Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Primitieve dagen
The Author William Finnegan
The Publisher Prometheus
Release Date2016-07-13
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044631357
Language English, Spanish, And French

READING: Winnaar Pulitzer Prize 2016 voor beste (auto)biografie De jonge boekenwurm William groeit op in Hawaï, waar hij terechtkomt op een moeilijke school in een achterstandswijk van Honolulu. Wanneer de sociale onrust in de jaren zestig aanzwelt, krijgt William het als onderdeel van de blanke minderheid zwaar te verduren. Dit verandert wanneer hij in aanraking komt met de voor hem nog onbekende wereld van het surfen. In het water wint William het respect van de Hawaïaanse jeugd, waarmee hij zijn eerste ervaringen opdoet in de angstaanjagend hoge golven van de zee. Op scherpzinnige, onnavolgbare wijze beschrijft Finnegan zijn levenslange obsessie met de zee, die hem ertoe aanzet de golven te achtervolgen over de hele wereld: van zijn jeugd in Hawaï, tot zijn omzwervingen langs de Stille Oceaan, Australië, Fiji en Madeira. Primitieve dagen is het overdonderende verslag van zijn avonturen op het water, maar bovenal van liefde, humor en kameraadschap. William Finnegan (1952) schrijft voor The New Yorker en wordt geroemd om zijn journalistieke oeuvre als internationaal verslaggever over armoede, racisme en politiek. Daarnaast is Finnegan bekend om zijn literaire werk over surfen. 'Nooit eerder verscheen er een boek met zulke scherpe observaties over de wereld van het surfen, en zeker nooit zo goed. (...) Dit is zonder twijfel het beste surfersboek dat ik ooit heb gelezen. Het is een stilistisch meesterwerk met nauwkeurige beschrijvingen, geschreven met een ongegeneerde en aanstekelijke ernst. Finnegan schreef niet alleen een surfersboek voor surfers, maar bovenal een boek over Amerikaanse jongensjaren. Vergelijkbaar met Jon Krakauers Into the Wild is het een bijzonder onderzoek naar wat er gebeurt als literaire ideeën over vrijheid en zuiverheid een jongeman in hun greep hebben, en hem leiden naar de verste uithoeken ter wereld.' THE NEW YORK TIMES 'Prachtig geschreven en bijzonder aangrijpend. (...) Ook wie de sport niet beoefent zal getrakteerd worden op een overdonderend reisverslag, rijk aan obscure en scherp waargenomen bestemmingen. Ik durf te beweren dat Finnegan een rolmodel is voor eenieder die volledig en zinderend wil leven.' THE WALL STREET JOURNAL


The Book Primitieve dagen
The Author William Finnegan
The Publisher
Release Date2016-07-29
Genre
Pages
ISBN 9044631349
Language English, Spanish, And French
The Book Help Ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt
The Author Kluun
The Publisher
Release Date2004
Genre Dutch literature
Pages 144
ISBN 905759238X
Language English, Spanish, And French

READING: Afwisselend humoristische en serieuze raadgevingen aan aanstaande vaders.


The Book Barbarian Days
The Author William Finnegan
The Publisher Hachette UK
Release Date2015-08-06
Genre Biography & Autobiography
Pages 464
ISBN 9781472151407
Language English, Spanish, And French

READING: WINNER OF THE PULITZER PRIZE FOR BIOGRAPHY 2016 WINNER OF THE 2016 WILLIAM HILL SPORTS BOOK OF THE YEAR PRIZE Surfing only looks like a sport. To devotees, it is something else entirely: a beautiful addiction, a mental and physical study, a passionate way of life. William Finnegan first started surfing as a young boy in California and Hawaii. Barbarian Days is his immersive memoir of a life spent travelling the world chasing waves through the South Pacific, Australia, Asia, Africa and beyond. Finnegan describes the edgy yet enduring brotherhood forged among the swell of the surf; and recalling his own apprenticeship to the world's most famous and challenging waves, he considers the intense relationship formed between man, board and water. Barbarian Days is an old-school adventure story, a social history, an extraordinary exploration of one man's gradual mastering of an exacting and little-understood art. It is a memoir of dangerous obsession and enchantment.


The Book Surf Stay
The Author Veerle Helsen
The Publisher Lannoo Meulenhoff - Belgium
Release Date2018-05-17
Genre Travel
Pages
ISBN 9789401451505
Language English, Spanish, And French

READING: Lifestylejournaliste Veerle Helsen stelde haar out of office in op zes maanden, kocht een oude camper en reisde in haar eentje langs de surfkusten van Spanje en Portugal. Onder het motto 'to surf, see, sleep & eat' combineert ze drie passies: surfen, reizen, architectuur en het ontdekken van de nieuwste plekjes. Ontdek een paradijselijke vakantievilla waar de bomen door het dak groeien. Of een architecturaal bijzonder openbaar zwembad verborgen tussen rotsen aan de zee. Geheime stranden die niet op de kaart staan. Ze veegt het klassieke imago van Spanje en Portugal van de kaart en schrijft over een andere wereld. Ongerepter, wilder, woester. Waar strandbarretjes vis rechtstreeks op je bord serveren. Waar wegen slingeren langs kliffen en duinen, onder schermen van dennenbomen, met zicht op zandkastelen. Deze gids gaat voorbij aan de clichés en mijdt de klassieke toeristische verhalen en routes. Sea you soon.


The Book De terugkeer
The Author Hisham Matar
The Publisher J.M. Meulenhoff
Release Date2016-09-05
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402306682
Language English, Spanish, And French

READING: Hisham Matar kan na de dood van Khaddafi eindelijk naar het land van zijn jeugd terugkeren en op zoek gaan naar zijn vader Hisham Matar was negentien toen zijn vader werd ontvoerd en in een Libische gevangenis verdween. Vader en zoon zouden elkaar nooit meer zien. Tweeëntwintig jaar later, na de val van Khaddafi, kon Hisham eindelijk weer terugkeren naar het land van zijn jeugd en op zoek gaan naar zijn vader. In dit hart- verscheurende boek beschrijft hij zijn terugkeer naar een land en een familie die hij dacht nooit meer terug te zullen zien. De terugkeer is een intens, persoonlijk en toch universeel verhaal over verlies en wat het betekent een mens te zijn.


The Book De bekentenis van de leeuwin
The Author Mia Couto
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2017-08-01
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021404943
Language English, Spanish, And French

READING: Als de zus van Mariamar Mpepe gedood wordt door leeuwen, sluit haar vader de jonge vrouw op in zijn huis. Met alleen de geest van haar zus als gezelschap droomt ze ervan te ontsnappen aan haar geboortedorp Kulumani, en verlangt ze naar het weerzien met de man die haar jaren geleden in de steek liet. Arcanjo Baleiro moet de inwoners van Kulumani beschermen tegen de bloeddorstige leeuwen, maar geleidelijk groeit het vermoeden van de ingehuurde scherpschutter dat de grootste dreiging binnen het dorp ligt, niet erbuiten. In een vergeten uithoek van Afrika waar het bijgeloof hoogtij viert, vervagen de grenzen tussen mens en dier en gaat geweld meedogenloos een eigen leven leiden.


The Book De vrouw van de reiziger
The Author Paul Theroux
The Publisher Atlas Contact
Release Date2014-10-16
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789025444402
Language English, Spanish, And French

READING: Een gerenommeerde kunstverzamelaar geniet van het vernietigen van zijn topstukken; twee jongens moeten hulpeloos toekijken terwijl hun vader de oorlog verklaart aan de wasberen die hun landhuis teisteren; een jonge kunstenaar tracht bij een bekende doch achterbakse roddelaarster in het gevlij te komen. In twintig verhalen toont Paul Theroux ons de mens die gedreven wordt door verlangens, wraaklust en zijn eigen demonen. In 'De vrouw van de reiziger' zien we de meest duistere, verzengende, verontrustende kant van de wereldberoemde reisschrijver.


The Book De gulheid van de zeemeermin
The Author Denis Johnson
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2018-03-01
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789403114002
Language English, Spanish, And French

READING: Vijfentwintig jaar geleden verscheen van Denis Johnson Jezus' zoon, dat door de pers met enige regelmaat wordt genoemd als de belangrijkste en invloedrijkste verhalenbundel van een hele generatie. Vlak voor zijn dood in mei 2017 rondde Johnson de verhalen in De gulheid van de zeemeermin af. Na het schrijven van vele romans, betekende dit de terugkeer naar de vorm die hem een van de belangrijkste schrijvers van Amerika maakte. Hoewel de thematiek nieuw is - hij schrijft over vergankelijkheid en de onverwachte manieren waarop levens van koers kunnen veranderen - is de stijl nog altijd onmiskenbaar de zijne. Deze krachtige verhalen behoren zonder twijfel tot zijn allerbeste werk.


The Book Disclaimer
The Author Renee Knight
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2015-05-28
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789026329562
Language English, Spanish, And French

READING: Stel je voor dat je een boek leest dat helemaal over jou gaat. En dat het een geheim prijsgeeft dat je twintig jaar verborgen hebt gehouden. Een geheim waar niemand van wist, dacht je... De achtendertigjarige Catherine is diep geschokt wanneer ze in een thriller de gedetailleerde beschrijving van een gebeurtenis uit haar eigen leven van twintig jaar eerder tegenkomt. Wanhopig leest ze verder, tot ze uiteindelijk vol afschuw haar eigen dood beschreven ziet. Wat is er destijds gebeurd en wie wil haar, nu, kapotmaken?


The Book SOUTH SEA IDYLS
The Author CHARLES WARREN STODDARD
The Publisher
Release Date1873
Genre
Pages
ISBN UOMDLP:aan8768:0001.001
Language English, Spanish, And French
The Book Nu hij er niet meer is druk 1
The Author Norman Ollestad
The Publisher
Release Date2009-06-20
Genre
Pages 349
ISBN 9049200737
Language English, Spanish, And French

READING: Waargebeurd, autobiografisch verhaal over een intense relatie tussen vader en zoon, die eindigde door een vliegtuigcrash die alleen door de elfjarige zoon werd overleefd.


The Book Overland Monthly and Out West Magazine
The Author
The Publisher
Release Date1870
Genre West (U.S.)
Pages
ISBN UCAL:B4073279
Language English, Spanish, And French
The Book The Overland Monthly
The Author Bret Harte
The Publisher
Release Date1875
Genre California
Pages
ISBN HARVARD:HN72BL
Language English, Spanish, And French
The Book Surf s up druk 3
The Author Martijn Boot
The Publisher
Release Date2014-08-26
Genre
Pages 160
ISBN 9043914738
Language English, Spanish, And French

READING: Techniek, materiaal en weerscondities voor golfsurfen met name op de Noordzee.


The Book Adem
The Author Tim Winton
The Publisher
Release Date2008
Genre Male friendship
Pages 223
ISBN 9044512072
Language English, Spanish, And French

READING: Twee Australische pubers leren van een oudere kampioensurfer adembenemende golven bedwingen.


The Book St Louis Olympics 1904
The Author George Matthews
The Publisher Arcadia Publishing
Release Date2003
Genre History
Pages 128
ISBN 0738523291
Language English, Spanish, And French

READING: The first American Olympics, held in 1904 in St. Louis, were a vigorous spectacle suited to an energetic and confident nation. The games were wrested away from rival city Chicago and appended to the Louisiana Purchase Exposition World's Fair. Athletes came from eleven countries and four continents to compete in state-of-the-art facilities, which included a 10,000-seat stadium with gymnasium equipment donated by sporting goods magnate Albert Spalding. St. Louis Olympics, 1904 corrects common misperceptions and presents a fresh view of the games that featured first-time African American Olympians, an eccentric marathon, and documentation by pioneering photojournalist Jessie Tarbox Beals.


The Book Ali Een leven
The Author Jonathan Eig
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2018-02-02
Genre Biography & Autobiography
Pages 736
ISBN 9789048821440
Language English, Spanish, And French

READING: Hij was de meest gevatte, de knapste, de sterkste, de moedigste en bovenal The Greatest. Deze eerste allesomvattende biografie geeft een radicaal nieuw inzicht in de complexe man die Ali was. Meer dan 500 interviews, duizenden nieuwe (FBI) documenten en audiotapes vormen samen het verhaal van de bokser zoals nooit eerder is gebeurd. Het verhaal van een man met gebreken, vol onzekerheid maar onwaarschijnlijk moedig.


The Book Lovely Mover
The Author Bill James
The Publisher Hachette UK
Release Date2013-05-14
Genre Fiction
Pages 160
ISBN 9781471903045
Language English, Spanish, And French

READING: Eleri ap Vaughan, Keith Vine's best dealer, has turned to other drugs wholesalers for her supplies. Now she has to die. For the threat of invasion by rival syndicates cannot be ignored, particularly as an elegantly dressed spy from London, nicknamed Lovely Mover, is in the area. Eleri's death must serve as a warning to others to stay loyal. It's at times like these that Vine's new partner, Detective Chief Inspector Colin Harpur, will prove invaluable - for example, in sweeping the murder scene for incriminating evidence. Harpur, however, is playing a dangerous game, and he now finds himself in the precarious position of covering up a murder and investigating it. 'There is nothing else quite like this series...all delivered in a ferociously poetic voice that is uniquely Bill James' The Times


The Book The Light of Eden Or A Historical Narrative of the Barbarian Age
The Author Swan Burg
The Publisher
Release Date1896
Genre Economics
Pages 192
ISBN OSU:32435078738168
Language English, Spanish, And French