Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book A Rule Against Murder
The Author Louise Penny
The Publisher Hachette UK
Release Date2011-04-07
Genre Fiction
Pages 416
ISBN 9780748129652
Language English, Spanish, And French

READING: Previously published as The Murder Stone The acclaimed fourth novel in the bestselling Chief Inspector Gamache series, by international phenomenon and number one New York Times bestseller Louise Penny. It's the height of summer, and the wealthy Finney family have gathered at the Manoir Bellechasse to pay tribute to their late father. But as the temperature rises, old secrets and bitter rivalries begin to surface. When the heat wave boils over into a mighty storm, a dead body is left in its wake. Chief Inspector Gamache, a guest at the Bellechasse, finds himself with a building full of suspects. With the hotel locked down, the murderer is trapped. But a cornered predator is always the most dangerous of all... 'A cracking storyteller, who can create fascinating characters, a twisty plot and wonderful surprise endings' Ann Cleeves 'Impossible to put down' Globe and Mail


The Book Een schitterend mysterie
The Author Louise Penny
The Publisher Boekerij
Release Date2015-03-12
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460239076
Language English, Spanish, And French

READING: Er zijn nog nooit buitenstaanders toegelaten tot het klooster Saint-Gilbert-Entre-les-Loups. Diep in de wildernis van noord-Quebec leven ruim twintig broeders afgesloten van de wereld. Ze telen groenten, verzorgen kippen, maken chocolade. En ze zingen. Ironisch genoeg zijn de monniken ondanks hun stiltegelofte wereldberoemd geworden door hun glorieuze stemmen, met oeroude gezangen waarvan de hemelse uitwerking bekendstaat als “het schitterend mysterie”. Maar na de dood van de befaamde koorleider, wordt de massieve houten toegangspoort van het klooster ontsloten om toegang te verlenen aan hoofdinspecteur Armand Gamache en Jean-Guy Beauvoir. Zij ontdekken onrust achter de stilte, wanklanken in de ogenschijnlijke harmonie. Een van de broeders heeft een moord begaan. Om de moordenaar te vinden en de rust te herstellen, moet Armand eerst zicht krijgen op het hemelse, het menselijke en de kieren daartussenin.


The Book De laatste troef druk 1
The Author Edna Annie Proulx
The Publisher
Release Date2002
Genre
Pages 413
ISBN 9044502956
Language English, Spanish, And French

READING: Wanneer een jongeman op zoek gaat naar locaties voor varkensmesterijen op de prairies van Texas en Oklahoma, ontdekt hij vooral de geschiedenis en de mensen van dit gebied.


The Book The Chief Inspector Gamache Series
The Author Louise Penny
The Publisher Minotaur Books
Release Date2015-04-07
Genre Fiction
Pages 1104
ISBN 9781466888449
Language English, Spanish, And French

READING: #1 New York Times and Globe and Mail bestselling author Louse Penny's beloved Chief Inspector Armand Gamache mystery novels have received critical acclaim, won numerous awards, and have enthralled millions of readers. Featuring Chief Inspector of Homicide Armand Gamache of the Sûreté du Québec, these extraordinary novels are here together for the first time in a fabulous ebook bundles. A Rule Against Murder Chief Inspector Gamache and his wife are celebrating their anniversary at the luxurious, isolated Manoir Bellechasse. But when a dead body turns up in the midst of a family reunion, Gamache learns that the lodge is a place where visitors come to escape their past, until that past catches up with them. The Brutal Telling A stranger is found murdered in Olivier's Bistro in Three Pines, and Chief Inspector Gamache is dismayed to find Olivier's story full of holes. Gamache follows a trail of clues into the woods and across the continent before returning to Three Pines to confront the truth and the final, brutal telling. Bury Your Dead It's Winter Carnival in Quebec City, when Chief Inspector Gamache is called to investigate a dead body at the Literary and Historical Society. Meanwhile, Gamache is receiving disquieting letters from Three Pines, and as past and present collide, he must relive a terrible event from his own past before he can begin to bury his dead.


The Book De gelijkenis
The Author Tana French
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2011-12-07
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021806969
Language English, Spanish, And French

READING: Rechercheur Cassie Maddox wordt gebeld over een nieuwe zaak: er is een jonge vrouw doodgestoken in een stadje bij Dublin. Ze heette Lexie Madison. Cassie is geschokt: dat is de naam die zijzelf jaren geleden gebruikte als undercoveragent! Bovendien blijkt dat ze als twee druppels water op het slachtoffer lijkt. Langzamerhand raakt Cassie in de ban van het mysterie rond de vermoorde jonge vrouw, die een postacademische opleiding Engels volgde en met een vreemde, maar hechte vriendengroep in een bouwvallige villa woonde. Maar elk woord, elk idee dat haar dichter bij de waarheid brengt, betekent voor Cassie een stap dichter bij haar eigen dood. {auteursfoto} Tana French is een Iers-Amerikaanse schrijfster van 32 jaar, die opgroeide in Ierland, Italië, Amerika en Malawi. Ze woont nu in Dublin. Ze heeft als actrice voor film en theater gewerkt. Haar eerste thriller, De offerplaats, werd vertaald in twintig landen en werd bekroond met de Edgar Award 2008 voor het beste Amerikaanse debuut.


The Book Ravenzwart
The Author Ann Cleeves
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2011-08-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044961683
Language English, Spanish, And French

READING: Op een koude januariochtend wordt in de sneeuw die Shetland bedekt het lichaam gevonden van Catherine Ross. Het zeventienjarige meisje is gewurgd met een sjaal. Boven het lichaam cirkelt een grote groep raven. Inspecteur Jimmy Perez ondervraagt als eerste Magnus Tait, de laatste die Catherine in leven heeft gezien. De plaatselijke bevolking brengt de verdachte ook in verband met de verdwijning van de elfjarige Catriona Bruce, een aantal jaren geleden. Voor de bewoners van Shetland is Magnus de gedoodverfde moordenaar. Maar Perez twijfelt. Is deze eenzame, tragische figuur wel tot moord in staat?


The Book De andere zoon
The Author Jodi Picoult
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2011-04-18
Genre Fiction
Pages 512
ISBN 9789044332179
Language English, Spanish, And French

READING: Jacob Hunt is een tiener met het syndroom van Asperger die geobsedeerd is door forensisch onderzoek. Dankzij zijn politiescanner verschijnt hij steevast op de plaats van het misdrijf en zegt dan tegen de agenten wat ze moeten doen en meestal heeft hij gelijk. Wanneer het stadje wordt opgeschrikt door een afschuwelijke moord, wil de politie Jacob enkele vragen stellen. De symptomen van Asperger wegkijken, zenuwtrekjes en een vlakke stem wijzen voor de politie op Jacobs schuld. Voor zijn moeder Emma is het de zoveelste bevestiging van het onbegrip waar haar gezin al zo vaak mee is geconfronteerd. Voor zijn broer Theo is het alweer een teken dat er niets normaal is vanwege Jacob. Maar is Jacob schuldig aan moord?


The Book Het vierde offer
The Author Håkan Nesser
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2012-03-08
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044524840
Language English, Spanish, And French

READING: Vanaf zijn vakantieadres reist commissaris Van Veeteren naar de kustplaats Kaalbringen om een link tussen twee moorden te onderzoeken. In het bos is het lichaam van makelaar Ernst Simmel aangetroffen. Hij is onthoofd met een vlijmscherpe bijl. Enkele maanden eerder werd het onthoofde lichaam van junkie en ex-gevangene Heinz Eggers gevonden. Als Van Veeteren in Kaalbringen aan het werk is, valt er een derde slachtoffer, de jonge arts Maurice Rühme. Curieus detail: de dader – inmiddels bijgenaamd De Hakker – heeft het moordwapen achtergelaten. Van Veeteren en zijn assistente Beate Moerk vragen zich af of de dader nu klaar is met zijn karwei. Als Beate Moerk ontdekt wat de drie dode mannen gemeen hebben, verdwijnt ze spoorloos.


The Book Graybar Hotel
The Author Curtis Dawkins
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-10-04
Genre Fiction
Pages 224
ISBN 9789048838707
Language English, Spanish, And French

READING: Dawkins duikt in de eigenaardigheden, verveling en wanhoop van langgestraften. Tegen de verwachtingen in komt echter geen beeld van tomeloze bruutheid en geweld naar voren, maar eerder een genuanceerde exploratie van mannen die hun best doen hun geest actief te houden in bijna onmogelijke omstandigheden. Dawkins' verhalen zijn grappig en triest, en staan vol wonderlijke details, zoals het ruilsysteem dat is gebaseerd op tatoeages die zijn gezet met kalligrafeerinkt, zelfgemaakte speelkaarten en sigaretten, een enkele paardenbloem die van de luchtplaats naar binnen is gesmokkeld, snoep bereid van poedermelk, water, suiker en hete saus, verhit in de magnetron en daarna gerold tot glazige balletjes. Hij zet genuanceerde personages neer voor wie je, met al hun duidelijke tekortkomingen, sympathie voelt en die meteen tot leven komen. Graybar Hotel is een krachtige verzameling verhalen die een stem geeft aan misschien wel de meest veronachtzaamde leden van onze samenleving.


The Book Fight club
The Author Chuck Palahniuk
The Publisher
Release Date2007
Genre
Pages 221
ISBN 904451007X
Language English, Spanish, And French

READING: Een gedesillusioneerde dertiger reageert zijn frustraties af in geheime vechtclubs, maar zijn hang naar geweld escaleert dramatisch.


The Book The Armand Gamache Series
The Author Louise Penny
The Publisher Minotaur Books
Release Date2017-10-10
Genre Fiction
Pages 4384
ISBN 9781250186966
Language English, Spanish, And French

READING: #1 New York Times and Globe and Mail bestselling author Louise Penny's beloved Chief Inspector Gamache mystery novels have received critical acclaim, won numerous awards, and have enthralled millions of readers. Featuring Chief Inspector of Homicide Armand Gamache of the Sûreté du Québec, these extraordinary novels are here together for the first time in a fabulous ebook bundle. Still Life Gamache and his team are called to the scene of a suspicious death in Three Pines. The locals are certain it's a tragic hunting accident, but Gamache smells something foul this Thanksgiving season. A Fatal Grace When CC de Poitiers is found dead the day after Christmas, electrocuted in the middle of a curling match, Gamache digs beneath the surface to find where the real secrets are buried. But it seems he has enemies of his own, and with the coming of the winter winds, something far more chilling is in store. The Cruelest Month A group of Three Pines villagers celebrate Easter with a séance at the Old Hadley House, hoping to rid the town of its evil-until one of their party dies of fright. Was it a natural death, or murder? As Gamache investigates, he will face his own ghosts as well as those residing in this seemingly idyllic town. A Rule Against Murder Gamache and his wife are celebrating their anniversary at the luxurious, isolated Manoir Bellechasse. When a dead body turns up in the midst of a family reunion, Gamache learns that the lodge is a place where visitors come to escape their past, until that past catches up with them. The Brutal Telling A stranger is found murdered in Olivier's Bistro in Three Pines, and Gamache is dismayed to find Olivier's story full of holes. Gamache follows a trail of clues into the woods and across the continent before returning to Three Pines to confront the truth and the final, brutal telling. Bury Your Dead It's Winter Carnival in Quebec City, when Gamache is called to investigate a dead body at the Literary and Historical Society. Meanwhile, Gamache is receiving disquieting letters from Three Pines. A Trick of the Light When Three Pines artist Clara Morrow's former friend is found dead in her garden, Gamache finds the art world is one of shading and nuance, shadow and light. Even when facts are slowly exposed, it is no longer clear to Gamache and his team if what they've found is the truth, or simply a trick of the light. The Beautiful Mystery Outsiders are ever admitted to the monastery of Saint-Gilbert-Entre-les-Loups, where the monks are world-famous for their glorious chants. But when the renowned choir director is murdered, the lock is drawn back to admit Chief Inspector Gamache. How the Light Gets In As Christmas approaches, Gamache travels to Three Pines as a favor to the bookshop owner Myrna Landers, whose friend has gone missing. With mounting crises in his own homicide department, Gamache finds himself not only investigating a murder, but also seeking refuge for himself and his still-loyal colleagues--if such a refuge exists. The Long Way Home Happily retired in Three Pines, Gamache has finally found peace. But when Clara Morrow's artist husband, Peter, fails to show up as promised on the first anniversary of their separation, Gamache agrees to join her on a journey far from Three Pines in search of him. The Nature of the Beast When a boy prone to tall tales disappears from Three Pines, the villagers are faced with the possibility that one of his stories might have been true. So begins a frantic search for the boy and the truth, sending Gamache deep in the forest and setting off a sequence of events leading to murder, an old crime, and a betrayal. A monster once visited Three Pines, and put down deep roots. Now it is back. A Great Reckoning When an intricate old map, which was given to Armand Gamache on the first day if his new job, is found stuffed into the walls of the bistro in Three Pines, it at first seems no more than a curiosity. But the closer the villagers look, the stranger it becomes. The map leads Gamache to four young cadets in the Sûreté academy, and a dead professor. And, with the body, a copy of the old, odd map. The focus of the investigation soon turns to Gamache himself and his mysterious relationship with Amelia, one of the cadets. For both Amelia Choquet and Armand Gamache, the time has come for a great reckoning.


The Book Thuis in Mitford
The Author Jan Karon
The Publisher Voorhoeve
Release Date2016-10-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789029725927
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Thuis in Mitford’ van Jan Karon is het eerste deel en draait om het stadje Mitford, zo'n pittoresk plaatsje waar iedereen van droomt. De buren zijn vriendelijk, verloren dingen worden altijd teruggevonden, en zieke mensen worden onvermijdelijk beter. Het is prachtig gelegen en ademt een weldadige rust. Maar juist wanneer de plaatselijke dominee, Father Tim, bedenkt dat zijn leven nodig aan verandering toe is, wordt hij volledig uit balans gebracht. Hij wordt door allerlei vreemde gebeurtenissen overvallen. Een grote zwerfhond volgt hem op weg naar huis en laat zich niet wegsturen. Een lastig jongetje wordt plotseling aan zijn zorg toevertrouwd. En zijn aantrekkelijke nieuwe buurvrouw vindt haar weg naar zijn voordeur, en brengt hem in verwarring.‘Er brandt nog licht" is het tweede deel en "De groene heuvels" is het derde deel van een serie over het stadje Mitford.


The Book Blauw licht
The Author Ann Cleeves
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2011-08-08
Genre Fiction
Pages 254
ISBN 9789044961881
Language English, Spanish, And French

READING: Inspecteur Jimmy Perez weet dat het lastig wordt als hij zijn verloofde aan zijn ouders op Fair Isle wil voorstellen, omdat in de hechte gemeenschap nieuwkomers argwanend in de gaten worden gehouden. Door de herfststorm die over de Shetlandeilanden raast, is het bijna onmogelijk om het eiland te betreden of te verlaten. Iedereen zit vast en de spanning tussen de bewoners en bezoekers loopt op. Als de mooie Angela, televisiepresentatrice en eigenaresse van de Fair Isle vogelobservatiepost, wordt vermoord reageren de eilandbewoners met angst en woede. Jimmy moet zonder hulp van het vasteland de zaak zo snel mogelijk proberen op te lossen. Dan gebeurt waar iedereen bang voor is: er wordt nog een moord gepleegd waardoor de druk voor Jimmy groter wordt. In het blauwe licht van de storm en het onweer volgt de verrassende en onthutsende ontknoping.


The Book Roerloos
The Author Joy Fielding
The Publisher Boekerij
Release Date2009-10-31
Genre Fiction
Pages 351
ISBN 9789047512806
Language English, Spanish, And French

READING: Casey Marshall is een succesvolle zakenvrouw. Dan wordt ze op een dag geschept door een auto. Ze breekt al haar botten en als ze wakker wordt in het ziekenhuis kan ze zich niet bewegen en kan ze niets zien. Volgens de artsen ligt Casey in coma. Niemand merkt dat ze alles om zich heen kan horen. De gesprekken van familie en vrienden aan haar bed worden steeds openhartiger. Casey ontdekt dat de politie bewijs heeft dat ze met opzet is aangereden. Dan staat de bestuurder van de auto ineens in haar bed


The Book De nieuwe tsaar
The Author Steven Lee Myers
The Publisher Prometheus
Release Date2015-11-02
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789035143852
Language English, Spanish, And French

READING: Steven Lee Myers volgde Vladimir Poetin van begin af aan op de voet als correspondent in Moskou voor The New York Times. In deze schitterende biografie (de eerste complete in de westerse wereld) ontrafelt Myers op heldere en evenwichtige wijze hoe Poetin het grootste land op aarde al vijftien jaar lang in zijn greep weet te houden, door zijn even meedogenloze als briljante manipulatie van de media, door het verdelen van macht, rijkdom en invloed over een kleine groep hondstrouwe jeugdvrienden uit St. Petersburg, door het genadeloos uitschakelen van elke vorm van oppositie, door terug te grijpen op de ideologie van het tsarenrijk en door de Russisch-orthodoxe kerk opnieuw tot steunpilaar van de staat te bombarderen. Poetin is in Rusland, ondanks alle massale protesten, mateloos populair, niet alleen onder bejaarden met nostalgie naar het communisme, maar juist ook onder jongeren. Na het bandeloze wildwestkapitalisme, de welig tierende misdaad en corruptie, de armoedeval en het internationale prestigeverlies die volgden op de ondergang van de Sovjet-Unie, wist Poetin in de ogen van veel Russen eindelijk orde op zaken te stellen. De nieuwe tsaar is een biografische tour de force. Myers ziet Poetin als een onberekenbare dictator met achtervolgingswaan die zich nauwelijks nog openstelt voor objectief advies en steeds meer in een isolement raakt. Dat hij onder andere in Zwitserland een privévermogen van naar schatting veertig miljard dollar heeft ondergebracht is in Rusland even geheim als de rest van zijn privéleven, waarover slechts bij toeval iets doordringt in de openbaarheid. De nieuwe tsaar leest als een spannende roman en is van groot belang voor iedereen die gefascineerd is door het verschijnsel Poetin en tevens voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van de wereld en de rol die het nieuwe brutale en agressieve Rusland daarin speelt. Steven Lee Myers schrijft al zesentwintig jaar voor The New York Times, waarvan zeven jaar als correspondent in Moskou. Hij woont in Washington. ‘De nieuwe tsaar is een adembenemende, rijk gedetailleerde biografie die op allesomvattende, bijna shakespeareaanse wijze verklaart waarom Poetin zich gedraagt zoals hij dat doet.’ Robert D. Kaplan ‘[...] even eerlijk als confronterend: Myers laat blijken zijn onderwerp door en door te kennen. [...] Een bijzonder krachtig portret van een angstaanjagend machtige autocraat.’ Kirkus Reviews


The Book Wiseguy
The Author Nicholas Pileggi
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2010-02-10
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789048805587
Language English, Spanish, And French

READING: 'Toen ik twaalf was, was mijn ambitie: gangster worden, een wiseguy. Het was beter een wiseguy te zijn dan de president van Amerika. Een wiseguy zijn betekende: de wereld bezitten.' - Henry Hill Wiseguy vertelt het fascinerende en gewelddadige verhaal van Henry Hill, een voormalig topgangster van de maffia. Op ontnuchterende wijze beschrijft Pileggi diens leven, een leven vol geweld, brasserijen, vrouwen en codes of honor. Henry Hill weet waar lijken begraven liggen, en onderging het getuigenbeschermingsprogramma om zijn eigen leven te redden. De maffia was niet blij met hetgeen Hill opbiechtte in Wiseguy: afpersing, brandstichting, gijzeling, moord en de overval op het John F. Kennedy Airport op 11 december 1978, waarbij Hill betrokken was, en die op dat moment het grootste geldbedrag buitgemaakt op Amerikaanse bodem opleverde: vijf miljoen dollar in cash en een miljoen in juwelen. Hill wordt nog altijd door de mob gezocht. Wiseguy werd door Martin Scorsese verfilmd als Goodfellas. Goodfellas werd voor zes oscars genomineerd (onder andere beste regie en beste scenario) maar alleen Joe Pesci won een oscar, voor beste bijrol. Goodfellas werd voor vijf Golden Globes genomineerd (maar won er geen een) en werd door de British Academy of Film and Television Arts met vijf prijzen bekroond.


The Book Een hard gelag
The Author Ellis Peters
The Publisher Boekerij
Release Date2013-05-17
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460236266
Language English, Spanish, And French

READING: Engeland de middeleeuwen. Broeder Cadfael, de nijvere monnik uit Shrewsbury, heeft tot taak de kruidentuin van het klooster te verzorgen. In zijn vrije tijd is hij amateurdetective. Er wordt dan ook vaak een beroep gedaan op zijn speurzin. De burgeroorlog kost nog dagelijks slachtoffers. Niet alleen eist hij zijn tol aan mensenlevens, ook behuizingen en gebouwen worden erdoor verwoest. Zo ook de naburige abdij van Hyde Meade. De kloosterlingen vluchten naar alle windstreken en zo gebeurt het dat een tweetal broeders zijn toevlucht zoekt in de abdij van Shrewsbury: broeder Humilis, ooit bijna getrouwd maar nu een devote kloosterling, en zijn zwijgzame compaan Fidelis.In Shrewsbury wordt Humilis door het lot geconfronteerd met zijn eenmalige liefde én met de man die nu naar haar hand dingt. Algauw wordt het lot noodlot, uitmondend in een regelrechte tragedie.


The Book Operatie Winterlong
The Author Mason Cross
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2017-08-17
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789024570232
Language English, Spanish, And French

READING: Operatie Winterlong van Mason Cross is het derde boek over manhunter Carter Blake. Voor de lezers van Lee Childs serie over Jack Reacher. Het is vijf jaar geleden dat Carter Blake de topgeheime operatie Winterlong van de regering verliet. Toentertijd sloten ze een deal: hij hield zijn mond over wat de regering uitspookte, en in ruil daarvoor zouden zij hem met rust laten. Maar als er een oud-collega vermoord wordt, weet Blake dat de deal van tafel is. Winterlong heeft zijn pijlen op Carter Blake gericht... Operatie Winterlong is de nieuwe must read thriller van Mason Cross. ‘Carter Blake is net zo’n gutmensch als Jack Reacher.’ Rolf Bos, de Volkskrant


The Book Private
The Author James Pattseron
The Publisher Cargo
Release Date2013-01-24
Genre Fiction
Pages 382
ISBN 9789023473794
Language English, Spanish, And French

READING: Wanneer zijn ex-vriendin dood wordt aangetroffen in zijn bed, is Jack Morgan direct de hoofdverdachte. Terwijl het politieonderzoek tegen hem loopt, krijgt Jacks detectivebureau Private de opdracht een grootschalige diefstal op te lossen en vraagt een charmante hotelmanager zijn hulp bij het onderzoek naar een reeks moorden in een luxehotel. Jack probeert zijn eigen onschuld te bewijzen, maar zijn bureau wordt zo onder druk gezet dat een van zijn belangrijkste collegas Private wil verlaten. Jack beseft dat iemand uit is op zijn ondergang, en op het einde van Private.


The Book De logeerkamer
The Author Helen Garner
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2009-10-31
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023449737
Language English, Spanish, And French

READING: Nicola vliegt van Sydney naar Melbourne om drie weken te logeren bij haar goede vriendin Helen. Maar dit is geen alledaags bezoek: Nicola heeft kanker in een vergevorderd stadium en is naar Melbourne afgereisd om een alternatieve behandeling te ondergaan. Helen heeft van begin af aan haar twijfels over deze behandeling en stelt zich sceptisch op, in tegenstelling tot Nicola, die ondanks haar ziekte vastbesloten is om haar leven ten volle te leiden. Helen bevindt zich hierdoor niet alleen in de rol van vriendin en verpleger, maar moet zich noodgedwongen ook opwerpen als Nicola s beschermengel en ijzige rechter. De logeerkamer is een roman over compassie en woede, waarin twee vrouwen zich proberen te verzoenen met een onafwendbaar lot. Bovendien is het een niet mis te verstane aanklacht tegen kwakzalverij en een warmhartige, soms verrassend humoristische en dan weer pijnlijk eerlijke bespiegeling over de vriendschap.