Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book El Gran Panorama Divino God s Big Picture
The Author Vaughan Roberts
The Publisher
Release Date2012
Genre
Pages 160
ISBN 0980629381
Language English, Spanish, And French
The Book The art journal London
The Author
The Publisher
Release Date1870
Genre
Pages
ISBN BSB:BSB10621562
Language English, Spanish, And French
The Book The Spectator
The Author
The Publisher
Release Date1833
Genre
Pages
ISBN STANFORD:36105007427888
Language English, Spanish, And French
The Book Het Juvenalis dilemma
The Author Dan Brown
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2013-05-04
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024562329
Language English, Spanish, And French

READING: Als de krachtige supercomputer van de inlichtingendienst NSA doldraait op een onbreekbare code, wordt de briljante wiskundige Susan Fletcher te hulp geroepen. Zij ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo ingenieus is dat er een ramp dreigt als terroristen en criminele netwerken hem in handen krijgen. Gevangen in een storm van geheimen en leugens vecht Fletcher om de NSA, een dienst waarin ze gelooft, te redden. Aan alle kanten loert verraad, en uiteindelijk blijkt er nóg meer op het spel te staan dan haar werk en haar land... De wereldberoemde Dan Brown is de zoon van een wiskundige en een muzikante. Hij is getrouwd met de kunsthistorica en schilderes Blythe. Voor hij fulltime schrijver werd, was hij jarenlang docent Engels. `Een pageturner van de eerste orde. Het Juvenalis Dilemma laat de spanning gieren door je lijf en geeft je maar weinig mogelijkheden het boek vroegtijdig weg te leggen. Een stevige aanrader. Crimezone.nl *****


The Book Reizen over Moskovie
The Author Cornelis de Bruyn
The Publisher
Release Date1996
Genre Russia
Pages 125
ISBN 9073853095
Language English, Spanish, And French
The Book Bedevaartplaatsen in Nederland Provincie Limburg
The Author Peter Jan Margry
The Publisher Uitgeverij Verloren
Release Date1997
Genre Christian pilgrims and pilgrimages
Pages 1200
ISBN 9065505687
Language English, Spanish, And French
The Book God is niet groot
The Author Christopher Hitchens
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2015-04-30
Genre Literary Criticism
Pages
ISBN 9789460929908
Language English, Spanish, And French

READING: Christopher Hitchens trekt in God is niet groot fel van leer tegen de godsdienst. Door nauwkeurige studie van belangrijke religieuze teksten laat hij zien dat religie niet meer is dan een wens van de mensheid. Religie is het gif dat de maatschappij verziekt, ze is een oorzaak van gevaarlijke seksuele repressie. Helder legt Hitchens uit waarom het beter is het leven te baseren op de seculiere wetenschap en de redelijkheid. God is niet groot is stilistisch briljant, geestig, boos, onredelijk, overtuigend, erudiet en scherpzinnig – een boek om in één adem uit te lezen.


The Book Door consumptie tot individu
The Author Christine Delhaye
The Publisher Amsterdam University Press
Release Date2008
Genre
Pages 152
ISBN 9789052602509
Language English, Spanish, And French

READING: De benadering is Foucauldiaans: hoe functioneren betekenissystemen in de concrete context van het dagelijkse leven. Dit boek laat zien hoe aan het eind van de negentiende eeuw vrouwen ‘modern’ consumptiegedrag werd aangeleerd en hoe vrouwen daardoor zichzelf gingen zien en manifesteren als autonome, creatieve en authentieke ‘individuen’. Dit leerproces wordt in het boek concreet zichtbaar gemaakt aan de hand van een aantal modebladen die in Nederland verschenen in de periode 1880-1914. De analyse van de teksten laat zien dat de redactrices zich systematisch van zowel liberale (vrijheid en keuze) als romantische individu-opvattingen (originaliteit en harmonie) bedienden om hun modediscours vorm te geven. Ook de reformbeweging, die zich als tegenpool van de gevestigde mode presenteerde, maakte gebruik van de individualistische logica die aan het dominante modediscours ten grondslag lag.


The Book Morgen bloeien de abrikozen
The Author Bertus Aafjes
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2013-07-17
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460239014
Language English, Spanish, And French

READING: Het verhaal speelt in Egypte, rond 1950-1955, waar Bertus Aafjes als onbetaald persagent voor een pretpark in Alexandrië gaat werken. Al snel begint Aafjes binnen het land reizen te maken maar de meeste verhalen in het boek spelen in en nabij Alexandrië en Caïro gedurende een periode van drie jaar. Het zijn prachtige observaties met veel respect voor de mensen en het land. Het is lang geleden geschreven, maar ineens weer vreselijk actueel met alle politieke onrust van 2011.


The Book Don Juan
The Author Byron
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2013-04-08
Genre Poetry
Pages 505
ISBN 9789025370510
Language English, Spanish, And French

READING: In de letterkunde vertegenwoordigt de figuur Don Juan het idee van de ultieme vrouwenverleider, maar in Lord Byrons satirische epos zijn de rollen omgedraaid: de onschuldige titelheld laat zich verleiden door een reeks vrouwen. De Britse dichter begon in de zomer van 1818 in Venetië aan het werk en een jaar later werden de eerste twee canto's anoniem in Londen gepubliceerd. De inhoud werd als immoreel beschouwd, en misschien juist daarom werd het gedicht ongekend populair. Byron noemde het zelf een 'epische vertelling' zonder een strakke verhaallijn. In navolging van de door hem bewonderde klassieken beloofde hij wel dat er liefde, oorlog en een storm op zee in zouden voorkomen. Tegenwoordig wordt het als zijn meesterwerk beschouwd.


The Book D V Coornhert 1522 1590
The Author D. V. Coornhert
The Publisher Amsterdam University Press
Release Date2010
Genre Authors, Dutch
Pages 198
ISBN 9789089642066
Language English, Spanish, And French

READING: Summary: De betekenis van Dirck Volkertszoon Coornhert als humanist en politicus is in vergetelheid geraakt. Pas in de twintigste eeuw werd Coornhert herontdekt en is een gedeelte van zijn omvangrijke schriftelijke nalatenschap ontsloten. Deze bundel bouwt voort op die herontdekking. Een aantal onderzoekers op het gebied van de geschiedenis van cultuur, godsdienst, filosofie en letterkunde levert bouwstenen voor een nieuwe historische plaatsbepaling en herwaardering van een van de meest spraakmakende persoonlijkheden in de Nederlanden van de zestiende eeuw.


The Book De Etrusken spreken
The Author Robert Stephen Paul Beekes
The Publisher
Release Date1991
Genre Etruscan language
Pages 111
ISBN 9062837972
Language English, Spanish, And French
The Book De wereld als wil en voorstelling
The Author Arthur Schopenhauer
The Publisher Wereldbibliotheek
Release Date2018-03-27
Genre Philosophy
Pages
ISBN 9789028443259
Language English, Spanish, And French

READING: Arthur Schopenhauer aan zijn uitgever, 28 maart 1818: `Mijn boek bevat niets minder dan een nieuw filosofisch systeem, nieuw in de volle zin van het woord. Het is geen nieuwe weergave van wat er al was, maar een in de hoogste mate samenhangende reeks gedachten die tot dusverre nog nooit in een menselijk brein is opgekomen. Het boek, waarin ik de zware taak heb volbracht deze gedachtereeks op een begrijpelijke wijze aan anderen mee te delen, zal naar mijn vaste overtuiging een van die werken zijn, die later bron en aanleiding tot tientallen andere boeken worden. Deze reeks gedachten was in essentie reeds vier jaar geleden in mijn hoofd aanwezig, maar om haar te ontwikkelen en met behulp van ontelbare opstellen en studies voor mezelf helder te krijgen, heb ik vier lange jaren nodig gehad waarin ik me uitsluitend hiermee en met de noodzakelijke bestudering van andere werken heb beziggehouden. Een jaar geleden ben ik begonnen een en ander in een samenhangend betoog voor anderen duidelijk te maken; hiermee ben ik zojuist klaargekomen. De waarde die ik aan mijn werk hecht is zeer groot: ik beschouw het namelijk als de vrucht van mijn bestaan.' Arthur Schopenhauer aan zijn uitgever, 7 mei 1843: `U zult er niet vreemd van opkijken dat ik me tot u wend met het verzoek deel twee van Die Welt als Wille und Vorstellung uit te geven, dat ik zojuist voltooid heb. Het zal u echter wel verbazen dat ik dit pas vierentwintig jaar na het eerste deel inlever. Toch is de reden simpelweg deze, dat ik er niet eerder mee heb kunnen klaarkomen, ofschoon ik me werkelijk gedurende al die jaren beziggehouden heb met voorbereidende werkzaamheden. Wat lang moet blijven voortbestaan, komt langzaam tot stand. Dit tweede deel heeft beduidende voordelen boven het eerste en verhoudt zich tot dat deel als een uitgewerkt schilderij tot een voorlopige schets. Wat het voor heeft op het eerste deel, zijn de gedegenheid en de rijkdom aan gedachten en inzichten, die slechts de vrucht kunnen zijn van een leven dat geheel gewijd is aan onafgebroken studie en reflectie. Het is zelfs zo, dat het eerste deel pas door dit tweede deel in zijn volle betekenis naar voren zal treden.'


The Book Fatima 1917
The Author G. J. M.. Van den Aardweg
The Publisher
Release Date1988
Genre
Pages 143
ISBN 9065970746
Language English, Spanish, And French

READING: Verdediging van de authenticiteit van de Maria-verschijningen in Fatima (Portugal) in 1917.


The Book Allemaal dieren
The Author Guusje Nederhorst
The Publisher WPG Kindermedia
Release Date2015-03-01
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789025867447
Language English, Spanish, And French

READING: Woezel en Pip zingen een mooi liedje. `Waf waf waf waf! Ze zijn benieuwd hoe hun vriendjes uit de Tovertuin klinken. Ontdek het samen met Woezel & Pip.


The Book Anna Boom
The Author Judith Koelemeijer
The Publisher Atlas Contact
Release Date2013-04-15
Genre Literary Criticism
Pages
ISBN 9789045024370
Language English, Spanish, And French

READING: In de zomer van 1942 stapt de tweeëntwintigjarige Anna Boom op de trein naar Boedapest. Ze wil weg, naar Géza, de veel oudere Hongaarse man op wie ze verliefd is. Tot dan toe leefde de Nederlandse Anna met haar moeder in buitenlandse pensions, in een geïsoleerde wereld. Nu breekt ze eruit, ook al is het oorlog en is haar Hongaar al jaren getrouwd. De reis markeert het begin van een uitzonderlijk leven. In Boedapest komt Anna via een vriendin in aanraking met de Zweedse diplomaat Raoul Wallenberg. Ze helpt joden met beschermingspassen en voedsel. Dan begint het Russische beleg van Boedapest en wordt ze meegezogen in de maalstroom van de geschiedenis. Na de oorlog besluit Anna alles te vergeten. Ze volgt een Franse gezant naar Praag, vertrekt met de boot naar Bombay om met een Zwitserse ingenieur te trouwen en komt op haar achtenveertigste uiteindelijk thuis bij een Hollandse klm-directeur in Estoril. Nooit spreekt ze een woord over haar verleden in Boedapest. Totdat op een nacht de stilte onverwacht wordt verbroken. Anna Boom is het avontuurlijke verhaal van een vrouw met vele gezichten van koerierster in Boedapest tot huisvrouw in Zürich die zich opvallend weinig aantrekt van de conventies van haar tijd en milieu. ` In soepel geschreven zinnen tekent Koelemeijer Anna s levensverhaal op. Vrij Nederland


The Book Herfsttij der middeleeuwen
The Author Johan Huizinga
The Publisher
Release Date2012-10-17
Genre
Pages 534
ISBN 9046703754
Language English, Spanish, And French
The Book Slechte Tijden
The Author Charles Dickens
The Publisher Createspace Independent Publishing Platform
Release Date2016-09-17
Genre
Pages 204
ISBN 1537723200
Language English, Spanish, And French

READING: Charles John Huffam Dickens (1812 -1870) was een van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het Victoriaans tijdperk en de eerste literaire chroniqueur van de grootstad midden in de industriele revolutie. Tot na de Eerste Wereldoorlog bleef hij Engelands populairste schrijver. Hij verwierf bekendheid met The Pickwick Papers (The posthumous papers of the Pickwick Club) dat vanaf 1836 maandelijks verscheen. Daarna verschenen Oliver Twist in het door hem geredigeerde tijdschrift Bentley's Miscellany in 1837-1838, Nicholas Nickleby in 1838-1839, The Old Curiosity Shop en Barnaby Rudge beiden in 1841. Zijn beroemdste romans zijn David Copperfield (1849-1850, deels autobiografisch), Great Expectations (1860-1861), Oliver Twist, Nicholas Nickleby en A Christmas Carol (1843). A tale of two cities staat met 200 miljoen exemplaren op nummer zeven van 's werelds meest verkochte boeken. Kenmerkend voor zijn verhalen zijn de sociale misstanden, de verhaalopbouw, de cartooneske karakters en de humor."


The Book Het klaprozenjaar
The Author Corina Bomann
The Publisher
Release Date2017-09-26
Genre Fiction
Pages
ISBN 9022576930
Language English, Spanish, And French
The Book Slimme Lotje
The Author
The Publisher
Release Date2006
Genre
Pages
ISBN 9034535142
Language English, Spanish, And French