Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Kitchen Confidential
The Author Anthony Bourdain
The Publisher A&C Black
Release Date2013-05-23
Genre Cooks
Pages 384
ISBN 9781408845042
Language English, Spanish, And French

READING: A new edition of the bestselling classic, hand-annotated throughout by Anthony Bourdain


The Book Honger
The Author Roxane Gay
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2017-10-12
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789023466987
Language English, Spanish, And French

READING: Roxane Gay heeft in de afgelopen jaren openhartige en populaire essays en blogs geschreven over feminisme en het menselijk lichaam. Haar eigen emotionele en psychologische worstelingen geven haar een unieke inkijk in het spanningsveld tussen verlangen en ontkenning, troost en medelijden. Met Honger onderzoekt ze haar eigen verleden - waaronder een uiterst gewelddadige gebeurtenis in haar jeugd die een keerpunt in haar leven vormde - en betrekt ze de lezer op indringende wijze in haar poging om zichzelf beter te begrijpen, om uiteindelijk haar eigen leven te kunnen redden. Met haar kenmerkende eerlijkheid, kwetsbaarheid en kracht schrijft Gay over haar lichaam en haar overgewicht.


The Book Kitchen Confidential Insider s Edition
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Ecco
Release Date2012-10-30
Genre Biography & Autobiography
Pages 384
ISBN 0062231375
Language English, Spanish, And French

READING: A pocket-size edition of the megabestselling classic, hand-annotated throughout by Anthony Bourdain himself. Bourdain's deliciously funny, delectably shocking banquet of wild-but-true tales of life in the culinary trade lays out more than a quarter century of drugs, sex, and haute cuisine.


The Book Zoetbitter
The Author Stephanie Danler
The Publisher Prometheus
Release Date2016-10-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044631623
Language English, Spanish, And French

READING: Je ontwikkelt een smaak. Je smaakpalet wordt een plek op je tong waar je registreert. Waar je woorden creëert voor de sensaties in je mond. Eten wordt een op taal gebaseerde kunstvorm. Je zult nooit meer simpelweg eten. Tijdens de benauwde zomer van 2006 laat de 22-jarige Tess haar alledaagse, provinciale leven achter zich en vertrekt naar New York voor een nieuwe start. Als plattelandskind is Tess niet opgewassen tegen de losgeslagen levensstijl van de schreeuwerige New Yorkers. Ze huurt een kamer in Brooklyn en slaagt erin een baan te vinden als assistent-kelner bij een befaamd restaurant in Manhattan. Tess sleept je mee door het chaotische, slopende, fascinerende horecaleven waar ze in belandt, tegen het decor van het genadeloze, rumoerige New York. Ze leert over oesters, champagne, bourgondische omgangsvormen en het nachtleven dat begint na sluitingstijd. Net op het moment dat ze de smaak te pakken krijgt, raakt ze verstrikt in een ingewikkelde maar verleidelijke driehoeksverhouding met een ingetogen, bloedmooie barman en een oudere collega aan wie Tess zich vastklampt als een kind aan haar moeder. Zoetbitter is een zintuiglijke roman over verlangen, smaak en wat er overblijft na ontnuchtering. Maar boven alles is dit een verhaal over ervaringen: zoet én bitter. Stephanie Danler (1983) woont in Brooklyn, New York. Ze is afgestudeerd aan de New School in de richting Creative Writing. Ze werkte als serveerster in het Union Square Café tot haar roman door een uitgever bij OneWorld ontdekt werd. De rechten van Zoetbitter zijn verkocht aan Engeland, China, Duitsland, Taiwan en Nederland. 'Een boek dat vastgelijmd zit aan je handen terwijl je in één ruk door de pagina's racet.' ELLE 'Danler creëert een unieke stem op vakkundige wijze - intiem, vertrouwd, verwonderd en zwaarmoedig. Deze roman is een echte traktatie, ongetwijfeld volgt er meer.' PUBLISHERS WEEKLY 'Prachtige omschrijvingen van smaken en diepgaande kennis van eten, wijn en horeca. Danler weet de lezer te fascineren, te verleiden en te verrijken met sensuele verlangens. Zoals ze zeggen in het restaurant: pick up!' KIRKUS 'Danler weet de overdonderende sensatie van het jong-zijn, nieuw in een grote stad te vangen - het wonderlijke daarvan, het beangstigende, het harde, het ultieme. De manier waarop ze schrijft over eten is ook een knock-out. Het is prachtig. En je krijgt er trek van.' THE NEW YORK TIMES


The Book Beter wordt het niet
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-03-01
Genre Cooking
Pages 304
ISBN 9789048837007
Language English, Spanish, And French

READING: Let op: Epub3 fixed lay-out, niet geschikt voor e-reader. Appetites is Bourdains eerste kookboek in ruim tien jaar en bevat een verzameling van zijn favoriete gerechten uit meer dan veertig jaar professioneel koken en wereldreizen. Na vele jaren waarin hij meer dan tweehonderd dagen op reis was, vermaakt hij zich sinds hij vader is nu vooral thuis. Het resultaat is een uniek kook- en entertainboek voor de thuiskok, met eigen recepten, gerechten die hij op zijn reizen heeft leren kennen en een effectief culinair strijdplan.


The Book Vlijmscherp
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Boekerij
Release Date2011-10-07
Genre Cooking
Pages
ISBN 9789460928437
Language English, Spanish, And French

READING: Sinds Keukenconfessies is er veel veranderd, voor koks, voor chefs, voor restaurants... en voor Anthony Bourdain. In Vlijmscherp gaat Anthony in op die veranderingen, waarbij de vergelijking met zijn voorbije wilde dagen natuurlijk niet uit kan blijven. Hij kijkt terug op de laatste tien jaar afgelegde weg van `best redelijke kok tot professionele en bewierookte `kookpersoonlijkheid . En Anthony zou Anthony natuurlijk niet zijn als hij niet vaak en uitgebreid de tijd zou nemen voor persoonlijke bekentenissen, woedende tirades en scherpe ondervragingen van controversiële persoonlijkheden uit de culinaire wereld.In Vlijmscherp, dat in Amerika direct de non-fictiebestsellerlijsten domineerde en aan meer dan vijftien landen werd verkocht, neemt Anthony Bourdain ons weer op weergaloze wijze mee op een culinaire odyssee. Maar hoe je het ook wendt of keert, de basis van al Anthony s overpeinzingen is nog steeds dezelfde: `Waarom koken we? En de nog moeilijker te beantwoorden vraag: `Waarom willen we steeds beter koken?


The Book Alex
The Author Pierre Lemaitre
The Publisher Karakter
Release Date2013-12-04
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789401601696
Language English, Spanish, And French

READING: De huiveringwekkende thriller Alex opent met de schokkende ontvoering en marteling van Alex Prévost. Ze wordt op straat in Parijs in elkaar geslagen en afgevoerd in een witte bestelbus. Haar kidnapper lijkt uit op maar één ding: Alex langzaam en lijdend zien sterven. Alex oogverblindend mooi, vindingrijk en met een volstrekt eigen moraal blijkt geen gewoon slachtoffer Commandant Camille Verhoeven heeft geen enkel aanknopingspunt, geen verdachte en geen spoor. Alleen een snel afnemende hoop. De eigenzinnige Verhoeven en zijn ploeg leveren een strijd tegen de klok. En Verhoeven wordt om geheel eigen redenen door dit misdrijf diep geraakt. Over het raadsel van Alex tast hij tot het laatste moment in het duister in deze superieure whydunnit, die met recht is gedoopt tot internationale thrillersensatie van het jaar. `De nieuwe Stieg Larsson' –The Times `Wereldboek' – NU.nl `Een uitstekende thriller die tot de laatste bladzijde blijft verrassen' – Gijs Korevaar, Thrillerweb `Houdt zich aan zijn bloederige belofte' –Metro


The Book Keukenconfessies
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Boekerij
Release Date2011-10-07
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789460928420
Language English, Spanish, And French

READING: Wie regelmatig in goede restaurants eet, heeft vaak de neiging te denken dat al die prachtige gerechten ontworpen zijn door verfijnde mannen met goddelijke inspiratie. Niets is minder waar. De ingenieuze creaties zijn hoogstwaarschijnlijk op uw bord getoverd door een stelletje vloekende, tierende, snuivende en zuipende mafkezen, aldus Anthony Bourdain.


The Book Calypso
The Author David Sedaris
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2018-05-29
Genre Fiction
Pages 224
ISBN 9789048844135
Language English, Spanish, And French

READING: In zijn langverwachte nieuwe verhalenbundel is Sedaris op zijn allerbest: zijn observatievermogen is scherper dan ooit en de wijze waarop hij de lezer in lachen kan laten uitbarsten is ongeëvenaard. Vlijmscherpe verhalen over zijn familie, het verlies van zijn zusje, de vriendjes van zijn moeder, zijn strandhuisje en de goedaardige tumor die hij liet verwijderen door een fan die om zijn handtekening vroeg. Ontroerend, grappig en altijd oprecht.


The Book Get Jiro Blood and Sushi
The Author Anthony Bourdain
The Publisher
Release Date2016-11-01
Genre
Pages 160
ISBN 1401265006
Language English, Spanish, And French

READING: Acclaimed chef, writer and television personality Anthony Bourdain and JoelRose (Kill The Poor) return for the follow-up to their #1 New York Timesbestseller GET JIRO from Vertigo. In GET JIRO: BLOOD AND SUSHI, Bourdain andRose examine the origins of the mysterious Jiro and what made him into the chefhe has become. Born the heir to a Yakuza crime family, Jiro never longed totravel the criminal path laid out before him, but instead chose to secretlystudy the rich culinary history of his homeland--something that would havesignificant repercussions if discovered by his gangster father. As Jiro'sinterest in the culinary arts deepens, his ability to keep his artistic andcriminal worlds separate becomes too great, triggering a great personal lossthat will forever change Jiro's path.


The Book Just kids
The Author Patti Smith
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2012-03-05
Genre Biography & Autobiography
Pages 349
ISBN 9789044522259
Language English, Spanish, And French

READING: In de zomer van 1967, wanneer de hippiecultuur haar hoogtepunt bereikt, ontmoeten Patti Smith en Robert Mapplethorpe elkaar in Brooklyn. Het is het begin van een intense liefdesverhouding en een levenslange vriendschap. Gedreven door ambitie en een passie voor kunst gaan ze op zoek naar erkenning en beroemdheid. Smith breekt door als zangeres en Mapplethorpe wordt een zeer succesvolle fotograaf. Uiteindelijk vinden ze hun weg naar het beroemde Chelsea Hotel, waar de crème de la crème van de artistieke wereld resideert. Patti Smith is auteur, rockzangeres en beeldend kunstenares. In 1975 brak Smith door met haar revolutionaire combinatie van poëzie en rock. Haar eerste album Horses, met op de cover de beroemde foto van Robert Mapplethorpe, behoort tot de top-100-albums aller tijden. Ze werkte samen met grote artiesten als Bruce Springsteen, U2 en R.E.M.


The Book Winter
The Author Karl Ove Knausgård
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2016-11-29
Genre Literary Criticism
Pages
ISBN 9789044536362
Language English, Spanish, And French

READING: In Winter, het tweede deel van de Vier seizoenen-reeks, wordt Knausgårds dochter Anne geboren. Meer nog dan in het eerste deel richt hij zich direct tot deze pasgeboren dochter in ontroerende brieven. Ook legt hij haar de wereld verder uit in korte, vaak geestige tekstjes over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat om suiker, tandenborstels, de maan, de jaren zeventig, of het belang van seks en gesprekken voor menselijke relaties, Knausgårds unieke blik laat ook de lezer naar deze onderwerpen kijken met een blik als van een pasgeboren kind.


The Book Get Jiro
The Author Anthony Bourdain
The Publisher Vertigo
Release Date2013-05-07
Genre Comics & Graphic Novels
Pages
ISBN 9781401239510
Language English, Spanish, And French

READING: A New York Times Bestseller. In a not-too-distant future L.A. where master chefs rule the town like crime lords and people literally kill for a seat at the best restaurants, a bloody culinary war is raging. On one side, the Internationalists, who blend foods from all over the world into exotic delights. On the other, the "Vertical Farm," who prepare nothing but organic, vegetarian, macrobiotic dishes. Into this maelstrom steps Jiro, a renegade and ruthless sushi chef, known to decapitate patrons who dare request a California Roll, or who stir wasabi into their soy sauce. Both sides want Jiro to join their factions. Jiro, however has bigger ideas, and in the end, no chef may be left alive! Anthony Bourdain, top chef, acclaimed writer (Kitchen Confidential, Medium Raw) and star of the hit travel show, No Reservations, co-writes with Joel Rose (Kill Kill Faster Faster, The Blackest Bird) this stylized send-up of food culture and society, with detailed and dynamic art by Langdon Foss.


The Book De grit factor
The Author Angela Duckworth
The Publisher Lev.
Release Date2016-10-11
Genre Psychology
Pages
ISBN 9789044975734
Language English, Spanish, And French

READING: Waarom hebben getalenteerde mensen vaak moeite om hun doelen te bereiken terwijl minder begaafde individuen soms zonder slag of stoot verbazingwekkende prestaties leveren? Op basis van haar eigen verhaal als dochter van een wetenschapper die zich vaak beklaagde over haar vermeende gebrek aan intelligentie, beschrijft Angela Duckworth haar loopbaan door het onderwijs, de consultancybusiness en de neurowetenschap. Het leidde tot de hypothese dat werkelijk succes vooral ontstaat door een speciale mix van volledige overgave en de vastberadenheid om te werken aan je langetermijndoelen: grit. In dit boek doet Duckworth, winnaar van de prestigieuze MacArthur Genius Award, haar theorie uit de doeken en helpt ze iedereen om aan de hand van zes kernwaarden hun eigen grit-factor te bepalen: hoop, inspanning, precisie, passie, rituelen en prioriteiten. Grit gaat voorbij aan clichés als ‘succes is vooral hard werken’ en biedt een frisse en motiverende manier om zelf ongekende resultaten te behalen.


The Book Wijsneus in de keuken
The Author Julian Barnes
The Publisher Atlas Contact
Release Date2013-10-21
Genre Literary Criticism
Pages 93
ISBN 9789045025339
Language English, Spanish, And French

READING: Julian Barnes doet verslag van zijn jarenlange zoektocht naar gastronomische precisie en culinaire verrukking. Wijsneus in de keuken is de perfecte troost voor iedereen die ooit uit frustratie een kookboek door het keukenraam wilde smijten, en een must-read voor alle liefhebbers van Barnes.


The Book In het buitengebied
The Author Adriaan van Dis
The Publisher Atlas Contact
Release Date2017-05-16
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789025449285
Language English, Spanish, And French

READING: In het Buitengebied is een roman over alleen wonen. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van de stad en zijn vrienden. De stilte is tastbaar. In de lente hoort hij de vliesjes van de haagbeuk knappen, maar het sterkst klinkt een tergende binnenstem die de man confronteert met zijn angsten en obsessies. Van Dis toont in deze roman-in-verhalen hoe kwetsbaar eenzaamheid kan zijn en hoe obsessief het verlangen naar de dood. Ook geeft hij in In het Buitengebied een prachtig tijdsbeeld van een veranderend Nederland. Niet altijd even vrolijk, al weet Van Dis het met zijn ironie en zelfspot gelukkig licht te houden. Ja, vrolijk zelfs


The Book Ik denk dat het voorbij moet zijn
The Author Iain Reid
The Publisher Prometheus
Release Date2016-11-15
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044632521
Language English, Spanish, And French

READING: 'Je moet blijven lezen.' The New York Times 'Reids uitzonderlijk enge roman ontvouwt zich als een nachtmerrie, het soort waarvan je wilt ontwaken maar waar je tegelijkertijd in wil blijven hangen zodat je erachter kunt komen hoe het in elkaar zit _ of liever gezegd, uit elkaar valt. Reids zorgvuldig opgebouwde verhaal speelt met de aard van identiteit en dringt door tot de bittere waarheid, met een opbouw die zo doordringend is dat je onmogelijk kunt ontsnappen.' Kirkus, Starred Review 'Reid heeft een lichte, eigenaardige pen maar laat de spanning nooit los. Eenmaal uitgelezen, zul je je moeten beheersen niet het hele horroravontuur opnieuw aan te gaan.' The Independent 'De dapperste en origineelste literaire thriller in lange tijd verschenen... de geest van Stephen King zweeft over de pagina's.' Chicago Tribune 'Niet weg te leggen.' Booklist 'Deze roman zal zich een weg banen naar je hart en je hoofd en daar zal het wonen - dagen, weken, maanden of (in mijn geval) de rest van je leven. Ja. Zo goed is het.' Craig Davidson Iain Reid (1980) is de auteur van twee bekroonde non-fictiewerken, One Bird's Choice en The Truth About Luck. Het laatste werd benoemd tot Globe and Mail's Best Book of 2013. Reids werk verscheen in onder andere The New Yorker, The Globe and Mail en The National Post. In 2015 ontving hij de RBC Taylor Emerging Writer Award. Ik denk dat het voorbij moet zijn is zijn debuutroman. Een jong stel zit in de auto op weg naar een weekendje bij haar schoonouders in een oude boerderij buiten de stad. De sfeer is beklemmend, er hangt ruzie in de lucht. Zij weet niet goed hoe ze hem moet peilen, ze zijn nog maar net bij elkaar. Ze wordt telkens gebeld door haar eigen nummer, iemand laat een vreemd bericht achter op haar voicemail. Wat is er aan de hand, waarom is de situatie zo vreemd? En waarom blijft die ene gedachte alsmaar door haar hoofd spoken? Ik wil ermee stoppen Ik wil ermee stoppen Ik denk dat het voorbij moet zijn. Ik denk dat het voorbij moet zijn is een intense literaire thriller, waarin Iain Reid de diepte van de psyche opzoekt. Over angst en eenzaamheid, en in welke mate je jezelf kunt kennen. Het doet denken aan klassiekers als Onderhuids van Michel Faber en We moeten het even over Kevin hebben van Lionel Shriver. Dit is een gewaagd en huiveringwekkend debuut, aangrijpend en sferisch.


The Book Ghost world druk 1
The Author Daniel Clowes
The Publisher
Release Date1998
Genre Alternative comic books, strips, etc
Pages 80
ISBN 9073221587
Language English, Spanish, And French
The Book Cultural Encyclopedia of Vegetarianism
The Author Margaret Puskar-Pasewicz
The Publisher ABC-CLIO
Release Date2010
Genre Cooking
Pages 290
ISBN 9780313375569
Language English, Spanish, And French

READING: Intended for students, general readers, vegetarians, and vegans, as well as those interested in animal welfare and liberation, this A–Z encyclopedia explores the historical and cultural significance of vegetarianism in the United States and beyond. * A–Z entries on cultural and historical aspects of vegetarianism in the United States and beyond * Brief sidebars with excerpts from primary documents, quotations, and more * A chronology of vegetarianism in the United States, including relevant international developments * Photographs of famous vegetarians * A selected bibliography of relevant books, scholarly articles, and websites


The Book True Grit
The Author Charlie Portis
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2010-12-15
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789048806805
Language English, Spanish, And French

READING: 'True Grit' is Charles Portis beroemdste westernroman en vertelt het verhaal van Mattie Ross, die veertien jaar oud is wanneer een lafaard genaamd Tom Chaney haar vader van achteren neerschiet in Fort Smith, Arkansas, en hem niet alleen berooft van zijn leven, maar ook van zijn paard en honderdvijftig dollar. Mattie verlaat haar ouderlijk huis, met als doel haar vader te wreken. Ze huurt de hardste en meest rücksichtlose marshal in die ze kan vinden, de eenogige Rooster Cogburn, om Chaney, die zich schuilhoudt in een indianenreservaat, op te sporen. Het gehele boek wordt verteld door de ogen van de tiener Mattie, maar de knipogen zijn duidelijk die van een volwassene. Daardoor komt het in het boek aanwezige geweld nooit als een schok aan, maar wordt het terloops meegegeven (Op het politiebureau troffen we twee agenten die met elkaar in gevecht waren, en dus niet beschikbaar bleken voor het verstrekken van inlichtingen), als iets wat dagelijkse kost is, wat hoort bij het leven in het wilde Westen. Toch verliest Charles Portis nooit uit het oog dat een western voornamelijk op actie gericht moet zijn, en is de obligatoire shoot-out er dan ook eentje die volledig aan de verwachtingen voldoet