Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Don t Let s Go to the Dogs Tonight
The Author Alexandra Fuller
The Publisher Pan Macmillan
Release Date2014-12-15
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9781447275091
Language English, Spanish, And French

READING: With an introduction by Anne Enright Shortlisted for the Guardian First Book award, a story of civil war and a family's unbreakable bond. How you see a country depends on whether you are driving through it, or live in it. How you see a country depends on whether or not you can leave it, if you have to. As the daughter of white settlers in war-torn 1970s Rhodesia, Alexandra Fuller remembers a time when a schoolgirl was as likely to carry a shotgun as a satchel. This is her story - of a civil war, of a quixotic battle with nature and loss, and of a family's unbreakable bond with the continent that came to define, scar and heal them. Shortlisted for the Guardian First Book Award in 2002, Alexandra Fuller's classic memoir of an African childhood is suffused with laughter and warmth even amid disaster. Unsentimental and unflinching, but always enchanting, Don't Let's Go to the Dogs Tonight is the story of an extraordinary family in an extraordinary time.


The Book Ik droomde van Afrika
The Author Kuki Gallmann
The Publisher Boekerij
Release Date2017-06-30
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789402309409
Language English, Spanish, And French

READING: 25 jaar geleden verscheen deze oerklassieker voor het eerst – al meer dan 150.000 exemplaren verkocht! De Afrikaanse natuur als troost en inspiratie Als klein meisje stelde Kuki Gallmann zich al voor hoe geweldig het zou zijn om in Afrika te wonen. Door een ongeluk waarbij ze ernstig invalide raakte, leek het continent van haar dromen echter voorgoed onbereikbaar. Toch wist ze de enorme wilskracht en volharding op te brengen om opnieuw te leren lopen – en zich ondanks alles met haar gezin te vestigen in Kenia. Ik droomde van Afrika is Kuki Gallmanns onvergetelijke schildering van Oost-Afrika en de imposante schoonheid van de natuur van Kenia. Met dit krachtige zelfportret inspireert ze nog vele lezers en laat ze zien hoe zijzelf geïnspireerd en getroost door de natuur enorme tegenslagen overwon en het leven in Afrika trouw bleef. En nog altijd zet Gallmann zich actief in voor de Afrikaanse natuur. De pers over Ik droomde van Afrika ‘Gallmann heeft een ontroerend boek geschreven, een elegie op papier.’ Elsevier ‘Een boeiende biografie, die geen roman is, hoewel alle ingrediënten erin verweven zijn, van de romantiek tot en met de tragedie.’ De Standaard ‘Een spannend egodocument. Het leest als een trein.’ Algemeen Dagblad


The Book Het meisje dat kralen kon lachen
The Author Clemantine Wamariya
The Publisher Spectrum
Release Date2018-06-13
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789000361908
Language English, Spanish, And French

READING: Het levenslange gevecht van een Rwandese oorlogsvluchtelinge Clemantine Wamariya was zes jaar oud toen haar ouders niet langer hardop durfden te spreken, buren zomaar verdwenen en het luide, weerzinwekkende lawaai begon. In 1994 ontvluchtte ze samen met haar zus Claire de Rwandese genocide. De daaropvolgende zes jaar zwierf ze door zeven Afrikaanse landen op zoek naar veiligheid. Geteisterd door honger, gevangenschap en mishandeling overleefde ze de vluchtelingenkampen. Ze vond zowel goedheid als onmenselijke wreedheid op haar pad. En al die tijd wist ze niet of haar ouders nog in leven waren. Toen Clemantine twaalf jaar oud was, verleende de VS haar en haar zus asiel. Ze kwam aan het begin te staan van een nieuwe uitdaging – breken met haar verleden en, na jarenlang als grof vuil behandeld te zijn, haar eigen identiteit claimen. Het meisje dat kralen kon lachen toont de hartverscheurende realiteit van oorlog. Een verhaal over de vernietiging, de broosheid van herinneringen, het beklemmende gevoel wanneer anderen zien dat je gebroken bent, en de voortdurende zoektocht naar redding. Maar Wamariya’s reis is bovenal een verhaal over het leven dat we voor onszelf creëren, over de persoonlijke, pijnlijke en beeldschone ervaringen die ons maken tot wie we zijn.


The Book Niet verder vertellen
The Author Roz Nay
The Publisher Karakter
Release Date2018-08-02
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789401608619
Language English, Spanish, And French

READING: Angela wordt al uren vastgehouden in een verhoorkamer op het politiebureau. De vrouw van haar ex wordt vermist. Hoewel ze beweert niets met de zaak te maken te hebben, is commissaris Novak ervan overtuigd dat Angela meer weet. Onder druk van de commissaris vertelt ze haar verhaal. Er blijkt sprake van een verstoorde driehoeksverhouding en een web van leugens en bedrog. Naarmate haar verleden zich voor Novak ontvouwt, vraagt hij zich af: is Angela een wraakzuchtige ex met criminele intenties? Of een pion in andermans spel? Niet verder vertellen is een indringende, manipulatieve en dreigende pageturner, waarmee Roz Nay meteen een plaats verovert in de top van de psychologische thrillers.


The Book Het leven van een Loser
The Author Jeff Kinney
The Publisher de Fontein Jeugd
Release Date2013-06-26
Genre Juvenile Fiction
Pages 227
ISBN 9789026134654
Language English, Spanish, And French

READING: Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek. In Het leven van een Loser vertelt Jeff Kinney het verhaal van een onvergetelijke anti-held. Website: www.hetlevenvaneenloser.nl


The Book Mea culpa
The Author Clare Mackintosh
The Publisher De Fontein Romans & Spanning
Release Date2016-01-26
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789026137747
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Mea culpa’ is het debuut van Clare Mackintosh. Een thriller voor de fans van SJ Watson, Nicci. Wanneer een alleenstaande moeder de hand van haar zoontje even loslaat, gebeurt het ondenkbare: hij rent de straat over en wordt aangereden door een auto. De bestuurder rijdt door. In een fractie van een seconde verandert Jenna’s wereld in een nachtmerrie. Om de vreselijke waarheid te ontlopen verhuist ze naar een afgelegen plek aan de kust in Wales, maar de herinneringen, angsten en rouw zijn allesoverheersend. Inspecteur Ray Stevens leidt het onderzoek naar de dader. Vastbesloten om tot de bodem van de zaak te komen, zet hij zowel zijn professionele als zijn persoonlijke leven op het spel. Intussen wordt Jenna ingehaald door haar verleden, met alle verwoestende consequenties van dien... ’Mea culpa’ is een regelrechte sensatie met fans als Peter James, Richard&Judy. Overleden kind. Schuldvraag. Wales.Het meisje in de trein.


The Book De staat van Afrika
The Author Richard Dowden
The Publisher Omniboek
Release Date2012-12-21
Genre History
Pages
ISBN 9789059778429
Language English, Spanish, And French

READING: Na 35 jaar in Afrika kan Richard Dowden met recht een zeer eigen geschiedenis schrijven over de Afrikaanse staten en hun bevolking. Hij beschrijft Afrika vanaf het moment dat de Europeanen vertrokken waren en nadat de superpowers arriveerden. Hij vertelt, onthult en verklaart en laat de lezer zijn eigen conclusies trekken zonder zijn mening op te dringen. Richard Dowden was aanwezig bij elke belangrijke gebeurtenis en humanitaire ramp en beschrijft dat verhelderend en met kennis van landen en bevolkingen. Maar ook schrijft hij met passie over de warmte, wijsheid en vreugde van de Afrikaan in vredestijd. Het is de liefde voor de verschillen, gewoonten en oorzaken die Richard Dowden tot de beste ooggetuige van Afrika maakt. Dit boek is nu al een standaardwerk over het meest onbegrepen, geplunderde en mishandelde continent.


The Book Paper towns druk 1
The Author John Green
The Publisher
Release Date2009
Genre
Pages 303
ISBN 9047701429
Language English, Spanish, And French

READING: Een 18-jarige jongen reist met zijn beste vriend het meisje achterna op wie hij verliefd is.


The Book Onder de boom van vergetelheid
The Author Alexandra Fuller
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2012-03-26
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023469001
Language English, Spanish, And French

READING: In Onder de Boom van Vergetelheid vertelt Alexandra Fuller het verhaal van haar jeugd, en dat van haar ouders. Haar moeder Nicola werd geboren in Schotland, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Kenia. Nicola groeide op in een gelukkig gezin, waarin alles om hen heen - het land, de dieren en de inwoners - met een vanzelfsprekende autoriteit werd bekeken. Een superioriteitsgevoel dat jaren later levensbedreigende gevolgen zou krijgen, waardoor Alexandra's jeugd een geheel andere wending kreeg. Met haar meeslepende humor en vertelkracht schetst Alexandra Fuller een verhaal van overleven en gekte, liefde en oorlog, loyaliteit en vergeving. Onder de Boom van Vergetelheid is een intieme zoektocht naar Alexandra Fullers eigen familie. Wrang, ontroerend en met literaire overtuigingskracht.


The Book Wie hoort mijn tranen
The Author Fauziya Kassindja
The Publisher
Release Date2004
Genre
Pages 512
ISBN 9041760857
Language English, Spanish, And French

READING: Levensverhaal van een 17-jarig meisje uit Togo dat in Amerika asiel aanvraagt omdat ze na de dood van haar vader zal worden besneden en uitgehuwelijkt aan een oudere man met drie vrouwen.


The Book Josephine
The Author Kate Williams
The Publisher Prometheus
Release Date2014-01-24
Genre History
Pages
ISBN 9789035140134
Language English, Spanish, And French

READING: Joséphine beschrijft de onvoorstelbare opkomst en nog ongelooflijker ondergang van een vrouw wier energie en ambitie in haar tijd slechts werden overschaduwd door die van haar man, Napoleon Bonaparte. Joséphine de Beauharnais (1763-1814) was een jonge weduwe die tijdens de Franse Terreur wist te ontsnappen aan de guillotine, en een van de beroemdste societyvrouwen van Frankrijk werd. Tot veler verbazing ging zij in op de avances van een kleine, zes jaar jongere, onbekende militair uit Corsica. Voor hem was zij de ideale opstap naar een grootse carrière; met haar aan zijn zijde werd hij de machtigste man van Europa, keizer van Frankrijk. Maar hun geluk zou niet lang duren. Het lukte het beroemdste echtpaar van hun tijd niet om een zoon en erfgenaam voort te brengen, zodat de keizer besloot Joséphine te verlaten. Joséphine is een intrigerende en meeslepende biografie over de grote liefde van de kleine generaal - een vrouw die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Historica Kate Williams (1974) studeerde in Oxford en Londen, en verschijnt regelmatig op bbc en Channel 4. Ze publiceerde onder meer boeken over de jonge prinses Victoria, de wording van koningin Elizabeth ii, en Emma Hamilton, de minnares van Nelson. `In een kleine vierhonderd paginas schetst ze een beeld van een ambitieuze, gewiekste, spilzieke, niet erg betrouwbare levensgenietster. NRC Handelsblad `Een schitterende biografie. de Volkskrant ***** `Zonder ook maar een langdradige alinea weet ze op minutieuze wijze het verhaal te vertellen van de slavernij op Martinique, de Franse Revolutie en de Parijse beau monde. Het knappe is dat ze Napoleons opkomst, succes en zijn neergang beschrijft als decor van het verhaal over de keizerin. Historisch Nieuwsblad


The Book ILL DON T LET S GO TO THE DOGS TONIGHT
The Author
The Publisher
Release Date
Genre
Pages
ISBN OCLC:995794345
Language English, Spanish, And French
The Book The Hate U Give
The Author Angie Thomas
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-05-29
Genre Juvenile Fiction
Pages 320
ISBN 9789048837182
Language English, Spanish, And French

READING: Starr Carter is zestien jaar oud als haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.


The Book Waterland
The Author Graham Swift
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-11-14
Genre Fiction
Pages 392
ISBN 9789048841837
Language English, Spanish, And French

READING: Waterland is een aangrijpende bespiegeling over voortplanting en vernietiging, over de tragische neiging tegelijk vooruit en achteruit te willen. Het gunt een blik in het merkwaardige, koppige karakter van de Engelsen en is bovendien een boek over bier, paling, de Franse Revolutie, windmolens, moord, liefde, onderwijs, nieuwsgierigheid en - bovenal - over het kwaadaardige, gezegende element water.


The Book Girlpower
The Author Robin Benway
The Publisher de Fontein Jeugd
Release Date2013-06-26
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789026135132
Language English, Spanish, And French

READING: Na de scheiding van hun ouders, verhuizen de zussen April (16), May (15) en June (14) met hun moeder naar een andere stad. Dat is het begin van een nieuw leven op een nieuwe school. Niet iets waar ze naar uitkijken! Op hun eerste schooldag overkomt hun iets bizars: April blijkt in de toekomst te kunnen kijken, May kan uit haar lichaam treden en June kan gedachten lezen. Deze bijzondere gaven zetten de zussen in om op school te overleven en er persoonlijk voordeel uit te slepen. Dat levert hilarische situaties op: wanneer April op school de boomlange Julian ontmoet, ziet ze dat ze in de toekomst zullen gaan zoenen! June gebruikt het gedachten lezen om het populairste meisje van de school voor zich te winnen. En May, die een hekel heeft aan school, verdwijnt uit de klas, terwijl niemand dat ziet. Wanneer April een visioen heeft waarin June een ernstig ongeluk krijgt, doet ze er alles aan om dit te voorkomen. Maar dan ook echt álles De pers over Bonustrack: `Meidenboek van de betere soort. Kidsweek `Een ontzettend goed geschreven jeugdboek. redactie ChickLit.nl


The Book De twaalf stammen van Hattie
The Author Ayana Mathis
The Publisher Atlas Contact
Release Date2013-10-09
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789025441920
Language English, Spanish, And French

READING: Hattie Shepherd is vijftien jaar als zij voor het eerst moeder wordt. Met een hart vol hoop op een betere toekomst is zij naar Philadelphia gekomen. Haar Amerikaanse droom wordt echter keer op keer stukgeslagen in het gesegregeerde Amerika van de twintigste eeuw. In deze keiharde wereld brengt zij haar kinderen groot door pure wilskracht, maar zonder de liefde die zij ook zo nodig hebben. Ayana Mathis creëerde een intiem en hartverscheurend portret van Hattie Shepherd in verschillende fasen van haar leven en door de ogen van haar kinderen, die stuk voor stuk de gevolgen dragen van hun opvoeding. Het is een psychologisch trefzeker, prachtig geschreven boek over een ongelofelijk sterke vrouw.


The Book Veilige haven
The Author CJ Box
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2010-10-18
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044329247
Language English, Spanish, And French

READING: Het twaalfjarige meisje Annie en haar broertje William zijn in de bossen van North Idaho getuige van een moord door vier mannen. Ze worden achtervolgd door dezelfde mannen die precies weten wie ze zijn en waar hun wanhopige moeder wacht op nieuws over het lot van haar kinderen. Hun onverwachte redder is de eigengereide rancher Jess Rawlins. Maar hij weet dat één woord tegen de verkeerde persoon het lot van de kinderen of hun moeder kan bezegelen


The Book De Pioenroos
The Author Wayson Choy
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2009-09-01
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789049500764
Language English, Spanish, And French

READING: Jook-Liang droomt ervan actrice te worden en te ontsnappen aan de strenge regels van het Chinese familieleven. Haar geadopteerde broer Jung-Sum probeert zijn problemen met zijn seksualiteit en zijn traumatische jeugd in China te overwinnen door te gaan boksen. De derde broer Sekky raakt geobsedeerd door oorlogsspelletjes en leert een verschrikkelijke les wanneer zijn oppas verliefd wordt op een Japanse man. De pioenroos beschrijft de herinneringen van de drie jongste kinderen uit een Chinees immigrantengezin in de jaren dertig en veertig in Chinatown, Vancouver. Op prachtige wijze vertellen zij over het Canadese leven, over de verschrikkingen van de oorlog in hun geboorteland en over de zoektocht naar hun identiteit.


The Book De kat
The Author Takashi Hiraide
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2015-01-17
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402302844
Language English, Spanish, And French

READING: Een jong stel, allebei schrijver, woont in een eenvoudig huis in een van Tokyo’s lommerrijke buurten. Ze zijn tevreden met hun leven, maar hebben elkaar eigenlijk niet zo veel meer te vertellen. Tot op een dag onverwacht een kat hun keuken binnenwandelt. Het dier maakt er al snel een gewoonte van bij hen langs te komen, daarbij geholpen door het comfortabele mandje en het eten dat ze voor haar neerzetten. Gaandeweg ontspinnen zich weer gesprekken tussen de jonge mensen, eerst alleen over de kat en haar grappige gewoontes, maar allengs vult hun leven zich weer met kleur en vreugde, verwondering en schoonheid. De kat is een ontroerende, poëtische roman over de vergankelijkheid van het leven en het vermogen te genieten van kleine, kortstondige momenten van geluk. De pers over De kat 'Je hebt voortdurend het idee dat er onder deze vederlichte vertelling een grote en diepe waarheid schuilt.' **** de Volkskrant ‘Een literair juweel dat je treft zoals poëzie dat kan.’ Trouw 'Een teder en precies boek dat de glans en de tijdelijkheid van het alledaags ontsluiert.' **** NRC Handelsblad


The Book Tranen van de woestijn
The Author Halima Bashir
The Publisher Atlas Contact
Release Date2009-10-31
Genre History
Pages
ISBN 9789045801308
Language English, Spanish, And French

READING: Het indringende en persoonlijke verhaal van een Afrikaanse vrouw die vastbesloten is te overleven en haar stam te verdedigen. Halima Bashir wordt geboren in een dorp in westelijk Soedan, als lid van de vrijgevochten Zaghawa-stam. Ze heeft een onbezorgde jeugd in een liefdevol gezin. Omdat ze goed kan leren, mag ze naar de universiteit. Na haar studie medicijnen keert ze terug naar haar dorp, als eerste arts van haar stam. Maar de idylle wordt wreed verstoord door de komst van Arabische Janjaweed-krijgers die het dorp aanvallen en vrouwen en kinderen verkrachten. Na hun vertrek vertelt Halima aan journalisten en VN-waarnemers wat ze heeft gezien. En daarmee begint haar eigen nachtmerrie. Ze wordt opgepakt, gefolterd en verkracht. Een van haar doodzonden, zo wordt haar verteld, is dat ze als arts niet alleen de krijgers heeft behandeld, maar ook de mensen van haar eigen stam. Er rest Halima niets anders dan te vluchten. Een moedig boek. Mia Farrow Halima Bashir woont in Engeland met haar man en zoontje. Ze verschijnt regelmatig in de media om internationaal aandacht te vragen voor Darfur en zich uit te spreken tegen genocide en foltering. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen haar werkelijke naam en haar portret niet worden vrijgegeven.