Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Keukenconfessies
The Author A. Bourdain
The Publisher Spectrum
Release Date2018-08-09
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789000366170
Language English, Spanish, And French

READING: 'Wereldberoemd chef-kok, bestsellerauteur, tv-persoonlijkheid en provocateur; Anthony Bourdain was het allemaal.'- Volkskrant Bourdains Keukenconfessies: een onvoorspelbaar, schokkend en grappig boek over de zwarte kanten van het restaurantwezen. Wie regelmatig in goede restaurants eet, heeft de neiging te denken dat die prachtige gerechten ontworpen zijn door verfijnde mannen met goddelijke inspiratie. Niets is minder waar. De ingenieuze creaties zijn hoogstwaarschijnlijk op uw bord getoverd door een stelletje gedegenereerde gekken, geteisem, viespeuken en psychopaten, aldus Anthony Bourdain. Jarenlang werkte Bourdain zelf als chef-kok in diverse New Yorkse restaurants, waaronder het befaamde Brasserie Les Halles in Manhattan. In Keukenconfessies geeft hij een inkijkje in zijn ruige levensstijl van seks, drugs en rock- ’n roll tussen de pannen en schetst hij een onthutsend beeld van de donkere kanten van het restaurantwezen. Bourdain pleegde op 8 juni 2018 zelfmoord in Frankrijk, waar hij was voor opnames voor zijn werkgever CNN. 'Neem een New Yorkse chef-kok, voeg drugs, cognac en bloed toe en je hebt een kookklassieker.'- The Observer 'Een prachtige, krachtige, informatieve en grappige gids over een fascinerende verborgen wereld.'- Daily Telegraph Anthony Bourdain (New York, 1956 - Kaysersberg, 2018) werd wereldberoemd met het boek Keukenconfessies en het televisieprogramma No Reservations, in Nederland en Vlaanderen te zien op 24Kitchen. Hij schreef op brutale, nietsontziende maar geestige toon en werd daarmee het prototype van de ruige maar gepassioneerde kok. Avontuurlijk, ruw in de mond, maar uiterst precies als het op koken aankwam.


The Book Kitchen Confidential
The Author Anthony Bourdain
The Publisher A&C Black
Release Date2013-05-23
Genre Cooks
Pages 384
ISBN 9781408845042
Language English, Spanish, And French

READING: A new edition of the bestselling classic, hand-annotated throughout by Anthony Bourdain


The Book Sterrenkunde voor mensen met haast
The Author Neil DeGrasse Tyson
The Publisher Amsterdam University Press
Release Date2018-01-31
Genre Science
Pages
ISBN 9789048538508
Language English, Spanish, And French

READING: Wat is ruimte, wat is tijd? En de mysterieuze donkere materie? Hoe passen wij binnen het universum? Hoe past het universum in ons? Er is geen betere gids voor deze geestverruimende vragen dan Amerika's beroemdste astrofysicus en bestsellerauteur Neil deGrasse Tyson. Maar tegenwoordig hebben we weinig tijd om over de kosmos na te denken. In Sterrenkunde voor mensen met haast brengt Tyson het universum in hapklare brokken naar de aarde; kort en duidelijk, met sprankelende humor, in twaalf vlot geschreven hoofdstukken overal en altijd binnen handbereik. Terwijl je 's ochtends je koffie zet, op de bus wacht, in de trein of een vliegtuig zit, voert Tyson je moeiteloos mee op een verrukkelijke reis door het heelal: van de Big Bang naar zwarte gaten, van quarks tot kwantummechanica, en van de zoektocht naar planeten naar het leven in het universum.


The Book Kitchen Confidential Insider s Edition
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Ecco
Release Date2012-10-30
Genre Biography & Autobiography
Pages 384
ISBN 0062231375
Language English, Spanish, And French

READING: A pocket-size edition of the megabestselling classic, hand-annotated throughout by Anthony Bourdain himself. Bourdain's deliciously funny, delectably shocking banquet of wild-but-true tales of life in the culinary trade lays out more than a quarter century of drugs, sex, and haute cuisine.


The Book Vlijmscherp
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Boekerij
Release Date2011-10-07
Genre Cooking
Pages
ISBN 9789460928437
Language English, Spanish, And French

READING: Sinds Keukenconfessies is er veel veranderd, voor koks, voor chefs, voor restaurants... en voor Anthony Bourdain. In Vlijmscherp gaat Anthony in op die veranderingen, waarbij de vergelijking met zijn voorbije wilde dagen natuurlijk niet uit kan blijven. Hij kijkt terug op de laatste tien jaar afgelegde weg van `best redelijke kok tot professionele en bewierookte `kookpersoonlijkheid . En Anthony zou Anthony natuurlijk niet zijn als hij niet vaak en uitgebreid de tijd zou nemen voor persoonlijke bekentenissen, woedende tirades en scherpe ondervragingen van controversiële persoonlijkheden uit de culinaire wereld.In Vlijmscherp, dat in Amerika direct de non-fictiebestsellerlijsten domineerde en aan meer dan vijftien landen werd verkocht, neemt Anthony Bourdain ons weer op weergaloze wijze mee op een culinaire odyssee. Maar hoe je het ook wendt of keert, de basis van al Anthony s overpeinzingen is nog steeds dezelfde: `Waarom koken we? En de nog moeilijker te beantwoorden vraag: `Waarom willen we steeds beter koken?


The Book Beter wordt het niet
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-03-01
Genre Cooking
Pages 304
ISBN 9789048837007
Language English, Spanish, And French

READING: Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Appetites is Bourdains eerste kookboek in ruim tien jaar en bevat een verzameling van zijn favoriete gerechten uit meer dan veertig jaar professioneel koken en wereldreizen. Na vele jaren waarin hij meer dan tweehonderd dagen op reis was, vermaakt hij zich sinds hij vader is nu vooral thuis. Het resultaat is een uniek kook- en entertainboek voor de thuiskok, met eigen recepten, gerechten die hij op zijn reizen heeft leren kennen en een effectief culinair strijdplan.


The Book Calypso
The Author David Sedaris
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2018-05-29
Genre Fiction
Pages 224
ISBN 9789048844135
Language English, Spanish, And French

READING: In zijn langverwachte nieuwe verhalenbundel is Sedaris op zijn allerbest: zijn observatievermogen is scherper dan ooit en de wijze waarop hij de lezer in lachen kan laten uitbarsten is ongeëvenaard. Vlijmscherpe verhalen over zijn familie, het verlies van zijn zusje, de vriendjes van zijn moeder, zijn strandhuisje en de goedaardige tumor die hij liet verwijderen door een fan die om zijn handtekening vroeg. Ontroerend, grappig en altijd oprecht.


The Book Een omelet en een glas wijn
The Author Elizabeth David
The Publisher
Release Date2002
Genre Gastronomy
Pages 296
ISBN 9072653130
Language English, Spanish, And French

READING: Keuze uit de artikelen van de Engelse kookboekenschrijfster en journaliste.


The Book Kitchen Confidential by Anthony Bourdain A 15 minute Instaread Summary
The Author Instaread Summaries
The Publisher Instaread Summaries
Release Date2014-10-21
Genre Travel
Pages 50
ISBN
Language English, Spanish, And French

READING: PLEASE NOTE: This is a summary of the book and NOT the original book.Kitchen Confidential by Anthony Bourdain - A 15-minute Instaread Summary Inside this Instaread Summary:Overview of the entire bookIntroduction to the important people in the bookSummary and analysis of all the chapters in the bookKey Takeaways of the bookA Reader's Perspective Preview of the earlier chapters: Chapter 1 Nine-year-old Anthony became a foodie when his father took the family on a trip to his native France. A fisherman took the family out on his boat one day. He asked if anyone wanted to try a raw oyster. Everyone else squirmed, so Anthony, in an attempt to shock his family, ate one and enjoyed it. That day he got hooked on culinary adventuring. Chapter 2 At eighteen, Bourdain was spoiled and undisciplined. He was attending, and failing, Vassar College where he spent his time smoking pot, drinking, and trying to outrage people. He ended up in Provincetown, Massachusetts, in 1974, as a dishwasher at the Dreadnaught, a typical New England seafood shack. The management was laissez-faire with the waitresses handing out free drinks and sexual favors. To Bourdain, the four cooks were gods who dressed and acted like pirates. Bourdain was enchanted by the kitchen life. He was promoted to the salad station.


The Book Dagboek van een boekverkoper
The Author Shaun Bythell
The Publisher Thomas Rap
Release Date2017-10-19
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789400407848
Language English, Spanish, And French

READING: Op zijn achttiende zag Shaun die eigenzinnige boekhandel in het Schotse kustplaatsje Wigtown voor het eerst. 'Die tent bestaat over een jaar niet meer,' zei hij toen achteloos tegen een vriend van hem. Dertien jaar later bestaat de boekhandel nog steeds en is Shaun de eigenaar van het grootste antiquariaat van Schotland. In Dagboek van een boekverkoper doet Shaun verslag van zijn dagelijks leven in en rond de winkel en laat hij ons zien hoe hij als boekverkoper overleeft in onze digitale tijd, hoe je omgaat met lekkages die maar terug blijven komen, met een zwarte kat die telkens op je boeken gaat zitten, met personeel dat graag zijn eigen plan trekt en met klanten die soms wel heel aparte wensen hebben. Ook neemt Shaun ons mee op reis als hij in zijn oude rode Renault door Schotland rijdt op zoek naar bijzondere boeken. Dit is het hartverwarmende verhaal van een man die leeft voor, met en tussen de boeken.


The Book Kitchen Confidential Deluxe Edition
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Ecco
Release Date2018-10-23
Genre Biography & Autobiography
Pages 400
ISBN 0062899546
Language English, Spanish, And French

READING: A new, deluxe edition of Kitchen Confidential to celebrate the life of Anthony Bourdain. The book will feature a brand new introduction, a Q&A with Ecco publisher and Bourdain’s long-time editor Daniel Halpern. Interior pages are hand-annotated by Anthony Bourdain himself. The interior will also feature a brand new drawing by Ralph Steadman. Almost two decades ago, the New Yorker published a now infamous article, “Don’t Eat before You Read This,” by then little-known chef Anthony Bourdain. Bourdain spared no one’s appetite as he revealed what happens behind the kitchen door. The article was a sensation, and the book it spawned, the now classic Kitchen Confidential, became an even bigger sensation, a megabestseller with over one million copies in print. Frankly confessional, addictively acerbic, and utterly unsparing, Bourdain pulls no punches in this memoir of his years in the restaurant business—this time with never-before-published material.


The Book Wanneer je omringd bent door vlammen
The Author David Sedaris
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2009-09-15
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789048803934
Language English, Spanish, And French

READING: Wanneer hij koffie wil zetten en het water blijkt afgesloten, overweegt David serieus de inhoud van een bloemenvaas te gebruiken, wat leidt tot een bizarre reeks associaties: van het Franse platteland tot een hilarisch gênante herinnering aan een drugstransactie in een woonwagen in Noord-Carolina. Sedaris nieuwe boek leidt de lezer van het bizarre alledaagse een keelsnoepje dat uit zijn mond valt en in de schoot van een medepassagier in het vliegtuig belandt, of het bepantseren van zijn ramen met lp-hoezen om zijn huis te beschermen tegen neurotische zangvogels naar universele waarheden, culminerend in een weergaloos verslag van zijn reis naar Tokio in een poging te stoppen met roken. David Sedaris zesde verhalenbundel is een meesterlijk staaltje komisch schrijven van een auteur die je moet koesteren (Seattle Times)


The Book Een leven in stukken
The Author Bryan Cranston
The Publisher Manteau
Release Date2017-05-06
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789460415470
Language English, Spanish, And French

READING: Bryan Cranston, de man die beroemd werd als Walter White uit Breaking Bad, speelde zijn eerste rol als zevenjarige in een reclamespot. Met zijn oudere broer speelde hij hele scènes na uit films die ze in de plaatselijke bioscoop zagen. Tot zijn vader spoorloos verdween. Acteren werd aan de kant geschoven, misschien in een onbewuste poging om los te komen van zijn afwezige vader. Hij werd politieagent. Tot hij op een dag, tijdens een roadtrip, het licht zag en oog in oog stond met zijn authentieke roeping. Acteren: dat was wat hij met zijn leven wilde doen. Met veel humor en een bijzondere nederigheid is Cranston de chroniqueur van zijn onwaarschijnlijke opgang van soapacteur tot wereldster. Geen onderwerp gaat hij uit de weg, zoals weinigen dat durven. Cranston heeft veel te zeggen over aangeboren talent, over de voordelen, de nadelen en het onderhoud ervan. Uiteindelijk gaat Een leven in stukken over de noodzaak en de kracht van hard werken.


The Book In het licht van wat wij weten
The Author Zia Haider Rahman
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2015-05-04
Genre Fiction
Pages 592
ISBN 9789048824427
Language English, Spanish, And French

READING: Londen, september 2008, een zonnige ochtend, een fraai huis in South Kensington. De bewoner ervan is investeringsbankier. Hij nadert de veertig, zijn carrière staat op springen, zijn huwelijk is in het slop geraakt. Aan de deur van zijn huis meldt zich een onverwachte bezoeker, een man van een jaar of vijftig, afkomstig uit Zuidoost-Azië, zo lijkt het, morsig gekleed. Het duurt even voor de bankier in hem zijn verloren vriend Zafar herkent, in zijn studietijd al een briljant wiskundige, die jaren geleden onder vreemde omstandigheden van de aardbodem verdween. Eenmaal binnen begint Zafar aan het verhaal dat duidelijk maakt waarom hij is teruggekeerd: om een bekentenis af te leggen van verbijsterende proporties. Wat volgt is de geschiedenis van twee gezworen kameraden, die onafscheidelijk zijn totdat de een de ander verraadt. Hun gesprek dat in de intimiteit van de huiskamer begint, vertakt zich over de hele wereld. Het is een odyssee van mensen die worstelen met onwrikbare verschillen in klassen, standen en culturen, tegen de achtergrond van tumultueuze continenten en een economische crisis. In het licht van wat wij weten gaat over bijna alles wat onze tijd definieert. Het gaat over wiskunde, filosofie, ballingschap, oorlog, geld, speculatie, hebzucht, geopolitiek, islamitisch terrorisme, westers paternalisme, financiële crisis. De geschiedenis van Zafar en zijn vriend voert ons naar New York, Kabul, Londen, Islamabad, Bangladesh, Wall Street, Oxford. Het is een wervelend, schokkend en soms ontluisterend epos over de grote thema's van het leven: liefde, afkomst, bezit, klasse, oorlog, geloof, dood - en met het eeuwenoude verhaal van de band tussen vrienden en geliefden en het verraad van de een tegenover de ander. In het licht van wat wij weten is in de literaire pers jubelend onthaald en vergeleken met grote boeken uit de wereldliteratuur. 'Dit is het boek dat Jonathan Franzens Freedom had moeten zijn, maar niet was - een briljante ontrafeling van de wereld na 9/11, een episch verhaal, politiek, persoonlijk en intens ontroerend.' - The Observer


The Book In alles een man
The Author Tom Wolfe
The Publisher
Release Date1999
Genre
Pages 695
ISBN 9053337504
Language English, Spanish, And French

READING: Een ambitieuze oudere zakenman in het Amerikaanse Atlanta wordt geconfronteerd met corruptie, racisme en andere problemen die het hem niet makkelijk maken aan de top.


The Book Het meisje met de onderrugtattoo
The Author Amy Schumer
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2016-08-22
Genre Biography & Autobiography
Pages 328
ISBN 9789044350647
Language English, Spanish, And French

READING: Zij is de leukste vrouw van Amerika. Misschien wel van de hele wereld. Ze houdt van provoceren, gaat geen enkele uitdaging uit de weg en is niet bang om zichzelf belachelijk te maken. Deze openhartige memoir laat de lezer zowel huiveren als hardop lachen van herkenning. Amy kijkt terug op haar jeugd, haar rise to fame, de hechte band met haar zusje Kim en haar vastberadenheid om de wereld elke dag eerlijk en humorvol tegemoet te treden.


The Book Get Jiro Blood and Sushi
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Vertigo
Release Date2015-10
Genre COMICS & GRAPHIC NOVELS
Pages 160
ISBN 1401252265
Language English, Spanish, And French

READING: The sequel to GET JIRO explores the troubled upbringing of Jiro amidst the backdrop of a bloody war between organized crime families.


The Book Sniper
The Author Chris Kyle
The Publisher Boekerij
Release Date2013-11-04
Genre History
Pages
ISBN 9789460237782
Language English, Spanish, And French

READING: Het sensationele verhaal van de dodelijkste sluipschutter van Amerika Navy SEAL Chris Kyle heeft tijdens zijn carrière van 1999 tot 2009 honderdvijftig officiële kills op zijn naam staan en is daarmee de dodelijkste sluipschutter van de vs. In Sniper vertelt hij hoe hij als rodeorijdende plattelandsjongen wordt opgemerkt door een officier van de seals. Door zijn geniale schietvaardigheid mag hij trainen met de beste soldaten van Amerika. Sniper leest als een razendsnelle thriller over Kyles genadeloze opleiding tot sluipschutter, de gruwelijkheden waar hij mee wordt geconfronteerd, het plannen en uitvoeren van complexe missies en de moed, de verbroedering maar ook de jaloezie binnen de gelederen. American Sniper werd verfilmd, met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrollen voor Bradley Cooper en Sienna Miller. De pers over American Sniper 'Een klassieke Amerikaanse held.' Twan Huys in DWDD ‘Een adembenemend en ontroerend verhaal.’ The Washington Times ‘Chris Kyle vertelt zijn verhaal met dezelfde moed en wilskracht als hij ook in zijn privéleven en op het slagveld liet zien.’ Clint Eastwood ‘Het boek gaat niet alleen over moed en het uitvoeren van gevaarlijke opdrachten, maar beschrijft ook wat het met een soldaat doet om zijn medemens te doden.’ NBD | Biblion


The Book Get Jiro
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Vertigo
Release Date2013-05-07
Genre Comics & Graphic Novels
Pages
ISBN 9781401239510
Language English, Spanish, And French

READING: A New York Times Bestseller. In a not-too-distant future L.A. where master chefs rule the town like crime lords and people literally kill for a seat at the best restaurants, a bloody culinary war is raging. On one side, the Internationalists, who blend foods from all over the world into exotic delights. On the other, the "Vertical Farm," who prepare nothing but organic, vegetarian, macrobiotic dishes. Into this maelstrom steps Jiro, a renegade and ruthless sushi chef, known to decapitate patrons who dare request a California Roll, or who stir wasabi into their soy sauce. Both sides want Jiro to join their factions. Jiro, however has bigger ideas, and in the end, no chef may be left alive! Anthony Bourdain, top chef, acclaimed writer (Kitchen Confidential, Medium Raw) and star of the hit travel show, No Reservations, co-writes with Joel Rose (Kill Kill Faster Faster, The Blackest Bird) this stylized send-up of food culture and society, with detailed and dynamic art by Langdon Foss.


The Book Medium Raw
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Bloomsbury Publishing
Release Date2010-06-07
Genre Biography & Autobiography
Pages 304
ISBN 9781408809174
Language English, Spanish, And French

READING: A lot has changed since Kitchen Confidential - for the subculture of chefs and cooks, for the restaurant business-and for Anthony Bourdain. Medium Raw explores these changes, moving back and forth from the author's bad old days to the present. Tracking his own strange and unexpected voyage from journeyman cook to globe-travelling professional eater and drinker, Bourdain compares and contrasts what he's seen and what he's seeing, pausing along the way for a series of confessions, rants, investigations, and interrogations of some of the most controversial figures in food. And always he returns to the question: 'Why cook?' Or the harder one to answer: 'Why cook well?' Beginning with a secret and highly illegal after-hours gathering of powerful chefs he compares to a Mafia summit, Bourdain, in his distinctive, no-holds-barred style, cuts to the bone on every subject he tackles.