Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Helden van de grens
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2016-07-26
Genre Fiction
Pages 368
ISBN 9789048835959
Language English, Spanish, And French

READING: 'Helden van de grens is de beste Eggers in jaren' **** HET PAROOL Josie reist met haar kinderen Paul en Ana in een krakkemikkige camper naar Alaska. Haar ex-man Carl weet niets van de onderneming. Josie worstelt met demonen uit zowel het verre als het nabije verleden: ze heeft, nadat een patiënt haar heeft aangeklaagd, haar tandartspraktijk moeten verkopen en ze rouwt nog om de dood van een jonge soldaat die haar zeer nabij stond. De tocht begint als een welkome afleiding. Alaska is een compleet andere wereld; ze staan oog in oog met bizons en beren, koken hotdogs boven een kampvuur en slapen langs ijskoude rivieren in donkere bossen. Maar hoe verder de reis hen brengt, hoe meer Josie gedwongen wordt om haar eigen fouten en tekortkomingen onder ogen te zien; om voorgoed af te rekenen met het verleden dat haar zelfs tot het einde van deb eschaving blijft achtervolgen. 'Eggers is geestig én geëngageerd, Amerikaan én kosmopoliet' **** NRC HANDELSBLAD 'Prachtig gedoseerde roman over een alleenstaande moeder. Eggers weet precies waar en wanneer hij informatie moet lossen om zijn personages en de plot op te bouwen' **** DE MORGEN DAVE EGGERS (1970) is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Wat is de Wat, De Cirkel en Een hologram voor de koning. Hij is tevens de drijvende kracht achter uitgeverij McSweeney's en de non-profit 826 Valencia. Zijn boeken werden genomineerd voor de Pulitzer Prize, de National Book Award en de National Book Critics Circle Award. Onlangs werden zowel Een hologram voor de koning als De cirkel succesvol verfilmd.


The Book Helden van de grens
The Author Dave Eggers
The Publisher
Release Date2017-05-15
Genre
Pages
ISBN 9048838940
Language English, Spanish, And French
The Book Uw vaderen waar zijn zij En de profeten leven zij voor eeuwig
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2014-06-17
Genre Fiction
Pages 128
ISBN 9789048821815
Language English, Spanish, And French

READING: In een barak op een verlaten militaire basis, ver verwijderd van de bewoonde wereld, kijkt Thomas toe hoe de man die hij heeft gekidnapt wakker wordt. Kev, een astronaut, herkent zijn ontvoerder niet, maar Thomas herinnert zich hém wel. Kev roept om hulp. Hij rukt aan de ketting waarmee hij is vastgemaakt. Maar de golven van de oceaan en de wind overstemmen het geluid. Thomas verontschuldigt zich. Hij had het niet zover willen laten komen. Dave Eggers schreef met Uw vaderen, waar zijn zij? En de profeten, leven zij voor eeuwig? het briljante en universele verhaal van een man die zijn land probeert te begrijpen en nog maar één mogelijkheid ziet om antwoord te krijgen op zijn vragen. Dave Eggers is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Zeitoun, Wat is de Wat en De Cirkel, waarover de pers schreef: 'Eens in de zoveel jaar lees je een boek waarvan je denkt: dit is het. En dan gaat het niet om literair, spannend of roman¬tisch maar om het vastleggen van de tijd waarin we leven. Je leest een weekend door en je denkt: vanaf nu zie ik het veel scherper' NRC NEXT 'Misschien wordt de term "een veront¬rustend boek" soms wat lichtvaardig gebruikt. In het geval van De Cirkel lijkt het haast een understatement' DE VOLKSKRANT ****


The Book Heroes of the Frontier
The Author Dave Eggers
The Publisher Penguin UK
Release Date2016-07-26
Genre Fiction
Pages 383
ISBN 9780241979051
Language English, Spanish, And French

READING: THE NEW YORK TIMES TOP 10 BESTSELLER 'The mirror image of Eggers's brilliantly dystopian The Circle... [A] state of the nation novel, cleansing the spirit and lifting the heart' Guardian A hilarious and heart-warming misadventure through modern America: it's time for the family vacation... Josie's life is falling apart - lawsuits raining down, her business down the drain and a feckless husband long gone - so she gathers up her two kids and lights out for the wilderness. The Alaskan wilderness, to be specific. This is a story about the trip of a lifetime. It involves one battered old RV, one highly sensitive eight year old boy, one fearless and hyperactive five year old girl, several forest fires, a large supply of pinot noir, and a deeply misguided sense of optimism. It may well be that things don't turn out quite as Josie expected - but then again, some of the best places in the world are found at the end of a road you didn't mean to take... Heroes of the Frontier is an uproariously funny portrait of modern America and the modern family, an entirely contemporary novel gleaming with Dave Eggers' trademark intelligence and originality.


The Book Een hologram voor de koning
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2012-06-28
Genre Fiction
Pages 304
ISBN 9789048812530
Language English, Spanish, And French

READING: Alan Clay heeft alles verloren door de crisis: zijn bedrijf, zijn huis, zijn vrouw, zijn kind. hij reist af naar Saoedi-Arabië, om daar - in een gloednieuwe, nog onvoltooide stad midden in de woestijn - een deal te maken met koning Abdullah: samen met enkele medewerkers van een bedrijf gespecialiseerd in holografische presentaties wacht hij op de koning en zijn entourage, in een laatste poging beslag op zijn huis te voorkomen, de studie van zijn dochter te betalen, en eindelijk - eindelijk! - iets groots tot stand te brengen. Een hologram voor de koning is een aangrijpend verslag van een man die zich staande probeert te houden in een turbulente fase in zijn leven, en die vecht voor zijn dochter - en zichzelf.


The Book Spookverschijning
The Author Michael Punke
The Publisher Prometheus
Release Date2016-01-11
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044625585
Language English, Spanish, And French

READING: Michael Punke De spookverschijning Het boek dat de inspiratiebron is van de film The Revenant Lees het boek dat de inspiratiebron is van de internationale bioscoopfilm The Revenant Het is 1823. Langs de rivier de Missouri trekt de 36-jarige avonturier Hugh Glass met een groep pelsjagers een onbekend en zeer gevaarlijk gebied in. Glass ondervindt dit gevaar aan den lijve wanneer hij op brute wijze wordt aangevallen door een grizzlybeer. Dagenlang balanceert hij op het randje van de dood. Zijn medereizigers houden het voor gezien: ze stelen zijn wapens en laten Glass alleen in de wildernis achter. De woede om deze laffe daad geeft de stervende man nieuwe kracht en hij zweert wraak. In de maanden die volgen onderneemt Glass - alleen en ongewapend - een onvoorstelbare tocht van bijna 5000 kilometer door de onherbergzame Amerikaanse wildernis, voortgedreven door de drang naar vergelding. De spookverschijning is een avonturenthriller over verraad en wraak, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Michael Punke is de Amerikaanse ambassadeur en permanent vertegenwoordiger bij de Wereldhandelsorganisatie in Genève. Hij groeide op in Wyoming, vlak bij de route die Hugh Glass aflegde. Nu verfilmd als The Revenant door de Oscar-genomineerde regisseur Alejandro González Iñárritu (Babel, Biutiful en 21 Grams), met in de hoofdrollen Leonardo DiCaprio en Tom Hardy.


The Book Hoe hongerig wij zijn
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2018-12-07
Genre Fiction
Pages 224
ISBN 9789048848843
Language English, Spanish, And French

READING: Van de brandende zon in Californië tot de toppen van de berg Kilimanjaro, van de rivieren van Costa Rica tot het eiland Skye staan de zoektocht naar waarheid en liefde en het vertrek uit de bekende omgeving centraal in Hoe hongerig wij zijn, de eerste verhalenbundel van Dave Eggers. Jonge, hoopvolle en onvergetelijke personages, superieure humor en de liefde voor het fysieke zijn volop aanwezig in deze bundel, die alle fans van Dave Eggers zowel zal aanspreken door de bekende thema's als verrassen voor Eggers' vernieuwende vormexperimenten.


The Book Onze eindeloze dagen
The Author Claire Fuller
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2016-02-16
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044971521
Language English, Spanish, And French

READING: Dit is het verhaal van Peggy Hillcoat, in 1975 acht jaar oud. Tijdens de zomer van dat jaar gaat ze vaak kamperen met haar vader, luistert ze eindeloos naar haar favoriete plaat van The Railway Children en naar het betoverende pianospel van haar moeder. Na een familiecrisis die Peggy pas veel later zal begrijpen, neemt haar vader James, een zogenaamde ‘survivalist’, haar mee van Londen naar een hut ergens diep in de bossen van Europa. Hij vertelt Peggy dat de wereld is vergaan. Ze zullen met zijn tweeën moeten zien te overleven. En zo bestaat haar leven ineens alleen nog uit een zelfgebouwde piano die geen geluid maakt, een bos waarin alles wat groeit gebruikt wordt om van te leven en een klein houten huisje dat Alles is. Negen jaar lang is Peggy voor de buitenwereld verdwenen. ‘Beeldschoon en bijzonder. Vanaf de eerste zin grijpt dit verhaal je bij de keel.’ – The Sunday Times ‘Een triomf... Fuller heeft een meesterlijk, spannend sprookje voor volwassenen geschreven.’ – The Times ‘Fuller beschrijft de natuur bedwelmend mooi, in al haar schoonheid en wreedheid.’ – Independent


The Book Jiddische politiebond
The Author Michael Chabon
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2012-01-04
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789041421395
Language English, Spanish, And French

READING: In dit speelse gedachte-experiment vestigt een gemeenschap van joden uit het oude Europa zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in de fictieve Amerikaans-joodse staat Alaska.In de ruige, overbevolkte hoofdstad Sitkastuit inspecteur Meyer Landsman op een lijk. Al snel leidt deze moord naar de charismatische rabbijn Sjpilman, aanvoerder van een sekte die er maffiose praktijken op na houdt. Maar achter de sekte duikt een nog veel dreigender schaduw op.


The Book Wat is de wat
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2009-12-20
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789048805303
Language English, Spanish, And French

READING: Wat is de Wat is het verhaal van Valentino Achak Deng, een jongen die een vluchteling wordt in het door oorlog verscheurde Zuid-Soedan. Zijn reis, van bijna bijbelse proporties, brengt hem in contact met vijandelijke soldaten, rebellen, hyenas en leeuwen, ziekte en hongersnood, en de dodelijke murahaleen dezelfden die op dit moment Darfoer teisteren. Het biedt een onthullend en ontluisterend portret van een land in staat van bloedige oorlog, en van een jongen die van de ene in de andere onwerkelijke situatie wordt gekatapulteerd. Wat is de Wat is spraakmakend, opwindend en herhaaldelijk hartverscheurend een onmisbaar boek.


The Book Mythos
The Author Stephen Fry
The Publisher Thomas Rap
Release Date2018-03-08
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789400406650
Language English, Spanish, And French

READING: Losbandigheid, lust en liefde, moord en doodslag, triomfen en tragedies; de Griekse mythen en sagen zijn wilder en woester dan het leven zelf. Deze verhalen bieden alles wat een lezer zich kan wensen. De oude Grieken inspireerden onder anderen Shakespeare, Michelangelo, James Joyce en Walt Disney. In de handen van Stephen Fry komen de verhalen opnieuw tot leven. We worden verliefd op Zeus, we aanschouwen de geboorte van Athena, we zien hoe Kronos en Gaia wraak nemen op Ouranos, we huilen met koning Midas en we jagen met de even beeldschone als meedogenloze Artemis. Stephen Fry haalt deze verhalen op uit de oudheid en geeft ze hun welverdiende plek in onze moderne tijd.


The Book Losse opmerkingen
The Author Ludwig Wittgenstein
The Publisher
Release Date1992
Genre
Pages 148
ISBN 9066170883
Language English, Spanish, And French

READING: Keuze uit de aantekeningen van de Oostenrijkse filosoof (1889-1951) over uiteenlopende filosofische vraagstukken.


The Book De nachtegaal
The Author Kristin Hannah
The Publisher Boekerij
Release Date2015-11-25
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402303766
Language English, Spanish, And French

READING: De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten. Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?


The Book Zeitoun
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2009-12-20
Genre Biography & Autobiography
Pages 236
ISBN 9789048805310
Language English, Spanish, And French

READING: Terwijl orkaan Katrina New Orleans verwoestte, besloot Abdulrahman Zeitoun, een 47-jarige Amerikaan van Syrische komaf, in de stad te blijven om zijn huis en zijn bedrijf te beschermen. In de dagen na de storm peddelt hij in een tweedehands kano door de ondergelopen straten van New Orleans, deelt goederen uit en helpt waar hij kan. Een week later, op 6 september 2005, verdwijnt hij plotseling. Wat is er met Zeitoun gebeurd?


The Book Max en de Wild Things
The Author Dave Eggers
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2010-02-10
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789048805600
Language English, Spanish, And French

READING: In 2003 vroeg filmregisseur Spike Jonze aan Dave Eggers of hij mee wilde werken aan de bewerking tot film van Maurice Sendaks klassieke kinderboek Where the Wild Things Are (Max en de Maximonsters in Nederland). Zo geschiede, en anno oktober 2009 is het dan zo ver. De film belooft een van de verrassingen van dit najaar te worden. Maar het wordt nog mooier: Sendak vroeg aan Eggers of hij een op zijn kinderboek geïnspireerd verhaal wilde schrijven voor alle leeftijden, en het resultaat is Max (en de Wild Things). Grotendeels gebaseerd op het boek en de film is Max (en de Wild Things) toch ook weer 100% een roman van Dave Eggers, en gaat over de verwarring van een jongetje, Max geheten, die zijn weg probeert te vinden in een wereld die hij niet onder controle heeft. Zijn vader is ervandoor, zijn moeder brengt haar tijd door met haar nieuwe (jongere) vriend, en zijn tienerzus heeft andere zaken aan haar hoofd. Max ontdekt dat hij in staat is tot verbazingwekkende transformaties: hij draagt zijn wolvenpak, bijt zijn moeder en kan zijn uitbarstingen niet altijd controleren. Na een ruzie ontvlucht hij het ouderlijk huis en verdwijnt in een bos waar hij een boot vindt, instapt en de open zee op vaart, met onbekende bestemming. Hij belandt op het eiland van de Wild Things, en wordt al snel gekroond tot koning. Maar Max realiseert zich al snel dat de Wild Things manisch-depressieve dieren met vaste gewoontes en een ongepolijst temperament net zoveel van hem willen als hij van hen


The Book Voor galg en rad
The Author Linda Lael Miller
The Publisher Harlequin
Release Date2017-11-21
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402531855
Language English, Spanish, And French

READING: Een veedief en een bandiet, dat is Wyatt Yarbro, net als zijn roemruchte vader en zijn broer. Maar wanneer de kudde die hij wil stelen op hol slaat, en hij wonder boven wonder aan de moordende hoeven ontsnapt, besluit hij zijn leven een andere wending te geven. Dus raapt hij zijn hoed op, slaat het stof van zijn kleren en gaat op weg naar Stone Creek. In het stadje wacht hem een verrassing. Zijn broer Rowdy - inmiddels de gerespecteerde sheriff van Stone Creek - wijst hem tijdens zijn afwezigheid als zijn plaatsvervanger aan. En wat hem nóg meer van zijn stuk brengt, is de ontmoeting met de lieftallige bankiersdochter Sarah Tamlin. Zij laat hem dromen van zaken die hij altijd voor onbereikbaar had gehouden: een eerlijk leven op een kleine ranch, wat dieren, kinderen... Maar Sarah blijkt zo haar eigen geheimen uit het verleden te hebben. Geheimen die haar nog steeds achtervolgen en die haar ten slotte zelfs dwingen tot een hartverscheurende keuze... Dit boek is eerder verschenen.


The Book Brokeback Mountain en andere verhalen
The Author Annie Proulx
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2017-10-25
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044540215
Language English, Spanish, And French

READING: Ennis en Jack zijn nog geen twintig als ze op de ruige hellingen van Brokeback Mountain een kudde schapen gaan hoeden. Die zomer worden ze verliefd op elkaar en die passie beklijft, ook als ieder later een eigen gezin sticht. In deze editie zijn ook de andere ‘Wyomingverhalen’ van Annie Proulx oegevoegd die eerder werden gebundeld in De gouverneurs van Wyoming.


The Book A Company of Heroes
The Author Dale Van Every
The Publisher William Morrow & Company
Release Date1988-01-01
Genre History
Pages 328
ISBN 0688075231
Language English, Spanish, And French

READING: Describes life on the frontier during the American Revolution, recounts how English forces incited the Indians, and tells the stories of George Rogers Clark and Joseph Brant


The Book De wielermaffia
The Author Tyler Hamilton
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2012-11-13
Genre Sports & Recreation
Pages
ISBN 9789026326677
Language English, Spanish, And French

READING: Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Zijn jarenlange dopinggebruik heeft hij altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het `wondermiddel EPO midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken. Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die EPO faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.


The Book De man uit Stone Creek
The Author Linda Lael Miller
The Publisher Harlequin HQN Roman
Release Date2012-11-01
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789461993809
Language English, Spanish, And French

READING: Het leven in Haven in Arizona mag dan niet opwindend zijn, toch denkt Maddie Chancelor niet aan vertrekken. Op een dag springt er een vreemdeling van de postkoets. Hij stelt zich voor als Sam O'Ballivan uit Stone Creek de nieuwe schoolmeester. Maddie valt als een blok voor hem, en opeens is het leven in Haven een stuk opwindender. Dan stopt de postkoets opnieuw in Haven. Deze keer stapt er een bijzonder knappe vrouw uit, die de verloofde van Sam blijkt te zijn. Dit boek is ook verkrijgbaar in de e-bundel Stone Creek.