Pages 160
ISBN 9089895027
Language English, Spanish, And French

READING: Uiteenzetting in woord en beeld van de ideeën van de Nederlandse tuinarchitect en kweker.


The Book Oudolf Hummelo druk 1
The Author Piet Oudolf
The Publisher
Release Date2015-03-14
Genre
Pages
ISBN 9059565827
Language English, Spanish, And French

READING: Informatie in woord en beeld over tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf (1944) en hoe hij vanuit Hummelo met zijn baanbrekende beplantingsontwerpen waarbij de ecologische aspecten vooropstaan de wereld veroverde.


The Book Optie B
The Author Sheryl Sandberg
The Publisher Lev.
Release Date2017-06-20
Genre Psychology
Pages
ISBN 9789044976250
Language English, Spanish, And French

READING: Van Facebooks COO en een van de tophoogleraren van de universiteit van Pennsylvania, auteurs van respectievelijk Lean In en Originals, beide #1 New York Times-bestsellers: een sterk, inspirerend en praktisch boek over het kweken van veerkracht en doorgaan na de onvermijdelijke tegenslagen in het leven. Sheryl Sandberg was er na de plotselinge dood van haar echtgenoot vast van overtuigd dat echte vreugde voor haar en haar kinderen voortaan verleden tijd zou zijn. ‘Ik bevond me in “de leegte”,’ schrijft ze, ‘een enorme holte die je hart en longen opvult en een rem vormt op je vermogen om te denken of zelfs maar adem te halen.’ Haar vriend Adam Grant, psycholoog aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania, vertelde haar dat mensen concrete stappen kunnen zetten om zich te herpakken na een schokkende ervaring. We komen niet met een vaste hoeveelheid veerkracht ter wereld. Veerkracht is een spier en ieder mens is in staat deze te trainen. Optie B combineert Sheryls persoonlijke ervaringen met Adams verrassende onderzoek naar overleven in tijden van tegenspoed. Sheryl opent haar hart – en haar dagboek – vanaf het hartverscheurende moment dat zij haar man, Dave Goldberg, in elkaar gezakt in het fitnesscentrum aantreft. Ze beschrijft het acute verdriet en het isolement dat ze na zijn dood ervoer. Optie B gaat echter over meer dan Sheryls verlies: het laat ook zien hoe allerlei verschillende mensen hun persoonlijke leed – zoals ziekte, werkloosheid, aanranding en verkrachting, natuurrampen en oorlogsgeweld – te boven zijn gekomen. Hun verhalen tonen aan dat de menselijke geest het vermogen heeft om door te gaan, en opnieuw vreugde te ontdekken. Veerkracht komt uit ons binnenste, maar we danken die kracht ook aan steun van buitenaf. Wie een diepere zin vindt in zijn bestaan en zich gewaardeerd voelt, is zelfs na de meest verpletterende gebeurtenissen in staat om te groeien. Optie B leert ons hoe we anderen in een crisisperiode kunnen helpen, hoe we mededogen met onszelf kunnen ontwikkelen, hoe we sterke kinderen kunnen opvoeden om een veerkrachtig gezin te vormen, zodat we alles wat er op ons pad komt de baas kunnen. Twee weken na de dood van haar man wilde Sheryl dat haar kind een vader-kindactiviteit zou ondernemen. ‘Ik wil Dave,’ huilde ze. Haar vriend antwoordde: ‘Optie A is niet beschikbaar’, waarop hij haar beloofde te helpen het beste te maken van optie B. Ieder van ons heeft op de een of andere manier wel te maken met een optie B. Dit boek helpt ons er het beste van te maken.


The Book Rambunctious Garden
The Author Emma Marris
The Publisher Bloomsbury Publishing USA
Release Date2011-09-06
Genre Nature
Pages 224
ISBN 9781608194551
Language English, Spanish, And French

READING: A paradigm shift is roiling the environmental world. For decades people have unquestioningly accepted the idea that our goal is to preserve nature in its pristine, pre-human state. But many scientists have come to see this as an outdated dream that thwarts bold new plans to save the environment and prevents us from having a fuller relationship with nature. Humans have changed the landscapes they inhabit since prehistory, and climate change means even the remotest places now bear the fingerprints of humanity. Emma Marris argues convincingly that it is time to look forward and create the "rambunctious garden," a hybrid of wild nature and human management. In this optimistic book, readers meet leading scientists and environmentalists and visit imaginary Edens, designer ecosystems, and Pleistocene parks. Marris describes innovative conservation approaches, including rewilding, assisted migration, and the embrace of so-called novel ecosystems. Rambunctious Garden is short on gloom and long on interesting theories and fascinating narratives, all of which bring home the idea that we must give up our romantic notions of pristine wilderness and replace them with the concept of a global, half-wild rambunctious garden planet, tended by us.


The Book De verloren tuin
The Author Helen Humphreys
The Publisher Amsterdam : Ambo
Release Date2003
Genre
Pages 212
ISBN 9026318332
Language English, Spanish, And French

READING: Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkt een jonge vrouw op een landgoed op het Engelse platteland, waar ze in een verborgen tuin een mysterieuze boodschap ontdekt.


The Book Het verborgen leven van bomen
The Author Peter Wohlleben
The Publisher Lev.
Release Date2016-03-29
Genre Nature
Pages
ISBN 9789044975079
Language English, Spanish, And French

READING: In het bos gebeuren verbazingwekkende dingen: bomen communiceren met elkaar. Bomen die niet alleen liefdevol voor hun nageslacht zorgen, maar ook voor hun oude en zieke buren. Bomen met emoties, gevoelens en een geheugen. Moeilijk te geloven? Misschien, maar het is waar! Boswachter Peter Wohlleben vertelt fascinerende verhalen over de onverwachte en ongelooflijke vaardigheden van bomen. Hij combineert de laatste wetenschappelijke inzichten met zijn eigen ervaringen uit het bos, en creëert zo een opwindende nieuwe kennismaking met levende wezens die we dachten te kennen, maar nu pas echt leren begrijpen. En zo betreden we een compleet nieuwe wereld... Het geheime leven van bomen is een onweerstaanbare liefdesverklaring aan het bos.


The Book Buiten is het groen druk 1
The Author Henk Gerritsen
The Publisher
Release Date2010-09
Genre
Pages 396
ISBN 9076863512
Language English, Spanish, And French

READING: Persoonlijke visie op tuinieren en tuinaanleg, alsmede een beschrijving van een groot aantal tuinplanten.


The Book Blauwe economie
The Author Gunter Pauli
The Publisher Nieuw Amsterdam
Release Date2012-07-20
Genre Science
Pages
ISBN 9789046813454
Language English, Spanish, And French

READING: GEHEEL HERZIENE BLAUWE ECONONOMIE, VERSIE 2.0. Door te kijken naar de wijze waarop organismen zijn gevormd en functioneren, kunnen we oplossingen formuleren voor echt duurzaam produceren en consumeren. Dat laat Gunter Pauli zien in deze geheel herziene Blauwe economie, versie 2.0. Enkele voorbeelden: het kweken van paddenstoelen op pulp uit de koffiebonenteelt, het gebruik van slachtafval in de wormenteelt en een efficiëntere opwekking van zonne-energie volgens het proces van fotosynthese. Deze en andere veelbelovende projecten vormen een belangrijke inspiratiebron voor (aankomende) ondernemers en politici, en zullen onze manier van produceren en consumeren ingrijpend veranderen. 'Verplichte kost voor mensen die geïnteresseerd zijn in milieuvriendelijke bedrijfsvoering of die hun bedrijf een groene (of blauwe) boost willen geven.' Down to Earth 'Hij streeft niet naar minder consumptie om het milieu te sparen, maar zijn boodschap is gericht op beter, schoner en gezonder.' De Ingenieur 'De blauwe economie [...] heeft de toekomst, zegt duurzaamheidssuperster Gunter Pauli.' OneWorld


The Book Bibi gaat naar de bieb
The Author Anna McQuinn
The Publisher
Release Date2006
Genre Blacks
Pages 24
ISBN 9077867112
Language English, Spanish, And French

READING: Peuter Bibi gaat elke dinsdag met haar moeder naar de bibliotheek om boeken te lenen. Prentenboek met vrolijkgekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.


The Book Verborgen taal van bloemen
The Author Vanessa Diffenbaugh
The Publisher Boekerij
Release Date2011-07-04
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789047519508
Language English, Spanish, And French

READING: De bloem die jij zoekt is duidelijk de akkerdistel. Maar Victoria Jones gebruikt deze taal voor overbrengen van emoties als verdriet, wantrouwen en eenzaamheid. Door haar traumatische jeugd, die ze heeft doorgebracht in talloze pleeggezinnen en tehuizen, durft ze zich voor niemand meer open te stellen. Alleen met de hulp van bloemen en hun betekenissen weet ze contact met de wereld te leggen.Inmiddels is Victoria achttien jaar. Ze kan nergens naartoe en slaapt onder de blote hemel in een parkje, waar ze een kleine bloementuin heeft aangelegd. Als ze werk vindt bij een bloemist uit de buurt, ontdekt ze dat ze een gave heeft: door de juiste bloemen uit te kiezen geeft ze haar klanten precies wat ze nodig hebben. Pas als Victoria haar hart verliest aan Grant, een koopman die ze op de bloemenveiling heeft ontmoet, realiseert ze zich wat er mist in haar eigen leven. Voor het eerst is ze gedwongen om de pijnlijkste gebeurtenis uit haar verleden onder ogen te zien en te besluiten hoeveel ze durft te riskeren voor een tweede kans op geluk


The Book Een pleidooi voor echt koken
The Author Michael Pollan
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2013-06-25
Genre Cooking
Pages 393
ISBN 9789029587679
Language English, Spanish, And French

READING: Zelf koken plaatst de mens tussen natuur en cultuur dat is de plek waar we mens het gelukkigst zijn. Pollan laat ons zien hoe de mens tot de meest vernuftige methoden kwam om rauw voedsel om te zetten in verrukkelijke spijzen en dat zelf koken dé manier is om gezonder en gelukkiger te worden. Met verhalen over zijn zoektocht aan de hand van vuur, water, lucht en aarde laat hij ons thuiskomen in de keuken. Met zijn krachtige proza en sterk betoog zou Pleidooi voor zelf koken wel eens net zo invloedrijk kunnen worden als Pollans eerste boek The Omnivore s Dilemma. emThe Washington Post `Een mooie passage over de relatie tussen barbecue en offeren aan de goden wisselt hij af met het verhaal van ontploffend zelfbrouwbier in de kelder van huize Pollan, een levendig portret van de zuurkoolbacterie of een meditatie over de relatie tussen kaas, seks en dood. emNRC Handelsblad


The Book The World of Laura Ingalls Wilder
The Author Marta McDowell
The Publisher Timber Press
Release Date2017-09-20
Genre Nature
Pages 390
ISBN 9781604697278
Language English, Spanish, And French

READING: “For gardeners, botanists, and fans of Laura Ingalls Wilder, this book looks at the beloved Little House on the Prairie author’s relationship to nature.” —Publishers Weekly The universal appeal of Laura Ingalls Wilder springs from a life lived in partnership with the land, on farms she and her family settled across the Northeast and Midwest. In this revealing exploration of Wilder’s deep connection with the natural world, Marta McDowell follows the wagon trail of the beloved Little House series. You’ll learn details about Wilder’s life and inspirations, pinpoint the Ingalls and Wilder homestead claims on authentic archival maps, and learn to grow the plants and vegetables featured in the series. Excerpts from Wilder’s books, letters, and diaries bring to light her profound appreciation for the landscapes at the heart of her world. Featuring the beloved illustrations by Helen Sewell and Garth Williams, plus hundreds of historic and contemporary photographs, The World of Laura Ingalls Wilder is a treasure that honors Laura’s wild and beautiful life.


The Book Buitenruimten
The Author M. J. Vroom
The Publisher Books Nippan
Release Date1995-06
Genre Architecture
Pages 208
ISBN UVA:X002757958
Language English, Spanish, And French

READING: A multipurpose book providing introduction to the art and science of landscape design. Celebrates the beauty of the Dutch landscape and the clutural traditions along with the values that have shaped it.


The Book Big magic
The Author Elizabeth Gilbert
The Publisher Cargo
Release Date2015-10-07
Genre Psychology
Pages
ISBN 9789023494447
Language English, Spanish, And French

READING: In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.


The Book Designing with Palms
The Author Jason Dewees
The Publisher Timber Press
Release Date2018-03-07
Genre Gardening
Pages 368
ISBN 9781604695434
Language English, Spanish, And French

READING: ÒIf you want to successfully add more bold fronds and a tropical style to your landscape,ÊDesigning With PalmsÊis the comprehensive book for you.Ó ÑGardenistaÊ Palms are a landscape staple in warm, temperate climates worldwide. But these stunning and statement-making plants are large, expensive, and difficult to install, resulting in unique design challenges.ÊIn Designing with Palms, palm expert Jason Dewees details every major aspect of designing and caring for palms. This definitive guide shares essential information on planting, irrigation, nutrition, pruning, and transplanting. A gallery of the most important species showcases the range of options available, and stunning photographs by Caitlin Atkinson spotlight examples of home and public landscapes that make excellent use of palms.


The Book De wereld
The Author Plinius
The Publisher
Release Date2004-10-02
Genre
Pages 899
ISBN 9025341845
Language English, Spanish, And French

READING: Keuze uit de encyclopedische werk waarin de Romeinse schrijver (eerste eeuw na Chr.) de wetenschap van zijn tijd poogde samen te vatten.


The Book Begin met het waarom
The Author Simon Sinek
The Publisher Business Contact
Release Date2012-03-08
Genre Business & Economics
Pages
ISBN 9789047005049
Language English, Spanish, And French

READING: Wat hebben grote, inspirerende leiders als Steve Jobs en Martin Luther King met elkaar gemeen? Ze weten allebei dondersgoed waaróm ze doen wat ze doen. Simon Sinek merkte dat organisaties en leiders die het Waarom als uitgangspunt nemen succesvoller, invloedrijker en innovatiever zijn. Ze vormen een bron van inspiratie voor hun medewerkers en creëren loyale klanten. Begin met het waarom helpt je om beter en authentieker leiding te geven en om je omgeving te inspireren. Met vele voorbeelden uit de praktijk laat Sinek zien dat het werkt. Dit boek is gebaseerd op de ideeën uit zijn presentatie over leiderschap op TEDx, waarmee hij wereldwijd de aandacht trok.


The Book Smart cooking compleet
The Author Julius Jaspers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2015-03-11
Genre Cooking
Pages 336
ISBN 9789048827534
Language English, Spanish, And French

READING: Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Open de flessen, omring je met de beste ingrediënten en ga aan de slag!' Van kinds af aan is Jaspers bezig met eten. Op de middelbare school kluste hij al bij met koken en op de dag na zijn eindexamen vertrok hij naar Frankrijk om zijn eigen restaurantje te openen. Na terugkomst vestigde Julius zich als traiteur en cateraar in Amsterdam. Na een carrière in de 'software' koos hij voor een carrière in de 'hardware' en gaf twintig jaar lang leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar. Momenteel is Julius co-presentator van RTL's Topchef, schrijft hij kookboeken en heeft hij een adviserende functie in de horeca. Je kunt Julius dagelijks volgen op www.smartday.nl. Zijn motto luidt: 'Open de flessen, omring je met de beste ingrediënten en aan de slag!' Mijn filosofie is dat koken en eten ontzettend belangrijk zijn, maar dat het wel leuk moet blijven. Het Smart Cookingconcept gaat over entertainen, koken voor vrienden terwijl je je met diezelfde vrienden bezighoudt en niet de hele avond in de keuken staat. Niets is leuker dan te koken voor vrienden en het vooral met hen op te peuzelen. Niets is vervelender dan dat je je de hele avond uitslooft en je de gasten pas bij hun vertrek spreekt. Dat kan anders!


The Book Terugzien in duisternis
The Author Ruth Rendell
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2010-01-01
Genre Fiction
Pages 348
ISBN 9789044963434
Language English, Spanish, And French

READING: Vera Hillyard en haar knappe zus Eden leiden tijdens de oorlogsjaren een harmonieus en zorgeloos leven in een dorpje in East-Anglia. Althans, zo lijkt het voor de buitenwereld. Maar binnen de vier muren van hun cottage woedt een hevige, jaloerse strijd tussen de zussen. Een strijd die met de jaren steeds heviger wordt en uiteindelijk uitmondt in moord...