Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Ver van huis druk 2
The Author Ishmael Beah
The Publisher
Release Date2007-09
Genre
Pages 301
ISBN 9021800047
Language English, Spanish, And French

READING: Een ex-kindsoldaat vertelt hoe hij op twaalfjarige leeftijd bij de burgeroorlog in Sierra Leone betrokken raakte, zijn familie verloor en later met succes meedeed aan een ontwapenings- en ontwenningsprogramma.


The Book A Long Way Gone
The Author Ishmael Beah
The Publisher Sarah Crichton Books
Release Date2007-04-01
Genre History
Pages 240
ISBN 0374706522
Language English, Spanish, And French

READING: My new friends have begun to suspect I haven't told them the full story of my life. "Why did you leave Sierra Leone?" "Because there is a war." "You mean, you saw people running around with guns and shooting each other?" "Yes, all the time." "Cool." I smile a little. "You should tell us about it sometime." "Yes, sometime." This is how wars are fought now: by children, hopped-up on drugs and wielding AK-47s. Children have become soldiers of choice. In the more than fifty conflicts going on worldwide, it is estimated that there are some 300,000 child soldiers. Ishmael Beah used to be one of them. What is war like through the eyes of a child soldier? How does one become a killer? How does one stop? Child soldiers have been profiled by journalists, and novelists have struggled to imagine their lives. But until now, there has not been a first-person account from someone who came through this hell and survived. In A Long Way Gone, Beah, now twenty-five years old, tells a riveting story: how at the age of twelve, he fled attacking rebels and wandered a land rendered unrecognizable by violence. By thirteen, he'd been picked up by the government army, and Beah, at heart a gentle boy, found that he was capable of truly terrible acts. This is a rare and mesmerizing account, told with real literary force and heartbreaking honesty.


The Book Mijn lange weg naar huis
The Author Saroo Brierley
The Publisher Boekerij
Release Date2015-07-01
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789402304329
Language English, Spanish, And French

READING: Lion is de indrukwekkende verfilming van Mijn lange weg naar huis, met Nicole Kidman, Dev Patel (Slumdog Millionaire) en Rooney Mara in de hoofdrollen Op een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht. Zonder zijn familie en zonder te weten uit welk dorpje hij komt, zwerft hij wekenlang door de straten van de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Ook daar weten ze zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit. Als hij bijna dertig is, en de technologie zo veel verder is dan toen, gaat Saroo met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden... De pers over Mijn lange weg naar huis ‘Lees dit aangrijpende verhaal. Met zijn levendige herinneringen beheerst Saroo de kunst van het vertellen.’ The Weekly Review ‘Ik kon dit boek niet wegleggen. Saroos zoektocht, evenals de veerkracht van de mens, zal je laten huilen van vreugde.’ **** Manly Daily ‘Een feelgoodboek over een zeer bijzondere reis.’ Sun-Herald


The Book Alle verhalen
The Author Edgar Allen Poe
The Publisher Singel Uitgeverijen
Release Date2009-10-31
Genre Fiction
Pages 1106
ISBN 9789025366797
Language English, Spanish, And French

READING: Edgar Allan Poe is de uitvinder van de detective, en dat is zijn reputatie niet ten goede gekomen. De detective hoort immers niet bij de hoge literatuur. Maar in zijn eigen tijd bestond de detective als genre in de ontspanningslectuur nog niet; Poe werd in de elitairste kringen van het verre Europa volkomen serieus genomen als de grote schrijver die hij is. De dichters Baudelaire en Mallarmé vonden zijn werk zo bijzonder dat ze het in het Frans hebben vertaald. Alle verhalen van Poe zijn ongelooflijk en vaak ondraaglijk spannend. De opbouw van die spanning is eigenlijk wel zijn grootste uitvinding. Hij ging uit van de angst als allesbeheersende emotie, zowel bij zijn hoofdpersonen als bij zijn lezers. Die angst is bij die lezers een aangename sensatie: zij zijn immers niet zelf in gevaar. Het grootste gevaar dat ze lopen is afgeleid te worden van de schitterende stilistische en compositorische kwaliteiten van het proza van Poe...


The Book Het meisje dat kralen kon lachen
The Author Clemantine Wamariya
The Publisher Spectrum
Release Date2018-06-13
Genre Biography & Autobiography
Pages
ISBN 9789000361908
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Het verbijsterende boek over haar leven’ de Volkskrant Het levenslange gevecht van een Rwandese oorlogsvluchtelinge Clemantine Wamariya was zes jaar oud toen haar ouders niet langer hardop durfden te spreken, buren zomaar verdwenen en het luide, weerzinwekkende lawaai begon. In 1994 ontvluchtte ze samen met haar zus Claire de Rwandese genocide. De daaropvolgende zes jaar zwierf ze door zeven Afrikaanse landen op zoek naar veiligheid. Geteisterd door honger, gevangenschap en mishandeling overleefde ze de vluchtelingenkampen. Ze vond zowel goedheid als onmenselijke wreedheid op haar pad. En al die tijd wist ze niet of haar ouders nog in leven waren. Toen Clemantine twaalf jaar oud was, verleende de VS haar en haar zus asiel. Ze kwam aan het begin te staan van een nieuwe uitdaging – breken met haar verleden en, na jarenlang als grof vuil behandeld te zijn, haar eigen identiteit claimen. Het meisje dat kralen kon lachen toont de hartverscheurende realiteit van oorlog. Een verhaal over de vernietiging, de broosheid van herinneringen, het beklemmende gevoel wanneer anderen zien dat je gebroken bent, en de voortdurende zoektocht naar redding. Maar Wamariya’s reis is bovenal een verhaal over het leven dat we voor onszelf creëren, over de persoonlijke, pijnlijke en beeldschone ervaringen die ons maken tot wie we zijn.


The Book De wandelaar
The Author Adriaan van Dis
The Publisher
Release Date2007
Genre Netherlands
Pages 218
ISBN IND:30000100465842
Language English, Spanish, And French

READING: Wanneer een 60-jarige Nederlandse rentenier in Parijs opeens een straathond in huis krijgt, leert hij tijdens wandelingen met het dier het andere Parijs kennen, een stad vol daklozen, junkies, bedelaars en vooral talloze illegalen. Zijn geweten gaat opspelen.


The Book Long Way Gone
The Author Charles Martin
The Publisher Thomas Nelson
Release Date2016-10-04
Genre Fiction
Pages 320
ISBN 9780718084721
Language English, Spanish, And French

READING: USA TODAY bestseller from the author of The Mountain Between Us, now a major motion picture! “No matter where you go, no matter whether you succeed or fail, stand or fall, no gone is too far gone. You can always come home.” At the age of eighteen, musician and songwriter Cooper O’Connor took everything his father held dear and drove 1,200 miles from home to Nashville, his life riding on a six-string guitar and the bold wager that he had talent. But his wager soon proved foolish. Five years after losing everything, he falls in love with Daley Cross, an angelic voice in need of a song. But just as he realizes his love for Daley, Cooper faces a tragedy that threatens his life as well as his career. With nowhere else to go, he returns home to the remote Colorado mountains, searching for answers about his father and his faith. When Daley shows up on his street corner twenty years later, he wonders if it’s too late to tell her the truth about his past—and if he is ready to face it himself. A radical retelling of the prodigal son story, Long Way Gone takes us from tent revivals to the Ryman Auditorium to the tender relationship between a broken man and the father who never stopped calling him home.


The Book De kracht van kwetsbaarheid
The Author Brené Brown
The Publisher Lev.
Release Date2016-02-23
Genre Psychology
Pages 240
ISBN 9789044969481
Language English, Spanish, And French

READING: Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd? We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico’s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde. Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid en te omarmen en uitdagingen aan te gaan.


The Book Ik was een kindsoldaat druk 1
The Author China Keitetsi
The Publisher
Release Date2003
Genre
Pages 272
ISBN 9022533360
Language English, Spanish, And French

READING: Autobiografie van een jonge Ugandese vrouw, die als kind gedwongen werd dienst te nemen in Museveni's National Resistance Army.


The Book Flutvakantie
The Author Jeff Kinney
The Publisher de Fontein Jeugd
Release Date2015-11-13
Genre Juvenile Fiction
Pages
ISBN 9789026138416
Language English, Spanish, And French

READING: Dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers. 'Het leven van een Loser – Flutvakantie' is deel 9 in de serie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. Supergrappig, je lacht je kaken krom. Zomervakantie: Bram Botermans gaat op reis. Gezellig! Maar al snel gaat er van alles mis. Misverstanden stapelen zich op en het wordt een flinke chaos. Wat een heerlijke vakantie had moeten worden, verandert in een ramp die Bram Botermans NOOIT zal vergeten... 'Flutvakantie' is deel 9 in de bestsellerserie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. ‘Buikpijn van het lachen’ – Kidsweek


The Book Vechten voor Nadia druk 1
The Author Zana Muhsen
The Publisher
Release Date2009-06
Genre
Pages 223
ISBN 9041761586
Language English, Spanish, And French

READING: Een uit Jemen ontsnapte jonge vrouw verhaalt over haar pogingen om haar daar achtergebleven zusje terug naar Engeland te krijgen.


The Book Radiance of Tomorrow
The Author Ishmael Beah
The Publisher Sarah Crichton Books
Release Date2014-01-07
Genre Fiction
Pages 256
ISBN 9780374709433
Language English, Spanish, And French

READING: A haunting, beautiful first novel by the bestselling author of A Long Way Gone When Ishmael Beah's A Long Way Gone was published in 2007, it soared to the top of bestseller lists, becoming an instant classic: a harrowing account of Sierra Leone's civil war and the fate of child soldiers that "everyone in the world should read" (The Washington Post). Now Beah, whom Dave Eggers has called "arguably the most read African writer in contemporary literature," has returned with his first novel, an affecting, tender parable about postwar life in Sierra Leone. At the center of Radiance of Tomorrow are Benjamin and Bockarie, two longtime friends who return to their hometown, Imperi, after the civil war. The village is in ruins, the ground covered in bones. As more villagers begin to come back, Benjamin and Bockarie try to forge a new community by taking up their former posts as teachers, but they're beset by obstacles: a scarcity of food; a rash of murders, thievery, rape, and retaliation; and the depredations of a foreign mining company intent on sullying the town's water supply and blocking its paths with electric wires. As Benjamin and Bockarie search for a way to restore order, they're forced to reckon with the uncertainty of their past and future alike. With the gentle lyricism of a dream and the moral clarity of a fable, Radiance of Tomorrow is a powerful novel about preserving what means the most to us, even in uncertain times. Named one of the Christian Science Monitor's best fiction books of 2014


The Book De jongen op de berg
The Author John Boyne
The Publisher Boekerij
Release Date2015-11-05
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789402304978
Language English, Spanish, And French

READING: Een aangrijpend verhaal dat je nog lang zal bijblijven Als de zevenjarige Pierrot zijn beide ouders verliest, moet hij zijn huis in Parijs verlaten om een nieuw leven te beginnen bij zijn Duitse tante Beatrix. Zij is huishoudster bij rijke mensen die boven op een berg wonen, ergens in Duitsland. Maar het zijn geen gewone tijden: Pierrot leeft in 1935 en de Tweede Wereldoorlog nadert met rasse schreden. Evenmin is het huis op de bergtop een gewoon huis; het is Berghof, het adelaarsnest waarin Adolf Hitler zich regelmatig terugtrekt. Pierrot maakt al snel deel uit van Hitlers wereld. Een gevaarlijke wereld waarin terreur, geheimen en verraad aan de orde van de dag zijn. Is ontsnapping nog mogelijk? De pers over De jongen op de berg ‘Boyne is er een meester in het verhaal snel op gang te brengen en je meteen vertrouwd te maken met de personages.’ Nederlands Dagblad ‘Het is Boyne gelukt om de lezer door de ogen van een kind niet alleen het opgroeien als buitenbeentje te laten ervaren, maar ook de oorlog en alle brute gebeurtenissen die daarbij horen. Dat is knap en maakt het een interessant boek.’ Hebban.nl ‘Een adembenemend boek.’ Leeskost.nl ‘Pakkend geschreven verhaal.’ NBD Biblion


The Book Einstein
The Author Walter Isaacson
The Publisher Spectrum
Release Date2015-04-03
Genre Biography & Autobiography
Pages 656
ISBN 9789000342662
Language English, Spanish, And French

READING: Einstein: man, mens en genie ‘Een bijzonder toegankelijke en informatieve biografie.’ The New York Times In Einstein beschrijft Walter Isaacson het leven, denken en wetenschappelijk werk van een man die onze kijk op het universum fundamenteel veranderde. Hij geeft een helder overzicht van Einsteins wetenschappelijk werk, maar besteedt ook ruim aandacht aan Einsteins vaak gecompliceerde relaties met vrouwen, aan zijn vele wetenschappelijke contacten, zijn gedwongen verhuizing naar Amerika, zijn pacifisme en zionisme. Walter Isaacson is CEO van het Aspen Institute. Hij was hoofdredacteur van Time Magazine en schreef de bejubelde biografie van Steve Jobs. Zijn recente boek is Uitvinders, over de mensen die aan de wieg stonden van onze digitale wereld.


The Book Het geheim van mijn moeder
The Author J. Witterick
The Publisher Boekerij
Release Date2013-10-10
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789000334841
Language English, Spanish, And French

READING: Polen, 1939.De jonge Helena heeft het huwelijk van haar ouders zien stranden toen haar moeder Francizka niet langer gebonden wilde zijn aan een nazi-sympathisant. Vastbesloten om haar dochter op te voeden met andere waarden, neemt ze een radicaal besluit: ze stelt haar huis open aan diegenen die aan het nazi-regime proberen te ontsnappen. In de stal en onder de keuken huisvesten Francizka en Helena twee Joodse gezinnen. En op zolder maken ze ruimte vrij voor Vilheim, een Duitse soldaat die niet meer wil vechten in een oorlog waar hij niet achter staat. Geen van de onderduikers weet van elkaars bestaan. Geen van hen zal de oorlog overleven als zijn verblijfplaats uitlekt. Jenny Witterick, bankier van beroep, werd geraakt door het oorlogsverhaal van een Pools gezin en besloot hun verhaal op te schrijven. Het resultaat is Het geheim van mijn moeder. Witterick doneert de opbrengsten van haar boek aan de Indigo Love of Reading Foundation.


The Book Een huis vol familie
The Author Karen Kingsbury
The Publisher Voorhoeve
Release Date2017-09-27
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789029727006
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Een huis vol familie’ van Karen Kingsbury is een must-read voor de fans van de geliefde familie Baxter. In deze warme en liefdevolle roman komt de hele familie bijeen om de feestdagen met elkaar door te brengen. Er zijn twee jaar verstreken sinds een vreselijk ongeluk een aantal familieleden het leven kostte. Nu probeert iedereen op zijn of haar eigen manier de draad weer op te pakken. Vader John heeft een speciale gast uitgenodigd: Kendra Bryant, die haar leven dankt aan het hart van zijn dochter. Maar lang niet iedereen is het ermee eens dat Kendra van de partij is. Karen Kingsbury schreef al vele romans en spin-offs over de familie Baxter, die de harten van vele lezers gestolen heeft. ‘Een huis vol familie’ volgt op ‘Zo dichtbij’, maar is ook goed op zichzelf te lezen.


The Book Donderdagskind
The Author Alison Pick
The Publisher A.W. Bruna Uitgevers
Release Date2011-04-22
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789044962567
Language English, Spanish, And French

READING: Praag, 1939: een Joodse familie valt uiteen 'Ik zou willen dat dit een blij verhaal was. Een verhaal dat je eerst aan het twijfelen brengt, dat je doet wanhopen en dan, op het laatste moment, je hoop en je vertrouwen in de essentiële goedheid van de mens en de wereld toch herstelt.' Zo begint de mysterieuze hedendaagse verteller het verhaal dat ons meeneemt in de wereld van een joodse familie tijdens de op handen zijnde bezetting van Tsjechoslowakije door de nazi's in 1939. Pavel en Anneliese Bauer zijn welgestelde Joden, wier levens op hun kop worden gezet door de komst van de Duitse troepen. Om deportatie te vermijden, vluchten ze met hun zesjarige zoontje Pepik en zijn geliefde kindermeisje Marta. Ze weten Pepik op een Kindertransport naar Engeland geplaatst te krijgen, maar hij zal zijn ouders of Marta nooit meer zien. Donderdagskind is een aangrijpend verhaal over liefde, hoop en verraad. Het is een schitterend geschreven, ontroerende en spannende roman, voor de liefhebbers van Haar naam was Sarah, De middagvrouw en Sophie’s Choice.


The Book Morgen
The Author Graham Swift
The Publisher Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Release Date2009-10-31
Genre Fiction
Pages 272
ISBN 9789023456681
Language English, Spanish, And French

READING: Jullie slapen, neem ik aan, engeltjes van me. En tot mijn verbazing en opluchting jullie vader ook, als een man die het kan opbrengen te slapen aan de vooravond van zijn executie. Morgen zal hij alles nodig hebben wat hij aan moed bijeen kan rapen. Een zomeravond in 1995. Paula Cambell ligt in bed naast haar echtgenoot Mike, met wie ze vijfentwintig jaar getrouwd is. Ze weet dat hun levens de volgende dag voorgoed zullen veranderen, want dan vertellen zij eindelijk de waarheid aan hun zestienjarige tweeling Nick en Kate. In gedachten gaat ze terug naar de jaren voor en na de geboorte van haar kinderen, naar de vreugde die de relatie met Mike haar heeft gegeven en de onontkoombare compromissen. Ze vertelt een familiegeschiedenis, een verhaal over gepassioneerde liefde waarin de angst om te verliezen doorklinkt. Morgen is een virtuoos gecomponeerde roman waarin Graham Swift met veel gevoel Paula s intiemste gedachtestroom weet uit te laten groeien tot een bespiegeling over de breekbaarheid van herinneringen en toekomstdromen. De ingetogen toon waarop Paula haar verhaal vertelt samen met de zinderende vitaliteit en warme humor die het werk van Graham Swift zoveel kracht geven, maken Morgen tot een intense en verrijkende roman.


The Book Machiavelli
The Author Miles J. Unger
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2012-10-19
Genre History
Pages 499
ISBN 9789026326578
Language English, Spanish, And French

READING: Niccolò Machiavelli (1469-1527) is de invloedrijkste politieke schrijver aller tijden en wordt gezien als de vader van de politieke wetenschap. In 1513 schreef hij de klassiekers Il Principe en Discorsi, boeken die tot op de dag van vandaag controverse oproepen. Met Il Principe schreef Machiavelli een handleiding voor de eerzuchtige politicus waarvoor hij zich baseerde op de wereld zoals die is, en niet zoals die zou moeten zijn. Hij is vaak koelbloedig, cynisch en immoreel genoemd. Maar in deze nieuwe biografie laat Miles Unger zien dat Machiavelli in feite menslievend was en dat zijn controversiële politieke theorieën een antwoord waren op het geweld en de corruptie die hij om zich heen zag. Met Machiavelli heeft Miles Unger een fascinerende biografie geschreven van een genie wiens werk vandaag de dag nog altijd even relevant is


The Book Een zwarte pyjama
The Author Patricia McCormick
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2014-08-26
Genre Fiction
Pages 136
ISBN 9789044344479
Language English, Spanish, And French

READING: Genomineerd voor de National Book Award Het waargebeurde verhaal van een elfjarige jongen die de Killing Fields van Cambodja overleeft Ze dragen een zwarte 'pyjama', de soldaten van de Rode Khmer die in 1975 in Cambodja aan de macht komen. Arn Chorn-Pond is dan elf, een kind nog. Hij wordt weggehaald bij zijn familie en naar een werkkamp gestuurd. In de verzengende hitte op de rijstvelden ziet hij anderen voor zijn ogen sterven. Arn leert snel onzichtbaar te zijn voor de sadistische Rode Khmers die dagelijks beslissen over leven en dood. Op een dag vragen de soldaten of een van de kinderen een muziekinstrument kan bespelen. Arn biedt zich aan. Die beslissing houdt hem in leven, maar zorgt er ook voor dat hij als kindsoldaat midden in de Killing Fields belandt. Arn Chorn-Pond wijdt zijn leven nu aan het helpen van jonge oorlogsslachtoffers, met de door hem opgerichte organisaties Children of War en Cambodian Living Arts. Voor zijn werk heeft Arn o.a. de Amnesty International Human Rights Award en de Spirit of Anne Frank Outstanding Citizen Award ontvangen. Patricia McCormick is een meermalen bekroond auteur en journaliste die veel is geprezen om haar menselijke benadering van moeilijke onderwerpen. 'Een van de meest inspirerende en krachtige boeken die ik ooit heb gelezen. Een zwarte pyjama leert ons de moed te vinden om ons uit te spreken en zo de wereld te veranderen.' Aartsbisschop Desmond Tutu 'Dit is een prachtig verslag van Arns ongeloofllijke verhaal over hoe muziek zijn leven redde en hem ertoe aanzette de ziel en cultuur van zijn volk te redden.' Peter Gabriel