Download EBOOK PDF, WORD, EPUB Full Content

The Book Een kleine geschiedenis van de wereld
The Author Ernst Hans Gombrich
The Publisher Prometheus
Release Date2012-05-08
Genre History
Pages
ISBN 9789035138605
Language English, Spanish, And French

READING: In 1935 werd Ernst Gombrich, een toen 26-jarige doctor in de kunstgeschiedenis zonder uitzicht op een vaste aanstelling, door een kennis uit de uitgeverijwereld gevraagd of hij een wereldgeschiedenis voor een jeugdig publiek zou kunnen schrijven. Na niet meer dan zes weken had Gombrich de opdracht voltooid, en Eine kurze Weltgeschichte für junge Leser, uitgegeven in Wenen, werd direct een succes in de Duitstalige landen. Mede doordat het boek tijdens de oorlogsjaren door de nazis werd verboden omdat het te pacifistisch zou zijn, duurde het tot de jaren zestig voor er een nieuwe druk verscheen. Tegen het einde van zijn lange leven bracht Gombrich herzieningen aan in de tekst en besloot hij tot een Engelse vertaling. Inmiddels is Een kleine geschiedenis van de wereld uitgegeven in meer dan 20 talen. Wat Gombrich voor ogen stond was op toegankelijke wijze het verhaal vertellen van de mensheid vanaf het stenen tijdperk tot de atoombom. Het resultaat is een persoonlijk en helder boek in 40 korte hoofdstukken over de oorlogen, kunstwerken en wetenschappelijke ontdekkingen die in de loop der eeuwen de ijkpunten van onze geschiedenis werden. Een fantastisch en tijdloos overzicht voor zowel jongere als oudere lezers. Ernst H. Gombrich (1909-2001), auteur van onder meer het internationale standaardwerk Eeuwige schoonheid, was waarschijnlijk de beroemdste kunsthistoricus van zijn tijd. Hij werd geboren in Wenen, verhuisde naar Londen in 1936, en werd op latere leeftijd directeur van het Warburg-instituut in Hamburg en professor in de geschiedenis van de klassieke traditie aan de universiteit van Londen. Een briljant boek... De humane en warme toon van Een kleine geschiedenis van de wereld laat precies zien waarom Gombrich door zo veel mensen in zijn leven werd bewonderd. Onweerstaanbaar. philip pullman, auteur van de noorderlicht-trilogie Het waar gebeurde sprookje van hoe de mensheid zich ontwikkelde. die zeit


The Book A Little History of the World
The Author E. H. Gombrich
The Publisher Yale University Press
Release Date2014-10-01
Genre History
Pages 304
ISBN 9780300213973
Language English, Spanish, And French

READING: E. H. Gombrich's Little History of the World, though written in 1935, has become one of the treasures of historical writing since its first publication in English in 2005. The Yale edition alone has now sold over half a million copies, and the book is available worldwide in almost thirty languages. Gombrich was of course the best-known art historian of his time, and his text suggests illustrations on every page. This illustrated edition of the Little History brings together the pellucid humanity of his narrative with the images that may well have been in his mind's eye as he wrote the book. The two hundred illustrations—most of them in full color—are not simple embellishments, though they are beautiful. They emerge from the text, enrich the author's intention, and deepen the pleasure of reading this remarkable work. For this edition the text is reset in a spacious format, flowing around illustrations that range from paintings to line drawings, emblems, motifs, and symbols. The book incorporates freshly drawn maps, a revised preface, and a new index. Blending high-grade design, fine paper, and classic binding, this is both a sumptuous gift book and an enhanced edition of a timeless account of human history.


The Book Sapiens
The Author Yuval Noah Harari
The Publisher Thomas Rap
Release Date2014-03-06
Genre History
Pages
ISBN 9789400403284
Language English, Spanish, And French

READING: Honderdduizend jaar geleden leefde de Homo sapiens nog een tamelijk onbekommerd bestaan in een uithoek van het Afrikaanse continent en deelde hij de planeet met ten minste vijf andere menssoorten. Maar op een zeker moment onderging het brein van deze mens een ingrijpende verandering: nu kon hij zich plots verbeelden dat het gras elders wel eens groener zou kunnen zijn, en dus maakte hij zich op om de wereld te veroveren. In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we zo geworden als we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met het meest dominante wezen op aarde: de mens.


The Book Een kleine geschiedenis van bijna alles
The Author Bill Bryson
The Publisher Olympus
Release Date2016-11-29
Genre Science
Pages
ISBN 9789045034157
Language English, Spanish, And French

READING: In 'Een kleine geschiedenis van bijna alles' lukt het Bill Bryson om wetenschappelijke kennis uit onder andere de geologie, scheikunde, kwantumfysica, paleontologie en sterrenkunde voor een groot publiek te ontsluiten. Hij doet dat op zo'n heldere en spannende wijze dat ook degenen die altijd in slaap vielen tijdens de natuurkundeles Bryson met veel plezier zullen volgen op zijn avontuurlijke reis door de bètawetenschappen.


The Book A Short History of the World
The Author John Morris Roberts
The Publisher Oxford University Press, USA
Release Date1993
Genre History
Pages 539
ISBN 9780195115048
Language English, Spanish, And French

READING: Vividly written, this "scholarly examination . . . of the major events of the past" ("The Bookwatch") brings the outstanding breadth of scholarship and international scope of the larger "History of the World" within the grasp of every home, school, and library. Roberts brilliantly tells the story of the growing power of humans to remake the world and to control their destinies.


The Book Geschiedenis van de liefde
The Author Nicole Krauss
The Publisher Ambo|Anthos
Release Date2011-11-16
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789041420459
Language English, Spanish, And French

READING: Leo Gursky tikt iedere avond tegen zijn radiator zodat zijn bovenbuurman weet dat hij nog leeft. Maar zijn leven was niet altijd zo eenzaam: zestig jaar geleden, in het Poolse dorp waar hij was geboren, werd Leo verliefd. Hij schreef een boek, een liefdesverhaal, en dat manuscript komt nu opeens weer tevoorschijn, met verstrekkende gevolgen. Niet ver vanwaar Leo woont, worstelt de veertienjarige Alma met het verlies van haar vader. Alma is vernoemd naar een personage in het boek De geschiedenis van de liefde, dat haar vader aan haar moeder gaf toen ze elkaar net hadden leren kennen. Nu is haar moeder onder mysterieuze omstandigheden gevraagd het boek te vertalen. Dit betekent voor Alma het begin van een avontuur, om haar naamgenote te vinden en haar familie te redden.


The Book Eeuwige schoonheid druk 21
The Author E.H. Gombrich
The Publisher
Release Date2014-07-23
Genre
Pages 688
ISBN 9060176944
Language English, Spanish, And French

READING: Inleiding in de kunstgeschiedenis.


The Book A Little History of the World
The Author Ernst Hans Gombrich
The Publisher
Release Date2006
Genre Large print books
Pages 388
ISBN 1846324343
Language English, Spanish, And French

READING: In 1935, with a doctorate and no job, the twenty-five year old Ernst Gombrich was invited to attempt a history of the world for younger readers. Written in an intense six weeks, Eine Kurze Weltgeshichte fur Junge Leser was first published in Vienna the same year. An immediate success, it has since been translated into seventeen languages. The original German edition was reissued in 1985 with an epilogue bringing the story to the present, and Gombrich further revised it shortly before his death, aged 92, in 2001.


The Book A short history of the world
The Author H G Wells
The Publisher Lulu.com
Release Date
Genre
Pages
ISBN 9781291487022
Language English, Spanish, And French
The Book Eenmaal andermaal verliefd
The Author Jill Mansell
The Publisher Luitingh Sijthoff
Release Date2011-11-08
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789021806440
Language English, Spanish, And French

READING: Tilly Cole is net weer single en verruilt in een opwelling het bruisende Londen voor een klein stadje. Ze maakt een nieuwe start en gaat werken voor Max en zijn dertienjarige dochter Lou. Al snel blijkt ze zich te bevinden in een broeinest van roddels, intriges en rivaliteit rondom de aantrekkelijkste man van de stad: Jack Lucas. Maar Tilly heeft geen zin om mee te doen aan de 'Jackrace'. Bovendien heeft Jack de reputatie een echte versierder te zijn. Is ze nu gewoon een verstandige meid of laat ze de liefde van haar leven lopen?


The Book Een beknopte geschiedenis van zeven moorden
The Author Marlon James
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2015-05-15
Genre Fiction
Pages 720
ISBN 9789048825325
Language English, Spanish, And French

READING: Jamaica, 3 december 1976. Twee dagen voor het Smile Jamaica-concert - bedoeld om te verbroederen, maar door de twee grootste politieke partijen gebruikt om de komende verkiezingen te beïnvloeden - worden in het huis van Bob Marley 56 kogels afgevuurd. Marley, zijn vrouw en zijn manager overleven de kogelregen op miraculeuze wijze. De mislukte aanslag op de Zanger en de zoektocht naar de motieven van de daders staan centraal in deze epische roman, die je meesleurt naar de meest onstabiele en gevaarlijke tijd in de recente geschiedenis van Jamaica. Bendeleden, CIA-agenten, een journalist, een vrijgevochten jonge vrouw en de geest van een vermoorde politicus nemen je mee naar hun wereld, van het door bendeoorlogen en machtspolitiek geteisterde eiland in de jaren '70 naar de door rudeboys gedomineerde crackpanden van New York in de jaren '80, om te eindigen op een onherkenbaar veranderd Jamaica in de jaren '90. Rekeningen worden vereffend, identiteiten verwisseld, en de opkomst en ondergang van een internationaal drugssyndicaat tot in detail geschetst. Een beknopte geschiedenis van zeven moorden is een monumentaal werk over criminaliteit, politiek, geschiedenis, muziek, en een zoektocht naar de ziel van Jamaica.


The Book Homo Deus
The Author Yuval Noah Harari
The Publisher Thomas Rap
Release Date2017-02-23
Genre Social Science
Pages
ISBN 9789400404540
Language English, Spanish, And French

READING: Op onnavolgbare wijze beschrijft Yuval Noah Harari in zijn bestseller Sapiens 70.000 jaar menselijke evolutie, maar met Homo Deus richt hij zich op de toekomst. Met zijn kenmerkende vermenging van wetenschap, geschiedenis en filosofie onderzoekt Harari de dromen en nachtmerries van de eenentwintigste eeuw - van onsterfelijkheid tot kunstmatig leven. Hij stelt fundamentele vragen: Waar gaan we naartoe? Hoe beschermen we onze kwetsbare wereld tegen onze eigen verwoestende krachten? En als we in staat zijn door technologische vooruitgang ons lichaam en onze geest te verbeteren, wat gebeurt er dan met de mensen die zich niet laten upgraden? Wat voor sociale gevolgen zal deze tweedeling hebben? Volgens Harari is het essentieel om meer te begrijpen van de technologische revoluties om ons heen, anders hebben we geen invloed op de koers van onze toekomst. Dit is de volgende stap in onze evolutie. Dit is Homo Deus.


The Book A Short History of the World
The Author Christopher Lascelles
The Publisher Crux Publishing Ltd
Release Date2012
Genre History
Pages 242
ISBN 9780957111615
Language English, Spanish, And French

READING: 'A clearly written, remarkably comprehensive guide to the greatest story on Earth - man's journey from the earliest times to the modern day. Highly recommended.' -Dan Jones, author of The Plantagenets: The Kings Who Made England There is an increasing realisation that our knowledge of world history – and how it all fits together – is far from perfect. A Short History of the World aims to fill the big gaps in our historical knowledge with a book that is easy to read and assumes little prior knowledge of past events. The book does not aim to come up with groundbreaking new theories on why things occurred, but rather gives a broad overview of the generally accepted version of events so that non-historians will feel less ignorant when discussing the past. While the book covers world history from the Big Bang to the present day, it principally covers key people, events and empires since the dawn of the first civilisations in around 3500 BC. To help readers put events, places and empires into context, the book includes 36 specially commissioned maps to accompany the text. The result is a book that is reassuringly epic in scope but refreshingly short in length. An excellent place to start to bring your historical knowledge up to scratch!


The Book A Little History of Philosophy
The Author Nigel Warburton
The Publisher Yale University Press
Release Date2011-10-25
Genre Biography & Autobiography
Pages 260
ISBN 9780300177541
Language English, Spanish, And French

READING: Presents an introduction to the ideas of major Western philosophers, including Aristotle, Augustine, John Locke, and Karl Marx.


The Book De wilde gave
The Author Ursula le Guin
The Publisher Overamstel Uitgevers
Release Date2009-09-01
Genre Fiction
Pages
ISBN 9789049500726
Language English, Spanish, And French

READING: Deze door PEN/USA bekroonde roman bewijst nogmaals Le Guins meesterschap. Ze schrijft over universele vragen: Welke gaven heb ik? Wat ben ik verplicht aan familietradities? Kan ik mijn eigen pad kiezen? Een opwindend, ontroerend verhaal dat prachtig poëtisch tot leven komt. De bewoners van de Oplanden zijn als hun land: fel, trots en hard. Ze zijn arm, maar hun gaven zijn kostbaar. Sommigen kunnen met één blik, gebaar of woord dieren roepen, vuur maken of land verplaatsen. Anderen kunnen ledematen verwringen, een geest onderwerpen, een slopende ziekte geven. Twee jeugdvrienden besluiten hun gave niet te gebruiken. Het meisje Gry wil geen dieren naar de slacht roepen. Orrec draagt een blinddoek om te voorkomen dat zijn ogen en zijn woede doden. Maar kun je je eigen weg gaan als je gave bepaalt wie je bent? Ursula Le Guin (1929) is een van de grootste sf- en fantasy-auteurs. Haar Aardzee-cyclus en romans als De linkerhand van het duister zijn klassiekers. Onder haar bekroningen bevinden zich de National Book Award en de Pushcart Prize. In 2000 verleende de Library of Congress haar de Living Legends Award.


The Book A Little History of the United States
The Author James West Davidson
The Publisher Yale University Press
Release Date2015-09-15
Genre History
Pages 256
ISBN 9780300182521
Language English, Spanish, And French

READING: How did a land and people of such immense diversity come together under a banner of freedom and equality to form one of the most remarkable nations in the world? Everyone from young adults to grandparents will be fascinated by the answers uncovered in James West Davidson’s vividly told A Little History of the United States. In 300 fast-moving pages, Davidson guides his readers through 500 years, from the first contact between the two halves of the world to the rise of America as a superpower in an era of atomic perils and diminishing resources. In short, vivid chapters the book brings to life hundreds of individuals whose stories are part of the larger American story. Pilgrim William Bradford stumbles into an Indian deer trap on his first day in America; Harriet Tubman lets loose a pair of chickens to divert attention from escaping slaves; the toddler Andrew Carnegie, later an ambitious industrial magnate, gobbles his oatmeal with a spoon in each hand. Such stories are riveting in themselves, but they also spark larger questions to ponder about freedom, equality, and unity in the context of a nation that is, and always has been, remarkably divided and diverse.


The Book A Brief History of Misogyny
The Author Jack Holland
The Publisher Hachette UK
Release Date2012-06-07
Genre Literary Criticism
Pages 160
ISBN 9781780338842
Language English, Spanish, And French

READING: In this compelling, powerful book, highly respected writer and commentator Jack Holland sets out to answer a daunting question: how do you explain the oppression and brutalization of half the world's population by the other half, throughout history? The result takes the reader on an eye-opening journey through centuries, continents and civilizations as it looks at both historical and contemporary attitudes to women. Encompassing the Church, witch hunts, sexual theory, Nazism and pro-life campaigners, we arrive at today's developing world, where women are increasingly and disproportionately at risk because of radicalised religious belief, famine, war and disease. Well-informed and researched, highly readable and thought-provoking, this is a refreshingly straightforward investigation into an ancient, pervasive and enduring injustice. It deals with the fundamentals of human existence -- sex, love, violence -- that have shaped the lives of humans throughout history. The answer? It's time to recognize that the treatment of women amounts to nothing less than an abuse of human rights on an unthinkable scale. A Brief History of Misogyny is an important and timely book that will make a long-lasting contribution to the efforts to improve those rights throughout the world.


The Book Het verhaal van de westerse wetenschap
The Author Susan Wise Bauer
The Publisher Amsterdam University Press
Release Date2015-11-28
Genre Science
Pages
ISBN 9789048530441
Language English, Spanish, And French

READING: ‘Het verhaal van de wetenschap’ is een leeswijzer die tekst en uitleg biedt bij de belangrijkste, oorspronkelijke teksten die ons denken over de wereld, de kosmos en de mens hebben vormgegeven en veranderd. In 28 beknopte hoofdstukken neemt topauteur Susan Wise Bauer de lezer mee van de vroegste wetenschappelijke teksten van Hippocrates, Plato en Aristoteles tot aan twintigste-eeuwse klassiekers in het domein van geologie, biologie en kosmologie, met onder andere verwijzingen naar de werken van Einstein, Schrödinger en Dawkins. De hoofdstukken zijn los te lezen of in chronologische volgorde. In elk hoofdstuk wordt aan de hand van een of meer klassieke wetenschappelijke werken het leven en onderzoek van verschillende wetenschappers uitgebreid toegelicht. In de eerste twee delen van het boek richt Susan Wise Bauer zich op het ontstaan van de wetenschap en op de ontwikkelingsgeschiedenis van de wetenschappelijke methode. In de drie slotdelen van Het verhaal van de wetenschap komt de ontwikkeling aan bod van de aardwetenschappen, de biologie en evolutieleer, en de kosmologie (inclusief relativiteitstheorie, kwantumfysica en chaostheorie). Dit boek werpt een helder licht op het verhaal van wetenschap en wetenschapsgeschiedenis in al zijn facetten, uiteenlopend van de bronteksten en het menselijk streven naar essentiële kennis tot de zeer persoonlijke, soms gebrekkige, maar vaak ook briljante pogingen van wetenschappers om onze wereld te doorgronden.


The Book A Little History of Science
The Author William Bynum
The Publisher
Release Date2013
Genre History
Pages 263
ISBN 0300197136
Language English, Spanish, And French

READING: A spirited volume on the great adventures of science throughout history, for curious readers of all ages


The Book A Short History of Nearly Everything
The Author Bill Bryson
The Publisher Random House
Release Date2010-03-02
Genre Science
Pages 672
ISBN 9781409095484
Language English, Spanish, And French

READING: Bill Bryson describes himself as a reluctant traveller, but even when he stays safely at home he can't contain his curiosity about the world around him. A Short History of Nearly Everything is his quest to understand everything that has happened from the Big Bang to the rise of civilization - how we got from there, being nothing at all, to here, being us. Bill Bryson's challenge is to take subjects that normally bore the pants off most of us, like geology, chemistry and particle physics, and see if there isn't some way to render them comprehensible to people who have never thought they could be interested in science. The ultimate eye-opening journey through time and space, A Short History of Nearly Everything is the biggest-selling popular science book of the 21st century, and reveals the world in a way most of us have never seen it before.