Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Keukenconfessies
The Author A. Bourdain
The Publisher Spectrum
Release Date2018-08-09
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789000366170
Language English, Spanish, And French

READING: 'Wereldberoemd chef-kok, bestsellerauteur, tv-persoonlijkheid en provocateur; Anthony Bourdain was het allemaal.'- Volkskrant Bourdains Keukenconfessies: een onvoorspelbaar, schokkend en grappig boek over de zwarte kanten van het restaurantwezen. Wie regelmatig in goede restaurants eet, heeft de neiging te denken dat die prachtige gerechten ontworpen zijn door verfijnde mannen met goddelijke inspiratie. Niets is minder waar. De ingenieuze creaties zijn hoogstwaarschijnlijk op uw bord getoverd door een stelletje gedegenereerde gekken, geteisem, viespeuken en psychopaten, aldus Anthony Bourdain. Jarenlang werkte Bourdain zelf als chef-kok in diverse New Yorkse restaurants, waaronder het befaamde Brasserie Les Halles in Manhattan. In Keukenconfessies geeft hij een inkijkje in zijn ruige levensstijl van seks, drugs en rock- ’n roll tussen de pannen en schetst hij een onthutsend beeld van de donkere kanten van het restaurantwezen. Bourdain pleegde op 8 juni 2018 zelfmoord in Frankrijk, waar hij was voor opnames voor zijn werkgever CNN. 'Neem een New Yorkse chef-kok, voeg drugs, cognac en bloed toe en je hebt een kookklassieker.'- The Observer 'Een prachtige, krachtige, informatieve en grappige gids over een fascinerende verborgen wereld.'- Daily Telegraph Anthony Bourdain (New York, 1956 - Kaysersberg, 2018) werd wereldberoemd met het boek Keukenconfessies en het televisieprogramma No Reservations, in Nederland en Vlaanderen te zien op 24Kitchen. Hij schreef op brutale, nietsontziende maar geestige toon en werd daarmee het prototype van de ruige maar gepassioneerde kok. Avontuurlijk, ruw in de mond, maar uiterst precies als het op koken aankwam.


The Book Kitchen Confidential
The Author Anthony Bourdain
The Publisher A&C Black
Release Date2013-05-23
Genre Cooks
Pages 384
ISBN 9781408845042
Language English, Spanish, And French

READING: A new edition of the bestselling classic, hand-annotated throughout by Anthony Bourdain


The Book Kitchen Confidential Insider s Edition
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Ecco
Release Date2012-10-30
Genre Biography & Autobiography
Pages 384
ISBN 0062231375
Language English, Spanish, And French

READING: A pocket-size edition of the megabestselling classic, hand-annotated throughout by Anthony Bourdain himself. Bourdain's deliciously funny, delectably shocking banquet of wild-but-true tales of life in the culinary trade lays out more than a quarter century of drugs, sex, and haute cuisine.


The Book Dagboek van een boekverkoper
The Author Shaun Bythell
The Publisher Thomas Rap
Release Date2017-10-19
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789400407848
Language English, Spanish, And French

READING: Op zijn achttiende zag Shaun die eigenzinnige boekhandel in het Schotse kustplaatsje Wigtown voor het eerst. 'Die tent bestaat over een jaar niet meer,' zei hij toen achteloos tegen een vriend van hem. Dertien jaar later bestaat de boekhandel nog steeds en is Shaun de eigenaar van het grootste antiquariaat van Schotland. In Dagboek van een boekverkoper doet Shaun verslag van zijn dagelijks leven in en rond de winkel en laat hij ons zien hoe hij als boekverkoper overleeft in onze digitale tijd, hoe je omgaat met lekkages die maar terug blijven komen, met een zwarte kat die telkens op je boeken gaat zitten, met personeel dat graag zijn eigen plan trekt en met klanten die soms wel heel aparte wensen hebben. Ook neemt Shaun ons mee op reis als hij in zijn oude rode Renault door Schotland rijdt op zoek naar bijzondere boeken. Dit is het hartverwarmende verhaal van een man die leeft voor, met en tussen de boeken.


The Book Summary of Kitchen Confidential Adventures in the Culinary Underbelly
The Author Paul Adams
The Publisher BH via PublishDrive
Release Date2018-10-02
Genre Study Aids
Pages 80
ISBN PKEY:6610000112296
Language English, Spanish, And French

READING: Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly by Anthony Bourdain: Conversation Starters “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly” was written by American chef Anthony Bourdain in 2000. An updated edition was released in 2007, featuring new material. The book talks about Bourdain’s personal life but also reveals behind-the-scenes stories from restaurant kitchens. The author describes the culinary industry as a sometimes hazardous workplace run by misfits, most of the time also unpleasant and intense. Bourdain believed that it’s necessary for anyone who wants to enter the industry to have a somehow masochistic and irrational dedication to cooking. “Kitchen Confidential” was a New York Times bestseller and the starting point for Bourdain’s popularity. In 2017, after the start of the Me Too movement, the author expressed remorse because of the book celebrating and enabling certain sexist behaviors. A Brief Look Inside: EVERY GOOD BOOK CONTAINS A WORLD FAR DEEPER than the surface of its pages. The characters and their world come alive, and the characters and its world still live on. Conversation Starters is peppered with questions designed to bring us beneath the surface of the page and invite us into the world that lives on. These questions can be used to create hours of conversation: Foster a deeper understanding of the book Promote an atmosphere of discussion for groups Assist in the study of the book, either individually or corporately Explore unseen realms of the book as never seen before Disclaimer: This book you are about to enjoy is an independent companion resource of the original book, enhancing your experience. If you have not yet purchased a copy of the original book, please do before purchasing this unofficial Conversation Starters. © Copyright 2018 Download your copy now on sale Read it on your PC, Mac, iOS or Android smartphone, tablet devices.


The Book Zoetbitter
The Author Stephanie Danler
The Publisher Prometheus
Release Date2016-10-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044631623
Language English, Spanish, And French

READING: Je ontwikkelt een smaak. Je smaakpalet wordt een plek op je tong waar je registreert. Waar je woorden creëert voor de sensaties in je mond. Eten wordt een op taal gebaseerde kunstvorm. Je zult nooit meer simpelweg eten. Tijdens de benauwde zomer van 2006 laat de 22-jarige Tess haar alledaagse, provinciale leven achter zich en vertrekt naar New York voor een nieuwe start. Als plattelandskind is Tess niet opgewassen tegen de losgeslagen levensstijl van de schreeuwerige New Yorkers. Ze huurt een kamer in Brooklyn en slaagt erin een baan te vinden als assistent-kelner bij een befaamd restaurant in Manhattan. Tess sleept je mee door het chaotische, slopende, fascinerende horecaleven waar ze in belandt, tegen het decor van het genadeloze, rumoerige New York. Ze leert over oesters, champagne, bourgondische omgangsvormen en het nachtleven dat begint na sluitingstijd. Net op het moment dat ze de smaak te pakken krijgt, raakt ze verstrikt in een ingewikkelde maar verleidelijke driehoeksverhouding met een ingetogen, bloedmooie barman en een oudere collega aan wie Tess zich vastklampt als een kind aan haar moeder. Zoetbitter is een zintuiglijke roman over verlangen, smaak en wat er overblijft na ontnuchtering. Maar boven alles is dit een verhaal over ervaringen: zoet én bitter. Stephanie Danler (1983) woont in Brooklyn, New York. Ze is afgestudeerd aan de New School in de richting Creative Writing. Ze werkte als serveerster in het Union Square Café tot haar roman door een uitgever bij OneWorld ontdekt werd. De rechten van Zoetbitter zijn verkocht aan Engeland, China, Duitsland, Taiwan en Nederland. 'Een boek dat vastgelijmd zit aan je handen terwijl je in één ruk door de pagina's racet.' ELLE 'Danler creëert een unieke stem op vakkundige wijze - intiem, vertrouwd, verwonderd en zwaarmoedig. Deze roman is een echte traktatie, ongetwijfeld volgt er meer.' PUBLISHERS WEEKLY 'Prachtige omschrijvingen van smaken en diepgaande kennis van eten, wijn en horeca. Danler weet de lezer te fascineren, te verleiden en te verrijken met sensuele verlangens. Zoals ze zeggen in het restaurant: pick up!' KIRKUS 'Danler weet de overdonderende sensatie van het jong-zijn, nieuw in een grote stad te vangen - het wonderlijke daarvan, het beangstigende, het harde, het ultieme. De manier waarop ze schrijft over eten is ook een knock-out. Het is prachtig. En je krijgt er trek van.' THE NEW YORK TIMES


The Book Hof van eden
The Author James Rollins
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2011-12-07
Genre Fiction
Pages 333
ISBN 9789024542437
Language English, Spanish, And French

READING: Dr. Lorna Polk is dierenarts en onderzoeker aan een high-tech instituut dat bedreigde diersoorten beschermt. Als er een vastgelopen vissersboot met een curieuze lading wordt gesignaleerd, roept de grenspolitie haar hulp in. De bemanning wordt vermist, maar aan boord zitten talloze exotische dieren in kooien. Zo is er een papegaai zonder veren, een jaguarjong met het gebit van een sabeltandtijger en bovenmaatse vampiervleermuizen. Al deze dieren hebben iets gemeen: een verontrustend hoge mate van intelligentie. Lorna ontdekt een afschuwelijk geheim dat zijn oorsprong vindt in het prilste begin van de beschaving. Iets wat het voortbestaan van de mens bedreigt... James Rollins is auteur van diverse New York Times bestsellers. Hij heeft diergeneeskunde gestudeerd en woont in het Sierra Nevada-gebergte in Californië. Hij is een fanatieke speleoloog en duiker. Van zijn boeken zijn in Nederland en Vlaanderen al ruim 120.000 exemplaren verkocht. Een van zijn bestverkochte boeken is Zandstorm, waarover de VN Detective & Thrillergids schreef: 'Een onvervalste actiethriller waarin Rollins wederom het Sigmateam - een soort CIA-afdeling die uit tot spionnen getrainde wetenschappers bestaat - laat optreden. (...) Na vele avonturen, mysterieuze vrouwen en uitgebreid beschreven gevechten wordt de vijand verslagen. Een echte Rollins waar de liefhebbers van zullen smullen.'


The Book Mijn haat krijgen jullie niet
The Author Antoine Leiris
The Publisher Atlas Contact
Release Date2016-05-14
Genre Literary Criticism
Pages
ISBN 9789045032849
Language English, Spanish, And French

READING: Parijs, 13 november 2015. Antoine Leiris is thuis met zijn zoontje van anderhalf. Zijn vrouw Hélène is met een vriend naar een concert in het Bataclantheater. Opeens verschijnen er berichten op zijn telefoon over aanslagen. Hij gaat op zoek naar zijn vrouw, 24 uur later hoort hij dat zij die nacht om het leven is gekomen. Enkele dagen later plaatst Antoine Leiris een brief aan de terroristen op Facebook: hij weigert hun daden te beantwoorden met haat. De brief wordt wereldnieuws. In Mijn haat krijgen jullie niet beschrijft Antoine Leiris hoe hij zijn dagen doorkomt na de fatale nacht, tot het moment dat hij met zijn zoon het graf bezoekt. Met weinig woorden laat hij zien dat het leven hoe dan ook doorgaat en door moet gaan zonder de open blik naar de wereld te verliezen. ‘Ik moet naar Melvil toe, die wakker wordt uit zijn middagslaapje. Hij is net zeventien maanden, straks gaat hij zoals elke dag zijn tussendoortje eten, daarna gaan we zoals elke dag spelen, en zijn leven lang zal dat jongetje jullie beledigen door gelukkig en vrij te zijn. Want nee, zijn haat krijgen jullie ook niet.’


The Book Kitchen Confidential Deluxe Edition
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Ecco
Release Date2018-10-23
Genre Biography & Autobiography
Pages 400
ISBN 0062899546
Language English, Spanish, And French

READING: A new, deluxe edition of Kitchen Confidential to celebrate the life of Anthony Bourdain. The book will feature a brand new introduction, a Q&A with Ecco publisher and Bourdain’s long-time editor Daniel Halpern. Interior pages are hand-annotated by Anthony Bourdain himself. The interior will also feature a brand new drawing by Ralph Steadman. Almost two decades ago, the New Yorker published a now infamous article, “Don’t Eat before You Read This,” by then little-known chef Anthony Bourdain. Bourdain spared no one’s appetite as he revealed what happens behind the kitchen door. The article was a sensation, and the book it spawned, the now classic Kitchen Confidential, became an even bigger sensation, a megabestseller with over one million copies in print. Frankly confessional, addictively acerbic, and utterly unsparing, Bourdain pulls no punches in this memoir of his years in the restaurant business—this time with never-before-published material.


The Book Summary of Kitchen Confidential Adventures in the Culinary Underbelly by Anthony Bourdain Conversation Starters
The Author Paul Adams /. Bookhabits
The Publisher Blurb
Release Date2018-10-08
Genre Education
Pages 70
ISBN 0464782651
Language English, Spanish, And French

READING: Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly by Anthony Bourdain: Conversation Starters "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly" was written by American chef Anthony Bourdain in 2000. An updated edition was released in 2007, featuring new material. The book talks about Bourdain's personal life but also reveals behind-the-scenes stories from restaurant kitchens. The author describes the culinary industry as a sometimes hazardous workplace run by misfits, most of the time also unpleasant and intense. Bourdain believed that it's necessary for anyone who wants to enter the industry to have a somehow masochistic and irrational dedication to cooking. "Kitchen Confidential" was a New York Times bestseller and the starting point for Bourdain's popularity. In 2017, after the start of the Me Too movement, the author expressed remorse because of the book celebrating and enabling certain sexist behaviors. A Brief Look Inside: EVERY GOOD BOOK CONTAINS A WORLD FAR DEEPER than the surface of its pages. The characters and their world come alive, and the characters and its world still live on. Conversation Starters is peppered with questions designed to bring us beneath the surface of the page and invite us into the world that lives on. These questions can be used to.. Create Hours of Conversation: - Promote an atmosphere of discussion for groups - Foster a deeper understanding of the book - Assist in the study of the book, either individually or corporately - Explore unseen realms of the book as never seen before Disclaimer: This book you are about to enjoy is an independent resource meant to supplement the original book. If you have not yet read the original book, we encourage you to before purchasing this unofficial Conversation Starters.


The Book Beter wordt het niet
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-03-01
Genre Cooking
Pages 304
ISBN 9789048837007
Language English, Spanish, And French

READING: Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Appetites is Bourdains eerste kookboek in ruim tien jaar en bevat een verzameling van zijn favoriete gerechten uit meer dan veertig jaar professioneel koken en wereldreizen. Na vele jaren waarin hij meer dan tweehonderd dagen op reis was, vermaakt hij zich sinds hij vader is nu vooral thuis. Het resultaat is een uniek kook- en entertainboek voor de thuiskok, met eigen recepten, gerechten die hij op zijn reizen heeft leren kennen en een effectief culinair strijdplan.


The Book Robin Williams
The Author Emily Herbert
The Publisher Kosmos Uitgevers
Release Date2014-12-17
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789021558714
Language English, Spanish, And French

READING: Op 11 augustus 2014 werd bekend dat Robin Williams, geliefd acteur, dood was gevonden in zijn huis in Californië. Al snel werd duidelijk dat hij vermoedelijk zelfmoord had gepleegd. Wereldwijd werd er geschokt gereageerd: hoe kan het dat zo n getalenteerd man, rijk en met een fijne relatie, besluit uit het leven te stappen? Was het zijn depressie, de diagnose Parkinson, het floppen van zijn laatste televisieserie, of toch iets anders? Deze biografie formuleert het antwoord op die vraag, en beschrijft daarnaast het leven van een boeiende en grappige man met vele filmgezichten.


The Book Vlijmscherp
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Boekerij
Release Date2011-10-07
Genre Cooking
Pages
ISBN 9789460928437
Language English, Spanish, And French

READING: Sinds Keukenconfessies is er veel veranderd, voor koks, voor chefs, voor restaurants... en voor Anthony Bourdain. In Vlijmscherp gaat Anthony in op die veranderingen, waarbij de vergelijking met zijn voorbije wilde dagen natuurlijk niet uit kan blijven. Hij kijkt terug op de laatste tien jaar afgelegde weg van `best redelijke kok tot professionele en bewierookte `kookpersoonlijkheid . En Anthony zou Anthony natuurlijk niet zijn als hij niet vaak en uitgebreid de tijd zou nemen voor persoonlijke bekentenissen, woedende tirades en scherpe ondervragingen van controversiële persoonlijkheden uit de culinaire wereld.In Vlijmscherp, dat in Amerika direct de non-fictiebestsellerlijsten domineerde en aan meer dan vijftien landen werd verkocht, neemt Anthony Bourdain ons weer op weergaloze wijze mee op een culinaire odyssee. Maar hoe je het ook wendt of keert, de basis van al Anthony s overpeinzingen is nog steeds dezelfde: `Waarom koken we? En de nog moeilijker te beantwoorden vraag: `Waarom willen we steeds beter koken?


The Book Kind van het oerwoud
The Author Marina Chapman
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2013-04-26
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789021807416
Language English, Spanish, And French

READING: Het ongelofelijke verhaal van Marina Chapman, een ware overlever Als peuter wordt Marina Chapman ontvoerd en alleen in een oerwoud achtergelaten. Ze sluit zich aan bij een groep kapucijnapen, die haar leren overleven. Vijf jaar lang kopieert ze hun gedrag: eet wat zij eten, drinkt wat zij drinken, leert hun taal en klimt de hoogste bomen in. Dat is haar redding. Langzamerhand verliest ze echter elk besef van mens-zijn, totdat ze na vijf jaar door jagers wordt ontdekt, die haar meenemen naar de bewoonde wereld, waar ze nog jarenlang als straatkind leeft. Uiteindelijk is Marina Chapman een `gewoon mens geworden. Ze woont nu in Engeland, heeft een man, twee dochters en drie kleinkinderen. Haar verhaal is opgetekend door haar jongste dochter Vanessa, die haar leven lang al door haar moeder geïnspireerd wordt. Vanessa schaamt zich inmiddels niet meer als haar moeder plotseling in een boom klimt.


The Book Just kids
The Author Patti Smith
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2012-03-05
Genre Biography & Autobiography
Pages 349
ISBN 9789044522259
Language English, Spanish, And French

READING: In de zomer van 1967, wanneer de hippiecultuur haar hoogtepunt bereikt, ontmoeten Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar in Brooklyn. Het is het begin van een intense liefdesverhouding en een levenslange vriendschap. Gedreven door ambitie en een passie voor kunst gaan ze op zoek naar erkenning en beroemdheid. Smith breekt door als zangeres en Mapplethorpe wordt een zeer succesvolle fotograaf. Uiteindelijk vinden ze hun weg naar het beroemde Chelsea Hotel, waar de crème de la crème van de artistieke wereld resideert. Patti Smith is auteur, rockzangeres en beeldend kunstenares. In 1975 brak Smith door met haar revolutionaire combinatie van poëzie en rock. Haar eerste album Horses, met op de cover de beroemde foto van Robert Mapplethorpe, behoort tot de top-100-albums aller tijden. Ze werkte samen met grote artiesten als Bruce Springsteen, U2 en R.E.M.


The Book Ghost world druk 1
The Author Daniel Clowes
The Publisher
Release Date1998
Genre Alternative comic books, strips, etc
Pages 80
ISBN 9073221587
Language English, Spanish, And French
The Book Get Jiro Blood and Sushi
The Author Anthony Bourdain
The Publisher DC
Release Date2015-10-27
Genre Comics & Graphic Novels
Pages 148
ISBN 9781401262921
Language English, Spanish, And French

READING: In a prequel to The New York Times best-selling comic from renowned chef Anthony Bourdain (CNN's Parts Unknown), Jiro is a young man learning his craft. The son of one of Tokyo's most powerful gangsters, he is torn between his father's plans for him and his own desire to master the art of sushi. The family is making a bold move in the Tokyo underworld, and if Jiro isn't going to get with the program, his half-brother Ichigo is more than happy to step in and do the dirty work. This bloody take on a classic crime and revenge tale adds an irreverent sense of humor and a futuristic vision of foodie culture, all with a flavor only Anthony Bourdain can cook up. Cowritten by Joel Rose (The Blackest Bird) with art by AlŽ Garza (TITANS/YOUNG JUSTICE: GRADUATION DAY) and JosŽ Villarrubia (Promethea, BATMAN: YEAR 100).


The Book Get Jiro
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Turtleback
Release Date2013-05-07
Genre Comics & Graphic Novels
Pages 160
ISBN 060631766X
Language English, Spanish, And French

READING: With the chefs of Los Angeles ruling the town like crime lords, sushi chef Jiro, a chef known for decapitating patrons who dare request a California roll, is sought after by both the "Internationalists" and the "Vertical farm" families.


The Book Gabriels engel
The Author Nora Roberts
The Publisher HarperCollins
Release Date2017-09-26
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402754681
Language English, Spanish, And French

READING: Gabriel Bradley is het liefst alleen in zijn blokhut in de bergen. Op het gezelschap van een hoogzwangere weduwe op de vlucht zit hij dan ook niet te wachten. Voor Laura Malone telt echter maar één ding: zorgen dat niemand haar baby van haar kan afnemen. Ook haar schatrijke schoonouders niet, die er hun dynastie mee veilig willen stellen. Wanneer ze door een storm tijdelijk bij Gabriel moet intrekken, tekent zich onverwacht een uitweg af...


The Book True Grit
The Author Charlie Portis
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2011-02-10
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789048806805
Language English, Spanish, And French

READING: "True Grit" is Charles Portis¿ beroemdste westernroman en vertelt het verhaal van Mattie Ross, die veertien jaar oud is wanneer een lafaard genaamd Tom Chaney haar vader van achteren neerschiet in Fort Smith, Arkansas, en hem niet alleen berooft van zijn leven, maar ook van zijn paard en honderdvijftig dollar. Mattie verlaat haar ouderlijk huis, met als doel haar vader te wreken. Ze huurt de hardste en meest rücksichtlose marshal in die ze kan vinden, de eenogige Rooster Cogburn, om Chaney, die zich schuilhoudt in een indianenreservaat, op te sporen. Het gehele boek wordt verteld door de ogen van de tiener Mattie, maar de knipogen zijn duidelijk die van een volwassene. Daardoor komt het in het boek aanwezige geweld nooit als een schok aan, maar wordt het terloops meegegeven (¿Op het politiebureau troffen we twee agenten die met elkaar in gevecht waren, en dus niet beschikbaar bleken voor het verstrekken van inlichtingen¿), als iets wat dagelijkse kost is, wat hoort bij het leven in het ¿wilde Westen¿. Toch verliest Charles Portis nooit uit het oog dat een western voornamelijk op actie gericht moet zijn, en is de obligatoire shoot-out er dan ook eentje die volledig aan de verwachtingen voldoet¿