Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2014-09-11
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021455808
Language English, Spanish, And French

READING: Elsa is zeven jaar en een beetje apart. Haar oma is zevenenzeventig jaar, oud en gek. Zo schiet ze vanaf haar balkon met een paintballgeweer op mensen die het woord van God komen verkondigen. Oma is de bovendien beste en enige vriend van Elsa. Haar oma vertelt Elsa de prachtigste sprookjes en verhalen. Elsa vlucht in die verhalen waar iedereen anders is en waar niemand gewoon hoeft te zijn. Dan overlijdt oma. Ze laat een stapel brieven achter waarin ze zich verontschuldigt bij iedereen die ze heeft gekwetst. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur. En leert ze de waarheid over sprookjes, koninkrijken en een oma zoals er maar een van was.


The Book Britt Marie was hier
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2015-10-13
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021400686
Language English, Spanish, And French

READING: Britt-Marie is een 63-jarige vrouw waarvan wordt gezegd dat ze een passief-agressieve zeurkous is. Ze kan zich nogal opwinden over rommel, slecht ingedeelde besteklades en tafels zonder onderzetters. Ze haat viezigheid maar houdt van routine. Britt-Marie is sinds kort op zoek naar werk en wordt door het uitzendbureau naar het dorpje Borg gestuurd. Het beste dat je van Borg kunt zeggen is dat het dicht aan de weg ligt. De plaats zucht onder de gevolgen van de financiële crisis. Het enige wat er nu nog opvalt zijn alle TE KOOP-borden en een slechte pizzeria. Wat nog wel is overgebleven: voetbal. En Britt-Marie haat voetbal. Maar het jeugdelftal heeft dringend een nieuwe coach nodig. Ze zijn bereid om wie dan ook het team onder zijn hoede te geven. En wie maakt zich er dan nog druk om dat Britt-Marie de baan absoluut niet wil?


The Book My Grandmother Asked Me to Tell You She s Sorry
The Author Fredrik Backman
The Publisher Simon and Schuster
Release Date2016-04-05
Genre Fiction
Pages 400
ISBN 9781501115073
Language English, Spanish, And French

READING: A cloth bag containing 10 paperback copies of the title, 1 large print edition, 1 audio book, that may also include a folder with sign out sheets.


The Book My Grandmother Asked Me to Tell You She s Sorry A Novel By Fredrik Backman Trivia On Books
The Author Trivion Books
The Publisher
Release Date2016-09-08
Genre Study Aids
Pages
ISBN
Language English, Spanish, And French

READING: Trivia-on-Book: My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry by Fredrik Backman Take the fan-challenge yourself and share it with family and friends! Elsa is a special needs child who is unable to make friends at school, and when of her parents’ divorce, she is even further affected. She does, however, get along great with her grandmother. When her grandmother dies, Elsa is devastated. Granny left Elsa with the task of delivering letters to different people whose past she wanted Elsa to understand. Woven into the plot of My Grandmother Asked Me to Tell You She’s Sorry are the fairy tales that Granny had told Elsa over the years. It is up to Elsa to connect the dots and understand which fantasy character from the Land of Almost Awake is represented by whom in real life. You may have read the book, but not have liked it. You may have liked the book, but not be a fan. You may call yourself a fan, but few truly are. Are you a fan? Trivia-on-Books is an independently curated trivia quiz on the book for readers, students, and fans alike. Whether you're looking for new materials to the book or would like to take the challenge yourself and share it with your friends and family for a time of fun, Trivia-on-Books provides a unique approach My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry by Fredrik Backman that is both insightful and educational! Features You'll Find Inside: • 30 Multiple choice questions on the book, plots, characters and author • Insightful commentary to answer every question • Complementary quiz material for yourself or your reading group • Results provided with scores to determine "status" Promising quality and value, come play your trivia of a favorite book!


The Book Wij tegen jullie
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2018-10-16
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021406411
Language English, Spanish, And French

READING: In het Zweedse stadje Björnstad krijgen de bewoners in korte tijd veel te verduren. Veel spelers van het ijshockeyteam, de trots van de stad, stappen over naar het team van hun grootste concurrent, de naburige stad Hed. In Björnstad moet een vrijwel volledig nieuw team geformeerd worden. Het duurt niet lang voordat de nieuwe selectie in de startblokken staat, maar een hecht team maken van de spelers is een flinke uitdaging voor de nieuwe coach. In aanloop naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen groeit de rivaliteit tussen Björnstad en Hed uit tot een heftige strijd die de gemeenschap verscheurt, en worden de inwoners van beide steden gedwongen om te kiezen wat ze echt belangrijk vinden. Wij tegen jullie is het indringende vervolg op Björnstad, waarin Fredrik Backman laat zien hoe loyaliteit en vriendschap mensen door de moeilijkste tijden heen kunnen slepen. De twee delen kunnen los van elkaar worden gelezen.


The Book Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2016-05-14
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789021401430
Language English, Spanish, And French

READING: 'Voor mijn zoon. Ik zeg nu al sorry tegen je. Voor alles wat ik fout ga doen. Voor alles wat ik niet zal begrijpen. Voor de korte broek. Omdat ik probeer je vrienden een high five te geven. Dit boek is voor jou. Over de dingen die je naar mijn idee over de wereld moet weten. Het is vooral een boek over pogingen een goede ouder te zijn. Want ik wil dat je weet dat ik echt altijd heel erg mijn best heb gedaan. Niemand heeft meer gegoogeld dan ik.' Dingen die mijn zoon moet weten over de wereld is het verslag van de pogingen van een vader om de wereld aan een tweejarige uit te leggen. Fredrik Backman, bekend van de wereldwijde bestseller Een man die Ove heet, legt met komische trefzekerheid alle tekortkomingen van jonge ouders bloot. Hij treft de lezer recht in het hart, of die nu een ouder is of niet.


The Book Bj rnstad
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2018-02-06
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021405353
Language English, Spanish, And French

READING: Björnstad is een Zweeds stadje dat zijn beste tijd heeft gehad. Zoals men daar zegt: je kunt er niet leven, je kunt er hoogstens overleven. Maar aan het meer staat een heel oude ijsbaan, en die is de reden waarom mensen in Björnstad nog geloven in betere tijden: het juniorenteam van de plaatselijke ijshockeyclub kan dit jaar landskampioen worden. De hoop op een betere toekomst voor de stad legt veel druk op de jonge spelers. De halve finale is uiteindelijk de katalysator voor een gruwelijke daad die de hele stad in beroering brengt. Beschuldigingen vliegen over en weer en geen van de bewoners ontkomt aan de commotie. Björnstad gaat over de hoop die mensen in een gemeenschap kan samenbrengen, geheimen die alles kapot kunnen maken en de moed die iemand nodig heeft om tegen de stroom in te gaan. In dit verhaal van een kleine stad beschrijft Fredrik Backman de hele wereld.


The Book Keukens van het Grote Midwesten
The Author J Ryan Stradal
The Publisher Prometheus
Release Date2015-08-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044628579
Language English, Spanish, And French

READING: Als de vrouw van Lars Thorvald, Cynthia, plotseling een passie voor wijn ontwikkelt en hem verlaat voor een gladde sommelier, blijft hij alleen achter met hun pasgeboren dochter Eva. Hij is vastbesloten zijn liefde voor eten aan haar over te dragen. Eva blijkt gezegend met een uitzonderlijk kooktalent. Terwijl ze opgroeit vindt ze troost en hoop in het smakenpalet van haar thuishaven Minnesota. Elk hoofdstuk uit deze unieke debuutroman staat in het teken van één gerecht. De gerechten samen beschrijven Eva’s ontwikkeling van onzekere dochter tot de gelauwerde chef van een legendarische en geheimzinnige pop-upeetclub. Tijdens een weelderig en emotioneel feest wordt zij ineens geconfronteerd met haar verleden. Keukens van het Grote Midwesten is zowel humoristisch, eigenzinnig als hartverwarmend. Bijna terloops beschrijft J. Ryan Stradal het opkomen van de moderne westerse eetcultuur en het gevoel van gemeenschap en identiteit dat lekker eten kan creëren. Keukens van het Grote Midwesten gaat over de bitterzoete aard van het leven, over gemiste kansen en wonderlijke verrassingen. Onmogelijk uit je hoofd te zetten - het meest oorspronkelijke debuut van het jaar. J. Ryan Stradal (1975) groeide op in Minnesota. Hij schreef voor een grote hoeveelheid websites, televisieshows en tijdschriften, waaronder The Los Angeles Review of Books en Goodreads. Met zijn korte verhalen gooide hij hoge ogen. Naar zijn eerste roman, Keukens van het Grote Midwesten, werd in de literaire wereld reikhalzend uitgekeken. Stradal woont en werkt in Los Angeles. ‘Met deze aantrekkelijke, vlot geschreven roman over eten, sensualiteit en de cultuur van het Amerikaanse platteland, heeft Mr. Stradal een ongelooflijk lekker debuut vervaardigd in wat ongetwijfeld een lange en smakelijke carrière wordt.’ Janet Finch, auteur van White Oleander


The Book My Grandmother Asked Me to Tell You She s Sorry
The Author Daily Books
The Publisher
Release Date2016
Genre
Pages
ISBN 1370363206
Language English, Spanish, And French

READING: My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry: by Fredrik Backman Conversation StartersA Brief Look Inside:Elsa is a special needs child who is unable to make friends at school and because of her parents' divorce, she is even further affected. However, she does get along great with her grandmother. When her grandmother dies, Elsa is devastated. After her death, Granny gave her the task of delivering letters to different people whose past she wants Elsa to understand. Woven in the plot of My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry are the fairy tales that Granny told Elsa over the years. It is up to Elsa to connect the dots and understand which fantasy characters from the "Land of Almost Awake" are represented by whom in real life.EVERY GOOD BOOK CONTAINS A WORLD FAR DEEPERthan the surface of its pages. The characters and their world come alive,and the characters and its world still live on.Conversation Starters is peppered with questions designed tobring us beneath the surface of the pageand invite us into the world that lives on.These questions can be used to...Create Hours of Conversation: Foster a deeper understanding of the book Promote an atmosphere of discussion for groups Assist in the study of the book, either individually or corporately Explore unseen realms of the book as never seen beforeDisclaimer: This book you are about to enjoy is an independent resource to supplement the original book, enhancing your experience of My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry. If you have not yet purchased a copy of the original book, please do before purchasing this unofficial Conversation Starters.


The Book Alleen met de goden
The Author Alex Boogers
The Publisher Podium b.v. Uitgeverij
Release Date2015-02-25
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789057597237
Language English, Spanish, And French

READING: De elfjarige Aaron Bachman ziet op een avond een man roerloos in de deuropening liggen. Zijn vader staat met gebalde vuisten in de gang. Hij brult dat Aaron naar de huiskamer moet gaan. De vader belt met de politie en geeft zichzelf aan. Zo opent deze overweldigende coming-ofageroman, waarin Alex Boogers al zijn thema’s laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een zoektocht naar een vader. ‘Wat een verhaal, wat een stijl. Nog nooit heb ik de pijn van het leven zo gevoeld door het woord. Een verhaal van strijd en liefde. Verlies en winst. Boogers, lees die man!’ Remco Houtepen, boekverkoper van het jaar ‘Geladen, bezwerend, ritmisch.’ Jeroen Vullings in Vrij Nederland ‘Eersteklas coming-of-ageroman.’ VPRO Gids ‘Een van de beste romans van 2015.’ Theo Maassen ‘Alex Boogers vertelt een verhaal dat in de Nederlandse literatuur zelden klinkt.’ NRC Handelsblad


The Book My Grandmother Asked Me to Tell You She s Sorry Target Club Pick
The Author
The Publisher
Release Date2016
Genre
Pages
ISBN 1501146610
Language English, Spanish, And French
The Book The Fredrik Backman Collection
The Author Fredrik Backman
The Publisher Simon and Schuster
Release Date2017-11-07
Genre Fiction
Pages 1104
ISBN 9781501192081
Language English, Spanish, And French

READING: From beloved #1 New York Times bestselling author Fredrik Backman, a beautiful boxed set collection of his first three charming, matchless novels that have taken the world by storm: A Man Called Ove, My Grandmother Asked Me to Tell You She’s Sorry, and Britt-Marie Was Here. Fredrik Backman’s novels have delighted readers with their irrepressible charm, whimsy, and warmth. Now, for the first time, all three of his novels are collected in one boxed set, making this a perfect gift for both longtime and new fans. In A Man Called Ove, an unexpected friendship forms when a young family moves next door to the neighborhood curmudgeon. In this feel-good tale of love and redemption, Backman explores the profound impact one life has on countless others. My Grandmother Asked Me to Tell You She’s Sorry is the story of a young girl named Elsa who is struggling after the death of her beloved and eccentric grandmother. When she discovers a series of letters her grandmother wrote apologizing to people she had wronged, Elsa embarks on a life-changing adventure. With humor and heart, this is a story about life and death and one of the most important human rights: the right to be different. Finally, in Britt-Marie Was Here, Backman tells the “heartwarming story about a woman rediscovering herself after a personal crisis…fans of Backman will find another winner in these pages” (Publishers Weekly). When the fastidious Britt-Marie leaves her cheating husband and starts over in a small backwater town, she never expects to find herself drawn into the lives of its quirky and odd inhabitants. Most alarming of all, she’s given the impossible task of leading the supremely untalented children’s soccer team to victory. In this small town of misfits, can Britt-Marie find a place where she truly belongs?


The Book Summary of My Grandmother Asked Me to Tell You She s Sorry by Fredrik Backman Conversation Starters
The Author BookHabits
The Publisher BookHabits
Release Date2017-09-23
Genre Juvenile Nonfiction
Pages 14
ISBN 9781537841922
Language English, Spanish, And French

READING: My Grandmother Asked Me to Tell You She’s Sorry by Fredrik Backman | Conversation Starters A Brief Look Inside: EVERY GOOD BOOK CONTAINS A WORLD FAR DEEPER than the surface of its pages. The characters and their world come alive, and the characters and its world still live on. Conversation Starters is peppered with questions designed to bring us beneath the surface of the page and invite us into the world that lives on. These questions can be used to... Create Hours of Conversation: • Promote an atmosphere of discussion for groups • Foster a deeper understanding of the book • Assist in the study of the book, either individually or corporately • Explore unseen realms of the book as never seen before Disclaimer: This book you are about to enjoy is an independent resource meant to supplement the original book. If you have not yet read the original book, we encourage to do before purchasing this unofficial Conversation Starters.


The Book Summary Analysis
The Author Black Book
The Publisher Independently Published
Release Date2019
Genre
Pages 60
ISBN 1793853940
Language English, Spanish, And French

READING: Book Summary of My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry "Every seven-year-old deserves a superhero. That's just how it is. Anyone who doesn't agree needs their head examined." This intriguing opening to My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry catches a reader's interest immediately. It is the captivating beginning of a tale within a tale, wrapped up in mystery, and downed with a combination of dreams and daring. We first meet Elsa and her grandmother at a police station. Granny has been bad, apparently. From this point forward, there is a hilarious turn of events that show how completely unconcerned Granny is with rules and political correctness. Granny owns a house with several tenants, all of whom, we later find out, have some kind of connection to Granny's past. She tends to show little respect to some of these tenants, and she dotes on others. Her past with practical jokes and mishaps with a paintball gun give the tenants cause for worry and concern about Granny's mind. Granny is just different, she insists. For more information click on the BUY BUTTON!!


The Book Pogingen iets van het leven te maken
The Author Hendrik Groen
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2014-06-11
Genre Fiction
Pages 356
ISBN 9789402301663
Language English, Spanish, And French

READING: Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffi edrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage... De pers over Pogingen iets van het leven te maken 'Hendrik Groen is een ontroerende held.' Trouw 'Geestig, tragisch en soms aangrijpend.' Het Parool 'Op het omslag wordt beloofd dat het nog moeilijk zal zijn om afscheid te nemen van dit charmante personage. En zo ervaar ik het precies.' Boekhandel Jaspers


The Book Het meisje uit de trein
The Author Irma Joubert
The Publisher Boekencentrum
Release Date2012-03-28
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023917090
Language English, Spanish, And French

READING: Polen, 1944, Op een donkere nacht wordt ergens in een bos het broodmagere meisje Gretl gevonden. Ze wordt opgenomen in het straatarme gezin van Jakob Kowalsky. Gaandeweg komt Gretl tot rust en raken haar afschuwelijke herinneringen op de achtergrond. Dan is de oorlog voorbij. Jakob blijft in Polen, maar Gretl wordt geadopteerd door een gezin in Zuid-Afrika. Ze vindt er een thuis en is er gelukkig in de warme Afrikaanse zon. Maar 's nachts, in het koude donker, zijn er de nachtmerries... Wanneer Jakob naar Afrika komt en haar opzoekt, wordt Gretl opnieuw met het droevige geheim van haar verleden geconfronteerd. Een aangrijpend en meeslepend levensverhaal Unieke invalshoek voor WO II-thematiek


The Book En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2017-08-02
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021406916
Language English, Spanish, And French

READING: EEN LIEFDEVOL PORTRET VAN DEMENTIE DAT JE ECHT RAAKT In En elke ochtend wordt de weg naar huis steeds langer schetst Fredrik Backman een ontzettend ontroerend beeld van de strijd die een oude man levert om zijn geliefde herinneringen niet kwijt te raken, en van de pogingen van zijn familie om voor hem te zorgen terwijl ze tegelijkertijd ook al een beetje afscheid moeten nemen.


The Book Een man die Ove heet
The Author Fredrik Backman
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2013-08-27
Genre Fiction
Pages 320
ISBN 9789021447209
Language English, Spanish, And French

READING: Ove is negenenvijftig jaar oud. Mensen noemen hem ‘de bittere buurman’. Elke ochtend loopt hij een inspectierondje in zijn buurt. Hij verzet fietsen en controleert de inhoud van afvalbakken, hoewel hij al jaren geen voorzitter meer is van de vereniging van eigenaren. Maar achter deze pedante façade gaat een trieste geschiedenis schuil. Wanneer de nieuwe overburen op een novemberochtend per ongeluk zijn brievenbus pletten, vormt dat het begin van een komisch en hartverwarmend verhaal over onverwachte vriendschap, haveloze katten en de kunst van het achteruitrijden met een aanhangwagen.


The Book Voor de wolven
The Author Jodi Picoult
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2013-04-22
Genre Fiction
Pages 432
ISBN 9789044337891
Language English, Spanish, And French

READING: Wanneer een wolf niet langer van nut is voor zijn roedel, sluipt hij weg om alleen te sterven. Jodi Picoult kruipt in de huid van haar personages die voor onmogelijke keuzes worden gesteld. De lezer kan niet anders dan zich afvragen: wat zou ik doen in deze situatie? Luke Warren heeft zijn leven lang wolven bestudeerd in de bossen van Canada. Hij begrijpt hen beter dan zijn eigen gezinsleden. Op een nacht krijgt hij een auto-ongeluk en belandt dodelijk gewond in het ziekenhuis. Zijn volwassen zoon Edward en zijn puberdochter Cara beslissen samen over het lot van hun vader. Moeten ze wachten tot Luke uit zijn coma ontwaakt? Of mag hij waardig sterven? 'Een geweldige pageturner over een meeslepend onderwerp.' Kirkus Reviews 'Picoult schrijft met een uitzonderlijke begaafdheid en zonder pretenties.' Stephen King


The Book My Grandmother Asked Me to Tell You She s Sorry A Novel by Fredrik Backman Conversation Starters
The Author dailyBooks
The Publisher
Release Date2016-09-07
Genre Study Aids
Pages
ISBN
Language English, Spanish, And French

READING: My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry: by Fredrik Backman | Conversation Starters A Brief Look Inside: Elsa is a special needs child who is unable to make friends at school and because of her parents’ divorce, she is even further affected. However, she does get along great with her grandmother. When her grandmother dies, Elsa is devastated. After her death, Granny gave her the task of delivering letters to different people whose past she wants Elsa to understand. Woven in the plot of My Grandmother Asked Me to Tell You She’s Sorry are the fairy tales that Granny told Elsa over the years. It is up to Elsa to connect the dots and understand which fantasy characters from the “Land of Almost Awake” are represented by whom in real life. EVERY GOOD BOOK CONTAINS A WORLD FAR DEEPER than the surface of its pages. The characters and their world come alive, and the characters and its world still live on. Conversation Starters is peppered with questions designed to bring us beneath the surface of the page and invite us into the world that lives on. These questions can be used to... Create Hours of Conversation: • Foster a deeper understanding of the book • Promote an atmosphere of discussion for groups • Assist in the study of the book, either individually or corporately • Explore unseen realms of the book as never seen before Disclaimer: This book you are about to enjoy is an independent resource to supplement the original book, enhancing your experience of My Grandmother Asked Me to Tell You She's Sorry. If you have not yet purchased a copy of the original book, please do before purchasing this unofficial Conversation Starters.