Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Waanzin en betovering
The Author Ross King
The Publisher
Release Date2016-10-31
Genre
Pages
ISBN 9023436695
Language English, Spanish, And French
The Book Mad Enchantment
The Author Ross King
The Publisher Bloomsbury Publishing
Release Date2016-09-08
Genre Art
Pages 416
ISBN 9781408861967
Language English, Spanish, And French

READING: Claude Monet's water lily paintings are among the most iconic and beloved works of art of the past century. Yet these entrancing images were created at a time of terrible private turmoil and sadness for the artist. The dramatic history behind these paintings is little known; Ross King's Mad Enchantment tells the full story for the first time and, in the process, presents a compelling and original portrait of one of our most popular and cherished artists. By the outbreak of war in 1914, Monet, then in his mid-seventies, was one of the world's most famous and successful painters, with a large house in the country, a fleet of automobiles and a colossal reputation. However, he had virtually given up painting following the death of his wife Alice in 1911 and the onset of blindness a year later. Nonetheless, it was during this period of sorrow, ill health and creative uncertainty that – as the guns roared on the Western Front – he began the most demanding and innovative paintings he had ever attempted. Encouraged by close friends such as Georges Clemenceau, France's dauntless prime minister, Monet would work on these magnificent paintings throughout the war years and then for the rest of his life. So obsessed with his monumental task that the village barber was summoned to clip his hair as he worked beside his pond, he covered hundreds of yards of canvas with shimmering layers of pigment. As his ambitions expanded with his paintings, he began planning what he intended to be his legacy to the world: the 'Musée Claude Monet' in the Orangerie in Paris. Drawing on letters and memoirs and focusing on this remarkable period in the artist's life, Mad Enchantment gives an intimate portrayal of Claude Monet in all his tumultuous complexity, and firmly places his water lily paintings among the greatest achievements in the history of art.


The Book Van Goghs oor
The Author Bernadette Murphy
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2016-07-13
Genre Biography & Autobiography
Pages 359
ISBN 9789048830770
Language English, Spanish, And French

READING: Op een trieste avond in de Provence in 1888 sneed Vincent van Gogh zijn oor af. Een daad die in de loop der jaren symbool is komen te staan voor zijn gekwelde geest. In Van Goghs oor onderzoekt Bernadette Murphy wat er zich die bewuste avond in Arles precies heeft afgespeeld en wat eraan is voorafgegaan. Wat bracht de schilder op het hoogtepunt van zijn kunstenaarschap tot zo'n dramatische daad? Wie was de mysterieuze 'Rachel' aan wie Vincent zijn macabere cadeau aanbood? Was het slechts het lelletje, of sneed Van Gogh echt zijn héle oor af? Van Goghs oor is een spannend detectiveverhaal en een ontdekkingsreis. Murphy's onderzoek voert ons van grote musea naar stoffige mappen in vergeten archieven, waarbij ze een levendige reconstructie maakt van de wereld waarin Van Gogh zich bewoog. We zien een schilder die de grenzen van zijn genialiteit steeds verlegt en zo zijn meest iconische en revolutionaire werken schept, al voert dat hem naar de rand van de waanzin. Sales Points


The Book De koepel van Brunelleschi druk Herdruk
The Author Ross W.A. King
The Publisher
Release Date2007-04
Genre
Pages 216
ISBN 9023417089
Language English, Spanish, And French

READING: Verhalen over de geschiedenis van de bouw van de Santa Maria del Fiore.


The Book Big magic
The Author Elizabeth Gilbert
The Publisher Cargo
Release Date2015-10-07
Genre Psychology
Pages
ISBN 9789023494447
Language English, Spanish, And French

READING: In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.


The Book Een dame in Parijs
The Author Alyson Richman
The Publisher Karakter
Release Date2016-06-22
Genre
Pages
ISBN 9789401605038
Language English, Spanish, And French

READING: Parijs, 1940. De stad begint te wankelen onder de druk van de Duitse bezetters. De jonge Solange denkt aan de belofte die ze haar grootmoeder Marthe deed. Ze zal haar kostbare bezittingen bewaren. De prachtige jurken, juwelen en beroemde schilderijen komen uit het luxueuze, mysterieuze verleden van haar oma: het Parijs van de belle époque. Als courtisane van de adellijke Charles leefde Marthe een onafhankelijk en bewogen bestaan. Nu de situatie in Parijs onder het naziregime steeds gevaarlijker wordt, moet Solange voor het eerst haar eigen keuzes maken. Ze put kracht uit de wijze lessen van haar grootmoeder. Zal Solange net als Martha haar eigen weg kunnen vinden en haar prille liefde kunnen beschermen in de uitzichtloze tijd van de oorlog? Een dame in Parijs is het hartverscheurende verhaal over verlies en liefde in oorlogstijd.


The Book Heinrich Heine s Book of Songs
The Author Heinrich Heine
The Publisher
Release Date1856
Genre
Pages 351
ISBN UCD:31175035211443
Language English, Spanish, And French
The Book Hof van doorns en rozen
The Author Sarah J. Maas
The Publisher Van Goor
Release Date2016-02-22
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789000348282
Language English, Spanish, And French

READING: Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.


The Book The Christian Remembrancer
The Author
The Publisher
Release Date1868
Genre Christianity
Pages
ISBN NYPL:33433081755690
Language English, Spanish, And French
The Book De Lusitania
The Author Erik Larson
The Publisher Karakter
Release Date2016-10-19
Genre History
Pages
ISBN 9789045208800
Language English, Spanish, And French

READING: Het ware verhaal van de scheepsramp die Amerika bij de Eerste Wereldoorlog betrok Uitgeroepen tot het beste non-fictieboek van 2015 door onder meer Kirkus Reviews en Publishers Weekly 'Larson is journalist die non-fictie schrijft als romans, echte pageturners.' - George R.R. Martin (auteur van Game of Thrones) Op 1 mei 1915, terwijl WO I zijn tiende maand inging, was de luxe oceaanstomer Lusitania van New York onderweg naar Liverpool, met een recordaantal kinderen en peuters. Aan boord van het met brons en mahoniehout versierde schip, baadden de opvarenden in luxe. Ze maakten een ontspannen indruk, ondanks dat Duitsland de zee rondom Groot-Brittannië tot oorlogsgebied had verklaard en zelfs een advertentie in Amerikaanse kranten had laten plaatsen met een waarschuwing niet aan boord van dit soort schepen te gaan. Al maanden zaaiden Duitse duikboten dood en verderf in de Atlantische Oceaan. Maar de Lusitania was een van de grootste en snelste schepen van het moment en haar kapitein William Thomas Turner had groot vertrouwen in de ongeschreven regels die gentlemen op zee aanhielden en die er al eeuwen voor zorgden dat passagiersschepen veilig waren voor oorlogshandelingen. Duitsland was echter vastberaden om deze regels niet meer te handhaven en Walther Schwieger, de kapitein van Unterseeboot-20 gaf hier maar al te graag gehoor aan. Wat Schwieger echter niet wist, is dat een ultrageheime tak van de Britse geheime dienst al zijn bewegingen nauwgezet volgde, wat volgens sommigen duidt op een complot om Amerika te betrekken bij WO I. Op 7 mei 1915 werd de Lusitania aan stuurboord geraakt door een torpedo. Binnen 18 minuten was het volledig gezonken, waarbij 1198 van de 1962 opvarenden om het leven kwamen. Erik Larson, die voor zijn eerdere boeken genomineerd werd voor een Pulitzer Award, beschrijft een van de grootste scheepsrampen die ooit plaatsvond zo kleurrijk en spannend dat dit boek leest als een roman. Hij voert het tempo op tot aan de uiteindelijke ontknoping, die zelfs doorgewinterde lezers de adem zal benemen. Erik Larson staat bekend als een van de succesvolste en meest getalenteerde schrijvers van non-fictie. The Devil in the White City stond meer dan een jaar in The New York Times-bestsellerlijst en ook zijn andere boeken blijven daar vaak maandenlang in staan. In totaal verkocht hij al meer dan 3 miljoen exemplaren van zijn boeken en werd hij genomineerd voor de prestigieuze Pulitzer Award. 'Larson is een van de huidige meesters van narratieve non-fictie.' - The New York Times Book Review 'Larson [...] heeft een opmerkelijk oog voor detail.' - The New York Times '[Larson] weet levendig de ramp in woorden te vatten, evenals de microkosmos van het schip zelf.' - The New Yorker '[Larson is] een fantastische verteller van verhalen.' - Lev Grossman, TIME 'Een intrigerend, meeslepend onderzoek naar een legendarische ramp.' - Kirkus Reviews, starred review 'Het verhaal leest als een grade-A thriller.' - Booklist, starred review 'Een meeslepend verslag van een van de meest tragische gebeurtenissen op zee ten tijde van WO I.' - Publishers Weekly


The Book De inzending
The Author Amy Waldman
The Publisher Atlas Contact
Release Date2012-04-06
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789025439712
Language English, Spanish, And French

READING: Dit najaar is het tien jaar geleden dat de twin towers instortten. Amerika is een land waar alles mogelijk is en waar iedereen gelijk is. Althans, zo was het tot 11 september 2001. Jaren na de aanslagen schrijft New York een wedstrijd uit: ontwerp een monument voor de slachtoffers, op de plek van Ground Zero. Inzending is anoniem. Een jury bestaande uit kunsthistorici, vertegenwoordigers van de stad en Claire Harwell, die alle nabestaanden vertegenwoordigt, kiest een winnend ontwerp. De winnaar blijkt moslim en de jury raakt verdeeld; de pers en de politiek duiken er meteen op. Claire wordt onder druk gezet door de nabestaanden. Ondertussen voelt de winnaar zich in het nauw gedreven: zal hij zijn inzending terugtrekken of niet? Amy Waldman werkte voor The New York Times van 1997 tot 2006 en voor The Atlantic. Ze woonde een tijdlang in Berlijn; tegenwoordig woont ze in Brooklyn.


The Book Als het zaterdag wordt
The Author Nicci French
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2016-03-24
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789026333842
Language English, Spanish, And French

READING: Frieda Klein deel 6 (ook los te lezen) ‘Als het zaterdag wordt’ is het zesde deel in de spannende Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French. De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. De moorden waren spraakmakend en domineerden de kranten vanwege het gewelddadige karakter ervan. Psychotherapeute Frieda Klein staat bij de mysterieuze Walter Levin in het krijt: een jaar geleden heeft hij ervoor gezorgd dat inspecteur Karlsson zijn baan kon houden in ruil voor een gunst van Frieda. En nu moet Frieda Klein haar schuld inlossen: Walter wil dat ze Hannah bezoekt om te beoordelen of ze daadwerkelijk gestoord is. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek... De literaire thriller ‘Als het zaterdag wordt’ is nagelbijtend spannend en beklemmend, een must voor alle fans van spannende boeken!


The Book Alledaagse waanzin
The Author Lisa Appignanesi
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2018-10-11
Genre Family & Relationships
Pages
ISBN 9789403141909
Language English, Spanish, And French

READING: Na het overlijden van haar echtgenoot komt Lisa Appignanesi terecht in een neerwaartse spiraal van rouw en woede. De emoties zijn zo overweldigend dat ze besluit de aard ervan te onderzoeken. Hoe reageer je als je geconfronteerd wordt met een onbegrijpelijk groot verlies? Appignanesi beschrijft drie generaties van gevoelens. Naast haar eigen rouw ontleedt ze de boosheid van haar vader, een Poolse migrant in Canada die zijn leven lang vernederingen doorstond. Ze verbindt zijn woede aan de hedendaagse maatschappelijke boosheid opgewekt door de komst van vluchtelingen. Verder duikt ze in de wereld van haar tweejarige kleinzoon, een wereld die overhoop is gehaald door de komst van zijn jongere broertje. Subtiel, met humor en oog voor detail vertelt ze verhalen die zeer persoonlijk maar tegelijkertijd universeel geldig zijn. Shakespeare, Freud, Proust, Sylvia Plath en John Cleese helpen haar om rouw, woede, verlies en liefde in kaart te brengen.


The Book Midden in de winternacht
The Author Kristin Hannah
The Publisher Boekerij
Release Date2016-10-05
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402307344
Language English, Spanish, And French

READING: Een prachtig, ontroerend verhaal over familie, vriendschap, liefde en hereniging Lekker ontspannen om zelf te lezen met Kerst, of om cadeau te doen! De pasgescheiden Joy Candellaro ziet dit jaar op tegen Kerstmis en boekt een ticket naar de Pacific Coast. Daar brengt het lot haar in aanraking met de zesjarige Bobby en zijn vader Daniel, die rouwen om het verlies van hun moeder en echtgenote. Joy voelt zich direct verbonden met de twee; door hen te helpen, lijkt ze zichzelf terug te vinden. Maar om ook weer in de liefde te kunnen geloven, is meer moed nodig dan ze dacht. De pers over de boeken van Kristin Hannah ‘Kristin Hannah verstaat de kunst je tot en met de laatste alinea te boeien.’ Nederlands Dagblad ‘Hannah is steengoed in diepgravende karakterschetsen en het weergeven van genuanceerde gevoelens.’ The Washington Post


The Book The Pastoral Pause in the Midst of the Hunt
The Author Vicki Joy DeMara
The Publisher
Release Date1996
Genre
Pages 520
ISBN UCAL:C3392547
Language English, Spanish, And French
The Book Colors of Enchantment
The Author Sherifa Zuhur
The Publisher I.B.Tauris
Release Date2001-07-01
Genre Drama
Pages 448
ISBN 9781617974809
Language English, Spanish, And French

READING: In this companion volume to the successful Images of Enchantment: Visual and Performing Arts of the Middle East (AUC Press, 1998), historian and ethnomusicologist Sherifa Zuhur has once again commissioned and edited authoritative essays from noteworthy scholars from around the globe that explore the visual and performing arts in the Middle East. What differentiates this volume from its predecessor is its investigation of theater, from the early modern period to the contemporary. Topics include race and national identity in Egyptian theater, early writing in the Arab theater in North America, Persian-language theater from its origins through the twentieth century, Palestinian nationalist theater, and a survey of the work of noted Egyptian playwright Yusuf Idris. Other aspects of the arts are not neglected, of course, as further avenues of dance, music, and the visual arts are explored. Marked by interesting and fresh perspectives, Colors of Enchantment is another vital contribution to scholarship on the arts of the Middle East. Contributors: Najwa Adra, Wijdan Ali, Sami Asmar, Clarissa Burt, Michael Frishkopf, M. R. Ghanoonparvar, Tori Haring-Smith, Kathleen Hood, Deborah Kapchan, Neil van der Linden, Samia Mehrez, Mona Mikhail, Sami A. Ofeish, ‘Ali Jihad Racy, Rashad Rida, Tonia Rifaey, Edward Said, Lori Anne Salem, Philip D. Schuyler, Selim Sednaoui, Reuven Snir, James Stone, Eve Troutt Powell, and Sherifa Zuhur.


The Book De laatste Namsara
The Author Kristen Ciccarelli
The Publisher
Release Date2017-10-04
Genre
Pages 356
ISBN 9463491309
Language English, Spanish, And French

READING: Als drakendoder Asha gedwongen wordt te trouwen met een wrede man, begint ze aan een uitdagende queeste om te ontsnappen: de gevaarlijkste draak van het land doden. De tocht blijkt nog gewaagder dan ze dacht. Vanaf ca. 15 jaar.


The Book Decision
The Author Klaus Mann
The Publisher
Release Date1941
Genre Little magazines
Pages
ISBN STANFORD:36105026928841
Language English, Spanish, And French
The Book Songs Of Enchantment
The Author Ben Okri
The Publisher Random House
Release Date2015-03-31
Genre Fiction
Pages 304
ISBN 9781446419106
Language English, Spanish, And French

READING: One great thought can change the dreams of the world. One great action, lived out all the way to the sea, can change the history of the world. The adventures of Azaro, the spirit child, continue. From the bestselling author of The Famished Road comes this radiant sequel.


The Book Leonardo en het laatste avondmaal
The Author Ross King
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2012-11-26
Genre History
Pages
ISBN 9789023472575
Language English, Spanish, And French

READING: Na De koepel van Brunelleschi, over de Dom in Florence, en De hemel van de paus, over Michelangelo's meesterwerk in de Sixtijnse Kapel, buigt Ross King zich nu over Het Laatste Avondmaal in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Dit wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci wordt door miljoenen bewonderd en is door talloze kunsthistorici geanalyseerd. King vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van dit schilderij, waaraan Da Vinci vijf jaar werkte. De schepping van het monumentale kunstwerk is ingebed in de levensgeschiedenis van de kunstenaar. Niet alleen Da Vinci zelf komt tot leven, Leonardo en Het Laatste Avondmaal schetst ook een magnifiek portret van de woelige sociale context van Milaan in het Italië aan het einde van de vijftiende eeuw. br? Ross King (1962) schreef twee romans en is auteur van de internationale bestsellers en ook in Nederland diverse malen herdrukte iDe koepel van BrunelleschiDe hemel van de paus. Michelangelo en de Sixtijnse Kapel (2003). Ross King woont in Oxford.