Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book A Rule Against Murder
The Author Louise Penny
The Publisher Hachette UK
Release Date2011-04-07
Genre Fiction
Pages 416
ISBN 9780748129652
Language English, Spanish, And French

READING: Previously published as The Murder Stone The acclaimed fourth novel in the bestselling Chief Inspector Gamache series, by international phenomenon and number one New York Times bestseller Louise Penny. It's the height of summer, and the wealthy Finney family have gathered at the Manoir Bellechasse to pay tribute to their late father. But as the temperature rises, old secrets and bitter rivalries begin to surface. When the heat wave boils over into a mighty storm, a dead body is left in its wake. Chief Inspector Gamache, a guest at the Bellechasse, finds himself with a building full of suspects. With the hotel locked down, the murderer is trapped. But a cornered predator is always the most dangerous of all... 'A cracking storyteller, who can create fascinating characters, a twisty plot and wonderful surprise endings' Ann Cleeves 'Impossible to put down' Globe and Mail


The Book Een schitterend mysterie
The Author Louise Penny
The Publisher Boekerij
Release Date2015-03-12
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460239076
Language English, Spanish, And French

READING: Er zijn nog nooit buitenstaanders toegelaten tot het klooster Saint-Gilbert-Entre-les-Loups. Diep in de wildernis van noord-Quebec leven ruim twintig broeders afgesloten van de wereld. Ze telen groenten, verzorgen kippen, maken chocolade. En ze zingen. Ironisch genoeg zijn de monniken ondanks hun stiltegelofte wereldberoemd geworden door hun glorieuze stemmen, met oeroude gezangen waarvan de hemelse uitwerking bekendstaat als “het schitterend mysterie”. Maar na de dood van de befaamde koorleider, wordt de massieve houten toegangspoort van het klooster ontsloten om toegang te verlenen aan hoofdinspecteur Armand Gamache en Jean-Guy Beauvoir. Zij ontdekken onrust achter de stilte, wanklanken in de ogenschijnlijke harmonie. Een van de broeders heeft een moord begaan. Om de moordenaar te vinden en de rust te herstellen, moet Armand eerst zicht krijgen op het hemelse, het menselijke en de kieren daartussenin.


The Book De Nergensman
The Author Gregg Hurwitz
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2017-05-30
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044976311
Language English, Spanish, And French

READING: Op jonge leeftijd trad Evan Smoak toe tot het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma van geheim agenten. Nu wordt hij de ‘Nergensman’ genoemd en helpt hij diegenen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Maar op een dag is het Evan zelf die hulp nodig heeft. Hij wordt in een hinderlaag gelokt, verdoofd en weggevoerd. Wanneer hij bijkomt, zit hij opgesloten in een kamer, zonder enig idee te hebben van waar hij is en wie hem gevangen heeft genomen. Om te weten te komen wat er is gebeurd, moet hij slimmer, sneller en sterker zijn dan zijn tegenstanders.


The Book 12 regels voor het leven
The Author Jordan B. Peterson
The Publisher Prometheus
Release Date2018-04-20
Genre Philosophy
Pages
ISBN 9789044637816
Language English, Spanish, And French

READING: Wat moet íedereen in de moderne wereld weten? Om antwoord te geven op deze moeilijkste vraag der vragen combineert de gerenommeerde psycholoog Jordan B. Peterson de zwaarbevochten waarheden van oude tradities met verbluffende ontdekkingen van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek. Op humoristische, verrassende en informatieve wijze vertelt Jordan Peterson ons waarom kinderen die aan het skateboarden zijn met rust gelaten moeten worden, welk verschrikkelijk noodlot mensen die te snel oordelen te wachten staat, en waarom je altijd een kat moet aaien als je er een tegenkomt. Peterson legt grote verbanden en distilleert daarbij uit alle kennis van de wereld 12 praktische en fundamentele leefregels. In 12 regels voor het leven maakt Jordan Peterson korte metten met de moderne clichés van wetenschap, geloof en de menselijke natuur, en tegelijkertijd transformeert en verrijkt hij de denkwijze van zijn lezers. Dr. Jordan B. Peterson (1962) is psycholoog, cultuurcriticus en hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Toronto. Zijn wetenschappelijke artikelen hebben de moderne kijk op persoonlijkheid en creativiteit voorgoed veranderd. Peterson heeft honderdduizenden volgers op social media en zijn YouTube-clips zijn meer dan 27 miljoen keer bekeken. 'Peterson is vandaag de dag de invloedrijkste intellectueel van de westerse wereld. Voor miljoenen jonge mannen blijkt de methode-Peterson het perfecte tegengif voor de mengeling van knuffelen en beschuldigen waarin ze zijn grootgebracht.' - DAVID BROOKS, THE NEW YORK TIMES 'Hoewel ik in veel opzichten met Peterson van mening verschil, ben ik het hartgrondig eens met zijn nadruk op het zorgvuldig, zonder vooroordelen bekijken van grote maatschappelijke en persoonlijke kwesties om daar rationele, weloverwogen oplossingen voor te vinden. Dit boek staat er vol mee.' - LOUISE O. FRESCO 'Peterson stapt als een magiër door de ideeëngeschiedenis van het Westen, en hij maakt alles urgent, en stralend. Ja, er zijn regels voor het leven, met moeite gedistilleerd in de wildernis van het bestaan, gevoed met klassieke waarden en inzichten die de tand des tijds doorstaan, als wij volharden. Peterson is momenteel de belangrijkste "praktische" intellectueel.' - LEON DE WINTER 'Peterson is een genie op vele vlakken. 12 regels voor het leven is een groot, controversieel, ontnuchterend boek.' - THE TIMES 'Peterson is geen gebrek aan empathie te verwijten. Hij is als een vaderfiguur.' - TROUW


The Book The Chief Inspector Gamache Series
The Author Louise Penny
The Publisher Minotaur Books
Release Date2015-04-07
Genre Fiction
Pages 1104
ISBN 9781466888449
Language English, Spanish, And French

READING: #1 New York Times and Globe and Mail bestselling author Louse Penny's beloved Chief Inspector Armand Gamache mystery novels have received critical acclaim, won numerous awards, and have enthralled millions of readers. Featuring Chief Inspector of Homicide Armand Gamache of the Sûreté du Québec, these extraordinary novels are here together for the first time in a fabulous ebook bundles. A Rule Against Murder Chief Inspector Gamache and his wife are celebrating their anniversary at the luxurious, isolated Manoir Bellechasse. But when a dead body turns up in the midst of a family reunion, Gamache learns that the lodge is a place where visitors come to escape their past, until that past catches up with them. The Brutal Telling A stranger is found murdered in Olivier's Bistro in Three Pines, and Chief Inspector Gamache is dismayed to find Olivier's story full of holes. Gamache follows a trail of clues into the woods and across the continent before returning to Three Pines to confront the truth and the final, brutal telling. Bury Your Dead It's Winter Carnival in Quebec City, when Chief Inspector Gamache is called to investigate a dead body at the Literary and Historical Society. Meanwhile, Gamache is receiving disquieting letters from Three Pines, and as past and present collide, he must relive a terrible event from his own past before he can begin to bury his dead.


The Book Een van ons liegt
The Author Karen McManus
The Publisher Van Goor
Release Date2017-05-31
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789000352975
Language English, Spanish, And French

READING: Een van ons liegt van Karen McManus Vier studenten, vier geheimen, één moord De zeventienjarige Simon Kelleher heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld. Hij kondigt groots aan dat hij sappige nieuwe verhalen over vier populaire medescholieren gaat onthullen. Maar dan sterft hij onverwacht voor hun neus. Bronwyn, Cooper, Addy en Nate - het brein, de atleet, de prinses en de crimineel van de school - zijn het onderwerp van Simons roddels en veranderen in verdachten zodra bekend wordt dat zijn dood geen ongeluk was. Wie is er te vertrouwen? Wie van hen is schuldig? Ieder van hen heeft iets te verberen. Ieder van hen zou het gedaan kunnen hebben, om te voorkomen dat de roddels op de app onthuld zouden worden. En een van hen liegt.


The Book De andere zoon
The Author Jodi Picoult
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2011-04-18
Genre Fiction
Pages 512
ISBN 9789044332179
Language English, Spanish, And French

READING: Jacob Hunt is een tiener met het syndroom van Asperger die geobsedeerd is door forensisch onderzoek. Dankzij zijn politiescanner verschijnt hij steevast op de plaats van het misdrijf en zegt dan tegen de agenten wat ze moeten doen en meestal heeft hij gelijk. Wanneer het stadje wordt opgeschrikt door een afschuwelijke moord, wil de politie Jacob enkele vragen stellen. De symptomen van Asperger wegkijken, zenuwtrekjes en een vlakke stem wijzen voor de politie op Jacobs schuld. Voor zijn moeder Emma is het de zoveelste bevestiging van het onbegrip waar haar gezin al zo vaak mee is geconfronteerd. Voor zijn broer Theo is het alweer een teken dat er niets normaal is vanwege Jacob. Maar is Jacob schuldig aan moord?


The Book De laatste afspraak
The Author Tana French
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2011-05-17
Genre Fiction
Pages 432
ISBN 9789021804620
Language English, Spanish, And French

READING: Als Frank hoort dat de koffer van Rosie Daley is gevonden, staat zijn wereld stil. Twintig jaar geleden zouden Rosie en hij samen weglopen om in Londen een nieuw leven te beginnen, maar op het afgesproken tijdstip kwam ze niet opdagen. Was ze alleen vertrokken? Had ze een ander? Hij is er nooit achter gekomen. Frank keert terug naar de arbeidersbuurt in Dublin waar ze destijds woonden, en waar zijn in zijn ogen nog altijd even verschrikkelijke ouders, broers en zussen en Rosies familie nog steeds wonen. Kort daarop wordt Rosies lijk gevonden. In de maanden die volgen komt Frank ontstellende dingen te weten over zijn familie, wat er destijds gebeurd is, en uiteindelijk over zichzelf. Er ontrolt zich een familiedrama vol ellende waarbij iedereen betrokken lijkt te zijn.


The Book Het dodenspoor
The Author Sara Blædel
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2014-05-15
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044529661
Language English, Spanish, And French

READING: Rechercheur Louise Rick is op zoek naar een verdwenen vijftienjarige jongen. Het onderzoek brengt haar terug naar Hvalsø, het dorp waar haar geliefde jaren geleden onder verdachte omstandigheden overleed. Louise grijpt deze mogelijkheid met beide handen aan en combineert de zoektocht naar de jongen met een zoektocht naar de waarheid: wat is er destijds echt gebeurd?


The Book Het proces tegen Hitler
The Author David King
The Publisher Prometheus
Release Date2017-10-17
Genre History
Pages
ISBN 9789035145115
Language English, Spanish, And French

READING: Februari 1924: de leider van een kleine politieke partij staat terecht voor hoogverraad. Adolf Hitler is op dat moment een volkomen onbekende. Tijdens de rechtszaak zal dat echter snel veranderen. De reden voor het proces is de beruchte Bierkellerputsch in november 1923, tijdens het hoogtepunt van de hyperinflatie in Duitsland. Door middel van een staatsgreep probeert Hitler samen met oorlogsheld generaal Ludendorff en een klein groepje volgelingen de zittende Weimarregering af te zetten. De coup mislukt, en Hitler wordt veroordeeld tot vijf jaar cel - waarvan hij nog geen jaar hoeft uit te zitten, en waarin hij Mein Kampf schrijft. Deze rijk geïllustreerde vertelling laat door middel van nooit eerder gepubliceerde bronnen zien hoe Adolf Hitler tijdens het proces veranderde van een onbekende idealist in een demagoog, die de rechtszaak gebruikte om publiciteit te vergaren voor nazipropaganda. Het geeft een unieke kijk in de groeiende aantrekkingskracht van Hitler en zijn vermogen om, dan al, gebruik te maken van de massamedia. Wat begon als een eenvoudige strafzaak, eindigt in de eerste stappen van een dictator op een bloedig en afschuwelijk pad. David King brengt die dubieuze zegetocht op een scherpe en spannende manier tot leven. David King (1970) studeerde in Cambridge en doceerde Europese geschiedenis aan de University van Kentucky. Hij heeft al verschillende New York Times-bestsellers op zijn naam staan. 'Perfect onderzocht en aangrijpend geschreven, en het slaagt erin om de overweldigende, chaotische aard van de gebeurtenis tot leven te brengen.' Roger Moorhouse, The Times 'Het biedt een verrassende inzicht in aspecten van Hitler en het nazisme die tot nu toe onderbelicht zijn gebleven.' Nigel Jones, The Spectator 'Dit is het definitieve boek over het Hitler-proces in het Engels, Duits of welke taal dan ook.' Peter Ross Range, auteur van 1924. Het kanteljaar van Hitler 'Prikkelend. (...) Het proces tegen Hitler toont dé manier waarop een vastberaden demagoog een nederlaag kan omzetten in een overwinning. Het is ook een verontrustend portret van een ontwikkeld land dat zich te gronde richt.' Frederick Taylor, The Wall Street Journal


The Book De slaapster en de spintol
The Author Neil Gaiman
The Publisher
Release Date2017-09-25
Genre
Pages 72
ISBN 9463490108
Language English, Spanish, And French

READING: Een koningin gaat met drie dwergen op pad naar het buurland, om een prinses te redden die al honderd jaar slaapt. Met paginagrote illustraties in zwart-wit en goud. Vanaf ca. 13 jaar.


The Book Tussen de regels
The Author Donna Leon
The Publisher Cargo
Release Date2015-03-18
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023491163
Language English, Spanish, And French

READING: Donna Leon weet als geen ander in haar serie rond commissario Brunetti haar licht te laten schijnen op het kwaad in al zijn gedaanten, waarbij de stad Venetië altijd een hoofdrol speelt. Leons persoonlijke liefde voor muziek en literatuur komt tot uiting in de gesprekken aan tafel bij Brunetti, maar heeft in dit boek een nog veel grotere rol toebedeeld gekregen. Commissario Guido Brunetti ontvangt een vreemd telefoontje van de directeur van de Venetiaanse bibliotheek; er zijn kostbare paginas gestolen uit enkele zeldzame boeken. Alle sporen leiden naar een Amerikaanse professor die onderzoek deed naar de werken. Maar de man is vertrokken en blijkt onvindbaar.


The Book De zomer aan het meer
The Author Erica James
The Publisher De Fontein Romans & Spanning
Release Date2014-04-15
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789032514709
Language English, Spanish, And French

READING: Het begon allemaal met een uitnodiging voor een bruiloft. Als Floriana niet net de uitnodiging had gekregen waarin de liefde van haar leven aankondigde te gaan trouwen, dan had ze wellicht die auto niet over het hoofd gezien. Als ze die auto niet over het hoofd had gezien, dan hadden twee volslagen vreemden nooit haar hand vast hoeven houden (Esmé, gepensioneerd bibliothecaresse) en de ambulance hoeven bellen (Adam, projectontwikkelaar). Als ze Esmé en Adam niet had leren kennen, dan had ze nooit de moed op kunnen brengen om naar die bruiloft in Italië te gaan. En als Esmé niet haar nieuwe vrienden had willen helpen, dan was ze nooit teruggekeerd naar de plek waar ze zestig jaar geleden haar eerste liefde ontmoette. Ze heeft altijd willen weten wat er is gebeurd met de man die haar hart veroverde, en nu is het tijd om eindelijk dat hoofdstuk van haar leven af te sluiten. Aan het Comomeer in Italië ontdekken Floriana, Adam en Esmé dat je je verleden los moet kunnen laten om je toekomst te omarmen. Erica James heeft al veel bestsellers op haar naam staan en wordt geprezen om haar meeslepende romans, waaronder `Een nieuw begin en `Kind van haar vader . Er zijn al meer dan 270.000 van haar boeken verkocht in Nederland en België. Ze schrijft over echte mensen in herkenbare situaties en dat heeft haar een grote groep fans opgeleverd.


The Book Blauw licht
The Author Ann Cleeves
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2011-08-08
Genre Fiction
Pages 254
ISBN 9789044961881
Language English, Spanish, And French

READING: Inspecteur Jimmy Perez weet dat het lastig wordt als hij zijn verloofde aan zijn ouders op Fair Isle wil voorstellen, omdat in de hechte gemeenschap nieuwkomers argwanend in de gaten worden gehouden. Door de herfststorm die over de Shetlandeilanden raast, is het bijna onmogelijk om het eiland te betreden of te verlaten. Iedereen zit vast en de spanning tussen de bewoners en bezoekers loopt op. Als de mooie Angela, televisiepresentatrice en eigenaresse van de Fair Isle vogelobservatiepost, wordt vermoord reageren de eilandbewoners met angst en woede. Jimmy moet zonder hulp van het vasteland de zaak zo snel mogelijk proberen op te lossen. Dan gebeurt waar iedereen bang voor is: er wordt nog een moord gepleegd waardoor de druk voor Jimmy groter wordt. In het blauwe licht van de storm en het onweer volgt de verrassende en onthutsende ontknoping.


The Book Thuis in Mitford
The Author Jan Karon
The Publisher Voorhoeve
Release Date2016-10-19
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789029725927
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Thuis in Mitford’ van Jan Karon is het eerste deel en draait om het stadje Mitford, zo'n pittoresk plaatsje waar iedereen van droomt. De buren zijn vriendelijk, verloren dingen worden altijd teruggevonden, en zieke mensen worden onvermijdelijk beter. Het is prachtig gelegen en ademt een weldadige rust. Maar juist wanneer de plaatselijke dominee, Father Tim, bedenkt dat zijn leven nodig aan verandering toe is, wordt hij volledig uit balans gebracht. Hij wordt door allerlei vreemde gebeurtenissen overvallen. Een grote zwerfhond volgt hem op weg naar huis en laat zich niet wegsturen. Een lastig jongetje wordt plotseling aan zijn zorg toevertrouwd. En zijn aantrekkelijke nieuwe buurvrouw vindt haar weg naar zijn voordeur, en brengt hem in verwarring.‘Er brandt nog licht" is het tweede deel en "De groene heuvels" is het derde deel van een serie over het stadje Mitford.


The Book Plaats voor geluk
The Author Nora Roberts
The Publisher HarperCollins
Release Date2016-11-22
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402752175
Language English, Spanish, And French

READING: B.J. is dol op het ouderwetse hotel in Vermont waar ze al vier jaar lang de scepter zwaait. Het prachtige uitzicht, de liefdevol verzamelde antieke meubels, het personeel dat voelt als familie... Ze is ervan overtuigd dat juist het ouderwetse element het tot zo'n succes maakt. Wat haar betreft, blijft alles dan ook zoals het is. Helaas lijkt Taylor Reynolds, de nieuwe eigenaar, daar anders over te denken. Hoe kan ze hem laten inzien dat ze gelijk heeft?


The Book Duisternis
The Author Gillian Flynn
The Publisher Boekerij
Release Date2012-07-24
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460922015
Language English, Spanish, And French

READING: Libby Day was zeven toen haar moeder en twee zusjes werden vermoord. Libby wist het huis te ontvluchten, de ijskoude januarinacht in. Ze overleefde en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de slachtpartij.Vijfentwintig jaar later is een genootschap ervan overtuigd dat Ben niet de moordenaar is. Ze vragen Libby om details, bewijzen waarvan ze hopen dat die Ben zullen vrijpleiten. Stukje bij beetje komt de onvoorstelbare waarheid uit...


The Book The Armand Gamache Series
The Author Louise Penny
The Publisher Minotaur Books
Release Date2017-10-10
Genre Fiction
Pages 4384
ISBN 9781250186966
Language English, Spanish, And French

READING: #1 New York Times and Globe and Mail bestselling author Louise Penny's beloved Chief Inspector Gamache mystery novels have received critical acclaim, won numerous awards, and have enthralled millions of readers. Featuring Chief Inspector of Homicide Armand Gamache of the Sûreté du Québec, these extraordinary novels are here together for the first time in a fabulous ebook bundle. Still Life Gamache and his team are called to the scene of a suspicious death in Three Pines. The locals are certain it's a tragic hunting accident, but Gamache smells something foul this Thanksgiving season. A Fatal Grace When CC de Poitiers is found dead the day after Christmas, electrocuted in the middle of a curling match, Gamache digs beneath the surface to find where the real secrets are buried. But it seems he has enemies of his own, and with the coming of the winter winds, something far more chilling is in store. The Cruelest Month A group of Three Pines villagers celebrate Easter with a séance at the Old Hadley House, hoping to rid the town of its evil-until one of their party dies of fright. Was it a natural death, or murder? As Gamache investigates, he will face his own ghosts as well as those residing in this seemingly idyllic town. A Rule Against Murder Gamache and his wife are celebrating their anniversary at the luxurious, isolated Manoir Bellechasse. When a dead body turns up in the midst of a family reunion, Gamache learns that the lodge is a place where visitors come to escape their past, until that past catches up with them. The Brutal Telling A stranger is found murdered in Olivier's Bistro in Three Pines, and Gamache is dismayed to find Olivier's story full of holes. Gamache follows a trail of clues into the woods and across the continent before returning to Three Pines to confront the truth and the final, brutal telling. Bury Your Dead It's Winter Carnival in Quebec City, when Gamache is called to investigate a dead body at the Literary and Historical Society. Meanwhile, Gamache is receiving disquieting letters from Three Pines. A Trick of the Light When Three Pines artist Clara Morrow's former friend is found dead in her garden, Gamache finds the art world is one of shading and nuance, shadow and light. Even when facts are slowly exposed, it is no longer clear to Gamache and his team if what they've found is the truth, or simply a trick of the light. The Beautiful Mystery Outsiders are ever admitted to the monastery of Saint-Gilbert-Entre-les-Loups, where the monks are world-famous for their glorious chants. But when the renowned choir director is murdered, the lock is drawn back to admit Chief Inspector Gamache. How the Light Gets In As Christmas approaches, Gamache travels to Three Pines as a favor to the bookshop owner Myrna Landers, whose friend has gone missing. With mounting crises in his own homicide department, Gamache finds himself not only investigating a murder, but also seeking refuge for himself and his still-loyal colleagues--if such a refuge exists. The Long Way Home Happily retired in Three Pines, Gamache has finally found peace. But when Clara Morrow's artist husband, Peter, fails to show up as promised on the first anniversary of their separation, Gamache agrees to join her on a journey far from Three Pines in search of him. The Nature of the Beast When a boy prone to tall tales disappears from Three Pines, the villagers are faced with the possibility that one of his stories might have been true. So begins a frantic search for the boy and the truth, sending Gamache deep in the forest and setting off a sequence of events leading to murder, an old crime, and a betrayal. A monster once visited Three Pines, and put down deep roots. Now it is back. A Great Reckoning When an intricate old map, which was given to Armand Gamache on the first day if his new job, is found stuffed into the walls of the bistro in Three Pines, it at first seems no more than a curiosity. But the closer the villagers look, the stranger it becomes. The map leads Gamache to four young cadets in the Sûreté academy, and a dead professor. And, with the body, a copy of the old, odd map. The focus of the investigation soon turns to Gamache himself and his mysterious relationship with Amelia, one of the cadets. For both Amelia Choquet and Armand Gamache, the time has come for a great reckoning.


The Book Een hard gelag
The Author Ellis Peters
The Publisher Boekerij
Release Date2013-05-17
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789460236266
Language English, Spanish, And French

READING: Engeland de middeleeuwen. Broeder Cadfael, de nijvere monnik uit Shrewsbury, heeft tot taak de kruidentuin van het klooster te verzorgen. In zijn vrije tijd is hij amateurdetective. Er wordt dan ook vaak een beroep gedaan op zijn speurzin. De burgeroorlog kost nog dagelijks slachtoffers. Niet alleen eist hij zijn tol aan mensenlevens, ook behuizingen en gebouwen worden erdoor verwoest. Zo ook de naburige abdij van Hyde Meade. De kloosterlingen vluchten naar alle windstreken en zo gebeurt het dat een tweetal broeders zijn toevlucht zoekt in de abdij van Shrewsbury: broeder Humilis, ooit bijna getrouwd maar nu een devote kloosterling, en zijn zwijgzame compaan Fidelis.In Shrewsbury wordt Humilis door het lot geconfronteerd met zijn eenmalige liefde én met de man die nu naar haar hand dingt. Algauw wordt het lot noodlot, uitmondend in een regelrechte tragedie.


The Book Wiseguy
The Author Nicholas Pileggi
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2010-02-10
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789048805587
Language English, Spanish, And French

READING: 'Toen ik twaalf was, was mijn ambitie: gangster worden, een wiseguy. Het was beter een wiseguy te zijn dan de president van Amerika. Een wiseguy zijn betekende: de wereld bezitten.' - Henry Hill Wiseguy vertelt het fascinerende en gewelddadige verhaal van Henry Hill, een voormalig topgangster van de maffia. Op ontnuchterende wijze beschrijft Pileggi diens leven, een leven vol geweld, brasserijen, vrouwen en codes of honor. Henry Hill weet waar lijken begraven liggen, en onderging het getuigenbeschermingsprogramma om zijn eigen leven te redden. De maffia was niet blij met hetgeen Hill opbiechtte in Wiseguy: afpersing, brandstichting, gijzeling, moord en de overval op het John F. Kennedy Airport op 11 december 1978, waarbij Hill betrokken was, en die op dat moment het grootste geldbedrag buitgemaakt op Amerikaanse bodem opleverde: vijf miljoen dollar in cash en een miljoen in juwelen. Hill wordt nog altijd door de mob gezocht. Wiseguy werd door Martin Scorsese verfilmd als Goodfellas. Goodfellas werd voor zes oscars genomineerd (onder andere beste regie en beste scenario) maar alleen Joe Pesci won een oscar, voor beste bijrol. Goodfellas werd voor vijf Golden Globes genomineerd (maar won er geen een) en werd door de British Academy of Film and Television Arts met vijf prijzen bekroond.