Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Waanzin en betovering
The Author Ross King
The Publisher
Release Date2016-10-31
Genre
Pages
ISBN 9023436695
Language English, Spanish, And French
The Book Mad Enchantment
The Author Ross King
The Publisher Bloomsbury Publishing
Release Date2016-09-08
Genre Art
Pages 416
ISBN 9781408861967
Language English, Spanish, And French

READING: Claude Monet's water lily paintings are among the most iconic and beloved works of art of the past century. Yet these entrancing images were created at a time of terrible private turmoil and sadness for the artist. The dramatic history behind these paintings is little known; Ross King's Mad Enchantment tells the full story for the first time and, in the process, presents a compelling and original portrait of one of our most popular and cherished artists. By the outbreak of war in 1914, Monet, then in his mid-seventies, was one of the world's most famous and successful painters, with a large house in the country, a fleet of automobiles and a colossal reputation. However, he had virtually given up painting following the death of his wife Alice in 1911 and the onset of blindness a year later. Nonetheless, it was during this period of sorrow, ill health and creative uncertainty that – as the guns roared on the Western Front – he began the most demanding and innovative paintings he had ever attempted. Encouraged by close friends such as Georges Clemenceau, France's dauntless prime minister, Monet would work on these magnificent paintings throughout the war years and then for the rest of his life. So obsessed with his monumental task that the village barber was summoned to clip his hair as he worked beside his pond, he covered hundreds of yards of canvas with shimmering layers of pigment. As his ambitions expanded with his paintings, he began planning what he intended to be his legacy to the world: the 'Musée Claude Monet' in the Orangerie in Paris. Drawing on letters and memoirs and focusing on this remarkable period in the artist's life, Mad Enchantment gives an intimate portrayal of Claude Monet in all his tumultuous complexity, and firmly places his water lily paintings among the greatest achievements in the history of art.


The Book De kunst van de rivaliteit
The Author Sebastian Smee
The Publisher Spectrum
Release Date2016-11-09
Genre Art
Pages
ISBN 9789000321582
Language English, Spanish, And French

READING: Prachtig geschreven verhalen over de noodzakelijke strijd tussen bevriende kunstenaars Picasso had Les Demoiselles d’Avignon niet geschilderd zonder de druk die Matisse uitoefende om het uiterste te behalen. Freud was zonder de vriendschap met Bacon in zijn beginstijl blijven hangen en was dan nooit de gargantueske vleeslijven gaan schilderen. Manet en Degas. Picasso en Matisse. De Kooning en Pollock. Freud en Bacon. Al deze kunstenaars waren vrienden. De titel is De kunst van de rivaliteit, maar dit boek gaat net zozeer over intimiteit en openstaan voor invloed. Het gaat over vatbaarheid, de 'state of mind' die kunstenaars eigenlijk vooral aan het begin van hun carrière hebben. Op die momenten kijken ze naar elkaar en zijn ze nog op zoek naar hun stem, techniek en vorm. Die openheid heeft een beperkte houdbaarheid en die houdbaarheid is de kern van het betoog van Sebastian Smee. Het is een boek over verleiding, en op een bepaalde manier ook over scheiden en verraad. Elk verhaal vertelt over de wegtrekkende beweging van de urgente aantrekkingskracht van de andere artiest; het vitale creatieve proces dat we 'het vinden van de vorm' noemen. De zoektocht naar onafhankelijkheid, naar het soort spirituele distinctie dat zich wapent tegen vergelijking en collegialiteit, is een natuurlijk deel van het formeren van een creatieve identiteit met werkelijke potentie. Het toont ook het zeer moderne verlangen om uniek, origineel, onnavolgbaar te zijn; om de eenzame grootsheid te behalen. Een meesterwerk over de meesterwerken van de grote artiesten van de 20e eeuw. Sebastian Smee is kunstcriticus van The Boston Globe. Hij is geboren en getogen in Australië en woonde tussen 2000 en 2004 in Londen. Hij heeft eerder veel over Lucian Freud geschreven en zijn artikelen zijn verschenen in The Daily Telegraph, The Guardian en The Spectator. Smee heeft de Pulitzer Prize voor zijn recensentenwerk gewonnen.


The Book Een dame in Parijs
The Author Alyson Richman
The Publisher Karakter
Release Date2016-06-22
Genre
Pages
ISBN 9789401605038
Language English, Spanish, And French

READING: Parijs, 1940. De stad begint te wankelen onder de druk van de Duitse bezetters. De jonge Solange denkt aan de belofte die ze haar grootmoeder Marthe deed. Ze zal haar kostbare bezittingen bewaren. De prachtige jurken, juwelen en beroemde schilderijen komen uit het luxueuze, mysterieuze verleden van haar oma: het Parijs van de belle époque. Als courtisane van de adellijke Charles leefde Marthe een onafhankelijk en bewogen bestaan. Nu de situatie in Parijs onder het naziregime steeds gevaarlijker wordt, moet Solange voor het eerst haar eigen keuzes maken. Ze put kracht uit de wijze lessen van haar grootmoeder. Zal Solange net als Martha haar eigen weg kunnen vinden en haar prille liefde kunnen beschermen in de uitzichtloze tijd van de oorlog? Een dame in Parijs is het hartverscheurende verhaal over verlies en liefde in oorlogstijd.


The Book Heinrich Heine s Book of Songs
The Author Heinrich Heine
The Publisher
Release Date1856
Genre
Pages 351
ISBN UCD:31175035211443
Language English, Spanish, And French
The Book Leonardo en het laatste avondmaal
The Author Ross King
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2012-11-26
Genre History
Pages
ISBN 9789023472575
Language English, Spanish, And French

READING: Na De koepel van Brunelleschi, over de Dom in Florence, en De hemel van de paus, over Michelangelo's meesterwerk in de Sixtijnse Kapel, buigt Ross King zich nu over Het Laatste Avondmaal in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Dit wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci wordt door miljoenen bewonderd en is door talloze kunsthistorici geanalyseerd. King vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van dit schilderij, waaraan Da Vinci vijf jaar werkte. De schepping van het monumentale kunstwerk is ingebed in de levensgeschiedenis van de kunstenaar. Niet alleen Da Vinci zelf komt tot leven, Leonardo en Het Laatste Avondmaal schetst ook een magnifiek portret van de woelige sociale context van Milaan in het Italië aan het einde van de vijftiende eeuw. br? Ross King (1962) schreef twee romans en is auteur van de internationale bestsellers en ook in Nederland diverse malen herdrukte iDe koepel van BrunelleschiDe hemel van de paus. Michelangelo en de Sixtijnse Kapel (2003). Ross King woont in Oxford.


The Book The Christian Remembrancer
The Author
The Publisher
Release Date1868
Genre Christianity
Pages
ISBN NYPL:33433081755690
Language English, Spanish, And French
The Book Van Goghs oor
The Author Bernadette Murphy
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2016-07-13
Genre Biography & Autobiography
Pages 359
ISBN 9789048830770
Language English, Spanish, And French

READING: Op een trieste avond in de Provence in 1888 sneed Vincent van Gogh zijn oor af. Een daad die in de loop der jaren symbool is komen te staan voor zijn gekwelde geest. In Van Goghs oor onderzoekt Bernadette Murphy wat er zich die bewuste avond in Arles precies heeft afgespeeld en wat eraan is voorafgegaan. Wat bracht de schilder op het hoogtepunt van zijn kunstenaarschap tot zo'n dramatische daad? Wie was de mysterieuze 'Rachel' aan wie Vincent zijn macabere cadeau aanbood? Was het slechts het lelletje, of sneed Van Gogh echt zijn héle oor af? Van Goghs oor is een spannend detectiveverhaal en een ontdekkingsreis. Murphy's onderzoek voert ons van grote musea naar stoffige mappen in vergeten archieven, waarbij ze een levendige reconstructie maakt van de wereld waarin Van Gogh zich bewoog. We zien een schilder die de grenzen van zijn genialiteit steeds verlegt en zo zijn meest iconische en revolutionaire werken schept, al voert dat hem naar de rand van de waanzin. Sales Points


The Book Een jaar in de ruimte
The Author Scott Kelly
The Publisher HarperCollins
Release Date2017-10-17
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789402753875
Language English, Spanish, And French

READING: 'Kelly's verslag toont aan dat 'jonge' astronauten prima kunnen schrijven.' ★★★★ de Volkskrant * 340 dagen zonder gewicht * 400 experimenten in het ISS * 10.880 zonsopkomsten * 231.498.542 afgelegde kilometers Aan boord van het ISS (International Space Station) maakt NASAastronaut Scott Kelly dingen mee die bijna niemand van ons ooit mee zal maken. Vanaf dag één staat hij voor immense uitdagingen: het gemis van zijn kinderen en geliefde, de risico's van een catastrofale fout, samenwerken in een kleine ruimte, ingewikkelde wetenschappelijke proeven, de lichamelijke effecten van een leven zonder zwaartekracht, én de altijd aanwezige angst dat er thuis iets vreselijks gebeurt en hij er niet bij kan zijn. In dit persoonlijke verslag van een uitzonderlijke missie vertelt Kelly over zijn kleurrijke leven. Hoe hij na een moeilijke jeugd in New Jersey met zijn tweelingbroer en hun alcoholistische ouders toch zijn grote droom weet te verwezenlijken. Een jaar in de ruimte is het verhaal van een astronaut die zijn uithoudingsvermogen tot het uiterste op de proef stelde - over de triomf van de verbeelding, de kracht van de menselijke wil en het onvoorstelbare wonder van ons heelal. Voor de fans van: Stephen Hawking, A Brief History of Time, Het heelal, NASA, ESA, ruimtevaart, sterrenkunde, astronomie, astronauten, Space Expo, André Kuipers, Star Wars en The Theory of Everything.


The Book Hof van doorns en rozen
The Author Sarah J. Maas
The Publisher Van Goor
Release Date2016-02-22
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789000348282
Language English, Spanish, And French

READING: Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.


The Book De vreselijke twee
The Author Mac Barnett
The Publisher Van Holkema & Warendorf
Release Date2015-04-07
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789000343881
Language English, Spanish, And French

READING: Grappenoorlog in fantastische graphic novel voor 10+! Miles moet naar een nieuwe school in een kleine stad in Midden-Amerika waar koeien de belangrijkste industrietak vormen. Hij is vastberaden om daar zijn reputatie als echte grappenmaker weer op te bouwen, maar hij krijgt concurrentie van Niles, ogenschijnlijk een vreselijke nerd en zijn toegewezen school-buddy, die zichzelf ook al als meester-grappenmaker ziet. Al snel raken ze in een ‘prank war’, waarbij ze over en weer de idiootste grappen uithalen. Uiteindelijk besluiten ze echter hun krachten te bundelen om de rector aan te pakken, die geobsedeerd is door zijn eigen gezag en het op Miles gemunt heeft. Samen bereiden Miles en Niles hun allergrootste grap ooit voor…


The Book The Pastoral Pause in the Midst of the Hunt
The Author Vicki Joy DeMara
The Publisher
Release Date1996
Genre
Pages 520
ISBN UCAL:C3392547
Language English, Spanish, And French
The Book Colors of Enchantment
The Author Sherifa Zuhur
The Publisher I.B.Tauris
Release Date2001-07-01
Genre Drama
Pages 448
ISBN 9781617974809
Language English, Spanish, And French

READING: In this companion volume to the successful Images of Enchantment: Visual and Performing Arts of the Middle East (AUC Press, 1998), historian and ethnomusicologist Sherifa Zuhur has once again commissioned and edited authoritative essays from noteworthy scholars from around the globe that explore the visual and performing arts in the Middle East. What differentiates this volume from its predecessor is its investigation of theater, from the early modern period to the contemporary. Topics include race and national identity in Egyptian theater, early writing in the Arab theater in North America, Persian-language theater from its origins through the twentieth century, Palestinian nationalist theater, and a survey of the work of noted Egyptian playwright Yusuf Idris. Other aspects of the arts are not neglected, of course, as further avenues of dance, music, and the visual arts are explored. Marked by interesting and fresh perspectives, Colors of Enchantment is another vital contribution to scholarship on the arts of the Middle East. Contributors: Najwa Adra, Wijdan Ali, Sami Asmar, Clarissa Burt, Michael Frishkopf, M. R. Ghanoonparvar, Tori Haring-Smith, Kathleen Hood, Deborah Kapchan, Neil van der Linden, Samia Mehrez, Mona Mikhail, Sami A. Ofeish, ‘Ali Jihad Racy, Rashad Rida, Tonia Rifaey, Edward Said, Lori Anne Salem, Philip D. Schuyler, Selim Sednaoui, Reuven Snir, James Stone, Eve Troutt Powell, and Sherifa Zuhur.


The Book Honderd jaar eenzaamheid druk 60
The Author Gabriel García Márquez
The Publisher
Release Date2009-06
Genre
Pages 430
ISBN 9029078448
Language English, Spanish, And French
The Book Decision
The Author Klaus Mann
The Publisher
Release Date1941
Genre Little magazines
Pages
ISBN STANFORD:36105026928841
Language English, Spanish, And French
The Book Songs Of Enchantment
The Author Ben Okri
The Publisher Random House
Release Date2015-03-31
Genre Fiction
Pages 304
ISBN 9781446419106
Language English, Spanish, And French

READING: One great thought can change the dreams of the world. One great action, lived out all the way to the sea, can change the history of the world. The adventures of Azaro, the spirit child, continue. From the bestselling author of The Famished Road comes this radiant sequel.


The Book The Continent
The Author
The Publisher
Release Date1884
Genre
Pages
ISBN UOM:39015082480552
Language English, Spanish, And French
The Book Black Opal
The Author Maxwell Gray
The Publisher
Release Date1918
Genre
Pages 320
ISBN HARVARD:HN1E3D
Language English, Spanish, And French
The Book Curious Affairs
The Author Mary Jane Myers
The Publisher Paul Dry Books
Release Date2018-05-24
Genre Fiction
Pages 199
ISBN 9781589881501
Language English, Spanish, And French

READING: "Mary Jane Myers skillfully paints the many shades of loneliness. . . A highly thought-provoking collection."--Daniel M. Jaffe, editor of With Signs and Wonders: An International Anthology of Jewish Fabulist Fiction; author of The Genealogy of Understanding "The personal, the artistic, and the spiritual collide with small, perfect explosions in these entrancing stories. Mary Jane Myers writes with great subtlety and poignancy, offering plenty of delights and surprises."--Ross King, author of Mad Enchantment: Claude Monet and the Painting of the Water Lilies Bitter, joyful, worn down, filled with wonder, acutely self-aware, and often deeply in need of perspective--such are the women at the center of Mary Jane Myers' compelling debut short story collection. Lonely and stuck in lives that have begun to feel stale, these ordinary women--administrative assistants, typists, accountants--awake unto themselves after brushes with the surreal. While light and playful in tone, the stories reflect the hollowness and toxicity that can come from ascribing too strictly to the popularly held values of our contemporary society and the confusion caused by wobbly religious beliefs in a secular world. Louise, an unassuming tourist, is accosted in a museum in Florence by the voice of Galileo's finger bone promising to grant her greatest wish in return for a simple favor. Diane narrowly escapes a toxic relationship and sinks into a depression when she becomes convinced the gods are speaking to her through a stone from the lava fields of Maui. Helen, who has always wanted someone with whom to appreciate classical music, ends up playing host to Franz Schubert, when she meets the young composer wandering in the woods near her home in the Santa Monica Mountains. Witty, revelatory―and at times chilling―Curious Affairs allows us to see the strangeness in the ordinary.


The Book Henry James and the Jacobites
The Author Maxwell David Geismar
The Publisher
Release Date1963
Genre
Pages 463
ISBN UOM:39015014139862
Language English, Spanish, And French

READING: Study which deflates the writings of James and gives evidence that the writer has been praised for the wrong reasons.