Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Eichmann in Jerusalem
The Author Hannah Arendt
The Publisher Penguin
Release Date2006-09-22
Genre Social Science
Pages 336
ISBN 1101007168
Language English, Spanish, And French

READING: The controversial journalistic analysis of the mentality that fostered the Holocaust, from the author of The Origins of Totalitarianism Sparking a flurry of heated debate, Hannah Arendt’s authoritative and stunning report on the trial of German Nazi leader Adolf Eichmann first appeared as a series of articles in The New Yorker in 1963. This revised edition includes material that came to light after the trial, as well as Arendt’s postscript directly addressing the controversy that arose over her account. A major journalistic triumph by an intellectual of singular influence, Eichmann in Jerusalem is as shocking as it is informative—an unflinching look at one of the most unsettling (and unsettled) issues of the twentieth century.


The Book Eichmann in Jeruzalem
The Author Hannah Arendt
The Publisher Olympus
Release Date2016-01-18
Genre Philosophy
Pages
ISBN 9789045030357
Language English, Spanish, And French

READING: In 1960 werd de voormalige nazileider Adolf Eichmann in Argentinië, waar hij sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog een anoniem bestaan had geleid, gekidnapt en naar Israël gesmokkeld. Daar stond hij in 1961 terecht voor ‘misdaden tegen de menselijkheid’. In opdracht van het tijdschrift The New Yorker woonde Hannah Arendt het Eichmannproces in Jeruzalem bij. Haar toonaangevende en omstreden reportage biedt inzicht in zowel het dagelijks verloop van het proces als in de grote onderwerpen die erachter schuilgingen: het wezen van de gerechtigheid, de houding van het joodse leiderschap onder het naziregime, en het meest omstreden onderwerp van alle: het wezen van het kwaad.


The Book De zaak 40 61
The Author Harry Mulisch
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2010-06-22
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023448617
Language English, Spanish, And French

READING: Het boek dat Harry Mulisch onder de titel De zaak 40/61 heeft geschreven, is het verslag van een persoonlijke ervaring. Mulisch gaf het boek de kwalificatie mee "een reportage". Men kan die aanduiding billijken, mits men aan het woord de gangbare betekenis ontneemt. Een reportage veronderstelt een feitenrelaas, wel niet geheel geobjectiveerd, maar toch wel zonder maximale persoonlijke inzet. Men zou Mulisch' boek - waarin overigens typische reportage-elementen niet ontbreken - een "auto-reportage" kunnen noemen, een verslag van een ontwikkeling, van een poging tot doorzicht, tot bewustwording. En dat niet van Eichmann als een toevallig criminologisch verschijnsel, maar als van een fenomeen waarin de wereld van nu - en daar maken Mulisch en zijn lezers ook deel van uit - zichtbaar wordt. Mulisch verslaat niet het proces-Eichmann, hij beleeft het, en dat beleven gaat ver buiten en boven de toevallige plaats en tijd uit.' - Kees Fens


The Book The Trial That Never Ends
The Author Richard J. Golsan
The Publisher University of Toronto Press
Release Date2017
Genre History
Pages 255
ISBN 9781487501464
Language English, Spanish, And French

READING: Cover -- Contents -- Acknowledgments -- Introduction: Arendt in Jerusalem: The Eichmann Trial, the Banality of Evil, and the Meaning of Justice Fifty Years On -- 1 Judging the Past: The Eichmann Trial -- 2 Eichmann in Jerusalem: Conscience, Normality, and the "Rule of Narrative" -- 3 Banality, Again -- 4 Eichmann on the Stand: Self-Recognition and the Problem of Truth -- 5 Arendt's Conservatism and the Eichmann Judgment -- 6 Eichmann's Victims, Holocaust Historiography, and Victim Testimony -- 7 Truth and Judgment in Arendt's Writing -- 8 Arendt, German Law, and the Crime of Atrocity -- 9 Whose Trial? Adolf Eichmann's or Hannah Arendt's? The Eichmann Controversy Revisited -- Contributors -- Index


The Book Over geweld druk 2
The Author Hannah Arendt
The Publisher
Release Date2012-12
Genre
Pages 156
ISBN 904670226X
Language English, Spanish, And French

READING: Filosofische beschouwing over de mechanismen van het gebruik van politiek en maatschappelijk geweld, door de Amerikaanse politicologe (1906-1975).


The Book Eichmann in Jerusalem 50 Years After
The Author Kai Ambos
The Publisher
Release Date2012
Genre Holocaust, Jewish (1939-1945)
Pages 197
ISBN 3428138937
Language English, Spanish, And French
The Book Toneelstukken Van Sophocles Koning Oedipus Oedipus Op Colonus Antigone
The Author Sophocles
The Publisher CreateSpace
Release Date2015-03-11
Genre
Pages 168
ISBN 1508821550
Language English, Spanish, And French

READING: The Plays of Sophocles, Dutch translation. Includes: Oedipus the Kind (aka Oedipus Rex), Antigone, Oedipus at Colonus.


The Book Modesty and Arrogance in Judgment
The Author Barry Sharpe
The Publisher Praeger Publishers
Release Date1999-01-01
Genre History
Pages 170
ISBN 0275964035
Language English, Spanish, And French

READING: This work explores basic features and issues of judgement using Hannah Arendt's Eichmann in Jerusalem as a case study. The author seeks to illustrate a way of thinking about judgement along two dimensions: modesty (who am I to judge?) and arrogance (how dare you judge me?).


The Book Oordelen
The Author Hannah Arendt
The Publisher Klement, Uitgeverij
Release Date2018-02-12
Genre Philosophy
Pages
ISBN 9789086872572
Language English, Spanish, And French

READING: De colleges van Hannah Arendt over de late (politieke) geschriften van Immanuel Kant kunnen worden beschouwd als voorstudies voor wat het afsluitende deel van 'Het leven van de geest' moest worden: een boek over het oordelen. Dirk De Schutter en Remi Peeters verzorgen een nieuwe vertaling van deze colleges, en combineren die met drie andere teksten van Arendt over oordelen: over het totalitarisme; over Socrates als filosoof en over Lessings onderscheid tussen waarheid en mening. Over 'Denken': Onvoorstelbaar is het gemak waarmee ze collega's uit het verleden tot haar gespreksgenoten maakt en prikkelend de manier waarop ze de geschiedenis van de filosofie zo'n beetje eigenhandig herschrijft. - Trouw HANNAH ARENDT (1906-1975) was hoogleraar aan de universiteit van Chicago en aan de New School for Social Research in New York. Ze is o.m. bekend van haar boeken 'Totalitarisme' en 'De menselijke conditie'. 'Oordelen' verschijnt als derde deel in de trilogie met 'Denken' en 'Willen'.


The Book Tot het bittere einde
The Author Victor Klemperer
The Publisher
Release Date2000
Genre
Pages 524
ISBN 9045001896
Language English, Spanish, And French

READING: Dagboek van de Duits-joodse schrijver/filoloog/filosoof over de periode januari 1933-juni 1945.


The Book Buren
The Author Jan Tomasz Gross
The Publisher
Release Date2002
Genre Holocaust, Jewish (1939-1945)
Pages 222
ISBN 9023400585
Language English, Spanish, And French

READING: Reconstructie van de moord in 1941 op de joodse inwoners van het Poolse dorpje Jedwabne door de Poolse inwoners van het dorp.


The Book Josephine
The Author Kate Williams
The Publisher Prometheus
Release Date2014-01-24
Genre History
Pages
ISBN 9789035140134
Language English, Spanish, And French

READING: Joséphine beschrijft de onvoorstelbare opkomst en nog ongelooflijker ondergang van een vrouw wier energie en ambitie in haar tijd slechts werden overschaduwd door die van haar man, Napoleon Bonaparte. Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was een jonge weduwe die tijdens de Franse Terreur wist te ontsnappen aan de guillotine, en een van de beroemdste societyvrouwen van Frankrijk werd. Tot veler verbazing ging zij in op de avances van een kleine, zes jaar jongere, onbekende militair uit Corsica. Voor hem was zij de ideale opstap naar een grootse carrière; met haar aan zijn zijde werd hij de machtigste man van Europa, keizer van Frankrijk. Maar hun geluk zou niet lang duren. Het lukte het beroemdste echtpaar van hun tijd niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen, zodat de keizer besloot Joséphine te verlaten. Joséphine is een intrigerende en meeslepende biografie over de grote liefde van de kleine generaal - een vrouw die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Historica Kate Williams (1974) studeerde in Oxford en Londen, en verschijnt regelmatig op bbc en Channel 4. Ze publiceerde onder meer boeken over de jonge prinses Victoria, de wording van koningin Elizabeth ii, en Emma Hamilton, de minnares van Nelson. `In een kleine vierhonderd paginas schetst ze een beeld van een ambitieuze, gewiekste, spilzieke, niet erg betrouwbare levensgenietster. NRC Handelsblad `Een schitterende biografie. de Volkskrant ***** `Zonder ook maar een langdradige alinea weet ze op minutieuze wijze het verhaal te vertellen van de slavernij op Martinique, de Franse Revolutie en de Parijse beau monde. Het knappe is dat ze Napoleons opkomst, succes en zijn neergang beschrijft als decor van het verhaal over de keizerin. Historisch Nieuwsblad


The Book Waterland
The Author Graham Swift
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-11-14
Genre Fiction
Pages 392
ISBN 9789048841837
Language English, Spanish, And French

READING: Waterland is een aangrijpende bespiegeling over voortplanting en vernietiging, over de tragische neiging tegelijk vooruit en achteruit te willen. Het gunt een blik in het merkwaardige, koppige karakter van de Engelsen en is bovendien een boek over bier, paling, de Franse Revolutie, windmolens, moord, liefde, onderwijs, nieuwsgierigheid en - bovenal - over het kwaadaardige, gezegende element water.


The Book Hannah Arendt in Jerusalem
The Author Steven E. Aschheim
The Publisher Univ of California Press
Release Date2001
Genre Philosophy
Pages 428
ISBN 0520220579
Language English, Spanish, And French

READING: "It is impressive to see an edited collection in which such a high intellectual standard is maintained throughout... I learned things from almost every one of these chapters."--Craig Calhoun, author of Critical Social Theory


The Book Eichmann in Jerusalem
The Author Abel Herzberg
The Publisher
Release Date1962
Genre
Pages 204
ISBN OCLC:967031197
Language English, Spanish, And French
The Book Eichmann Before Jerusalem
The Author Bettina Stangneth
The Publisher Vintage
Release Date2014-09-02
Genre Biography & Autobiography
Pages 608
ISBN 9780307959683
Language English, Spanish, And French

READING: A total and groundbreaking reassessment of the life of Adolf Eichmann—a superb work of scholarship that reveals his activities and notoriety among a global network of National Socialists following the collapse of the Third Reich and that permanently challenges Hannah Arendt’s notion of the “banality of evil.” Smuggled out of Europe after the collapse of Germany, Eichmann managed to live a peaceful and active exile in Argentina for years before his capture by the Mossad. Though once widely known by nicknames such as “Manager of the Holocaust,” in 1961 he was able to portray himself, from the defendant’s box in Jerusalem, as an overworked bureaucrat following orders—no more, he said, than “just a small cog in Adolf Hitler’s extermination machine.” How was this carefully crafted obfuscation possible? How did a central architect of the Final Solution manage to disappear? And what had he done with his time while in hiding? Bettina Stangneth, the first to comprehensively analyze more than 1,300 pages of Eichmann’s own recently discovered written notes— as well as seventy-three extensive audio reel recordings of a crowded Nazi salon held weekly during the 1950s in a popular district of Buenos Aires—draws a chilling portrait, not of a reclusive, taciturn war criminal on the run, but of a highly skilled social manipulator with an inexhaustible ability to reinvent himself, an unrepentant murderer eager for acolytes with whom to discuss past glories while vigorously planning future goals with other like-minded fugitives. A work that continues to garner immense international attention and acclaim, Eichmann Before Jerusalem maps out the astonishing links between innumerable past Nazis—from ace Luftwaffe pilots to SS henchmen—both in exile and in Germany, and reconstructs in detail the postwar life of one of the Holocaust’s principal organizers as no other book has done From the Hardcover edition.


The Book Persoonlijke notities
The Author Marcus Aurelius
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2013-06-20
Genre Philosophy
Pages
ISBN 9789026326004
Language English, Spanish, And French

READING: Marcus Aurelius, de keizer-filosoof die van 161 tot 180 over het immense Romeinse Rijk heerste, is de laatste grote vertegenwoordiger van de antieke Stoa. In de Persoonlijke notities, die hij waarschijnlijk tussen 170 en 180 schreef, geeft hij zich rekenschap van zijn idealen en twijfels. Met meer warmte dan je van een stoïcijn zou verwachten, legt Marcus Aurelius de nadruk op de sociale plichten en gevoelens van saamhorigheid die hieruit voortvloeien. Een ander steeds terugkerend thema is de innerlijke vrijheid van de mens. Lichamelijk ongemak en andere tegenspoed hoeven geen vat te hebben op het innerlijk kompas.


The Book Criminal Case 40 61 the Trial of Adolf Eichmann
The Author Harry Mulisch
The Publisher University of Pennsylvania Press
Release Date2009-04-24
Genre History
Pages 208
ISBN 081222065X
Language English, Spanish, And French

READING: In his coverage of the Eichmann Trial, Harry Mulisch offers a portrayal of the process, of the man, and of the implications of the efficiency of evil.


The Book De ontdekking van de hemel
The Author Harry Mulisch
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2009-10-31
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023443988
Language English, Spanish, And French

READING: Is de hemel een organisatie die op het punt staat begrepen en opgerold te worden door de technologisch hoogontwikkelde mens van de twintigste eeuw? De ontdekking van de hemel (1992) is een totaalroman waarin alle thema's en obsessies uit het werk van Harry Mulisch in 65 hoofdstukken bijeenkomen. Dit monumentale boek is tegelijk een psychologische roman, een filosofische roman, een tijdroman, een ontwikkelingsroman, een avonturenroman en een alles overkoepelend mysteriespel.


The Book Verantwoordelijkheid en oordeel
The Author Hannah Arendt
The Publisher Lemniscaat Publishers
Release Date2004
Genre
Pages 274
ISBN 9789056375737
Language English, Spanish, And French

READING: Bundeling van de overdenkingen van de Duitse filosofe (1906-1975) over het kwaad naar aanleiding van de reacties op haar verslag van het proces tegen Adolf Eichmann.