Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Hillbilly Blues
The Author J.D. Vance
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2017-05-30
Genre Social Science
Pages
ISBN 9789038804026
Language English, Spanish, And French

READING: Hillbilly Blues is analyse van een cultuur in crisis - die van de blanke Amerikaanse arbeidersklasse. Niet eerder werd er zo scherp, en van binnenuit, over deze bevolkingsgroep geschreven. J. D. Vance vertelt hoe het is om geboren te worden met sociale en regionale ellende als een wurgkoord om je nek. Het verhaal van de familie Vance begint vol hoop, in het Amerika van na de oorlog. Zijn grootouders verhuisden naar Ohio omdat ze wilden ontsnappen aan de armoede in hun thuisstreek Kentucky. Ze bouwden een middenklassebestaan op, en hun kleinzoon (de auteur) zou uiteindelijk naar Yale Law School gaan: de American Dream. Maar dit is de oppervlakkige versie van de sage. Gaandeweg toont Vance hoe zijn familie geworsteld heeft met de eisen die dit nieuwe bestaan stelde. Het is hun nooit gelukt de geschiedenis van misbruik, alcoholisme, armoede en trauma - zo typerend voor deze groep Amerikanen - van zich af te schudden. Een ontroerende verhaal, met humor verteld en vol kleurrijke figuren. Vance maakt het verlies van de Amerikaanse droom bitter voelbaar. Dit is een eerlijk verhaal over wat het betekent als al je hoop in duigen valt. Een belangrijker boek over Amerika zul je dit jaar niet lezen.' - The Economist 'Een empathische en scherpe sociologische analyse.' - The New York Times 'Deze elegie, deze melancholische klaagzang over zijn diepe loyaliteit met een verdoemde klasse die hij achterlaat, gaat over meer dan zijn privé-verhaal. Via Vance krijgen we een inkijkje in Amerika als klassensamenleving.' - De Groene Amsterdammer


The Book Hillbilly Blues
The Author J. D. Vance
The Publisher
Release Date2017-05-30
Genre
Pages 288
ISBN 9038804016
Language English, Spanish, And French

READING: Een jonge advocaat, opgeleid aan Yale, vertelt over het leven van arme Amerikanen in Kentucky en Ohio, met geweld en verslavingen, en hoe hij aan de armoede ontsnapte.


The Book Hillbilly Elegy
The Author J. D. Vance
The Publisher HarperCollins
Release Date2018-05-01
Genre Social Science
Pages 288
ISBN 9780062872258
Language English, Spanish, And French

READING: #1 NEW YORK TIMES BESTSELLER, NAMED BY THE TIMES AS ONE OF "6 BOOKS TO HELP UNDERSTAND TRUMP'S WIN" AND SOON TO BE A MAJOR-MOTION PICTURE DIRECTED BY RON HOWARD "You will not read a more important book about America this year."—The Economist "A riveting book."—The Wall Street Journal "Essential reading."—David Brooks, New York Times Hillbilly Elegy is a passionate and personal analysis of a culture in crisis—that of white working-class Americans. The disintegration of this group, a process that has been slowly occurring now for more than forty years, has been reported with growing frequency and alarm, but has never before been written about as searingly from the inside. J. D. Vance tells the true story of what a social, regional, and class decline feels like when you were born with it hung around your neck. The Vance family story begins hopefully in postwar America. J. D.’s grandparents were “dirt poor and in love,” and moved north from Kentucky’s Appalachia region to Ohio in the hopes of escaping the dreadful poverty around them. They raised a middle-class family, and eventually one of their grandchildren would graduate from Yale Law School, a conventional marker of success in achieving generational upward mobility. But as the family saga of Hillbilly Elegy plays out, we learn that J.D.'s grandparents, aunt, uncle, sister, and, most of all, his mother struggled profoundly with the demands of their new middle-class life, never fully escaping the legacy of abuse, alcoholism, poverty, and trauma so characteristic of their part of America. With piercing honesty, Vance shows how he himself still carries around the demons of his chaotic family history. A deeply moving memoir, with its share of humor and vividly colorful figures, Hillbilly Elegy is the story of how upward mobility really feels. And it is an urgent and troubling meditation on the loss of the American dream for a large segment of this country.


The Book Vreemdelingen in hun eigen land
The Author Arlie Russell Hochschild
The Publisher Amsterdam University Press
Release Date2017-08-29
Genre Social Science
Pages
ISBN 9789048536894
Language English, Spanish, And French

READING: In 'Vreemdelingen in hun eigen land' verlaat de beroemde socioloog Arlie Hochschild Californië, haar progressief linkse, kosmopolitische enclave vol gelijkgestemden, en trekt vijf jaar op met haar rechtse landgenoten in Louisiana, een van de armste en meest conservatieve staten van Amerika. Daar leert ze mensen kennen die een heel ander leven leiden en er ideeën op nahouden die haaks staan op die van haar. Hochschild raakt bevriend met een automonteur, een aannemer, een telefoonreparateur, een handelsreiziger, een vrachtwagenchauffeur, een conciërge en een gospelzanger, en probeert te achterhalen waarom zij tegen hun eigen belangen in aanhangers zijn van politici als Donald Trump en op hem stemmen. Het blijkt dat de angst voor culturele achterstelling, economische achteruitgang en het gevoel verraden te zijn door de staat doorslaggevend zijn. Tijdens haar zoektocht vindt Hochschild antwoorden op een van de cruciale vragen van de hedendaagse westerse politiek: waarom verzetten mensen zich met hand en tand tegen 'progressieve' overheidsinterventies terwijl zij daar zelf het meest van kunnen profiteren? Een must read voor iedereen die de opkomst van het rechtspopulisme en de alt-right-beweging wil doorgronden.


The Book Poubelle
The Author Pieter Waterdrinker
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2016-04-01
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789038801636
Language English, Spanish, And French

READING: De 35-jarige Wessel Stols verkoopt zijn reclamebusiness om zich te wijden aan zijn oude ambitie: het schrijverschap. Zijn vrouw Friedl hoopt ondertussen maar op één ding: een kind. Ze vertrekken naar Frankrijk; daar moet het gaan gebeuren. Maar het schrijven lukt niet. Om inspiratie op te doen reist Wessel naar Rusland. Intussen verliest hij zijn geld. Schrijven wordt weer een luxe. Hij raakt verzeild in een zeer schimmige handel in Sovjetkunst. Een spannend bestaan, maar niet houdbaar. Twaalf jaar later is Wessel Stols Europarlementariër. Op het hoogtepunt van de Maidan-opstand in Kiev reist hij af naar Oekraïne. Terwijl zijn nog altijd kinderloze huwelijk voortsuddert, wentelt hij zich in de decadente, promiscue Oekraïense society. Dan komen de geesten van zijn Russische avonturen weer tot leven. Hij wordt meegezogen in de oorlog in Oost-Oekraïne. Poubelle is een panoramische, hermansiaanse roman die de dilemma’s van deze tijd blootlegt. In zijn veelgeprezen lyrisch-scherpe stijl schildert Waterdrinker een ontluisterend portret van het zwalkende en verwende Europa en de hedendaagse condition humaine.


The Book Weg met Eddy Bellegueule
The Author Edouard Louis
The Publisher De Bezige Bij Antwerpen
Release Date2014-10-21
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460423406
Language English, Spanish, And French

READING: Eddy Bellegueule groeit op in een grofgebekt arbeidersgezin in Picardië, maar lijkt in niets op de kinderen in zijn omgeving. Zijn houding, tongval en verfijnde aard bezorgen hem evenveel vernederingen van zijn klasgenootjes als van zijn alcoholistische vader en zijn weerbarstige moeder. Nog voor hij de minste begeerte voelt, gaat men ervan uit dat hij homoseksueel is. Eddy slaagt er uiteindelijk in zich los te rukken uit zijn wrede, verstikkende milieu en gaat tijdens zijn theaterstudie in Amiens op zoek naar zichzelf en zijn plaats in de maatschappij.Weg met Eddy Bellegueule is een onweerstaanbare autobiografische roman over een jongen die voor zichzelf opkomt. Hard, snel, ontroerend, aangrijpend: dit grootse debuut laat je niet los. Het is in Frankrijk het succes van 2014 en is nu al een mijlpaal in de letteren.


The Book Strijdlied van de tijgermoeder
The Author Amy Chua
The Publisher Nieuw Amsterdam
Release Date2011-05-24
Genre Family & Relationships
Pages
ISBN 9789046810569
Language English, Spanish, And French

READING: Een confronterend opvoedingsverhaal dat leest als een roman In dit persoonlijke opvoedingsrelaas beschrijft Amy Chua, een tweede-generatie Chinees-Amerikaanse die getrouwd is met een Joodse Amerikaan, haar strijd om haar dochters in de Verenigde Staten op Chinese wijze op te voeden. Door een extreem zwaar schema van huiswerk en muzieklessen voor ze te creëren en daarbij geen genoegen te nemen met matige resultaten, hoopt Chua haar dochters discipline bij te brengen, vertrouwen te geven en succesvol te maken. Hoewel haar oudste dochter bloeit onder dit regime, rebelleert de jongste uiteindelijk tegen de strikte opvoedingstechnieken van haar moeder. In Strijdlied van een tijgermoeder laat Chua op indringende, vaak geestige wijze zien wat het verschil is tussen een Chinese en een westerse moeder en op welke manieren ouders en kinderen iets van elkaar kunnen leren. Hoewel ze begon te schrijven met de intentie te bewijzen dat Chinese ouders hun kinderen beter opvoeden dan westerse ouders, is het boek uiteindelijk een memoir geworden over het verschil tussen twee culturen.


The Book Leerschool
The Author Tara Westover
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2018-03-22
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789403114507
Language English, Spanish, And French

READING: 'Schitterend. Er gaat niets boven het ontdekken van een jonge schrijver met zoveel kracht en talent.' - Stephen Fry 'Het is het indrukwekkende en schrijnende verhaal van een vrouw die zich met veel moeite weet te ontworstelen aan een gezin waarvan de ouders afzondering zoeken van de wereld, en de pijn die de breuk veroorzaakt.' - Trouw Al op jonge leeftijd moeten Tara en haar zes broers en zussen risicovol werk verrichten in het bedrijf van hun vader. Ze leren een heftruck te besturen en verzamelen schroot op het erf om in het onderhoud van de familie te voorzien. Het gezin leeft zo afgesloten van de gemeenschap dat er niemand is om Tara te onderwijzen, haar naar een dokter te brengen na een ernstig ongeluk, of om in te grijpen wanneer haar broer gewelddadig wordt. Tara slaagt er echter in zichzelf wiskunde en grammatica bij te brengen en ze wordt aangenomen aan Brigham Young University. Daar begint haar weg tot zelfontplooiing, waarbij ze niet alleen worstelt met haar gebrek aan kennis door haar geïsoleerde opvoeding, maar ook tot de pijnlijke conclusie moet komen dat een breuk met haar familie onvermijdelijk is.


The Book Summary of Hillbilly Elegy
The Author Instaread
The Publisher Instaread
Release Date2016-09-11
Genre Study Aids
Pages 37
ISBN 9781683784845
Language English, Spanish, And French

READING: Summary of Hillbilly Elegy by J.D. Vance | Includes Analysis Preview: Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis by JD Vance is an account of the struggles of white working-class Americans in the post-industrial United States. The author offers a message of hope by telling the story of how he went from growing up poor in Ohio’s Rust Belt to graduating from Yale Law School. James David (JD) Vance’s family is of Scots-Irish descent. His people have a long history of enduring poverty and hardship. Since the eighteenth century in the United States, the Scots-Irish have been plantation workers, sharecroppers, miners, and factory and millworkers. Many settled or have roots in Appalachia. Other Americans sometimes consider JD’s people “hillbillies, rednecks, or white trash.” [1] As industrial manufacturing has declined in recent decades, hillbillies have been hit especially hard. JD was born in Middletown, Ohio, but his first real home was with his grandparents in Jackson, Kentucky… PLEASE NOTE: This is summary and analysis of the book and NOT the original book. Inside this Instaread Summary of Hillbilly Elegy by J.D. Vance | Includes Analysis · Summary of the Book · Important People · Character Analysis · Analysis of the Themes and Author’s Style About the Author With Instaread, you can get the key takeaways, summary and analysis of a book in 15 minutes. We read every chapter, identify the key takeaways and analyze them for your convenience. Visit our website at instaread.co.


The Book Alleen met de goden
The Author Alex Boogers
The Publisher Podium b.v. Uitgeverij
Release Date2015-02-25
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789057597237
Language English, Spanish, And French

READING: De elfjarige Aaron Bachman ziet op een avond een man roerloos in de deuropening liggen. Zijn vader staat met gebalde vuisten in de gang. Hij brult dat Aaron naar de huiskamer moet gaan. De vader belt met de politie en geeft zichzelf aan. Zo opent deze overweldigende coming-ofageroman, waarin Alex Boogers al zijn thema’s laat samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde en verlating, vechten om te overleven, schrijven om te groeien. Tegelijk is deze ontroerende, meeslepende vertelling een zoektocht naar een vader. ‘Wat een verhaal, wat een stijl. Nog nooit heb ik de pijn van het leven zo gevoeld door het woord. Een verhaal van strijd en liefde. Verlies en winst. Boogers, lees die man!’ Remco Houtepen, boekverkoper van het jaar ‘Geladen, bezwerend, ritmisch.’ Jeroen Vullings in Vrij Nederland ‘Eersteklas coming-of-ageroman.’ VPRO Gids ‘Een van de beste romans van 2015.’ Theo Maassen ‘Alex Boogers vertelt een verhaal dat in de Nederlandse literatuur zelden klinkt.’ NRC Handelsblad


The Book Hillbilly Elegy
The Author James Zimmerhoff
The Publisher Createspace Independent Publishing Platform
Release Date2017-09-29
Genre
Pages 102
ISBN 1977770193
Language English, Spanish, And French

READING: Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis is a memoir by J. D. Vance about the Appalachian values of his upbringing and their relation to the social problems of his hometown. 1 Summary 2 Publication 3 Reception 4 References 5 External links Summary Vance describes his upbringing and family background. He writes about a family history of poverty and low-paying, physical jobs that have since disappeared or worsened in their guarantees, and compares this life with his perspective after leaving that area and life. Vance was raised in Middletown, Ohio, though his ancestors were from Breathitt County, Kentucky. Their Appalachian values include traits like loyalty, love of country, and tendency towards violence and verbal abuse. He recounts his grandparents' alcoholism and abuse, and his unstable mother's history of drug addictions and failed relationships. Vance's grandparents eventually reconcile and become his de facto guardians, particularly spurred by his tough but loving grandmother, such that Vance was able to leave his town and ascend social ladders to attend Ohio State University and Yale Law School. Alongside his personal history, Vance raises questions such as the responsibility of his family and people for their own misfortune. Vance blames hillbilly culture and its encouragement of social rot. Comparatively, he feels that economic insecurity plays a much lesser role. While there is danger in blaming a people for their misfortunes, Vance has greater credence as an insider to the culture. As a grocery store cashier working checkout, he watched people on welfare talk on cell phones while Vance himself could not afford one. This resentment towards those who profited from misdeeds while he struggled, especially combined with his values of personal responsibility and tough love, is a microcosm of Appalachia's overall political swing from strong Democratic Party to strong Republican affiliations. Likewise, he recounts stories about lack of work ethic. For example, someone who did not like his job's hours and quit only to post on social media about the "Obama economy," and a co-worker who would skip work even though his girlfriend was pregnant.


The Book Hof van eden
The Author James Rollins
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2011-12-07
Genre Fiction
Pages 333
ISBN 9789024542437
Language English, Spanish, And French

READING: Dr. Lorna Polk is dierenarts en onderzoeker aan een high-tech instituut dat bedreigde diersoorten beschermt. Als er een vastgelopen vissersboot met een curieuze lading wordt gesignaleerd, roept de grenspolitie haar hulp in. De bemanning wordt vermist, maar aan boord zitten talloze exotische dieren in kooien. Zo is er een papegaai zonder veren, een jaguarjong met het gebit van een sabeltandtijger en bovenmaatse vampiervleermuizen. Al deze dieren hebben iets gemeen: een verontrustend hoge mate van intelligentie. Lorna ontdekt een afschuwelijk geheim dat zijn oorsprong vindt in het prilste begin van de beschaving. Iets wat het voortbestaan van de mens bedreigt... James Rollins is auteur van diverse New York Times bestsellers. Hij heeft diergeneeskunde gestudeerd en woont in het Sierra Nevada-gebergte in Californië. Hij is een fanatieke speleoloog en duiker. Van zijn boeken zijn in Nederland en Vlaanderen al ruim 120.000 exemplaren verkocht. Een van zijn bestverkochte boeken is Zandstorm, waarover de VN Detective & Thrillergids schreef: 'Een onvervalste actiethriller waarin Rollins wederom het Sigmateam - een soort CIA-afdeling die uit tot spionnen getrainde wetenschappers bestaat - laat optreden. (...) Na vele avonturen, mysterieuze vrouwen en uitgebreid beschreven gevechten wordt de vijand verslagen. Een echte Rollins waar de liefhebbers van zullen smullen.'


The Book Summary and Analysis of Hillbilly Elegy A Memoir of a Family and Culture in Crisis
The Author Worth Books
The Publisher Open Road Media
Release Date2017-03-28
Genre Social Science
Pages 30
ISBN 9781504044868
Language English, Spanish, And French

READING: So much to read, so little time? This brief overview of Hillbilly Elegy tells you what you need to know—before or after you read J.D. Vance’s book. Crafted and edited with care, Worth Books set the standard for quality and give you the tools you need to be a well-informed reader. This short summary and analysis of Hillbilly Elegy includes: Historical context Chapter-by-chapter overviews Character profiles Important quotes Fascinating trivia Glossary of terms Supporting material to enhance your understanding of the original work About Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis by J.D. Vance: Hillbilly Elegy is both an honest, heartbreaking memoir about what it’s really like to grow up in poverty and strife and a searing, thought-provoking take on the growing class divide in America. Hillbilly Elegy touches on how, as a country, we got here—and what, must be done to reverse the damage. As Ivy League–educated lawyer and Sillicon Valley principal J.D. Vance looks back on his childhood in Jackson, Kentucky, and Ohio, he recalls a youth marred by violence, poverty, and substance abuse, but also one of deep love and family loyalty. He tackles difficult questions about social class, upward mobility, and what it means to feel disenfranchised in your own country. His highly personal account guides readers to an understanding of rural conservatives, and how an entire segment of people transformed from New Deal democrats to right-wing Republicans. The summary and analysis in this ebook are intended to complement your reading experience and bring you closer to a great work of nonfiction.


The Book Slapen op Jupiter
The Author Anuradha Roy
The Publisher Prometheus
Release Date2016-03-23
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044630251
Language English, Spanish, And French

READING: Nomi wordt als kind van acht weggenomen van haar familie en opgenomen in een ashram, waar een charismatische en imponerende goeroe de leiding heeft. Achter de charme van Guruji gaat echter een roofzuchtige dreiging schuil, en Nomi ziet en beleeft gevaar dat ze met haar jonge geest geen plek kan geven. Twintig jaar later keert Nomi terug naar het stadje waar de ashram zich bevond, Jarmuli. Het voorheen spirituele hart van India, het centrum van de genezing, heeft plaatsgemaakt voor een bruisende trekpleister voor koopmannen, bezoekers en vrolijke toeristen die hun dromen najagen te midden van de tempels uit haar jeugd. Op zoek naar wat er gebeurde met haar familie al die jaren terug wordt het geweld dat roert onder de serene oppervlakte van het stadje langzaam zichtbaar. Wanneer ze terugkomt bij de ashram, die nog altijd bezit van haar heeft in haar dromen, ontdekt Nomi dat sommige littekens niet uit te wassen zijn. Anuradha Roy bereikte met Een atlas van onmogelijk verlangen maar liefst zestien landen en het debuut werd door World Literature Today benoemd tot een van de zestig meest invloedrijke boeken over het India van de moderne tijd. Haar tweede roman, The Folded Earth, ontving de Hindu Literary Prize in 2011, de Economic Crossword Prize in 2012 en belandde op de longlist van de Asian Literary Prize. Met haar derde boek, Slapen op Jupiter, werd zij genomineerd voor de Man Booker Prize 2015 en begin 2016 won zij de DSC Prize for South Asian Literature. ‘Roy heeft het meest krachtige wapen uit het arsenaal van een schrijver gebruikt - de vorm van de roman, met zijn vermogen om tegelijkertijd universeel en specifiek te zijn - om onbevreesd het verborgen gezicht van de Indiase spiritualiteit te ontmaskeren in tijden waarin seksueel misbruik hoogtij viert.’ The Guardian ‘De thema’s van ontnomen onschuld, de uitvlucht in verbeelding en de neiging om dingen te negeren worden subtiel en met gevoel behandeld in een van de beste verhalen van de afgelopen jaren. Anuradha Roy levert met dit poëtische werk van verlichtend proza een belangrijke bijdrage aan een essentieel debat en verdient een groot lezerspubliek in India en daarbuiten.’ Independent ‘Door het accent te leggen op geweld tegen vrouwen en kinderen is Roys boek niet alleen ongelofelijk punctueel, maar ook buitengewoon dapper.’ The National Uit het juryrapport van DSC Prize for South Asian Literature 2016: ‘Wij kozen Slapen op Jupiter van Anuradha Roy vanwege de elegantie, flair en leesbaarheid. Talrijke ethische kwesties worden op een bondige manier aan de orde gesteld door middel van een lovenswaardige bewoording.’


The Book De succesillusie
The Author Richard Engelfriet
The Publisher
Release Date2017-01-13
Genre
Pages
ISBN 9461262086
Language English, Spanish, And French
The Book Tussen de wereld en mij
The Author Ta-Nehisi Coates
The Publisher Amsterdam University Press
Release Date2015-11-18
Genre Social Science
Pages
ISBN 9789048531202
Language English, Spanish, And French

READING: WINNAAR VAN DE NATIONAL BOOK AWARD VOOR NON-FICTIE 2015 'Tussen de wereld en mij' is een lange brief van Ta-Nehisi Coates aan zijn vijftienjarige zoon, waarin hij beschrijft hoe het is om als zwarte jongen op te groeien in Amerika. Een Amerika dat zichzelf voorhoudt dat raciale tegenstellingen tot het verleden behoren, maar waar aanhoudende gewelddadige incidenten tegen de zwarte bevolkingsgroep een andere werkelijkheid laten zien. Coates maakt pijnlijk duidelijk hoezeer racisme in de Amerikaanse cultuur zit verankerd en dat gewelddadige uitspattingen geen toevallige incidenten zijn, maar voortkomen uit scheve machtsverhoudingen en diepgewortelde maatschappelijke noties. Hij kijkt vanuit een historisch perspectief en beschrijft hoe raciale gedachten door de eeuwen heen zijn geëvolueerd. Volgens Coates is racisme vooral een fysieke ervaring, waarbij de lijfelijke dreiging tegen ‘black bodies’ telkens een andere vorm aanneemt: van slavernij en opsluiting tot buitensporig politiegeweld. Hij neemt de lezer aan de hand mee door zijn leven. Daarbij probeert hij één vraag te beantwoorden: is het in Amerika mogelijk om geweldloos in een zwart lichaam te leven?


The Book Summary Hillbilly Elegy A Memoir of A Family and Culture in Crisis
The Author Learning Frenzy
The Publisher Lulu Press, Inc
Release Date2016-12-08
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9781365590740
Language English, Spanish, And French

READING: The must-read summary of J.D Vance’s book: "Hillbilly Elegy: A Memoir of A Family and Culture in Crisis". A riveting story of a young man's remarkable journey in post-war America. J.D. Vance takes into account his early recollections of how life was back in those days. Brought up by his mother's parents in an Appalachian household, Vance comes across numerous realizations - including that of his own sexuality. Another colorful portrayal of life in a varying level of degrees. Hillbilly Elegy sheds light into how the elite, middle-class and poor classes interplay with each other during various stages of Vance’s life during those early days. This literary work of art offers readers a modern day wake-up call to remind present day americans in revisiting a seemingly lost American Dream.


The Book De terugkeer
The Author Hisham Matar
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2016-09-05
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402306682
Language English, Spanish, And French

READING: Hisham Matar kan na de dood van Khaddafi eindelijk naar het land van zijn jeugd terugkeren en op zoek gaan naar zijn vader Hisham Matar was negentien toen zijn vader werd ontvoerd en in een Libische gevangenis verdween. Vader en zoon zouden elkaar nooit meer zien. Tweeëntwintig jaar later, na de val van Khaddafi, kon Hisham eindelijk weer terugkeren naar het land van zijn jeugd en op zoek gaan naar zijn vader. In dit hart- verscheurende boek beschrijft hij zijn terugkeer naar een land en een familie die hij dacht nooit meer terug te zullen zien. De terugkeer is een intens, persoonlijk en toch universeel verhaal over verlies en wat het betekent een mens te zijn.


The Book J D Vance s Hillbilly Elegy a Memoir of a Family and Culture In Crisis
The Author
The Publisher
Release Date2016
Genre
Pages
ISBN 1370701837
Language English, Spanish, And French

READING: This is a Summary of J.D. Vance's Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture In Crisis#1 NEW YORK TIMES BESTSELLERFrom a former marine and Yale Law School graduate, a powerful account of growing up in a poor Rust Belt town that offers a broader, probing look at the struggles of America's white working classHillbilly Elegy is a passionate and personal analysis of a culture in crisis--that of white working-class Americans. The decline of this group, a demographic of our country that has been slowly disintegrating over forty years, has been reported on with growing frequency and alarm, but has never before been written about as searingly from the inside. J. D. Vance tells the true story of what a social, regional, and class decline feels like when you were born with it hung around your neck.The Vance family story begins hopefully in postwar America. J. D.'s grandparents were "dirt poor and in love," and moved north from Kentucky's Appalachia region to Ohio in the hopes of escaping the dreadful poverty around them. They raised a middle-class family, and eventually their grandchild (the author) would graduate from Yale Law School, a conventional marker of their success in achieving generational upward mobility.But as the family saga of Hillbilly Elegy plays out, we learn that this is only the short, superficial version. Vance's grandparents, aunt, uncle, sister, and, most of all, his mother, struggled profoundly with the demands of their new middle-class life, and were never able to fully escape the legacy of abuse, alcoholism, poverty, and trauma so characteristic of their part of America. Vance piercingly shows how he himself still carries around the demons of their chaotic family history.A deeply moving memoir with its share of humor and vividly colorful figures, Hillbilly Elegy is the story of how upward mobility really feels. And it is an urgent and troubling meditation on the loss of the American dream for a large segment of this country.Available in a variety of formats, this summary is aimed for those who want to capture the gist of the book but don't have the current time to devour all 272 pages. You get the main summary along with all of the benefits and lessons the actual book has to offer. This summary is intended to be used with reference to the original book.


The Book De ijsmakers
The Author Ernest Van der Kwast
The Publisher De Bezige Bij Amsterdam
Release Date2015-01-06
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023488583
Language English, Spanish, And French

READING: Helemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, in de winter keren ze terug naar de bergen. Maar zijn zoon Giovanni besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van het belangrijkste poëziefestival van de wereld. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een hoogst ongebruikelijk verzoek. Dan komt Giovanni voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen. De ijsmakers is een hartveroverende roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen. Daarnaast is het een bijzonder smakelijk boek over de poëzie van het ijsmaken, en de ijzingwekkende kracht van de poëzie. Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in (2007). Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de auteursnaam Yusef el Halal verscheen. Van zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) werden meer dan 70 000 exemplaren verkocht. In 2012 verscheen de novelle Giovannas navel.