Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book A Long Way Gone
The Author Ishmael Beah
The Publisher Sarah Crichton Books
Release Date2007-04-01
Genre History
Pages 240
ISBN 0374706522
Language English, Spanish, And French

READING: My new friends have begun to suspect I haven't told them the full story of my life. "Why did you leave Sierra Leone?" "Because there is a war." "You mean, you saw people running around with guns and shooting each other?" "Yes, all the time." "Cool." I smile a little. "You should tell us about it sometime." "Yes, sometime." This is how wars are fought now: by children, hopped-up on drugs and wielding AK-47s. Children have become soldiers of choice. In the more than fifty conflicts going on worldwide, it is estimated that there are some 300,000 child soldiers. Ishmael Beah used to be one of them. What is war like through the eyes of a child soldier? How does one become a killer? How does one stop? Child soldiers have been profiled by journalists, and novelists have struggled to imagine their lives. But until now, there has not been a first-person account from someone who came through this hell and survived. In A Long Way Gone, Beah, now twenty-five years old, tells a riveting story: how at the age of twelve, he fled attacking rebels and wandered a land rendered unrecognizable by violence. By thirteen, he'd been picked up by the government army, and Beah, at heart a gentle boy, found that he was capable of truly terrible acts. This is a rare and mesmerizing account, told with real literary force and heartbreaking honesty.


The Book Ver van huis
The Author Ishmael Beah
The Publisher
Release Date2009
Genre
Pages 301
ISBN 9021008084
Language English, Spanish, And French

READING: Een ex-kindsoldaat vertelt hoe hij op twaalfjarige leeftijd bij de burgeroorlog in Sierra Leone betrokken raakte, zijn familie verloor en later met succes meedeed aan een ontwapenings- en ontwenningsprogramma.


The Book Ver van huis druk 2
The Author Ishmael Beah
The Publisher
Release Date2007-09
Genre
Pages 301
ISBN 9021800047
Language English, Spanish, And French

READING: Een ex-kindsoldaat vertelt hoe hij op twaalfjarige leeftijd bij de burgeroorlog in Sierra Leone betrokken raakte, zijn familie verloor en later met succes meedeed aan een ontwapenings- en ontwenningsprogramma.


The Book A Long Way Gone Teacher s Guide
The Author Ishmael Beah
The Publisher Sarah Crichton Books
Release Date2007-11-01
Genre Biography & Autobiography
Pages 8
ISBN 0374950857
Language English, Spanish, And French
The Book Een geschiedenis van het moderne Itali
The Author Jaap van Osta
The Publisher Wereldbibliotheek
Release Date2016-09-14
Genre History
Pages
ISBN 9789028442351
Language English, Spanish, And French

READING: L'Italia è fatta. Restano a fare gli italiani. 'Italië is af. Nu moeten de Italianen nog gemaakt worden,' verzuchtte een van de grondleggers van het moderne Italië in 1861. In dat jaar werd de lappendeken van staten, staatjes en onafhankelijke steden verenigd in één staat: het koninkrijk Italië. Hoe profetisch die woorden ook waren, toch is er geen land in Europa waar de burgers zo weinig ophebben met de staat als Italië. Er is wel een staat met alle instituties die daarbij horen, maar de wetgeving wordt gemaakt naar de behoefte van politici, justitie is gepolitiseerd, de belastingmoraal is er laag en corruptie is wijdverbreid. In deze herziene en uitgebreide editie van zijn klassieker laat Jaap van Osta zien hoe dit gebrek aan burgerzin het gevolg is van de geschiedenis van het hedendaagse Italië, en welke invloed die heeft gehad op het huidige functioneren van het land. Hij begint zijn verhaal in 1760, wanneer de eerste serieuze pogingen worden ondernomen Italië te verenigen, en eindigt met de val van Berlusconi in 2011.


The Book Mijn lange weg naar huis
The Author Saroo Brierley
The Publisher Boekerij
Release Date2015-07-01
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789402304329
Language English, Spanish, And French

READING: Lion is de indrukwekkende verfilming van Mijn lange weg naar huis, met Nicole Kidman, Dev Patel (Slumdog Millionaire) en Rooney Mara in de hoofdrollen Op een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht. Zonder zijn familie en zonder te weten uit welk dorpje hij komt, zwerft hij wekenlang door de straten van de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Ook daar weten ze zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit. Als hij bijna dertig is, en de technologie zo veel verder is dan toen, gaat Saroo met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden... De pers over Mijn lange weg naar huis ‘Lees dit aangrijpende verhaal. Met zijn levendige herinneringen beheerst Saroo de kunst van het vertellen.’ The Weekly Review ‘Ik kon dit boek niet wegleggen. Saroos zoektocht, evenals de veerkracht van de mens, zal je laten huilen van vreugde.’ **** Manly Daily ‘Een feelgoodboek over een zeer bijzondere reis.’ Sun-Herald


The Book Wachten tot je gehoord wordt
The Author Amanda Knox
The Publisher Sijthoff
Release Date2013-05-03
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789021807744
Language English, Spanish, And French

READING: In november 2007 was Amanda Knox 20, en ze was net een paar weken eerder naar Perugia in Italië verhuisd om daar Italiaans te gaan studeren toen haar vriendin en huisgenote, de jonge Engelse studente Meredith Kercher, op wrede wijze werd vermoord. Het moordonderzoek haalde wereldwijd de voorpagina's en toen Amanda werd gearresteerd, zou ze het middelpunt worden van een mediahype. Jong en naïef als ze was, verdrietig om de verschrikkelijke dood van haar vriendin en met niet meer dan basiskennis van het Italiaans, werd ze aan zware verhoren onderworpen en had ze de grootst mogelijke moeite om de politie te verstaan en te zorgen dat ze zelf werd begrepen. Tijdens de rechtszaak die volgde werd ze het mikpunt van internationale kritiek en speculatie, en haar zaak werd op de voet gevolgd door de rioolpers. In 2009, na een zeer omstreden rechtszaak, werd ze ten onrechte veroordeeld voor de moord. In oktober 2011, nadat Amanda vier jaar in een Italiaanse gevangenis had doorgebracht en een langdurige beroepsprocedure had doorlopen, werd het vonnis vernietigd. Amanda vloog direct terug naar de Verenigde Staten. In Wachten tot je gehoord wordt vertelt Amanda Knox voor het eerst welke verschrikkingen ze werkelijk heeft moeten doorstaan. Op basis van de dagboeken die ze bijhield en de brieven die ze schreef gedurende haar gevangenschap, geeft Amanda vastberaden een zeer persoonlijk verslag van haar aangrijpende ervaringen, van de verslagenheid over de moord op haar vriendin tot de talloze fouten en misverstanden die tot haar arrestatie zouden leiden. Ze vertelt uitgebreid hoe het was om als twintigjarige in een vreemd land gevangen te worden gezet voor een misdaad die ze niet had begaan en om door de internationale media te worden afgeschilderd als een demon. Ze schetst wat het betekende voor haar familie en vrienden die steeds op en neer pendelden om te zorgen dat ze nooit lang alleen zou zijn. Ze beschrijft hoe haar relatie met de mensen die in haar onschuld geloofden sterker werd en hoe de kracht van haar familie haar door de zwaarste tijd van haar jonge leven heen heeft geholpen. Uit haar gloedvolle beschrijving van de uren direct na de rechtszaak en haar vlucht terug naar de Verenigde Staten blijkt hoe dankbaar Amanda is dat ze nu weer toekomstplannen kan maken. Wachten tot je gehoord wordt is een openhartig verslag van een nachtmerrie die werkelijkheid werd, de gerechtelijke dwaling die daarop volgde en de standvastigheid van alle betrokkenen, ook al leek alles tegen te zitten. Dat maakt het tot een autobiografie zoals er maar weinig zijn geschreven. Amanda Knox werd in 2009 in Perugia in Italië veroordeeld voor moord. In 2011 werd dat vonnis vernietigd en werd haar onschuld vastgesteld. In maart 2013 verwierp het Italiaanse Hof van Cassatie de vrijspraak en besloot dat het proces moet worden overgedaan. Knox woont nu in Seattle, de stad waar ze vandaan kwam, en studeert aan de schrijversvakschool.


The Book Zeven perfecte dagen
The Author Rosie Walsh
The Publisher Boekerij
Release Date2018-06-05
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402310009
Language English, Spanish, And French

READING: Zeven perfecte dagen. En toen verdween hij. Een liefdesverhaal met een geheim in het hart. Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij... Lezers op Goodreads over Zeven perfecte dagen 'Een verhaal dat je in het hart raakt.' 'Vol onverwachte gebeurtenissen, met warme personages.' 'Ik zat op het puntje van mijn stoel. Wat een aangrijpend boek!' 'Ik ga dit aan iedereen aanraden.' 'In twee dagen uitgelezen, ik kon niet stoppen!'


The Book Manhattan Beach
The Author Jennifer Egan
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2017-10-03
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789029514569
Language English, Spanish, And French

READING: Langverwachte nieuwe roman van Pulitzer Prize-winnares New York 1940. Op de marinebasis in Brooklyn wemelt het tijdens de oorlog van de vrouwelijke arbeiders met banen die voorheen niet voor hen waren weggelegd. Onder hen bevindt zich de achttienjarige Anna Kerrigan, dochter van een ondergrondse koerier die zijn gezin onverwachts in de steek liet. Na een zware duikopleiding waarbij ze veel moed en wilskracht toont, wordt Anna de eerste vrouwelijke marineduikster. Ze is vastbesloten het mysterie rond de verdwijning van haar vader op te lossen – ook al betekent dit dat zij zal moeten infiltreren in de maffiawereld van New York.


The Book Dog Man
The Author Dav Pilkey
The Publisher Condor
Release Date2018-07-17
Genre Comics & Graphic Novels
Pages
ISBN 9789492899248
Language English, Spanish, And French

READING: De bestseller uit Amerika van dit moment: Dog Man! Lees nu het eerste boek over deze blaffende boevenvanger – half hond, half agent en helemaal politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. Dog Man is een hilarische graphic novel vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen, vertaald door Tjibbe Veldkamp. Urenlang lees- en kijkplezier voor kinderen vanaf 7 jaar.


The Book Ik was een kindsoldaat druk 1
The Author China Keitetsi
The Publisher
Release Date2003
Genre
Pages 272
ISBN 9022533360
Language English, Spanish, And French

READING: Autobiografie van een jonge Ugandese vrouw, die als kind gedwongen werd dienst te nemen in Museveni's National Resistance Army.


The Book Opgeruimd
The Author Marie Kondo
The Publisher Lev.
Release Date2015-02-12
Genre Psychology
Pages
ISBN 9789044973457
Language English, Spanish, And French

READING: Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen je leven voorgoed kan veranderen! De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Met een wachtlijst van drie maanden is haar KonMari-methode voor opruimen, keuzes maken en organiseren een internationaal fenomeen. Ze helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.


The Book Wacky Aphorisms What the Web Says about a Long Way Gone
The Author John Kimber
The Publisher Lennex
Release Date2013-04
Genre
Pages 44
ISBN 551703490X
Language English, Spanish, And French

READING: In this book, we have hand-picked the most sophisticated, unanticipated, absorbing (if not at times crackpot!), original and musing book reviews of "A Long Way Gone: Memoirs of a Boy Soldier." Don't say we didn't warn you: these reviews are known to shock with their unconventionality or intimacy. Some may be startled by their biting sincerity; others may be spellbound by their unbridled flights of fantasy. Don't buy this book if: 1. You don't have nerves of steel. 2. You expect to get pregnant in the next five minutes. 3. You've heard it all.


The Book Radiance of Tomorrow
The Author Ishmael Beah
The Publisher Sarah Crichton Books
Release Date2014-01-07
Genre Fiction
Pages 256
ISBN 9780374709433
Language English, Spanish, And French

READING: A haunting, beautiful first novel by the bestselling author of A Long Way Gone When Ishmael Beah's A Long Way Gone was published in 2007, it soared to the top of bestseller lists, becoming an instant classic: a harrowing account of Sierra Leone's civil war and the fate of child soldiers that "everyone in the world should read" (The Washington Post). Now Beah, whom Dave Eggers has called "arguably the most read African writer in contemporary literature," has returned with his first novel, an affecting, tender parable about postwar life in Sierra Leone. At the center of Radiance of Tomorrow are Benjamin and Bockarie, two longtime friends who return to their hometown, Imperi, after the civil war. The village is in ruins, the ground covered in bones. As more villagers begin to come back, Benjamin and Bockarie try to forge a new community by taking up their former posts as teachers, but they're beset by obstacles: a scarcity of food; a rash of murders, thievery, rape, and retaliation; and the depredations of a foreign mining company intent on sullying the town's water supply and blocking its paths with electric wires. As Benjamin and Bockarie search for a way to restore order, they're forced to reckon with the uncertainty of their past and future alike. With the gentle lyricism of a dream and the moral clarity of a fable, Radiance of Tomorrow is a powerful novel about preserving what means the most to us, even in uncertain times. Named one of the Christian Science Monitor's best fiction books of 2014


The Book Testament van de jeugd
The Author Vera Brittain
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2016-09-14
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789023498964
Language English, Spanish, And French

READING: In 1914 is Vera Brittain twintig jaar oud. Ze staat op het punt te gaan studeren in Oxford als Engeland zijn troepen mobiliseert. Vier jaar later is haar leven, en dat van een hele generatie, voor altijd veranderd. Testament van de Jeugd is een van de beroemdste autobiografieën uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Vera Brittain werkte als verpleegster dicht bij het front in Frankrijk. Tijdens de oorlogsjaren ontfermde ze zich over ontelbaar veel zwaargewonde jonge mannen, maar verloor zelf haar broer en haar grote liefde. Dit bewogen en bijzondere leven beschrijft ze op passievolle en eerlijke wijze. Testament van de Jeugd was een regelrechte sensatie toen het in 1933 voor het eerst verscheen, en heeft ook vandaag nog niets aan kracht en betovering ingeboet.


The Book De rode piramide
The Author Rick Riordan
The Publisher Van Goor
Release Date2013-10-11
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789460237669
Language English, Spanish, And French

READING: Rick Riordan komt met een opwindende nieuwe serie: De avonturen van de familie Kane, waarin de lang verloren gewaande Egyptische goden weer tot leven komen! Van De rode piramide werden in de V.S. in de eerste week na verschijnen maar liefst 100.000 exemplaren verkocht.Nadat hun moeder stierf hebben Sadie en Carter elkaar nauwelijks meer gezien: Sadie woont bij hun grootouders, en Carter zwerft met hun vader, de beroemde Egyptoloog Julius Kane, over de wereld. Tot Kane zijn kinderen weer bijeenbrengt in Londen voor een experiment; een experiment dat gruwelijk misloopt. Kane wekt per ongeluk de afschrikwekkende Egyptische god Seth tot leven. Kane verdwijnt spoorloos en Sadie en Carter komen erachter dat nog meer Egyptische goden tot leven dreigen te komen. Kunnen zij het geheim van hun familie ontrafelen voor het te laat is?


The Book Long Way Gone
The Author Charles Martin
The Publisher Thomas Nelson
Release Date2016-10-04
Genre Fiction
Pages 320
ISBN 9780718084721
Language English, Spanish, And French

READING: USA TODAY bestseller from the author of The Mountain Between Us, now a major motion picture! “No matter where you go, no matter whether you succeed or fail, stand or fall, no gone is too far gone. You can always come home.” At the age of eighteen, musician and songwriter Cooper O’Connor took everything his father held dear and drove 1,200 miles from home to Nashville, his life riding on a six-string guitar and the bold wager that he had talent. But his wager soon proved foolish. Five years after losing everything, he falls in love with Daley Cross, an angelic voice in need of a song. But just as he realizes his love for Daley, Cooper faces a tragedy that threatens his life as well as his career. With nowhere else to go, he returns home to the remote Colorado mountains, searching for answers about his father and his faith. When Daley shows up on his street corner twenty years later, he wonders if it’s too late to tell her the truth about his past—and if he is ready to face it himself. A radical retelling of the prodigal son story, Long Way Gone takes us from tent revivals to the Ryman Auditorium to the tender relationship between a broken man and the father who never stopped calling him home.


The Book De moord op Commendatore
The Author Haruki Murakami
The Publisher Atlas Contact
Release Date2017-12-01
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789025451585
Language English, Spanish, And French

READING: In ‘De moord op Commendatore’ van Haruki Murakami neemt een zesendertigjarige portretschilder zijn intrek in een oud atelier in de bergen ten zuidwesten van Tokio. Hij is onlangs gescheiden, na zes jaar huwelijk. Behalve door hartzeer wordt hij geplaagd door een ‘painter’s block’. Hij hoopt in het afgelegen atelier tot rust te komen en zijn inspiratie terug te vinden, maar het loopt anders. Een mysterieus schilderij lijkt tot leven te komen. Vanuit een heuvel in het bos achter het huis klinkt ’s nachts het geluid van een bel. Een flamboyante buurman biedt hulp, maar hij heeft zijn eigen agenda. Het leidt tot een zoektocht waarin de hoofdpersoon met zijn diepste angsten wordt geconfronteerd. ‘Een wonderlijk verhaal is het, op alle mogelijke manieren.’ **** – ‘Het Parool’ ‘Hoe ingewikkeld en geschift de verbanden ook klinken, (...) ze zijn zo overtuigend uitgewerkt dat je er moeiteloos in meegaat.’ – ‘De Standaard’


The Book Alice in Wonderland
The Author Lewis Carroll
The Publisher
Release Date2005-10-08
Genre
Pages 192
ISBN 9076542120
Language English, Spanish, And French

READING: Een klein meisje beleeft in haar slaap de wonderlijkste avonturen.


The Book The Hate U Give
The Author Angie Thomas
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2017-05-29
Genre Juvenile Fiction
Pages 320
ISBN 9789048837182
Language English, Spanish, And French

READING: Starr Carter is zestien jaar oud als haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil had geen wapen op zak maar was 'vermoedelijk' een drugsdealer. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De armoedige buurt waarin ze woont geeft een groot contrast met de school waar ze elke dag naartoe gaat. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.